Patrijarh je dobar čovek.U pravoslavnoj crkvi ima ološa i licemera. Još jedna tema gde se sve patriota do patriote(moj do moga) udružuju protiv "velike opasnosti za Srbiju"-Ldp-a.. Još jedna tema gde tvorac iste-Duh sekire širi mržnju.Jbg,duh ali tako je.
Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag.
Bivši ministar za rudarstvo i energetiku je ministar vera; Bivši ministar za upravu i lokalnu samoupravu je ministar prosvete; Bivši ministar unutrašnjih poslova sa dosijeom je i dalje ministar unutrašnjih poslova.
Pre ce biti da su Ameri shvatili ko je i sta je Ceda pa su ga reciklirali. Traze ljudi druge ortake a Ceda ovde prosao kao i svi ostali njihovi ortaci poput Slobe, Tudjmana, Sadama, Bin Ladena i ostale bagre. Jbg zivot je pun promena.
То се у њиховој политичкој теорији зове "корисни идиот", па ви видите. Ево рецимо Сакашвили је пример. Постао им је баласт јер кад год се каже ванредно стање то звучи алармантно по људска права, демократију, слободно тржиште до којих им је веома стало. Сувише је то отворено, а све је теже правдати отворене диктатуре. То је важило и у Србији - видети ангажман ондашњег председника Монтгомерија.
Kako kaže Marko Miljanov junaštvo je štititi slabe od jakih a čojstvo štititi slabe od sebe. Čeda nije junak, a nije baš ni neki čivek kad je napao na umirućeg starca.
Што рече један од твојих Американаца Пет Бјукенен "Признајмо, ми смо подељена нација". А у Србији те речи имају много више смисла него у Америци. Сувише дубоко либералисти ударају на темеље овог наорда и ове државе. Па Чеда је више пута причао о "200 година погрешне политике". Шта то значи? Да је Карађорђе погрешио? Милош Обреновић?!?
Khm ... kad vec dodje do Karadjordja i Obrenovica, ne vidim po cemu su oni toliko zasluzni da ih ti pominjes na ovakav nacin. Posle 500 god ropstva. kad Turci vise nisu znali sta ce od problema, nasao se neki Karadjordje i "oslobodio" zemlju. Pa i ja bih "oslobodila", da sam imala takve protivnike Cekaj, ti ne zelis podele unutar Srbije, a unosis ih ... o cemu se zapravo radi?
Нека ми неко од чланова ЛДП објасни изјаву свог лидера да је последњих 200 година српске историје погрешно. Веома корисно за ову тему, јер ја тврдим да је напад на патријарха (и СПЦ уопште) део једне шире културне и политичке кампање. Наравно да се може разговарати о историјским околностима, што није овде тема ни подфорум за то. Мене занима на основу чега један страначки лидер даје себи право да арбитрира. А што се тиче подела, ствар је проста. Они су хтели поделе и дошли су до стања у коме "помирење" не изгледа вероватно. Србија неће бити подељена после њихове политичке анхилације
Citat
Kako smo mi to izazvali "ciscenje i konflikte", majke ti?
А ко је лишио слободе 12.000 људи у ванредном стању, од тога већину без подигнуте оптужнице? Читај мало Чеду, његове изјаве, па ћеш видети.
Citat
Patrijarhu je dovoljna kazna i to sto se nije oglasio povodom nekih "radnji" svojih ljudi. Jednostavno, ne zelim takvog patrijarha itakvu veru.
Па ти онда промени име у Бримнавани Нашао се средњополац да "кажњава" патријарха. Ти треба да уста испереш сапуном пре него га поменеш
A da li parijarh vredja Srbe i Srbiju time sto precuti tako velike stvari? :
Kada su lideri DOS-a i medju njima Ceda isli na dogovore kod PAtrijarha da se nadje modus vivendi oko smenjivanja Milosevivca onda je PArtijarh bio sve i sva. A sada kada ne moze ni da govori od bolesti i sl pnda ne valja.
Јесте, патријарх им је био добар кад је пробио кордон на Светог Саву 1997. А које су то велике ствари?!? Велика ствар је што хоће да нам комадају земљу, велика ствар је кад се потпредседник владе разбија од гудре... То што има педофила (Иларион) и штоп се преувеличавају недоказане оптужбе (Пахомије) није велико у националном смислу.
Mislim da je izlišno komentarisati dalje cirkuzanera Čedu. On jednostavno želi da ga komentarišu iz bilo kojeg razloga jer je najgore što se političaru može desiti anonimnost. A para više nema za reklame, spucao je prošli put pa nije ništa uradio.
Ма треба га свести на ниво Б(л)атића... Ионако се видело колико је релавантан Ова тема је корисна јер су се разлетели по форуму његови трабанти, успут су почели да лупетају, па сад нек плате цену. Ето, сад губе време на СПЦ и све дубље тону, уместо да се посвете комарац-прца-слона акцији коју су покренули
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
Da, ruši se "imidž" Srbije koji je svakim potezom crkve sve više rastao! Počev od Irinejovog slikanja pored tenka, preko Filaretovih lobanja i podrške Miloševiću 2000, do Pahomija i Ilariona, najvećih među svim budućim svecima..
Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag.
Bivši ministar za rudarstvo i energetiku je ministar vera; Bivši ministar za upravu i lokalnu samoupravu je ministar prosvete; Bivši ministar unutrašnjih poslova sa dosijeom je i dalje ministar unutrašnjih poslova.
naravno da ima, tužno je što uopšte ove stvari bilo koga ko nije vernik nerviraju. ali to je zato što nam je država od jasno sekularne, spala na ovo danas.
Па сваког нормалног човека нервира кад нападају једног старог човека који никоме зло није ни помислио! Понављам, нормалног
Кад патријарха Павла називају "шеф мафије" то вређа сваког ко има трунку људскости и достојанства у себи. Такође је јасно ваше лицемерје јер патријарха употно зовете Гојко, а смета вам кад неко Шиптаре зове онако како они сами себе зову
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко