Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Legalizacija na rate za siromašne vlasnike bespravno sagrađenih objekata  (Pročitano 13292 puta)
22. Jul 2009, 07:54:07
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Legalizacija na rate za siromašne vlasnike bespravno sagrađenih objekata
Autor: B. Stamenković | Foto:n. kostić | 22.07.2009. - 05:00

Najsiromašniji građani Srbije moći će da računaju na popust ili mogućnost da legalizaciju svojih sagrađenih objekata otplate na rate. Koliko će legalizacija koštati još se pouzdano ne zna, ali ono što je izvesno jeste da će kriterijum za određivanje cene biti veličina objekta, grad u kome se nalazi, kao i da li je objekat u centru ili na periferiji grada.

To je suština dela Zakona o uređenju prostora i izgradnji koji se odnosi na legalizaciju bespravno podignutih objekata, a koji je trenutno u proceduri pred poslanicima Skupštine.
Cenu legalizacije će, prema ovom predlogu, određivati lokalne samouprave, ali u opštinama još nisu upoznati sa tim koliko bi naknada trebalo da iznosi. Nebojša Janjić, pomoćnik ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje, kaže da visinu naknade tek treba odrediti i da će se ona prilično razlikovati od grada do grada.
- Tako nećete isto platiti legalizaciju stana u Dimitrovgradu ili na Vračaru, jer u centru Beograda iznos može da bude i do 10 ili 20 puta viši - objašnjava Janjić.
On dodaje da je prema grubim procenama potrebno legalizovati oko milion objekata.
- Takođe, postojaće preporuka da se za objekte koji su građeni iz nužde i gde opštine nisu obezbedile odgovarajuće preduslove zakonski taj posao uradi, ne zaračuna puna cena, već da se građanima da izvestan popust - objašnjava Janjić i dodaje da će za poslovne prostore legalizacija biti skuplja nego za socijalne stanove, i to dva-tri puta.
Ističući da procedura neće biti suviše komplikovana, Janjić dodaje da će pri podnošenju zahteva za legalizaciju biti potrebno podneti fotografiju objekta, kopiju plana, izveštaj projektanta da je objekat bezbedan, kao i ugovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište o plaćanju naknade, što znači da se posao obavlja u opštini, katastru i Direkciji za građevinsko zemljište.
Na pitanje šta će biti sa onim objektima za koje građani zaista ne budu mogli da plate legalizaciju, Janjić odgovara da uglavnom sve lokalne samouprave daju mogućnost da se legalizacija objekata izvrši na rate, gde je isplatu moguće izvršiti u roku od godinu, dve ili tri. Koliko će koštati, zavisi samo od kvadrature i od mesta gde se nalazi da li je u centru ili na periferiji, jer se po kvadratu određuje apsolutni iznos.

Dozvole za sve

Nebojša Janjić kaže da će, po svemu sudeći, amandman o legalizaciji objekata izgrađenih posle 2003. godine biti prihvaćen. To znači da će dozvole moći da dobiju i oni koji su zidali objekte sve do avgusta 2009. godine.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zato sada drzava tera gradjane da se puten kredita  zaduze kod banke kako bi glomazna drzavna administracija imala plate. Secerane sa 50 tona secera su ''prodavali"  za 3 evra, a od gradjana koji su sami sagradili krov nad glavom hoce da reketiraju sa stotinak evra po kvadratu. Znaci covek ako hoce da zivi iole normalno mora da bude debelo kaznjen. Prvo su oni otkupili stanove za po 50 dojcmaraka, pa cak i manje, koje su sami sebi dodelili. A sta ce no sa ljudima koji su ceo radni vek iz plate izdvajali za stambenu izgradnju, a nisu dobili stan, pa sada ako su nesto sami napravili treba oipet da plate solidarno za izdrzavanje drzavne administracije. Sto je mnogo mnogo je.
IP sačuvana
social share
Mi ti nudimo a to sto ti ne koristis sam si kriv-RTS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
pa sada ako su nesto sami napravili treba oipet da plate solidarno za izdrzavanje drzavne administracije

ali na rate  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Secerane sa 50 tona secera su ''prodavali"  za 3 evra, a od gradjana koji su sami sagradili krov nad glavom hoce da reketiraju sa stotinak evra po kvadratu.

ali ,ali ,gospodine .... secerane su prodavane "uglednim stranim investitorima " i "domacim privrednicima zasluznim za sirenje demokratije" ...  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Secerane sa 50 tona secera su ''prodavali"  za 3 evra, a od gradjana koji su sami sagradili krov nad glavom hoce da reketiraju sa stotinak evra po kvadratu.

ali ,ali ,gospodine .... secerane su prodavane "uglednim stranim investitorima " i "domacim privrednicima zasluznim za sirenje demokratije" ...  Smile Smile Smile Smile

Mnoga preduzeca u Srbiji su imala dugove vece od vrednosti samih  preduzeca.

A sto se tiče legalizacije, problem je mnogo dublji...
« Poslednja izmena: 24. Okt 2009, 12:08:32 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
de nam ti pojasni  Smile

a povlastice izvoza šećera u EU odma po privatizaciji,to nema veze  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Mnoga preduzeca u Srbiji su imala dugove vece od vrednosti samih preduzeca.

A sto se tiče legalizacije, problem je mnogo dublji...
Oni su sebi podelili stanove dzabe, a sada posteni gradjani treba da krvavo placaju. Pitam se gde je sada Dacic sa njegovom socijalnom pravdom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Dulić: Uskoro hapšenja za divlju gradnju
Tanjug, 27.11.2009 08:21:29 Ocena: 4.90 (Glasova: 10)  Komentara: 5 

Oliver Dulić
BEOGRAD - Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je da će narednih dana uslediti prva hapšenja zbog divlje gradnje objekata i ukazao da se taj postupak tretira kao krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna do osam godina.
Dulić je rekao da će država time pokazati da joj je stalo do poštovanja zakonskih propisa i da neće dozvoliti da cveta divlja gradnja u Srbiji, napominjući da su građevinske inspekcije proteklih meseci nailazile na slučajeve da je posle izricanja zabrane ponovo nastavljena gradnja objekata bez dozvole.
Govoreći na sastanku Slovenačkog poslovnog kluba Dulić je najavio da će do kraja godne biti doneti zakonski propisi kojim će investitori biti onemogućeni da posle privatizacije zatvaraju preduzeća i zemljištu oko tih objekata menjaju namenu.
Novina se sastoji u tome što će naknada za građevinsko zemljište biti mala prilikom kupovine kompanija, ali će investitori morati da plate tržišnu cenu zemljišta ukoliko ga pretvore u čisto građevinsko zemljište.
Dulić je rekao i da je novim zakonom o gradskom građevinskom zemljištu i prostornom planiranju uvedena novina da sve lokalne samouprave moraju u roku od dve godine da urade urbanističke i građevinske planove na svojim teritorijama. Po isteku tog roka uslediće sankcije pa čak i one koje će dovesti do raspuštanja opštinskih vlasti i raspisivanja novih lokalnih izbora.
Ministar je napomenuo da je trenutno oko 20 odsto teritorije Srbije pokriveno građevinskim urbanističkim planovima koji će morati da se u potpunosti završe u naredne dve godine i da budu dostupne u elektronskom obliku zainteresovanim investitorima i građanima.
Na skupu su govorili i direktorka Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza CIEPA Vesna Perić i predsednik Upravnog odbora kompanije Droga-Kolinska Slobodan Vučićević.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Dulić: Uskoro hapšenja za divlju gradnju
Tanjug, 27. novembar 2009 | Broj komentara: 5
pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila

Vaše ime: 
Vaš e-mail: 
Vaš komentar: 
Molimo unesite tekst sa slike:

geronimo
27. novembar 2009 13:44:59
Bemti. Al' će biti velika gužva u zatvorima! A jel' divlje i to što ja već deset godina otkupljujem stan od Vojno građevinskog centra , a on je u stvari još uvek vlasništvo "Budućnosti" iz Novog Sada jer Ugovor nije kompletan, a ovi iz VGC već godinu dana izbegavaju da mi odgovore?
zinat-
27. novembar 2009 13:46:11
Gospodine Dulicu lepa zamisao da se sve postavi na svoje mesto, bilo bi kad bi bilo. Ali kako? gde pozatvarati? od koga naplatiti ? kome utuviti u glavu da treba reda i discipline u urbanizmu u ekologiji, to kod nas srba malo teze. Evo ja sam spreman bez pogovorno da se krene drasticno od mene, pa na ostale gradjane po onoj narodnoj, Ni po babu ni po stricevima zakon za sve istim arsinom .Dodjite u Sokobanju ekolosku opstinu koja nema blage veze sa legalnom gradnjom i ekologijom sve sama divljina, samo na razglednici to izgleda lepo .
miroljub
27. novembar 2009 17:06:40
Da vidimo i to cudo, al nemojte da hapsite samo sirotinju raju nego krenite od glave!!
Ja nisam član mafije
27. novembar 2009 21:13:37
Ne mogu da verujem! To jednostavno nije moguće! Pa nisu baš svi lopovi koji nekome nešto otimaju zarad brze i lake zarade! Ja sam na svom placu za svoje pare zidao sebi porodičnu kuću ali se nisam snašao da je zavrsim na vreme! Legalizaciju sam prijavio pre tri godine i niko me iz opštine nije ni pozvao zbog toga zato što nemam nikakvu vezu, a tim činom sam prijavio državi i vlastima da imam kuću koju sam u medjuvremenu nadogradio i da želim da platim cenu za to. Ja nisam ništa ukrao, pa sakrio. Kuća se vidi. Stoji na mestu, pa svako može da vidi kolika je, koja joj je namena i koliko treba da platim da bi bila legalna! U čemu se sastoji to krivično delo? Koga sam ja to hteo da prevarim? Pre toga sam godinama bezuspešno pokušavao da izvadim građevinsku dozvolu i na svakom, baš svakom koraku sam nailazio na opstrukciju gradjevinske i urbansitice birokratije! Tvrdim da običan čovek ne može legalnim putem da dobije građevinsku dozvolu! Svuda su mi rekli da nemam valjan dokaz o vlasništvu, svi, baš svi osim građevinskog inspektora koji mi je napisao Resenje o rušenju kuće za jedan dan. Jedini on mi nije tražio dokaz o vlasništvu, verovao mi je na reč da su kuća i plac na kome se zida moji!!! Ja ne mogu da verujem da je moguće da zbog toga budem uhapšen!!!. Svi u mom okruzenju, baš svi su sazidali kuce na isti način ali njih niko nije odrukao putem onih potkazivačkih telefona koje mediji revnosno i svakodnevno objavljuj! Da komšija potkaže komšiju! Iz inata! Kada su oni zidali svoje kuće Zakon se nije poštovao (i tada je to bilo krivično delo), a kada ja zidam Zakon se poštuje!!! I još u zatvor se ide zbog toga! E, ako se zbog toga od sada ide u zatvor onda neka nam je svima bog u pomoći! Ja znam da ne sme da se krade, vara, preti, ubija, bije i da zbog toga ide u zatvor, ali da se zbog toga što sam na svom placu, za svoje pare, zidao sebi kuću a pritom sam se prijavio nadležnim još pre tri godine, to ne mogu da verujem da se od sada zbog toga može ići u zatvor?! Molim sve ljude dobre volje da mi objasne, možda ja nešto nisam dobro shvatio ili sam možda sam lud, a da to ne znam!?!
isak
27. novembar 2009 22:30:32
Evo,da pomognem .....krenite od Rakovice,Cukarice zajedno sa ljudima po opstinskim i gradskim upravama koje su korumpirane i ne mogu da opravdaju svoju imovinu...tu ima takve mafije da bi se ja na Vasem mestu dobro zabrinuo.....od oSTATAKA onog mrtvog Skoleta,i tek naraslih mladih clanova narko kartela,ima tu i ubistava,svasta.....tu su vrlo prljavi poslovi i nisu cista posla a ko im kupuje te stanove,njih bi slao na lecenje,besplatno ako mi dokazu odakle im pare!

Evo komentara citalaca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
Jos malo o tome sta se desava kada se gradi gde se i kako se hoce

Klik
« Poslednja izmena: 26. Feb 2013, 16:39:45 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.