"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Sada, koliko smo mi tu objektivni. Recimo, imamo dve studentkinje, koja ce sada da bude asistent profesora ako obe imaju iste ocene. Mozda ce tu drugi faktor da igra ulogu Ili opet stilizovana slika na aplikaciji za posao
Naravno ona lepsa i zgodnija.
Ja se ne slazem da su lepi ljudi pametniji ali slazem se da bolje prolaze u zivotu.
Kako je bila ona scena iz filma "Gori Vatra", gde predsednik opstine izdvaja "ruzno" dete iz grupe dece koja treba da docekaju Klintona... Slicna fora je bila i u jednom rumunskom filmu, za docek Causeskua u nekom selu. Ljudi su inace otvoreniji i ljubazniji prema lepsim ljudima, mislim, ko ce da bira ruzne hostese recimo na nekom sajmu. Lepsi covek/zena ce isto prodati vise stvari, ploca, filmova, pojavljivati se na reklamama, slika lepog pisca ce prodati vise knjiga jer ce neko da se zainteresuje sta ta "lepa" osoba pise... Postoji i onja vic, nas covek u Londonu upoznaje tri ribe, jedna studira medicinu, druga hemiju, treca filozofiju, na kraju je smuvao ribu sa najvecim grudima
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Ljepota i pamet nikakve veze nemaju jedno s drugim. Lijepi ljudi su više primjećeni, pa imaju veće šanse za uspjeh, ali pamet nema veze s tim. Mada, kako ljepota može pomoći u životu, može takođe i odmoći.