Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kvalitet zivota u Srbiji, drzavama ex Yu i u Evropi  (Pročitano 27384 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
Dobro, zašto uvek ponavljamo poznate stvari. Svi znamo da je turizam glavna privredna grana u Hrvatskoj, šta je sad bitno koliko je bilo turista. Evo, ja sam se upravo vratio iz Turske, tvrdim da ima bar 10 miliona Rusa trenutno u Turskoj. Jedini jezik koji čuješ na ulici je ruski.
Nije bitan kvantitet, već kvalitet (platežna sposobnost turista).
Tvrdim da jedan Rus (ili Srbin) potroši sve do zadnje pare koju ima u džepu, za razliku od škrtih Nemaca koji dođu na odmor da bi uštedeli hiljadu evra, jer je u Turskoj sve mnogo jeftinije nego u Nemačkoj. Više mu se isplati da živi 15 dana u Turskoj nego da tih 15 dana živi u svojoj kući u Nemačkoj. Nemci su Nemci, isti su oni i u Turskoj i u Hrvatskoj (škrti do bola).
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Tacno tako!Kako si se proveo?Meni si falio! Smile
« Poslednja izmena: 19. Avg 2007, 15:12:14 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser

Super je bilo. Samo mi žao što nisam bio sam. Jebi ga, prelepih Ruskinja na kilo, a ja ne smem da mrdnem.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
SonyEricsson k800i i D820
Dobro, zašto uvek ponavljamo poznate stvari. Svi znamo da je turizam glavna privredna grana u Hrvatskoj, šta je sad bitno koliko je bilo turista. Evo, ja sam se upravo vratio iz Turske, tvrdim da ima bar 10 miliona Rusa trenutno u Turskoj. Jedini jezik koji čuješ na ulici je ruski.
Nije bitan kvantitet, već kvalitet (platežna sposobnost turista).
Tvrdim da jedan Rus (ili Srbin) potroši sve do zadnje pare koju ima u džepu, za razliku od škrtih Nemaca koji dođu na odmor da bi uštedeli hiljadu evra, jer je u Turskoj sve mnogo jeftinije nego u Nemačkoj. Više mu se isplati da živi 15 dana u Turskoj nego da tih 15 dana živi u svojoj kući u Nemačkoj. Nemci su Nemci, isti su oni i u Turskoj i u Hrvatskoj (škrti do bola).

Zemunac...da je tako kako ti kazes nebi bila Spanija ovakva kakva je danas...jednu Mallorcu koju su okupirali njemci napravili su od jednog prosijecnog ostrva jedan od najbogatijih ostrva u Spaniji...ja neznam dali vi znate ali Njemci su ti ljudi koji od svih nacija na svijetu najvise putuju,dali to bilo da on malo ili mnogo trosi je totalno svejedno jer njegova masa kada dodje negdje to izjednaci opet,i nema te zemlje gdje neces moci da popricas na njemackom a da ljudi koji se bave turizmom nece da ti znaju barem djelomicno da odgovore nesto...

Evo ti jedan mali clanak o turistima i situaciji u Turskoj...upravo prica se suprotno od onoga sto ti tvrdis jer u Turskoj najveci novac upravo njemci donose...

Deutsche bringen das meiste Geld"

Wieder einmal ist die Türkei ins Fadenkreuz von Terroristen gerückt. Eindeutige Hinweise auf die Bombenleger gibt es bislang noch nicht, doch kurdische Kämpfer haben sich in der Vergangenheit bereits mehrfach zu Anschlägen in türkischen Touristengebieten bekannt. Im Sommer vergangenen Jahres waren bei Explosionen in den Urlaubsorten Kusadasi, Cesme und Antalya fünf Urlauber getötet und über 30 verletzt worden.

Fotostrecke: Bombenexplosionen im Urlaubsbad

Mittlerweile sind die Gästezahlen in der Türkei, deren Wirtschaft stark vom Fremdenverkehr abhängig ist, deutlich zurückgegangen. Vergangenes Jahr betrugen die Einnahmen aus dem Tourismus noch 13 Milliarden Euro, davon über 25 Prozent aus Deutschland. Für 2006 erwarten Analysten eine deutlich geringere Summe. "Dieses Jahr sind allein aus Deutschland ein Viertel weniger Urlauber gekommen, das ist der stärkste Rückgang seit zehn Jahren", sagt Faruk Sen, Direktor des Essener Zentrums für Türkeistudien. "Das ist hart, weil Deutsche 27 Prozent aller Türkei-Touristen stellen und außerdem am meisten Geld bringen."

Doch der Hauptgrund für den Einbruch der Gästezahlen sind nicht Anschläge wie die im vergangenen Jahr - was auch die Auswirkungen der jetzigen Attentate in Marmaris und Istanbul relativieren dürfte. "Der Einbruch war eine Folge der Vogelgrippe-Diskussion, einer allgemeinen Angst vor islamischen Ländern und der verstärkten Konkurrenz des Urlaubslands Kroatien", sagt Türkei-Forscher Sen. Nach den Anschlägen vor einem Jahr seien die Gäste zunächst weiter ins Land geströmt. "Ich glaube nicht, dass die Zahl der Touristen jetzt weiter drastisch sinkt. Zumindest deutsche Touristen lassen sich davon nicht stören. Man gewöhnt sich an Anschläge."

http://www.spiegel.de/reise/aktuell/0,1518,433902,00.html

Rinaka zna njemacki pa moze da cita...

Evo najpozeljniji turisti u europskim destinacijama:

Gesamtranking der beliebtesten Touristen (in Punkten)*
Japaner: 33
Amerikaner: 11
Schweizer: 9
Schweden: 6
Deutsche: 5
Niederländer: 5
Australier: 4
Norweger: 4
Kanadier: 4
Belgier: 4
Dänen: 2
Österreicher: 2
Finnen: 2
Thailänder: 1
Iren: 0
Tschechen: -1
Portugiesen: -1
Italiener: -2
Griechen: -2
Spanier: -3
Polen: -3
Türken: -5
Briten: -7
Russen: -8
Chinesen: -9
Inder: -9
Franzosen: -14
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Super je bilo. Samo mi žao što nisam bio sam. Jebi ga, prelepih Ruskinja na kilo, a ja ne smem da mrdnem. Smile
Nadam se da nisi posegnuo za cašicom!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
@ tiger

ja ne znam nemački, ali ti kažem iz ličnog iskustva. U hotelu u kome sam bio smešten bilo je
Srba, neka grupa Bosanaca iz Sarajeva, Rusa i mala grupa Nemaca.

Veruj mi, pošto je aranžman all inclusive, Nemci su se bunili zašto moraju da plaćaju piće u hotelskom restoranu. Smile Jedno piće uz večeru je besplatno, svako naredno se plaća.
Gospoda Nemci su umislili da mogu da piju celu noć na račun hotela???
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
@ tiger

ja ne znam nemački, ali ti kažem iz ličnog iskustva. U hotelu u kome sam bio smešten bilo je

Veruj mi, pošto je aranžman all inclusive, Nemci su se bunili zašto moraju da plaćaju piće u hotelskom restoranu. Smile Jedno piće uz večeru je besplatno, svako naredno se plaća.

Pa naravno ako odes u Spaniju vidjeces kada uplatis all inklusive da mozes da pijes i jedes koliko hoces jos ti donesu do bazena sve...mislim mozda ti njemci nisu navikli na takav all inclusive ili su preglupi da se informisu o kakvoj se usluzi radi u tom hotelu...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Veruj mi, pošto je aranžman all inclusive, Nemci su se bunili zašto moraju da plaćaju piće u hotelskom restoranu.  Jedno piće uz večeru je besplatno, svako naredno se plaća.
Cudi me ovako nešto od Nemaca! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
@ tiger

Pa naravno ako odes u Spaniju vidjeces kada uplatis all inklusive da mozes da pijes i jedes koliko hoces jos ti donesu do bazena sve...mislim mozda ti njemci nisu navikli na takav all inclusive ili su preglupi da se informisu o kakvoj se usluzi radi u tom hotelu...

Pa, ne znam tiger, ali ovo je aranžman od 50€ dnevno. Nisam siguran da će ti u Španiji dati za tako malu sumu da popiješ npr. litar viskija dnevno plus tri obroka.

Moguće je da su u hotelima sa 5 zvezdica dobija neograničena konzumacija hrane i pića. Ali, koliko košta 1 dan u takvom hotelu? 200€, 300 ....

Ima ona stara izreka :" koliko para, toliko muzike"
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
@ tiger

Pa, ne znam tiger, ali ovo je aranžman od 50€ dnevno. Nisam siguran da će ti u Španiji dati za tako malu sumu da popiješ npr. litar viskija dnevno plus tri obroka.

Moguće je da su u hotelima sa 5 zvezdica dobija neograničena konzumacija hrane i pića. Ali, koliko košta 1 dan u takvom hotelu? 200€, 300 ....

Ima ona stara izreka :" koliko para, toliko muzike"

Jeste tu si upravu...onda su ti njemci bezobrazni.... mislim jebiga ja znam svakakve...ima ih stvarno u svakoj sitnici nadju nesto,ali ima onih koji su galantni. Sve zavisi na koga sretnes...

Ali opet nisu ovdje strane destinacije i turizam kod drugih zemalja bitne...nego smo pokazivali sa ovom sto u Hr raste turizam kao i u Srbiji i CG da to samo donosi blagoslov tim ljudima kojima se time bave...naprimjer ljudi na Zlatiboru trljaju svake godine ruke i super im ide i sto njima budu dolazilo vise turista to za njih sto bolje...a dali jedan apartman u najam uzeo njemac ili rus,amer,francuz je svejedno jer 30 ili vise eura je isto nema veze iz cijeg djepa.

A posto je za kvalitet zivota u Hrvatskoj i CG veoma bitan turizam onda smo postavili i te podatke..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.