Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:20:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 176482 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Nalazio sam tumačenja po koima je u suri gvožđe navodno dat atomski broj tog elementa i još ponešto.

Ne bi bilo loše da neko malo opširnije kaže o ovome.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Velika većina najpoznatijih tumača Kurana smatra između ostalog vrlo važnim i povod objave nekog ajeta , naime neki ajeti su objavljeni kao odgovor na neke događaje i nihovo tomačenje van ovog konteksta nebi bilo potupno ispravno , uzimajući u obzir sve gore navedeno ne negiram mogućnost da postoje i rzličiti oblici muđiza , ali

Kuran se prije svjiega objavlje kao uputa čovječanstvu , kako da živi i kako da se pripremi za izlazak pred svog gospodara na sudnji dan , sa čimu mu valja doći , sa kakvim djelima  , insistiranje na nekim naučnim činjenicama u Kuranu ( iako ih ima ) mi izgleda bezpredmetno.

A osim toga pojavljuju su različiti šarlatani željini senzacija koji vide muđize i gdje ih ima i gdje ih nema , a možda ponekad i neprijatelji islama koji se prestavljaju kao muslimani da bi izvrgli ruglu Kuran namjerno podmeću neke stvari.

Ponavljam tumačiti Kuran može samo onaj ko perfekno poznaje arapski jezik  i islamsku nauku .
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
@konankos
A sta Vi radite ? Citirate Kuran ili prevod Kurana ? Lepo sam pitao:
Citat
Do sada se nisam mesao, ali mi je na prvi pogled zapala za oko jedna stvar u zadnjem postu. Da li stvarno pise atom ?
Ako objasnjavate i prevodite zavisno od toga sta se treba reci ili pokazati, to je opet ono o cemu se mali milion puta govorilo. Predstaviti nesto kako se zeli videti po nekome, i to prezentovati populaciji. Klasicno manipulisanje i nametanje. To i politicari rade, zar ne ?
Kao sto ne znas na sta je grcki filozof mislio, vec prenosis u izvornom znacenju, zasto se i u onom citatu nije prenelo u izvornom obliku ? Moze se preneti u izvornom obliku i dati svoje misljenje. Objasnjenje, sta bi to moglo biti. Ovako, to deluje drugacije.

Citat
Dakle shvatš da nije smisao ovog ajeta da govori o atomskoj fizici , već da ukaže na to da je i najmanje od najmanjeg poznato tvorcu vaseljene.
Jasno je to meni. Kao sto mi je jasno da se ne govori samo u Kuranu o tome.  Smile

Drago mi je da ste se nasli ovde na forumu, osobe koje bi u miru pojasnjavali ljudima Kuran i svoja vidjenja napisa u njemu. Zivi Vi bili, nastavite s temom.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Nalazio sam tumačenja po koima je u suri gvožđe navodno dat atomski broj tog elementa i još ponešto.

Ne bi bilo loše da neko malo opširnije kaže o ovome.

Evo jednog texta o tome:

Željezo je jedan od elemenata na koje se skreće pažnja u Kur´anu. U kur´anskom poglavlju Hadid, što znači ˝gvožđe˝, kaže se slijedeće:

˝...I gvožđe smo spustili, u kome je velika snaga i koje ljudima koristi...˝(Al-Hadid, 25)

Glagol ˝spustiti˝, koji se u ajetu upotrijebio uz riječ gvožđe, može se figurativno shvatiti u značenju ˝davanja na služenje ljudima˝. Međutim, kada se riječ uzme u obzir u njenom stvarnom značenju ˝fizičko spuštanje sa neba˝, uočit će se da ajet sadržava jednu veoma značajnu naučnu mudžizu, pošto otkrića moderne astronomije iznose da ruda gvožđa dolazi sa ogromnih zvijezda iz vanjskog kosmosa. Teški metali u kosmosu proizvode se u jezgru velikih zvijezda.

Što se tiče našeg, Sunčevog sistema, on ne posjeduje strukturu koja bi u sebi mogla proizvoditi element željeza. Željezo ili gvožđe može se formirati jedino na zvijezdama koje su mnogo veće od Sunca, na temperaturi koja dostiže nekoliko stotina miliona stepeni. Kada količina željeza na ovim zvijezdama, koje su nazvane Nova ili Supernova, prekorači određenu mjeru, zvijezda više nije u stanju da je nosi i eksplodira. Kao posljedica ove eksplozije, meteori, koji u sebi sadrže željezo, rasipaju se po svemiru i plove njegovim prostranstvima dok se ne sudare sa nekim nebeskim tijelom, ulaskom pod uticaj njegove gravitacije. Kao što se jasno da zaključiti iz navedenoga, element željeza nije nastao na Zemlji, već je, prenošenjem uz pomoć meteora, sa Supernova ˝spušten na Zemlju˝, na, dakle, isti način kako je to Kur´an naveo.

Sasvim je jasno da je ovo bilo nemoguće naučno otkriti u VII stoljeću, kada je Kur´an objavljen. Ova činjenica se, međutim, nalazi u Kur´anu, što opet predstavlja jedan u nizu dokaza da je on riječ Allaha koji posjeduje neograničeno znanje. Pored navedenog, 25. ajet poglavlja Al-Hadid, u kome se govori o željezu, sadrži dvije, prilično zanimljive, matematičke šifre: Al-Hadid je 57. poglavlje Kur´ana. Kada se izračuna brojčana vrijednost riječi Al-Hadid, pred nama se pojavljuje ista cifra: 57. Brojčana vrijednost same riječi Hadid (bez određenog člana ˝Al˝) iznosi 26. Broj 26 je tablični (atomski) broj željeza.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
@konankos
A sta Vi radite ? Citirate Kuran ili prevod Kurana ? Lepo sam pitao:
Citat
Do sada se nisam mesao, ali mi je na prvi pogled zapala za oko jedna stvar u zadnjem postu. Da li stvarno pise atom ?
Ako objasnjavate i prevodite zavisno od toga sta se treba reci ili pokazati, to je opet ono o cemu se mali milion puta govorilo. Predstaviti nesto kako se zeli videti po nekome, i to prezentovati populaciji. Klasicno manipulisanje i nametanje. To i politicari rade, zar ne ?
Kao sto ne znas na sta je grcki filozof mislio, vec prenosis u izvornom znacenju, zasto se i u onom citatu nije prenelo u izvornom obliku ? Moze se preneti u izvornom obliku i dati svoje misljenje. Objasnjenje, sta bi to moglo biti. Ovako, to deluje drugacije.

Citat
Dakle shvatš da nije smisao ovog ajeta da govori o atomskoj fizici , već da ukaže na to da je i najmanje od najmanjeg poznato tvorcu vaseljene.
Jasno je to meni. Kao sto mi je jasno da se ne govori samo u Kuranu o tome.  Smile

Drago mi je da ste se nasli ovde na forumu, osobe koje bi u miru pojasnjavali ljudima Kuran i svoja vidjenja napisa u njemu. Zivi Vi bili, nastavite s temom.  Smile

U potpunosti se slažem , upravo zbog toga u islamskom svetu nemože potojati osoba koja je autoritet za Kuran ako ne poznaje arapski perfektno  , i žestok sam protivnik nekakvog izmišljanja tople vode u bojleru , natezanja u prevodima nekih ajeta da bi se postiglo nešto čega nema , ali ponavljam nerade uvjek ove stvari muslimani , a pod dva niti su svi muslimani pametni i obrazovani , imamo i mi glupana koliko hoćeš.

Ovime ne negiram neke činjenice koje doista postoje i koje jesu doista čudo , ajeti o formiranju ploda u materici ili pobedi bizantinaca nad persijancima na najnižoj tački na zemlji.

Ono što je sigurno je da će oko svake stvari na ovom svijetu biti različitih sudova , istinitih i lažnih , tačnih i pogrešnih , zato nam je gospodar naš podario razum , pa neka svako prihvati onako kako smtra da je ispravno.
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Zamislite da je Ebu Leheb , stric Muhameda a.s prihvatio islam, a kuran, koga smatramo neosporivim i bez kontradiktornosi, kaze
" Neka propadne Ebu-Leheb, i propao je! Nece mu biti od koristi blago njegovo, a ni ono sto je stekao, uci ce on sigurno u vatru rasplamsalu, i zena njegova koja spletkari; o vratu njenu biti ce uze od licine usukane! ( Casni Kur'an, sura El-Mesed, 1-4 ).
Ovdje imamo direktni govor o buducnosti, u njemu nije preciziran tacan datum Ebu-Lehebove smrti, to nije ni bitno, niti je to poruka i sustina; u njemu je precizirana sudbina tog covjeka - umrijet ces kao nevjernik i gorjeti u dzehennemu ( paklu ) !!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
@Demcan:

Citat
Ta ideologija je htjela da odstrani odredjene sorte ljudi da bi se ubrzala evolucija, sto nikakve veze sa religijom nema.

E, ovo si lupio samo tako. Da su hteli da odstrane ljude – jesu. Ali razlog sigurno nije bio da bi se ubrzala evolucija.
Evo, da nešto naučiš: http://www.hawaii.edu/powerkills/GENOCIDE.ENCY.HTM
Odeljak 8C – Motivi za genocid:
1) Želja da se uništi grupa koja se smatra opasnošću po vladajuću klasu/režim.(POLITIKA)
2) Želja da se unište oni koji se mrze, preziru ili im se zavidi. (EMOCIJE)
3) Želja za ideološkom transformacijom društva. (POLITIKA; RELIGIJA)
4) Želja da se država etnički očisti, da se uklone strana verovanja, običaji, kulture. (POLITIKA; RELIGIJA; EMOCIJE)

Citat
Tako smo mi ("zaostali poznavaoci Kur`ana koji smo "prisilno" ucili Kur`an") znali da sva nebeska tijela plove u svemiru dok su "napredni naucnici" tvrdili da Zemlja stoji a da se Sunce oko nje okrece, odnosno da Sunce samo stoji i da se ne krece kao ostala nebeska tijela.

Izvini, ali ovde moram malo da bolje objasnim svoj stav.
Ja ne tvrdim da je nauka oduvek znala ono što danas zna. Naučni proces je takav da se kreće od problema i nultog znanja, zatim se daju pretostavke koje se ispituju, testiraju i na osnovu toga se stvara znanje. Ako teorije pokažu da su tačne postaju deo ukupnog znanja, ako se ne pokažu traži se dalje. To je večan proces koji nema emocija. Ako se sutra pojavi neko bolje i tačnije objašnjenje razvoja života, evolucija će biti bačena u stranu. Ako se pokaže da je Ajnštajn pogrešio, relativnost će biti zamenjena nekom drugom teorijom. Nauka ne stvara Bogove od naučnika i teorija.

Što se tiče svemira - stari Grci su prvi krenuli sa teorijom geocentrizma, a kako ih je Rim kulturno pokrao i kasnije postao centar katoličanstva, čitava Evropa je 1500 godina bila prisiljena da smatra geocentrizam kao oficijelnu teoriju svemira. I to je upravo moja poenta – onog trenutka kada Religija počne da kontroliše razvoj Nauke, taj razvoj prestaje.
Tek kada su Reformacija i Renesansa uspeli da malo oslabe Rim, nove ideje su počele da se istražuju.

@Konankos:
Citat
Dečko ti već preteruješ ( smanji malo te gljive ili nabavi priručnek da razanaš jestive od onih ludara) ,
zbog čije babe zdravlja treba u Kuranu da bude napisan sastav atomskog jezgra.

Misliš da je Kuran knjiga koju je za tebe naručila tvoja tetka iz Svilajnaca , i da tamo gospodar svemira ispunjava tvoje želje šta će biti napisano a šta ne.

Ti poželiš i Allah napiše !

Pod a: nisam dečko, imam 36 godina tako da ne možeš da odbaciš moje reči na osnovu godina.
Pod b: vi tvrdite da je Kuran ispred nauke, ne ja. Dakle, ja samo pitam da li se negde u Kuranu daje uvid u sastav i izgled atoma, jer to je jedno od naučnih pitanja koje je nauka tek skoro (relativno) rešila (delimično), i sigurno nije bilo tačnog odgovora u vreme pisanja te knjige. Dakle, baba u pitanju je vaša tvrdnja, ako date zadovoljavajući odgovor – baba živa i zdrava, tj. vaša premisa tačna.
Pod c: moja tetka je sa Voždovca.  Smile
Pod d: Gospodar Svemira! Vau. Taj gospodin je prilično iskompleksiran, kada ne dozvoljava da mu ovakvi kao ja postavljaju dodatna pitanja i traže dokaze. Ako mu se ne dopada kakvi smo, što nas je takvim stvorio? Ne možeš da nekom daš sposobnost da razmišlja i da samostalno donosi odluke, a da se zatim ljutiš na njih što te sposobnosti koristi.

@Akan1303:
Citat
" Neka propadne Ebu-Leheb, i propao je! Nece mu biti od koristi blago njegovo, a ni ono sto je stekao, uci ce on sigurno u vatru rasplamsalu, i zena njegova koja spletkari; o vratu njenu biti ce uze od licine usukane! ( Casni Kur'an, sura El-Mesed, 1-4 ).
Ovdje imamo direktni govor o buducnosti, u njemu nije preciziran tacan datum Ebu-Lehebove smrti, to nije ni bitno, niti je to poruka i sustina; u njemu je precizirana sudbina tog covjeka - umrijet ces kao nevjernik i gorjeti u dzehennemu ( paklu ) !!

Ma, idi. Kuran prognozira da će neki čovek da umre i to se desi. Pa kakve su šanse za to.  Smile
Osim toga, kaže da će taj čovek koji je inače protivnik nove vere, da umre kao nevernik i da će goreti u paklu. Pa, sve suvi dokaz do dokaza...  Smile

@Demcan:
Citat
˝...I gvožđe smo spustili, u kome je velika snaga i koje ljudima koristi...˝(Al-Hadid, 25)

Glagol ˝spustiti˝, koji se u ajetu upotrijebio uz riječ gvožđe, može se figurativno shvatiti u značenju ˝davanja na služenje ljudima˝. Međutim, kada se riječ uzme u obzir u njenom stvarnom značenju ˝fizičko spuštanje sa neba˝, uočit će se da ajet sadržava jednu veoma značajnu naučnu mudžizu, pošto otkrića moderne astronomije iznose da ruda gvožđa dolazi sa ogromnih zvijezda iz vanjskog kosmosa. Teški metali u kosmosu proizvode se u jezgru velikih zvijezda.

Ih, ih. Iz jedne reči (spustili) ti izvede čitavu teoriju nukleosinteze. A, primećujem da se ne govori o ostalim elementima, a posebno se ne navodi ugljenik bez kojeg života ne bi bilo. Ne mora da spomene sve elemente, ali barem ovaj koji je najznačajniji za život...
Btw, u mom primerku ne stoji „spustili“ nego „stvorili“.

Na kraju, rekao bih sledeće: ovde se radi o dva do te mere suprotstavljena principa, da pomirenja nema.
Sa jedne strane ponora stoje Religiozni koji tvrde da su njihove Knjige jedina Istina i da nema druge istine i da su svi koji misle drugačije glupi, zli, amoralni, i na putu za pakao.
Sa druge strane, stoje oni koji misle da je Čovek taj koji upravlja sopstvenom sudbinom, na zlo ili na dobro. Oni smatraju da svako treba da ima slobodu da kaže šta misli ali nema slobodu da drugima nameće svoja verovanja.

Izvinjavam se na dužem postu, ali nije me bilo par dana, a vi ste dali toliko materijala...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: demcan
E hajde bas da vidim toga ko ce to vjecno da zivi!
Zato, nemoj zalud da mislis da ce neko da zivi vjecno jer ce mu nauka to omoguciti..
Ne bih rekao da ti imas strpljenja za tebe i one koji veruju u iste bajke u koje ti verujes, ovaj jedan jedini zivot coveka nema nikakav smisao, za vas jedino ima smisao nekakav "zivot" koji je izmislio taj kome ti verujes.

E hajde bas da vidimo taj "zivot u raju sa 72 device ?!?

Citat

Oni koji su mu povjerovali su otisli sa njim na sigurno.
A taj odlazak "na sigurno" se zove smrt ?

Kuran je "ispred nauke" zato sto je za coveka smrt - sigurno mesto ?

Nauka je zlo zato sto coveku objasnjava stvarnost a kuran je iznad tog "zla" zato sto uspeva da zabludi one koji se plase nestanka.

Otvorili ste temu " kuran ispred nauke" da bi u njoj objasnili kako kuran i nauka nemaju nista zajednicko.

To je potpuno isto kao kada bi neko rekao " fudbal je ispred poezije ".

Da li ce te ikada shvatiti stvarnost u kojoj i citalac kurana i naucnik zavrsavaju u grobu ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Citat
Gospodar Svemira! Vau. Taj gospodin je prilično iskompleksiran, kada ne dozvoljava da mu ovakvi kao ja postavljaju dodatna pitanja i traže dokaze. Ako mu se ne dopada kakvi smo, što nas je takvim stvorio? Ne možeš da nekom daš sposobnost da razmišlja i da samostalno donosi odluke, a da se zatim ljutiš na njih što te sposobnosti koristi.

Kakva kontradiktornost! Lik tvrdi da Bog ne postoji, a zatim bi da mu postavlja neka dodatna pitanja?!
Kao sto je jedan moj jaran ateista govorio, da je provodio sate na kolenima moleci Boga da mu da neki dokaz da postoji. Isti taj moj jaran je za to vrijeme tvrdio da Boga nema i da je religija laz. Pa kako ces da ti se Allah dz.s. odazove, a ne vjerujes u Njega i ponasas se prema Njemu sa nipodostavanjem?!

Istinu je rekao Uzviseni:
Da se Allah za prohtjevima njihovim povodi, sigurno bi nestalo poretka na nebesima i na Zemlji i u onom što je na njima.. 23:71

I rekao je:
..molitva nevjernika je stvar izgubljena. 13:14

Zelis da odes kod doktora a ne vjerujes da si bolestan. Cak ne vjerujes da bolest uopste postoji, kao ni doktor. To je ista stvar kao i u ovom slucaju.

Citat
Ma, idi. Kuran prognozira da će neki čovek da umre i to se desi. Pa kakve su šanse za to. 
Osim toga, kaže da će taj čovek koji je inače protivnik nove vere, da umre kao nevernik i da će goreti u paklu. Pa, sve suvi dokaz do dokaza...   

Ma nisi ni skonto sta je clan htio akan uopce htio da kaze.
U suri Leheb se govori da ce Ebu Leheb skoncati kao nevjernik. Iako su mnogi kasnije prihvatili islam, on nije prihvatio, nije se ni pretvarao da je prihvatio.
Da je dosao sa rijecima da prihvata islam, makar te rijeci bile i neiskrene, onda bi ovi ajeti pali u vodu.
Ali...

Citat
Btw, u mom primerku ne stoji „spustili“ nego „stvorili“.
I u mom isto.
Ali ovdje se koristi rijec "ve enzelnel" sto znaci spustili, sto znaci da prijevod nije 100posto precizan.
« Poslednja izmena: 14. Jun 2010, 19:39:59 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
@Akan1303:
Citat
Citat
Ma, idi. Kuran prognozira da će neki čovek da umre i to se desi. Pa kakve su šanse za to.  
Osim toga, kaže da će taj čovek koji je inače protivnik nove vere, da umre kao nevernik i da će goreti u paklu. Pa, sve suvi dokaz do dokaza...
Nisi ili neces dashvatis sta se misli ovim ajetom.
Zamisli samo da je ovaj covjek primio islam, sto uopste nije bilo cudo jer su i veci protivnici Muhameda a.s na kraaju primali islam, kako bi mi mogli tvrditi da je kur'an istina.
Sta da je Ebu Leheb ipak primio islam, danas mi nebismo imali argumente o nekontradiktornosti Kur'ana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:20:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.229 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.