Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 22:27:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: laptop i win XP/2000  (Pročitano 2821 puta)
02. Avg 2006, 15:06:41
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
nadam se da je neko imao slicno iskustvo sa laptopom pa da zna da mi pomogne!!!
na koriscenju imam laptop na kome nemam administratorski status. posto me je to jako nerviralo pokusavao sam na sve moguce nacine da provalim lozinku ali nisam uspeo Smile . onda sam u naletu inspiracije i frustracije resio da na drugoj particiji (D) instaliram windows 2000. inace na glavnoj (C) je XP. e sada nastaju problemi...
XP uopste nece da se podigne. kad ga izaberem komp mi ispisuje da ucitava win2000 i da zbog nedostatka nekog fajla na lokaciji c:\windows..... (gde je instaliran XP) ne moze da ga ucita. kad pokusam da podignem sistem sa diskete ne prepoznaje ni C ni D particije!!!!!!!! sa windows recovery conslom prepoznaje obe particije ali na XP instalaciju ne mogu da se ulogujem jer trazi pass a 2000 ne mogu da obrisem....
nemam vise ideju sta da radim jos sam ipak uspeo da obrisem neke fajlove od win 2000 pa vise ne mogu ni njega da podignem...
treba mi pomoc da sve vratim kako je bilo....
« Poslednja izmena: 02. Avg 2006, 17:49:26 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
u burek free software review je postavljen program koji ima za namenu "provaljivanje" admin pass-a  Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nikad ne veruj zeni koja laze!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia ZTE
ok taj program za provaljivanje sifri ali kolega ima problem koji je vrlo delikatan a meni sve mrise da ce najverovatnije morati da se formatira ceo hardic jbg ali moje skromno iskustvo mi tako govori Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 7441
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
A zasto lepo ne formatiras C i instaliras ponovo XP? Smile
IP sačuvana
social share
Nabijem na kurac ceo ovaj forum i zelim svima sve najgore i da bog da svi imali retardacije i da bog da vam se svima desilo isto ko i meni sto se desilo
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 288
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
kad pokusam da podignem sistem sa diskete ne prepoznaje ni C ni D particije!!!!!!!!
normalno je da ih nevidis ako su particije radjene pod NTFS  jer  DOS ih ne prepoznaje.

Kao sto su "kolege" vec rekle verovatno ce nakraju slediti ono cuveno Format c:

mislim da je najlakse da prikacis taj hard na neki drugi komp sa XP-om prebacis podatke koji su ti bitni i onda lepo vratis hard u tvoj komp i lepo sve iz pocetka.
Iskustvo kaze:  ako disk mora da se formatira onda mora, pre ili kasnije. Onda bolje pre da ne gubis vreme jer ces na kraju opet doci do toga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 132
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.0
mob
SonyEricsson t610
Digni sistem sa windows XP instalacionog cda (ne 2000 niposto) udji u recovery console i kucaj fixmbr
Ako instalises 2000 preko XPa onda 2000 instalise svoju (stariju) verziju ntloadera u MBR koji naravno ne moze da bootuje windows xp, a kad uradis fixmbr onda mozes da editujes c:\boot.ini i da ubacis oba OS-a. Trebalo bi raditi...

Ili najjednostavnije ti je da pomocu Hirens boot cda ili neke druge alatke jednostavno razvalis password na xp-u i bujrum
IP sačuvana
social share
"Ultimately we're all dead men, sadly we cannot chose how, but we can decide how we meet that end in order that we are remembered as men"  - Proximo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nikad ne veruj zeni koja laze!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia ZTE
da kolega zna sta je MBR verovatno ne bi postavljao ovako pitanje, bajo backup na drugom kompu pa format c: ako to dosad nisi i ustedeces sebi vreme poz Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
vidite sta sam dalje uradio i kako se saga nastavlja:
ubacio sam winxp cd i isao na repair, on je odradio neku kao instalaciju i uspeo da podigne XP na kome izgleda kao da je sve ostalo kao i pre mog ceprkanja sto je ekstremno bitno... onda sam lepo formatirao particiju gde je bio win2000 i sad je jos jedino problem sto mi kad se bootuje ponudi da podigne win2000. sad je pitanje kako to da izbacim??
da napomenem da ne postoji opcija formatiranja particije gde je XP!!

sto se tice hirens boot cda, sta se sa njim radi i kako? jel potreban admin status? i koliko on brzo moze da provali pass?
prekopirao sam SAM fajl na moj komp i pustio neki program Proactive windows security explorer da provali pass i on mi kaze da mu treba oko 10 dana da proba sve kombinacije. to ide brute force tehnikom i stavio sam mu sva slova brojeve i znakove da testira. mozda sam preterao ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Samsung SGH-E630
Citat: bodza
sad je jos jedino problem sto mi kad se bootuje ponudi da podigne win2000. sad je pitanje kako to da izbacim??
U fajlu boot.ini (u većini slučajeva)treba da piše
Kod:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
verovatno samo treba da obrišeš jedan red koji se odnosio na Win 2000
npr.
Kod:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows 2000" /fastdetect
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
gde da nadjem boot.ini, search ga nije nasao??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 22:27:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.