Kazete licemer? Eto, vidis da se slazemo. Samo sto sam ja nazvao to nemoralna i nesavesna osoba, ali to je to. Vidite da se slazete po tom pitanju sa mnom, a ja se slazem iz pravnog ugla sa vama.
Što uplićete Boga u celu priču? On će svakako svakome od nas suditi, ali uvlačenje njega u "ovozemaljsko" pravo je... smešno.
Poenta je da, osim ako ti direktno ne komuniciraš sa Bogom on daily basis ne možeš da znaš da li je ubistva bilo ili ne. Osim ako nisi bio tik pored Zvezdana Jovanovića u trenutku eventualnog pritiskanja obarača, pa si pratio putanju metka i sa 100% sigurnošću možeš da tvrdiš da je metak eventualno ispaljen od ZJ bio smrtonosan po Đinđića.
Dalje, po Zakonu nije dovoljno da optuženi za ubistvo kaže "Ja sam ubio", pa da bude osuđen. Tužilac mora da dokaže da se to zaista dogodilo. Inače bih ja, primera radi, mogla da odem u policiju i kažem "Ja sam ubila Đinđića", i to bi bilo to?
Što se ove treće tačke tiče... prilično je teško samleti skoro pa celu materiju krvičnog prava u jedan forumski post... "Krivica" je prilično kompleksan pojam...
Ali to je eticko pitanje. Ako branis ubicu onda si ono gore i ne pomaze ono "meni je cilj da ga odbranim, da li je kriv nije bitno". Ti si saucesnik ubistva.
Еј шта све овај Маверик неће да напише... Дечко је апсолутно зрео за ЛДП-ов политички савет!!!
Da pojednostavim sve- sve je pocelo kada je marko opravdao advokata zvezdana jovanocica. Ja ne mogu da shvatim da neko brani ubicu s predumisljajem. I da ga odbrani jer nemaju dokaza recimo.
Ти то сам кажеш да нема доказа?! Откуд знаш да је Звездан пуц'о онда??
@ainhoa, Boga sam stavio pod navodnike, hteo sam time da kazem da je ubica priznao advokatu da ga je ubio. I ovo, ne dovodim ja u pitanje prava, zakon, pravnu drzavu. Govorio sam iskljucivo o licnosti advokate, nemoralnosti, savesti, licemernosti... I cela prica je o tome- da se neko kleo u djindjica, a sada brani njegovog ubicu- zbog novca. @dulisha, tu sam pricao uopsteno, a ne o zvezdanu, a ono tvoje prvo ne vredi komentarisati...
« Poslednja izmena: 28. Apr 2007, 22:42:30 od maurik »
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina