Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kuvarica brine o železnici i pruzi  (Pročitano 6793 puta)
29. Jan 2011, 11:41:27
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung XYZ1004
Kuvarica brine o železnici i pruzi

Beograd -- Železnice Srbije primile su 142 nova radnika, bez konkursa, a mnogi od njih nemaju ni stručnu spremu, ni znanje za rad u ovom javnom preduzeću.

Ko će biti primljen odlučili su sindikalni lideri i direktori, najvećim delom bliski SPS-u i DS-u.

Železnice su gubitaš i korisnik para iz državnog budžeta, a samo ove godine dobile su 16,5 milijardi subvencija od države.

Većina novoprimljenih, kako saznaje Blic, ne zna da radi poslove zbog kojih su zaposleni. Kvote za primanje su podeljene između sindikata kojih ima više od deset, kabineta generalnog direktora i ostalih direktora. Novoprimljeni su počeli da rade od Nove godine, i to bez pripravničkog staža.  Smile  Smile  Smile

"Kuvarica će, sa tri godine srednje škole, na jednoj stanici brinuti o teretnom saobraćaju kao kolski otpravnik, mesto za koje je potrebna četvorogodišnja železnička škola.  Smile Invalid rada, bez železničke škole, biće zadužen za prevoz opasnih tereta ( Hell yeah!  Smile ) , a rukovodilac transportno-komercijalne službe na stanici u unutrašnjosti biće rudarski inženjer iako je za to mesto potreban VII stepen železničkog smera", kaže izvor tog lista.   Smile  Smile

Taj izvor dodaje da je "u jednom mestu primljen magacioner, iako ih ima dovoljno, a u drugom je bez dana iskustva čovek zaposlen kao saobraćajni kontrolor iako je za tu funkciju neophodno 10-15 godina iskustva".   Smile

Povećanje broja radnika dozvolila je Vlada Srbije usvajanjem plana poslovanja za 2010. godinu, a razlog je (Zivot ne moze da ceka, jer Evropa nema alternativu  Smile ) ugroženost procesa rada. Javno preduzeće su prethodnih godina napustili mnogi zbog ispunjenih uslova za penziju ili uz stimulativne otpremnine, pa je posao počeo da trpi. Samo u decembru oko 600 zaposlenih je otišlo uz otpremnine.

"Umesto da dovedu ljude koji će moći odmah da rade, Železnice od svega neće imati koristi jer većina njih ne može da radi ništa korisno.  Smile  Smile  Smile Više je zaposleno ljudi u administraciji nego radnika na terenu, što je paradoks jer trećinu od 18.500 radnika čine činovnici. Polovina njih je sada verovatno višak", kaže on.  Smile  Smile  Smile

Izvor: Beeeeeee92

-----------------------------------------------------

Kao prvo  Smile  Smile  Smile  Smile  Smile  Smile
Kao drugo Trazili ste - gledajte!  Smile

« Poslednja izmena: 29. Jan 2011, 11:43:18 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Sto se mene tice...nek' je samo neko dobio posao. Svaki se posao da nauciti. Nista to nije tesko. Pored tih ljudi ce biti neko ko ce ih obuciti. Videla sam 1000 puta kako su profesori engleskog i francuskog postali sjajni bankari, preduzetnici, ekonomisti, cak i direktori nekih jakih firmi.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung XYZ1004
Verovatno ces isti stav imati kad tvoj sin diplomira na masinskom fakultetu, a oni, umesto njega, zaposle kafe kuvaricu, da radi posao za koji je on studirao 5 godina....jer ipak, ona ce to nauciti i bitno je da je neko dobio posao Smile

edit:

Zaboravio sam da bacim jos jednu predizbornu parolu - Strucnost ispred politike!  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 29. Jan 2011, 11:52:25 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Verovatno ces isti stav imati kad tvoj sin diplomira na masinskom fakultetu, a oni, umesto njega, zaposle kafe kuvaricu, da radi posao za koji je on studirao 5 godina....jer ipak, ona ce to nauciti i bitno je da je neko dobio posao Smile

edit:

Zaboravio sam da bacim jos jednu predizbornu parolu - Strucnost ispred politike!  Smile  Smile

Do tog dana, njegovog diplomiranja, ja cu imati vezu u svakom preduzecu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung XYZ1004
Citat
Do tog dana, njegovog diplomiranja, ja cu imati vezu u svakom preduzecu.

Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia ispo iz modu
Ма немој ни да га шаљеш џаба у те високе школе, школуј га за кафе куварицу па га преко те везе запосли ко машинског инжењера.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.237
Ne slazem se da nastavnik engleskog moze da bude dobar bankar niti da kafe kuvarica moze da radi posao masinskog inzenjera.
« Poslednja izmena: 29. Jan 2011, 11:57:21 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...ma kad je jedan priuceni bravar,mogao da vodijednu drzavu,sto ne bi mogla jedna kuvarica jednu zeleznicu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.237
Pa dobro, politicar vec moze da bude svako Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Ljudi , vama izgleda nije jos jasno da para vrti gde burgija nece. Od kad je sveta i veka. I mozete da protestujete, placete, organizujete pobunu ...To ce tako biti bez obzira koja vlast je zasela na celo drzave.

Od kad se dete rodi, radite sve na tome da mu obezbedite "temelj". A kako ce raditi, hoce li hteti, da li ce dobiti otkaz vise nije vasa stvar.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.