КУШНЕР: СРБИЈА ДА ОДУСТАНЕ ОД ЗАХТЕВА МЕЂУНАРОДНОМ СУДУ
БРИСЕЛ – Председавајући Савета министара Европске уније, шеф дипломатије Француске Бернар Кушнер критиковао је у Бриселу намеру Београда да од Генералне скупштине Уједињених нација затражи да Међунарони суд правде оцени легалност једнострано проглашене независности Косова, називајући такав потез Србије „изненађујућим”. Он је поручио својим „српским пријатељима да је мало чудно да они желе да нас учине незаконитим, и то нас, који желимо да они дођу код нас”. „Ако би, случајно, тај суд прогласио незаконитим такав потез, било би необично да Србија жели да ступи у нелегалност. Ту постоји нека противречност”, изјавио је Кушнер. „Или нас они сматрају довољно отвореним, легалним и веома приврженим људским правима или они то не мисле. А у том случају, не видим зашто би дошли у наше редове “, рекао је Кушнер.
Француски министар је нагласио и да је тражио од шефа српске дипломатије Вука Јеремића да Београд одустане од намере да тражи мишљење Међународног суда правде.
Танјуг
.......................
Уколико је нова влада искрена и заиста хоће да уведе Србију у наднационалну ЕУ, онда би требало да схвати да су другови из Брисела увек у праву и да они признају суд само своје партије, а не неке тамо међународне судове! Да ли ће се све одиграти у овој општој гунгули која је настала после хапшења Караџића или ће нас ова социјалистичко-прозападна влада поступно газити и понижавати следеће 4 године?! Имали ли ово понижавање границе?
A i Kusner je diplomatska legenda. Francuski Dacic, mada ne bas u potpunosti. Clan socijalisticke partije (bivsi) koji je izabran kao ministar u Sarkozijevoj monstrum vladi...
Kushneru bi bilo bolje da zachepi. Jos se secam njegovog arlaukanja Pristinom 1999. godine sa Tacijem i Cekuom protiv Srbije. Sacuvaj me boze ljigavog francuskog "prijateljstva".
Mislim da postoji logika u recima Kushnera. Srbija i Srbi su 90-ih prosli kao gubitnici, ceo svet nas je tako doziveo. Gubitnici slusaju pobednike, a ne obrnuto, tako je bilo od kada je sveta i veka.. To znaci da, ako planiramo da postanemo normalna zemlja, da udjemo u EU, treba da igramo po njihovim pravilima, a ne EU po nasim. Koliko znam, Srbiju niko ne tera da udje u EU, ali kao sto znamo sve ima svoju cenu, pa tako i ostanak van EU.