Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нови муфтија - Иван Трифуновић, сестрић Ружице Сокић  (Pročitano 745 puta)
31. Maj 2016, 21:07:07
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
Browser
Chrome 50.0.2661.102
mob
Qtek 小米
ИСПОВЕСТ НОВОГ МУФТИЈЕ: Рођен сам као Иван Трифуновић и сестрић сам Ружице Сокић!

ДРУШТВО 07:45, 31.05.2016. 668
Муфтија србијански Абдулах Нуман, који је рођен као Иван Трифуновић и који је са 19 година прешао у ислам, истиче да му је велика част што је наследио Мухамеда Јусуфспахића

НЕ ПРОПУСТИТЕ...
КО ЈЕ НОВИ МУФТИЈА СРБИЈАНСКИ: Доктор наука, рођени Београђанин и сестрић Ружице Сокић
ЈУСУФСПАХИЋ РАЗРЕШЕН: Нови муфтија србијански Абдулах Нуман
Вест да је Србин Иван Трифуновић, који је прешавши у ислам променио име у Абдулах Нуман, постао нови муфтија србијански и тако наследио Мухамеда Јусуфспахића изненадила је све у Србији.

Он у ексклузивној исповести Куриру објашњава зашто се окренуо Алаху и како је на њега утицала промена вероисповести.

- Звезда је првак, али ја сам друга вест - духовито је одговорио муфтија Нуман.

Новопечени муфтија каже да му је велика част, али и одговорност што је баш он изабран за једног од највиших великодостојника Исламске заједнице Србије.

- Било би боље да се то десило у некој бољој ситуацији, а не оставком претходног муфтије. Али управо зато је то и већа одговорност. Желим да муслиманску заједницу инт егришем у српско друштво, без обзира на то ко је каквог порекла. Није важно да ли је неко православац или муслиманске вере. Ја то најбоље знам. Морамо заједно да делимо и добро и лоше, да будемо удружење свих грађана - наставио је Нуман и додаје да не зна кад ће доћи у Србију.

Иначе, интересантно је да је муфтија и сестрић чувене српске глумице Ружице Сокић, осим што има српске корене. Каже да није у контакту с породицом.

- Знате, понашам се како ме ветар носи. Ако ме они воле, и ја ћу њих. Тешко су примили што сам постао муслиман. Од породице су, док су још били живи, са мном причале једино моје тетке и обе су познате нашој јавности. Једна је била угледна сликарка Љубица Цуца Сокић, а друга чувена Ружица Сокић - присећа се муфтија.

Фото: Приватна архива Фото: Приватна архива

- Волеле су ме и често сам с њима сатима причао. Најчешће сам био у тетка Цуцином атељеу, где је она сликала - каже на крају муфтија Нуман, који је још увек у Аустралији.

Са свега 19 година преузео је ислам. О разлозима преласка из православља у ислам открива:

- Љубав људи према Богу, оних који су изграђивали џамије, имала је утицај на мене. То се поклопило с тим што сам био окружен добрим људима, а такође су се муслимани које сам видео у свом животу показали као изванредно добри људи - рекао је својевремено, додајући да је био несхваћено дете и бунтовник.
Духовни отац
ХАМДИЈА ЈУСУФСПАХИЋ МЕ НАУЧИО СВЕМУ

Нови муфтија посебно се осврнуо на свог духовног оца, почившег муфтију београдског Хамдију Јусуфспахића.- Био ми је више него родитељ. Бринуо се о мени кад то моји најрођенији нису. Био ми је ближи од породице - каже за Курир муфтија Нуман.
ЧИЊЕНИЦЕ

О животу муфтије Абдулаха Нумана

* У 16. години, као средњошколац, почео да трага за истином
* Његов први контакт с муслиманом био је 1969. године, са арапским студентом на Тргу републике у Београду, од којег је добио 300 долара за пут до Индије и који га је тада научио какви су лажни долари
* Са четири пријатеља путовао је месец дана, возом је дошао до Истанбула, а затим комбијем до Непала
* Завршио је три факултета: Факултет за исламске студије и филозофију, Факултет друштвених наука и Факултет за бизнис и менаџмент. Магистрирао је на теми „Исламска теологија“

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/novi-muftija-je-srbin-roden-je-kao-ivan-i-vatreni-je-navijac-zvezde-clanak-2287415

Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 46.0
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Postoji tema u Religiji.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.