Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Legalan svaki peti mobilni  (Pročitano 3747 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 6s
Off je naredne 2 strane kafenisanja izmedju tebe i nikole koje ce uslediti i na ovoj temi, kao sto uslede na svakoj na kojoj se pojavite.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC HD2
Od pet prodatih mobilnih telefona u Srbiji, samo jedan je legalno uvezen, procenjuju ljudi koji prate to tržište. Ostala četiri su skinuta sa mreže, odnosno dekodiranjem prilagođena mrežama domaćih operatera, ali im je cena u većini slučajeva ista kao da su pravi.
"Kafenisali" mi ili ne ali ova rečenica koju je izgovorio verovatno neki "stručnjak" koji drži ovlašćen prodajni servis i centar ne da je smešna nego je bolesna i neverovatna. Verovatno njemu lično smeta što ima manju prodaju od tih tkz. "nelegalnih prodavaca" pa lupio ovakvu nebulozu?!? Ko bi normalan kupio dekodiran telefon ako isti kod legalnog uvoznika košta identično i još se dobija obavezno "sve u kompletu" telefon sa softverom na domaćem jeziku, besplatna servisna podrška i td., i td.?!?

Kakva crna "ista cena"?!?

"Legalni" telefoni koji se kod nas uvezu se u najmanju ruku 100% skuplje prodaju od tih "nelegalnih" tj. dekodiranih.
Primer možete videti u svako doba dana na sajtu Mobilni Svet i cene telefona koje prodaju "legalni" i "nelegalni" uvoznici.

Recimo, Nokia N70 košta oko 265€(verovatno nelegalan) dok "legalan" košta od 369-489€! Smile Pa ... jer ovo mala razlika???? N80 košta oko 409€ dok "legalno kupovanje" iznosi od 600-710€?!? Smile
Ako se na ovo još i doda "ljubaznost tih "legalista" i naročito servisni centri koji pružaju usluge korisnicima tipa uvek novi firmver tj., besplatna zamena istog i td.,  Smile Smile Smile

Kada se još uzme u obzir ona glupost da se na zapadu dobija telefon od svega 1€(normalno uz pretplatu na dve godine obavezno) i malo bolje razmisli - onda ni to nije baš "čist" telefon jer je i on modifikovan, brljano je po njegovom generičkom softveru, i čak je kodiran što govori samo to da je takav telefon ništa dalje on "dekodiranog"!!! Tamo takodje "legalni" telefoni koji nisu modifikovani(sa generičkim firmverom, nezaključani) koštaju nenormalno mnogo i niko ih i ne kupuje!

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
Nemoj tako ja ih kupujem,slazem se ipak da je ponuda u dosta prodavnica u beogradu cudna,cena aparata je ista kao i cene npr u danskoj samo sto sam ja za recimo za cenu koju platim u dk vezan ugovorom da placam pretplatu 6 meseci i obavezan da potrosim izvesnu sumu sto se svodi na to kao da sam platio punu cenu telefona samo na rate .Sad neznam kako se dolazi do tih "jeftinih" telefona,tj mislim da znam ,to se odradi tj pokrade(na veliko) obije ili neznam vec sta i onda se to preprodaje na istoku srbija hrvatska bosna itd ,onda vec ima smisla jeftinija cena koja se placa .Znaci opet se sve svodi na postavljanje topika znaci kradena roba.Eto moj prijatelj je u danskoj ni kriv ni duzan platio kaznu oko 800 evrica za nosenje kradenog telefona koji je kupio preko oglasa a prodavac je garantovao da nije kraden.Sad to je primer i ljudi koji neputuju van zemlje netreba da se opterecuju sa ovim ,dok traje Smiley
« Poslednja izmena: 11. Okt 2006, 18:45:22 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC HD2
@srdjandk, jel ti misliš da je neko "sisao vesla" i živeo u buretu ceo život i hoće da za N70 da recimo "legalno" 500€??? Kada u Grčkoj i susednim zemljama "legalno" kupovanje Nokie N80 košta ispod 400€?!?
I posle svega par meseci takav telefon je već zastareo, pojavila se gomila novih modela i onda opet za novi model dati 1000€ "legalno" pa onda opet za 5-6 meseci opet 1000€(jer ruku na srce mob. telefoni su sve skuplji i skuplji) samo kako bi se bilo u trendu(a to je cilj 99% korisnika ovog foruma koliko sam video i ukapirao)?!?
Kada se još uzme u obzir i činjenica da danas mobilni telefon predstavlja instant robu za brzu potrošnju i zamenu novom igračkom a ne tehničku spravu ili ti aparat koji treba da služi godinama, onda šta još reći?!?
Lako je vama tamo u Danskoj da nama ovde u Srbiji "solite pamet" i glumite legaliste kada iste telefone dobijate džabe od operatera na dve godine krede i tako u krug.
Da neko tamo vas uslovljava da kupujete mobilne telefone legalno "za punu cenu" kako ser* ovi naši legalisti u tekstu prvog posta vi bi bre svi poizvršavali samoubistvo jer niste navikli ništa da plaćate u kešu!
Još kada se uzme u obzir da tamo u Švedskoj razgovaraju džabe po ceo dan u istoj mreži i dobijaju telefone takodje džabe(ops. na kredu - dve godine ili manje) onda šta reći.....

Citat
Eto moj prijatelj je u danskoj ni kriv ni duzan platio kaznu oko 800 evrica za nosenje kradenog telefona koji je kupio preko oglasa a prodavac je garantovao da nije kraden.Sad to je primer i ljudi koji neputuju van zemlje netreba da se opterecuju sa ovim ,dok traje
Šta ovim hoćeš da kažeš?!?
Da Srbi, Hrvati i Bosanci treba da se plaše da izadju iz države ako nisu kupili mobilni telefon kod zastupnika za 100% veću cenu?!?
Tamo u Danskoj će neko na svakom ćošku da ih sačeka i naplati im kaznu od 800€ jer je telefon kraden?!?
Wowww ... eto straha većeg od trgovine narkoticima, pušenja na javnim mestima i upražnjavanja sex-a u autobusima. Smile Smile
Taj tvoj prijatelj je ili izmišljen lik kako bi ovde tvoj post delovao dramatičnije ili jedina osoba na planeti koju su upecali da ima kraden telefon koji je kupio preko oglasa. Ako je to istina onda je sigurno već "bio poznat policiji"!!! Smile

P.S. znaš li kako se u Srbiji nabavlja većina mobilnih telefona?!?
Prijatelj, rodjak, tata, mama, tetka, strina, teča,... na zapadu uzme zadnji model na kredu(ops. pretplatu od dve godine), primera radi Nokia N92 i svoj prethodni telefon donese ovde u Srbiji(recimo N70) i pokloni ga svojima dok tamo otplaćuje mesečnu rentu i koristi taj novi telefon(jer godišnje dobijaju po jedan novi model kao verni pretplatnici, samim tim, već sledeće godine N95 recimo). Takav telefon se dekodira i upotrebljava u najviše slučajeva. Jel to kraden aparat?!?
Ne, nego legalno kupljen na zapadu!
« Poslednja izmena: 11. Okt 2006, 18:45:48 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
Prvo nemam nameru da raspravljam nisakim a da izmisljam malo je smesno ,govorim o svojim iskustvima.Moj prijatelj nije prijatelj vec prijateljica ako te bas zanima dacu ti  njen telefon i to "dankinja" koja je nasela zato sto je kupila telefon iz bluavisa "novosti oglasi na nasem za koji je prodavac rekao da j ekupljen u prodavnici a ispostavilo se da je ukraden i da su ga provalili ci je ona ubacila post paid karticu u isti.Sad posto vidim da si zesce neinformisan da ti pojasnim malo kupovanje za 1 evro ili krunu ako pricamo o danskoj,cena telefona je nebitna mogu i da mi ga poklone ja potpisujem ugovor u dk na 6 meseci gde sam obavezan da placam pretplatu koja minimalno za jeftinije aparate kosta 60-70 evra.Pa ti sad to pomnozi .Moju n70 sam kupio u februaru platio sam je tacno 300 evra za kes ne 1 evro  i plus 60 evra naime pretplate za narednih 6 meseci .Kad to saberes dolazis do fantasticne cene od 660 evra sto govori da sam bas super prosao haha.U tom trenutku sam ustedeo samo 100 evra posto ja ovd enemogu da platim 300 evra za telefon i da ga ladno koristim.Sad gde se to dele telefoni neznam ali ovde u danskoj i swedskoj sigurno ne.Ako si verni korisnik neke mreze dobijas ponudu ali nikad nedobijes telefon za dzaba.A sto se tice narkotika i sexa po busevima ,moraces malo da pojasnis posto nekapiram kontekst.Npr moj tast koji je polupismen covek je ubedjen da telefon placa 1 krunu posto samo to plati prodavcu a neracuna da je potpisao ugovor na 6 meseci i da mu skidaju sa racuna hehe,posto je penzioner i zivi u srbiji prica prijateljima kao telefon platio 1 krunu koji vidim veruju u to  eto shale.Znaci ovo sto sam izneo ovde su cinjenice a ne pretpostavke na kojima gradis pricu.Sad da pojasnim o kradenim aparatima ,telefoni koji su ispali iz kamione ili pokradeni u nekom skladistu se prodaju po veoma smesnim cenama kako ovde tako i u ostatku evrope ,nepricam o pojedninacnim kradjama telefon koji nestaju iz automobila,vec o kontigentu koji kosta po 10 hiljada evrica i koji se razbijaju po istocnoj evropi.U tom kontigentu ima svega i svacega sad neko ima m**a da to radi (otkupljuje i preprodaje).E tako se dolazi do fantasticne cene od 200 evra za n70 koji se nigde u evropi nemoze kupiti za iste pare.Tebe niko nece hapsiti ako imas nelegalan telefon u zapadnoj evropi sa mobtelovom karticom samo mislim da nije zdravo uzeti takav aparat i ubaciti npr legalnu karticu nekog operatera iz zapadne evrope.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC HD2
Citat
Tebe niko nece hapsiti ako imas nelegalan telefon u zapadnoj evropi sa mobtelovom karticom samo mislim da nije zdravo uzeti takav aparat i ubaciti npr legalnu karticu nekog operatera iz zapadne evrope.
Iskreno, ja takodje dosta putovao po Evropi i uvek koristio telefone kupljene u Srbiji. Čak imam i dosta posla u Beču, mada nisam u zadnjih par meseci putovao, no pre toga jesam i to vrlo često.
U telefon sam ubacivao "legalne kartice operatera država u kojima sam boravio" i gle čuda - još me nije saleteo neki pandur na ulici da mi traži potvrdu o kupovini mobilnog telefona.
Sigurno sam imao "legalno" nabavljene modele kupljene po niskoj ceni u Srbiji inače bi me jurio interpol tamo.  Smile Smile

To što je tvoja prijateljica kupila kraden telefon koji je verovatno bio prijavljen policiji nije ništa novo - i ovde u Srbiji ako se pokrade aparat i prijavi policiji ona je dužna da ga traži opštepoznatim metodama i naravno da se oduzima trenutnom vlasniku.

Ali tvrditi da svi telefoni koji se kupuju po Srbiji za normalnu cenu predstavljaju kradenu robu sa zapada i tamo neko jedva čeka da se ti telefoni pojave i da ukebaju nesrećnog Srbina je ravno naučnoj fantastici i manimo da se prepiremo oko toga. Ovako nešto može tvrditi samo neki "legalni" uvoznik kome je stalo do prodaje telefona po duplo većoj ceni i ništa više.

Pored toga, bolje predji u neku normalniju državu ako ti tamo u Danskoj naplaćuju 60€ mesečno kiriju za taj tvoj mobilni + 300€ inicijalizacije prilikom kupovine! To što ti pokušavaš da "pojasniš" možeš ali nekom ko nikada nije ni video kako izgleda naša a kamoli tudja granica!
Ima mnogo boljih ponuda po Nemačkoj, Austriji i veruj da sam informisan i to iz prve ruke - lično.
Oko Švedske sam rekao da imaju neograničen besplatni razgovor u okviru iste mreže u toku celog meseca i samo se jednom mesečno mora dodavati kredit koji se takodje može koristiti za pozivanje drugih mreža ili inostranstva. Takodje ista stvarčica se primenjuje i u Nemačkoj i radi se o prepaid mrežI!!!

I da, objasni mi koja je tvoja korist oko ovog ubedjivanja u "legalizam" i plašenje naših korisnika rečima:
"mislim da nije zdravo uzeti takav aparat i ubaciti npr legalnu karticu nekog operatera iz zapadne evrope"?!?!?!
Jer po ovome ispada da 99% Srba ne sme da koristi svoje mobilne telefone van zemlje jer će sve da ih tamo ukebaju. Možda pucaju u takve tamo na zapadu čim vide da nose mobilni telefon?!? Možda je Srbima to zabranjeno da nose na zapadu osim ako ga nisu kupili u Royalton-u ili Quadri ha?!?!?!

Jel ti neko plaća da tvrdiš ovakve nebuloze?!? Ko kaže da je N70 skuplji od 200 - 250€ bilo gde u evropi?!? Koliko bi onda koštao N95 tamo? 20.000€?!?
Imaš internet?!? Pogledaj onda kako se kreću cene takvih telefona!

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 6s
Prednost imanja legalnog mobilnog telefona u smislu nabavljenog od zvanicnog distributera je cinjenica da imas bullet proof garanciju.
Kraden telefon je jedno... telefon nabavljan sa strane mreze nesto sasvim drugo.. u slucaju prvog mozes imati neke probleme, u slucaju drugog ne.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC HD2
Dosta "kradenih telefona" koji stižu u Srbiji se uglavnom nabavljaju sa same proizvodne trake bez ikakvog firmvera u njima. To su tkz. "empty board" telefoni koji se naknadno kod nas flešuju tj., ubacuje im se firmware i prodaju legalno sa garancijom i pratećom opremom.
No, sigurno da se prodaju i kradeni telefoni koji se nude kao i svi ostali, ali verujem da je to mnogo manje nego što se misli. Čak se i sami prodavci ograničavaju od potražnje modela koji nemaju zastupnike u Srbiju i takve ne prodaju(primer ilegalne Motorole Mpx220) i sl.
Sve ostalo što se prodaje je isto i samo zavisi od garancije i podrške koju neko nudi!
Ovo nije primer samo mobilnih telefona već primer svih elektronskih sprava od Hi-Fi komponenti do DVD plejera, TV aparata pa čak i veš mašina.
Sve ovo se može nabaviti kod "ovlašćenog" tj., nazovi "legalnog" zastupnika za cenu koja je u pojedinim slučajevima i veća od 100% ili kod nazovi običnih radnji tj., prodavaca za mnogo manju cenu ali takodje u original pakovanju sa garancijom i obezbedjenim servisom.
Isto je i sa mobilnim telefonima.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3334
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Alcatel LOL
Citat
Čak se i sami prodavci ograničavaju od potražnje modela koji nemaju zastupnike u Srbiju i takve ne prodaju(primer ilegalne Motorole Mpx220) i sl.
hehe moja je legalna MPx220 jer nije kupljena kod nas nego u engleskoj Smile Smile Smile,no da se vratim na temu sto znaci da u srbiji skoro svaka Motorola je ilegalna ili nisam dobro razumeo Smile Smile
IP sačuvana
social share
o yeeeee
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC HD2
Ma ja pre neki dan savetovao liku da kupi tu Motorolu(hoće model na preklapanje) i normalno prodavac kao iz topa: "mi ne držimo te nelegalne modele koji nisu predvidjeni za prodaju na našem tržištu"!!!
Tako saznah da ta Motorola i nije uopšte pod znacima navoda "legalna" kod nas! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.