Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 23:29:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lek za mamurluk  (Pročitano 33378 puta)
Zvezda u usponu

Proud to be Serb!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1403
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
SonyEricsson T630
jao sad za vikend sam pio nesto sto jos nisam probao. Chaj (grlo me je zezalo, islutilo na temperaturu koju sada imam) i pelinkovac. Kombinacija ideale Smiley
IP sačuvana
social share

Срби за Србе, хуманитарна организација за помоћ породицама са пуно дечице

Свака битка најпре добија и губи у срцу
Живојин Мишић
Да се осети велико добро, треба најпре познавати мала зла.
Жан Жак Русо
Чудно је, како је мало потребно да будемо срећни и како нам често, баш то мало недостаје
Иво Андрић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 5527
Zastava Brčko
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Apple 5
 voda od kiselog kupusa ali je još dobro prije pića pojesti nešto masno jer se alkohol veže za masnoću Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

ja necu da budem anoniman

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia n-gage
Ja se treznim vodkom i radi super.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Lečenje mamurluka

Kladim se da većina ljudi ima ogroman problem sa mamurlucima, a kako se bliži sezona praznika i divljine (kod nekih je već počela) ove informacije će nekima od vas sigurno koristiti. Prodiskutovaću par metoda izbegavanja ili ublažavanja pojave mamurluka.
Pij dobro piće

Ovo je prilično jednostavan metod i predlog, ali opet ne mogu svi da ga priušte. Sigurno je da dobra pića u sebi imaju malo metil alkohola (krivac za mamurluk) i zbog toga su i poželjnija i prijatnija za ujutru.

Ukoliko ne možete sebi da priuštite kvalitetnu cugu, možda vam Gray Kangaroo pomogne, ako možete njega da se domognete. O njemu je već bilo reči ovde.
H2O to the rescue

Naravno—dobra stara voda. Cela priča se vrti oko toga da vas alkohol totalno dehidrira i valjda vam suzi krvne sudove, pa vas zbog toga boli glava i loše vam je. U glavnom dehidratacija je glavni uzrok mamurluku i ovde sada postoje dve metode.

Prvi metod je taj da na svaku količinu popijenog alkohola popijete odmah istu količinu vode. Znači pola litre piva—pola litre vode, itd. Ja lično nisam nikada uspeo sa ovim metodom jer posle trećeg piva sam u zemlji čuda.

Drugi metod je taj da posle slavlja (ili kvalitetnog ubijanja dosade, if you know what I mean) pre leganja u krevet sručite u sebe ogromnu količinu vode. Barem litru.Ovaj metod je takođe težak za sprovesti u delo, ja sam najviše u životu naterao sebe da popijem pola litre, u glavnom zato što ne prestanem na vreme da pijem. Kada bi čovek prestao sat vremena pre polaska kući i tih sat vremena popio litru vode, posle kući još litru to je već nešto. Ali je to sranje, neću u kafani da pijem prokletu vodu…
Rasol

Svi znamo za rasol. Retko ko ga je probao. Stvar je ogavna ali čini čuda. Inače rasol je voda u kojoj se kiselio kupus, turšija ili kiseli krastavci. Prenabijena je vitaminom C valjda pa je tako učinkovita. Pojma nemam, to je jedna od onih narodnih ludosti koje niko nema pojma kako funkcionišu, ali funkcionišu.
Medikamenti

Naravno—hemija. Dobra stara hemija. Lično meni kod mamurluka najviše smeta bol u lobanji, muka mi je jako retko ujutru, samo kad se baš odvalim, ali u tim situacijama mi je mamurluk verovatno najmanji problem.

Lekovi koji sam skapirao da najbolje obustavljaju bol glave i vraćaju u život su sigurno:
Šumeće tablete protiv mamurluka.
Bukvalno se tako zovu, imate da ih kupite u svim apotekama, čak i na trafikama, mada to ne preporučujem, na trafikama ni maramice ne kupujem (sve smrdi na duvan, odvratno).
Alka Seltzer.
Ovo davno nisam koristio, ali kako se sećam radi pos’o valjano.
Analgin.
Uklanja samo glavobolju, nema efekta na mučninu; rokneš dva komada čim otvoriš oči i preživećeš pakleni dan mnogo lakše.
Droga.
Ovaj sistem nisam isprobao, ali je po nekoj logici ispravan. Ako se unezveriš od supstance koja je jača od alkohola verovatno će njeno dejstvo da “pregazi” posledice dejstva alkohola i svima dobro. Možda ćete kasnije imati problema sa adikcijom, ali barem niste imali mamurluk taj dan. Hmmm, da…
Klin se klinom izbija

Stara dobra fora. Realno rečeno—ova je nadaleko najbolja. Ustaneš totalno demoliran/a, istuširaš se (proizvoljno) i sabiješ dva do tri hladna piva ili rakije. Teško je, ali stisni zube i gutaj! Olakšavajuća okolnost je ako je žurka bila u tvojoj gajbi sinoć pa je verovatno nešto ostalo od cuge (yeah, right).

Ovaj sistem je isproban i proveren, to vas uveravam, ali je i bagovit, pogotovo ako treba da obavite neku odgovornu radnju sutradan. Npr. da se upišete na fakultet… Što svi gledate u mene???

Drugi bag je taj što se veoma lako pretera, pa se zna popiti i mnogo više od preporučene količine pa sve ode po kurcu. Tu znaju da se dese i neke čudne stvari. Ako se nastavi sa ovom metodom i povežu se više dana nastaje jedan fenomen poznat ljubiteljima alkohola kao edem mozga. To je naticanje mozga, pri kome kao posledica njegove naglo uvećane zapremine nastaje senzacija neke čudne opijenosti i blagostanja, u mom slučaju najčešće neke ludačke melanholije koja užasno prija. To onda povlači svoje posledice, čovek očigledno (svima osim njemu samom) odlazi u kurac, zaboravljaju se stvari i obaveze, od jednom muzika Vlade Georgijeva i (pr)Olivera Dragojevića prija… Čudno kažem vam, to je ozbiljna stvar.

To bi bilo to oko izbegavanja mamurluka, ukoliko vam metode od gore ne odgovaraju, udeliću vam par saveta kako da barem sebi i svom stomaku olakšate sutradan.

Ključ je u naravno lakoj hrani i piću. Koliko god da je teško pojesti i popiti nešto ujutru—to morate učiniti. Čim nešto stavite u želudac što će da ublaži kiselinu biće vam bolje.

Od klope preporučujem tost, prepečen hleb, kuvano povrće, salate i te zajbencije. Od pića pomorandžu—ceđenu ili tetrapak, kola pića koja čine čuda nemam pojma zašto, vodu naravno i u ostalom bilo šta što prija.

Toliko što se tiče saveta za ovo doba slavlja i kraj godine. Nadam se da će vam nešto od ovoga pomoći a ukoliko imate neki svoj metod molim vas podelite ga s nama. Smiley

Izvor: Дневник Еклектика
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 38
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6101
lek za mamurluk ?!! probudis se,vidis nepoznatu osobu pored sebe i pocnes da bezis takvom brzinom da se ni ne secas da si uopste pio!!!!! Smiley 1
IP sačuvana
social share
ko postuje sebe postuje i druge
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 713
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
SonyEricsson t610
0.5 litra kisele vode...
Ali polako mora da se ispija, inace dolayi do suprotnog efekta...
Deluje 100%
IP sačuvana
social share
Drink Absinthe.. It'll make u feel better

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Proud to be Serb!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1403
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
SonyEricsson T630
voda od kiselog kupusa ali je još dobro prije pića pojesti nešto masno jer se alkohol veže za masnoću Smile

ima li ta cudesna voda neko ime???  Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Срби за Србе, хуманитарна организација за помоћ породицама са пуно дечице

Свака битка најпре добија и губи у срцу
Живојин Мишић
Да се осети велико добро, треба најпре познавати мала зла.
Жан Жак Русо
Чудно је, како је мало потребно да будемо срећни и како нам често, баш то мало недостаје
Иво Андрић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Alcatel 258
Brate to sa kislemo deluje 1000 % ja sam popio bar 1 litru soda-vode, i sutra me uopste nije bolela glava nit mi je tad bilo lose..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 12613
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
litar djusa iz frizidera pa se vratis da spavas  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Obavezno mnogo vode pre spavanja ..........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 23:29:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.