Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 01:42:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 176690 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: demcan
Pa kako ces da ti se Allah dz.s. odazove, a ne vjerujes u Njega i ponasas se prema Njemu sa nipodostavanjem?![/b]
A tebi se "Allah" odazvao ?

Nipodostavanje prema cemu ? Prema necijem verovanju da nesto sto se zove "Allah" postoji ?

Nemam verovanje da nesto sto ti zoves "Allah" postoji i ja nipodostavam sta ?

« Poslednja izmena: 14. Jun 2010, 19:48:40 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Dragi Miles , pitanja koja čujem od tebe , su vrlo standardna , vrlo prožvakana , vrlo jedostavna i vrlo obična , naime takva pitanje je postavilo sebi svako ljudsko biće još u pubertetu  ( osim onih 5 % koji imaju IQ manji od 75) , i u zavisnosti od odgovor koje svako sebi da ,  uputi se na jednu ili drugu stranu .

Velika je iluzija koju ateisti imaju o vjernicima je da smo mi postali vjernici na osnovu ubeđivanja našiih baba i senilnih djedova.  Vrlo velika većina vjernka je u životu prošla fazu ateizma , to je potpuno normalan put za ljudsko biće , ja  sam bio to što si ti sada , i postavljao pre svega sebi pitanja koja ti postavljaš na forumu, Alah u Kuranu kaže " Zar su isti oni koji znaju i oni koji neznaju , samo oni koji znaju pouku primaju" a zatim na puno mesta kaže " A zašto oni ne razmisle o Allahu " itd .

Nema niti vrijemena  , niti mjesta ( niti volje) , da sad načinjem ovu vrlo široku raspravu ali želim samo da ukažem na jednu činjenicu :

Ti donosiš sudove smatrajući da si vrhunski denzitet , da si apsolutno znanje  , svezanajući , svemudri, i da stoga ti možeš da odlučiš šta to treba da se nalazi u Kuranu , i da si ti koji je kompetentan da odluči šta mu hvali  .

Na osnovu čega možemo zaključiti da tvoj sud , da to što si reko ( nije bitno šta) , da hvali u Kuranu ,  da doista treba i da bude tu .  Na osnovu tvoga suda , tvoga koji neznaš da izračunaš bez digitrona koliko je koren iz 44 !

Ja vidiš ne napadam ateiste  , prihvatam njihov stav , smatram ga pogrešnim , ali ja sam kao i svi mi ljudsko biće , sklono griješenju  , svaki naš stav je relativan i svaki naš sud takođe.

Vidiš ljudsko biće čak i nemože niti da zamisli ono što u matematici prestavlja obrnutu osmicu , niti da zamisli , a kamoli da stvori tako nešto  , jedino beskonačno kod čovjeka je njegova glupost ( ovo je rekao između ostalih i Ajnštajn) , kad ga Iblis izmanipuliše i zavede pa pomisli da on eto jeste nešto , a čovjek je toliko velika sila da u svakoj sekundi svoga života može dobiti moždani udar i postati obična glista ili ameba ili tako nešto.

Vidio si ljude koji dobiju masivni moždani udar , to ti je tako nekako , svi su oni samo delić sekunde prije toga bili puni sebe , nauka , uskoro beskonačni život , i onda dobiju jednu metalnu porciju u bolnici (ili  ludnici) i često jedu ( i rade one druge stvari) u istoj posudi.

Ovaj scenario se može dogoditi bilo kome od nas.

Ne , ne , samo jedan je tvorac , i on je vrlo daleko od ovakvih manjkavosti , uzvišen neka je on ,  Allah , koji nema sudruga u bilo čemu , kome niko nije potreban i koji je svemu potreban , hvaljen neka je on , on stvara sve stvari kako on hoće i dao je  jasnu knjigu ljudima , da razaznaju istinu od zablude , pa ko krene zabludom samo je sebi naškodio , a ko krene pravim putem sebi se okoristio.

« Poslednja izmena: 15. Jun 2010, 00:39:49 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
O covjece,
Da li razmšiljaš o sebi? Zar si zaboravio da prije rođenja nisi bio vrijedan spomena? Da li posmatraš svoju okolinu, nebo, zvijezde, rijeke, šume, mora... Zar ne vidiš u svemu tome harmoniju? Zar misliš da je život jedan? Šta je cilj života? Udovoljavanje strastima? Zar čovjek pored strasti nije opskrbljen i razumom? Zar ne vidiš na stotine onih koji umiru oko tebe? U čemu je tajna života? Ko ti daje vid i sluh? Ko te stvara u naljepšem liku? Ko te čini skladnim i uspravnim? Ko te opskrbljuje i hrani? Ko te pomaže i utočište pruža? Allah! I ko drugi osim Allah?! Uzvišen je Allah i visoko iznad onih koje njemu smatraju ravnim!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
O covjece,
Da li razmšiljaš o sebi? Zar si zaboravio da prije rođenja nisi bio vrijedan spomena? Da li posmatraš svoju okolinu, nebo, zvijezde, rijeke, šume, mora... Zar ne vidiš u svemu tome harmoniju? Zar misliš da je život jedan? Šta je cilj života? Udovoljavanje strastima? Zar čovjek pored strasti nije opskrbljen i razumom? Zar ne vidiš na stotine onih koji umiru oko tebe? U čemu je tajna života? Ko ti daje vid i sluh? Ko te stvara u naljepšem liku? Ko te čini skladnim i uspravnim? Ko te opskrbljuje i hrani? Ko te pomaže i utočište pruža? Allah! I ko drugi osim Allah?! Uzvišen je Allah i visoko iznad onih koje njemu smatraju ravnim!
Naravno. Ja sada i ovde nisam vredan spomena, a ne pre nego sto sam se rodio. Vidim savrsenu harmoniju svih desavanja i sveg postojanja. Znam da je zivot jedan, bas kao sto je sve u postojanju jedno ( singularno ). Cilj zivota je opstanak. Kod tebe mnogo vise vidim strast nego razum, strast prema nekakvoj knjizi i necemu sto ti nazivas "Allah". Ja vidim umiranje oko sebe, za razliku od tebe koji tvrdis da umiranje nije umiranje. Ne postoji tajna zivota. Vid i sluh mi daju cula koja imaju tu funkciju. Kao sto rekoh, ja sam niko i nista a ne "najlepsi lik", ovo telo u kojem se nalazim pripada mojim bioloskim roditeljima.
Sudbina. Sudbina. Sudbina. Nemam pojam sta je "Allah" bas kao i ti, ali za razliku od tebe ja sa tom recju ne ispiram usta.
Da bi nesto moglo da bude uzviseno, to nesto mora da postoji, gde je to sto ti nazivas "Allah" ?
O cemu ti pricas covece ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
@Demcan
Citat
Kakva kontradiktornost! Lik tvrdi da Bog ne postoji, a zatim bi da mu postavlja neka dodatna pitanja?!

Očigledno ovde ironija mora da se posebno naglasi jer neki ne umeju da je prepoznaju.

@Akan1303
Citat
Nisi ili neces dashvatis sta se misli ovim ajetom.
Zamisli samo da je ovaj covjek primio islam, sto uopste nije bilo cudo jer su i veci protivnici Muhameda a.s na kraaju primali islam, kako bi mi mogli tvrditi da je kur'an istina.
Sta da je Ebu Leheb ipak primio islam, danas mi nebismo imali argumente o nekontradiktornosti Kur'ana.

Apsolutno shvatam šta se misli ovim ajetom, ali mu ne dajem isto značenje kao vi.
Vi tvrdite da je on dokaz nekontradiktornosti Kurana budući da Ebu Leheb nikada nije slagao o tome da veruje u Islam.

Medjutim šta ako ova sura nije bila napisana pre njegove smrti, već posle?
Ebu Leheb je umro 624, a Muhamed 632, tako da je ovo moguće.
Bez obzira što se za ovu suru tvrdi da spada u one objavljene u Meki, ona je veoma kratka, a za kraće sure se takodje kaže da spadaju u kasniji period objave. Dakle ta mogućnost postoji.
Osim toga, zar se u samom Kuranu ne navodi nekoliko puta da će oni koji se lažno predstavljaju kao vernici, koji su to samo na rečima, da završe u paklu, kao i nevernici?

Dakle, čak i da je sura napisana pre smrti Ebu Leheba, i čak da je on lažno predstavio svoje stavove, opet bi bio isti rezultat.

Meni ova sura pre liči na osudu akcija Ebu Leheba, nego na nešto drugo.

@konankos
Citat
Velika je iluzija koju ateisti imaju o vjernicima je da smo mi postali vjernici na osnovu ubeđivanja našiih baba i senilnih djedova.

Niko vas nije ubedjivao, ali vas većinu niko nije ni pitao da se sami opredelite.
Procenat vernika koji su to postali tokom tokom detinjstva je ogroman u odnosu na one koji su bili ateisti pa su doživeli epifaniju.
Deca su sundjeri koji upijaju sve što se oko njih dešava. Da nije tako teško da bi smo kao vrsta napredovali.
Kada dete ide u versku školu, crkvu, sinagogu, džamiju, kada je okruženo religijom, nije čudo što postaje religiozno. Dajte deci mogućnost da odrastu bez religije, pa da kao odrasli ljudi odluče da li će biti religiozni ili ne, pa da vidimo kakvi će rezultati da budu.

Citat
Ti donosiš sudove smatrajući da si vrhunski denzitet , da si apsolutno znanje  , svezanajući , svemudri, i da stoga ti možeš da odlučiš šta to treba da se nalazi u Kuranu , i da si ti koji je kompetentan da odluči šta mu hvali  .

Na osnovu čega možemo zaključiti da tvoj sud , da to što si reko ( nije bitno šta) , da hvali u Kuranu ,  da doista treba i da bude tu .  Na osnovu tvoga suda , tvoga koji neznaš da izračunaš bez digitrona koliko je koren iz 44 !

Ja donosim sudove, jer imam mozak i ne plašim se da ga upotrebim.  Smile
Ne tvrdim da sam uvek u pravu, možda čak nikada i nisam. Ali, da li to treba da me pokoleba u mojoj nameri da kažem šta mislim? Ja samo zagovaram istu tu slobodu za svakoga.
Ko zna, možda će moje neznanje nekome olakšati put do znanja?

Ali, u ovom slučaju, ja sam samo postavljao pitanja u nadi da ću do odogovora da dodjem uz pomoć vas koji Kuran poznajete bolje od mene. Ako su pitanja bila suviše teška, ja se izvinjavam.
Nisi komentarisao moje pretpostavke koje sam dao prošle nedelje. Da li su one pogrešne? Možda moja logika nije tačna?

Citat
Ne , ne , samo jedan je tvorac , i on je vrlo daleko od ovakvih manjkavosti , uzvišen neka je on ,  Allah , koji nema sudruga u bilo čemu , kome niko nije potreban i koji je svemu potreban , hvaljen neka je on , on stvara sve stvari kako on hoće i dao je  jasnu knjigu ljudima , da razaznaju istinu od zablude , pa ko krene zabludom samo je sebi naškodio , a ko krene pravim putem sebi se okoristio.

Jasnu knjigu?! Kako je jasna kada morate da je tumačite? Jasno je nešto što kada pročitaš znaš odmah šta znači a ne kada mora neko drugi da ti rastumači šta je pisac hteo da kaže.
Da nije tih parabola, metafora i drugih stilskih figura, i Biblija i Kuran bi bili mnogo razumljivije i bolje knjige, i od veće koristi.

Kakav je to Bog kada daje tako neprecizne i teške za tumačenje objave? Traži od nas da poštujemo nešto što ne razumemo! Surov on meni deluje a ne milosrdan.

@demcan
Citat
O covjece,

Pazi, krećeš putem da napišeš novu suru.  Smile

Harmonija koja vlada u prirodi pre je rezultat nastanka i razvoja života. Ne mora da bude darovana sa neba da bi postojala. Jedni pretvaraju energiju da bi živeli, drugi ih jedu jer ne mogu drugačije da dodju do energije.

Život je jedan i njegov cilj je da se unapredi vrsta. Jedi, rasti, uči, razmnožavaj se, poboljšaj opšte stanje i napravi mesto za novu generaciju – to je život. Razmišljanje o tome šta dolazi posle smrti može samo da te skrene sa puta koji ti je Priroda zacrtala.
Da se stvori neko novo znanje, da se istraži nepoznato, da se prodje onuda gde niko još nije bio (sada ide Star Trek muzika) – to treba da budu naši ciljevi.

Dozvoli da ja tebe pitam: Gde je tvoj Alah kada deca umiru od gladi? Gde je tvoj Bog kada bolesti nanose toliku patnju narodu? Gde je tvoj Gospodar kada Čovek uništava ono što je On stvorio? Zašto se ne javi kada ga gladni i potlačeni mole za pomoć? Kada jedan narod uništava drugi do poslednjeg, gde je on da pomogne?

Pročitaj Braću Karamazove i Velikog Inkvizitora. Nisu ni Bog, ni Raj, vredni jedne jedine dečije suze.
Kada bi se nekim čudom i pokazalo da Bog postoji, ja bih zbog te jedne suze, uzeo oružije i stao uz drugu stranu i borio se protiv Njega jer je tu jednu suzu dozvolio. A nije bila jedna, nego more njih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Dakle Poslanik je odgovorio na pitanje može li musliman da bude kukavica potvrdno , da može , moželi li da bude lažljivac  , ne odgovorioj je nemože  , musliman uvjek mora reći ono što smatra da je istina kakva god ono bila , bazirajući se na ovaj hadis moram reći ovo:

Da razmišljao sam o tim stvarima , gde je Allah kad zlikovci ubijaju nevin narod , i kad bi mene pogodila bilo kakva nesreća , pa za svog života sigurno sam puno toga i zaslužio , ali kakva je krivica djeteta starosti od 2 dana koje je živo spaljeno sa ostalih 70 ljudi prije osamnaest godina na današnji dan u jednoj kući u Višegradu.

Ono čak još niti ime nije imalo !

Nemam odgovora , čuo sam mnoge  , niti jedan me nije zadovoljio  , Allah zna tajne nebesa i zemlje , on je sveznajući , on je neograničen a mi smo ograničeni .
« Poslednja izmena: 15. Jun 2010, 13:36:37 od konankos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Miles Teg

Religije poznaju koncept slobodna volja. To je odraz najveće ljubavi Boga prema čoveku. Neki mudri ljudi znaju reći, ako stvarno voliš nekog daj mu slobodu.  Sloboda je pretpostavka sreće, a omogućiti nekom da bude srećan znači voleti ga.

Sve one nesreće koje si nabrojao, sve prosute dečije suze  su posledica loših izbora.
Možda je okrutno sa naše tačke gledišta, ali to je jedini način da čovek uvidi šta NIJE, kako bi otkrio ono što JESTE.
Svaka intervencija bi sprečila čoveka da nauči, da odvoji dobro od loše i da napreduje kao vrsta. Tako ona nije poželjna. Mi smo jedini koji sebi mogu i trebaju pomoći. Ako sami za to nismo sposobni onda ne zaslužujemo da postojimo.

Vidiš naše greške su nekima omogućile da uvide da ništa na svetu nije vredno dečije suze, to je napredak. Eh, kad bi svi to shvatili, napravili bi ogroman korak napred.

IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Sve to stoji , kao i činjenica da bi za Hitlera ( a ne samo za njega) možda i bolje bilo da je završio dok mu je bilo nekoliko dana ili sati , da Allah zna ono što mi neznamo  , čitao sam dosta tekstova  , knjiga  , islamskih filozofa , od srednjeg vijeka do današnjih dana o kadru ( sudbini) , slobodnoj volji itd, pa ipak jednostavno mislim da naš procesor jednostavno nemože da pokrene taj operativni sustav ( a nikako da " evoluira" Smile) , sve su to nekakva naklapanja , jesto to na tragu problema ali jasna i čista odgovora nema  , čini se bar na ovom svijetu , moraćemo se malo strpiti da saznamo zašto je ono dijete živo zapljeno prije 18 god. na današnji dan , iako mu je bilo tek dva dana , nije znalo niti da mrzi niti da voli , niti šta je život , niti šta je smrt  , osjetilo je nesnosnu boll i posle toga smrt.

Nema odgovora na ovome svijetu za ovo , bar što se mene tiče.

Sa strane klasične nauke ovu problematiku je po meni najuvjerljivije istraživao Erih From u svome djelu  "Anatomija ljudske destruktivnosti " .

« Poslednja izmena: 15. Jun 2010, 23:38:45 od konankos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Citat
Medjutim šta ako ova sura nije bila napisana pre njegove smrti, već posle?
Ebu Leheb je umro 624, a Muhamed 632, tako da je ovo moguće.
Bez obzira što se za ovu suru tvrdi da spada u one objavljene u Meki, ona je veoma kratka, a za kraće sure se takodje kaže da spadaju u kasniji period objave. Dakle ta mogućnost postoji.

Ova sura je objavljena za vrijeme zivota Ebu Lehebova, i postoji citava predaja o tome kako je i kada objavljena.
[url]http://www.islambosna.ba/forum/islam/sura-el-leheb/[/url]

Mekkanske sure, koje su krace, pripadaju ranom periodu objave, tzv. mekkanskom periodu.
Dok su Medinske sure duze i pripadaju kasnijem periodu objave, tzv. medinskom periodu, tako da ne postoji nikakva mogucnost za pastiranu tvrdnju.

Citat
Jasnu knjigu?! Kako je jasna kada morate da je tumačite?

Zar ovo nisu jasni ajeti:
Allah zahtijeva da se svacije pravo poštuje, dobro cini, i da se bližnjima udjeljuje, a razvrat i sve što je odvratno i nasilje zabranjuje; da pouku primite, On vas savjetuje. 16:90

Allah je zaista na strani onih koji se Njega boje i grijeha klone i koji dobra djela cine. 16:128

. Tako mi vremena -
covjek, doista, gubi,
samo ne oni koji vjeruju i dobra djela cine, i koji jedni drugima istinu preporucuju i koji jedni drugima preporucuju strpljenje. 
103 sura

Problem nastaje kada neki namjerno ili nenamjerno pogresno tumace neke ajete (npr. haridzije su ajete o Nuhu a.s. iz sure Nuh protumacili da je dozvoljeno ubiti djecu svojih protivnika, sto je Poslanik a.s. izricito zabranio), tako da bi se izvrsila prevencija krivog komentarisanja jasnih ajeta, stvorena je nauka pod nazivom tefsir a o tome smo pricali prije...

Citat
Gde je tvoj Alah kada deca umiru od gladi? Gde je tvoj Bog kada bolesti nanose toliku patnju narodu...

Rekao je Allah subhanehu we teala:
A kada Gospodar tvoj rece melekima: "Ja cu na Zemlji namjesnika postaviti!" 2:30

Ti, ja i svi ljudi su namjesnici Allaha s.w.t. na Zemlji i mi imamo obavezu da sprovodimo Njegova naredjenja, uprkos svim iskusenjima na kojima smo.
Sta si ti ucinio za one gladne u Africi? Jesi li makar dinar udjelio za njih? Ili samo sedis za kompjuterom i pitas se sto im bog, u kojeg ne vjerujes, ne pomogne?

Kada profesor postavlja dobrom uceniku teska pitanja, zasto se ne pitas zbog cega to cini?
Iz jasnog razloga, da ga nagradi odlicnom ocenom za trud nakon sto uradi zadatke.
Nije profesor taj koji je okrutan vec onaj koji iskusava ucenika da bi ga nagradio za ulozeni trud, ili kaznio za neulozeni trud.

A Allahu s.w.t. pripada najuzviseniji primjer!

« Poslednja izmena: 16. Jun 2010, 14:54:17 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Da bi nesto moglo da bude uzviseno, to nesto mora da postoji, gde je to sto ti nazivas "Allah" ?
Па, имаш прво 7 небеса. Онда изнад 7 небеса имаш воду (море). Изнад воде постоји 8 огромних дивокоза. Изнад тога је Al-'Arsh, што ће рећи Престо. И онда Алах је изнад престола.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 01:42:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.