Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 15:34:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 178095 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
Prvo bih te molio da ne pises duple postove.

Drugo, odakle znas da li pricam napamet ?? Da li si ti procitao sve sta sam postavio po forumu ?? Da li si procitao svetu knjigu Maja, Popol vuh ?? Ili mozda spise Sumerske civilizacije, ... mozda Egipatsku Knjigu mrtvih ??  Sta sa Indijskim Vedama  ... jel' si njih procitao ?? Ili Svetu knjigu Abordzina, ili Hopi indijanaca ...
Da li si ti sve to procitao, i jos puno toga, pa da razgovaramo ?? Ako mislis da se vezujes za kategorizacije tipa napamet, ne znas, .... onda nemamo o cemu razgovarati.
Ti kazes da je sve to otkriveno jos pre 4-5000 godina,ja ti kazem da si procitao ono sto sam postavio video bi da su se neka naucna otkrica dogodila u 20 veku a koje Kur'an pominje pre 1400 godina.
Allah u Kur'anu kaze:"I čestite vjernice su vam dozvoljene, i čestite kćeri onih kojima je knjiga data prije vas, kada im vjenčane darove njihove dadnete s namjerom da se njima oženite, a ne da s njima blud činite i da ih za priležnice uzimate" (El-Maida, 5)
Govoreci o pravu muslimana da uzme pripadnicu druge vjere za zenu.

Kur'an je Allahova Objava cijelom covjecanstvu, a na to nam ukazuju Kur'an i hadis. Kaze Allah subhanehu ve te'ala: "Reci: 'O ljudi, ja sam svima vama Allahov poslanik. '" A'raf 158 Kaze Poslanik sallallahu alejhi ve sellem: "Svaki poslanik je poslan svom narodu, a ja sam poslan svim ljudima. "
Kada Muhamed a.s. kaze Svaki poslanik misli na predjasnje poslanike i njihove objave(Tevrat,Indzil koje su bile namenjene odredjenim narodima
U Kur'anu su Musaov, a.s., Tevrat, Davudov, a.s., Zebur i Isaov, a.s., Indzil (Jevandjelje) kao "Svete Knjige" poimenicno navedene kao "Bozije Objave", koje pripadaju nebeskom pismu, prapocetnom "slovu", a Zidovi i Krscani su nazvani njihovim posjednicima. Medjutim, nakon Objave Kur'ana su zidovska Tora i krscansko Evandjelje krivotvoreni, tako da je Allah dz.s. svoju zadnju objavu, svoju "Rijec" objavio kroz poslanika Muhammeda, a.s.

Tako, po poruci Kur'ana i islamskog ucenja, Tevrat i Indzil nisu univerzalni, jer su u Kur'anu nadjene njihove korekture i zavrseci. Poslije Objave Kur'ana, u buducnosti nece ljudima biti vise Bozjih Objava. Kur'an je zadnja Bozija Rijec Objave ljudima, a Muhammed, a.s., pecat i zadnji poslanik.
« Poslednja izmena: 27. Avg 2009, 21:42:26 od rime777 »
IP sačuvana
social share
Kad ih pogledas, njihov izgled te ushicuje; a kad progovore, ti slusas rijeci njihove, medjutim, oni su kao suplji naslonjeni balvani, i misle da je svaki povik protiv njih. Oni supravi neprijatelji, pa ih se pricuvaj! Allah ih ubio, kuda se odmecu?!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Sony xperia
Citat
Ti kazes da je sve to otkriveno jos pre 4-5000 godina,ja ti kazem da si procitao ono sto sam postavio video bi da su se neka naucna otkrica dogodila u 20 veku a koje Kur'an pominje pre 1400 godina.
Ti kazes da Kuran sve to pominje pre 1400 godina, ja ti kazem da si procitao ono sta sam postavio, video bi da su se neka naucna otkrica dogodila u 20. veku a koje Sumeri pominju pre 5000 godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Deki, islam priznaje postojanje duše, pa i njeno postojanje bez tela, meleci čupaju dušu čoveku na samrti nose je na nebesa, posle vraćaju u grob. Ali po ovom učenju ljudi će biti oživljenji u fizičkim telima, čak će i jagodice na prstima biti identične. Zašto je tako ne znam, možda je ljudima bilo teško zamisliti duhovni užitak, sa druge strane teško da bi se duh mogo kažnjavat vatrom. Što se hurija tiče najjače je što posle svakog odnosa ponovo postaju device. Čuo sam čak da odnos i orgazam traju mnogo dugo. Nisam siguran, al meri se desetinama godina. Šta znaš kog je kanalisao Muhamed, možda tu ima mešanja 4d ops-a :-)
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Nije nemoguce. Mesaju se kad god mogu da OPD entitet i njegovu komunikaciju sa Konfederacijom koliko god mogu da zamute i skrenu ga sa ''pravog puta''. Nisam naleteo nigde o Muhamedu i chanellingu. Mozda ima u kasiopejskim skriptama, ali Laura mi je mnogo sumnjiva. Hvala ti na objasnjenju. Mozda bi jos mogo da mi kazes da li su hurije isto napredovale tipa sa 3eg denziteta ili su oduvek na 4tom takoreci. I sta se desava sa zenama koje ''diplomiraju''? Pretpostavljam da ne srecu hurije... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Iskreneno ne  znam kakva je situacija u arabiji, verovatno ima bolesnika, ali mislim da se mnogo šta preuveličava. Čudno bi bilo da je tamo veliki broj ljudi seksualno izopačeno.

Nije preuvelicavanje... znam devojku/budalu koja je iz ljubavi otisla za Saudijca i prihvatila sve te debilnosti. Otisla joj majka tamo, zena se slogirala... kada se vratila pokazuje slike, prica sta je videla i cula. Devojke cim dobiju menstruaciju smatraju se zenama. Da ne zalazimo u to sto ne mali broj "oceva" onda te "zrele" zene/decu udaje... problem je sto i u malcice normalnijim porodicama one gube detinjstvo, zato majke lazu... pa zamisli da imas 11-12 godina i da te gurnu medju zene, da pricas njihove price, da se ucis domacinstvu, da si vec u tim godinama zabradjena od glave do pete gde god da krenes, mozes samo u muskom drustvu van kuce, nema igranja sa decom. Ma to je pakao na zemlji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

No Brain - No Pain !!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 30
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung S III
Ja sam musliman sto ne znaci da sam neki fanaticni vernik i da volim da namecem svoju veru, daleko od toga...ali ova pricu o devicama ( hurijama ) treba pogledati i iz drugog ugla....Naime, vecina religija propovedaju da dobri ljudi idu u raj a losi u pakao....problem je sto ljudi ne znaju da zamisle kako izgleda taj Raj ili Dzenet....Znaci po nekom pravilu u Dzenetu bi trebalo da imamo sva zadovoljstva a vecini nas je verujem najvece zadovoljstvo da imamo lepe zene pored sebe ;-)  ....ovi sto ne vole devojke vec muskarce (pederi) naravno idu u Dzehenem (pakao) jer je to veliki greh...pozdrav
IP sačuvana
social share
Ne kaži sve što znaš, ne cini sve što možeš, ne veruj sve što cuješ...

U društvu ljudi bez zdravog razuma zdrav covek se mora ponašati kao ludak. Ludost je logika preciznog mozga kad je preopterecen...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Samo je malo kontradiktorno uzdrzavati se od preterivanja u zadovoljstvu u ovom jedinom zivotu da bi u tom izmisljenom mogao da bahanalises.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Malo? Smile
Moram da priznam da meni predstavlja veliko zadovoljstvo sto mi je devojka prelepa (a bogme i kad progovori ima sta da kaze). Ne bih je menjao ni za kake pare niti bilo sta drugo. Ako ona treba u pekel, ja cu je rado pratiti.
Makros ce to malko bolje ocekujem... Smile
« Poslednja izmena: 28. Avg 2009, 02:47:47 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Hurije su oduvek u dženetu. Kažu da moraju biti tamo pošto ne bi preživeli njihovu lepotu. Ovozemaljske žene će u dženetu biti lepše od hurija i moći će da izaberu muža. Nešto mi ne izgleda fer, ali s obzirom na moju zemaljsku logiku i ograničenost, možda grešim??? Ovaj svet je mesto iskušenja. Sve ove lepote i užici mogu zavesti čoveka, pa zaboravi svoju osnovnu dužnost, da čini ibadet Alahu. Zato čovek treba biti umeren, jer prepuštajući se užicima čovek zaboravi Boga. Ne zavedeni će zbog nekih odricanja biti nagrađeni izmđu ostalog i predmetom svoga odricanja, s tim što će mu užitak biti mnogo intenzivniji. Dakle Bog ne traži odricanje u potpunosti (osim zabranjenih stvari). Svako se dobrovoljno može odreći nekih stvari radi Alaha, a zato će dodatno biti nagrađen. Nešto o ibadetu, Nakon stvaranja Adema (Adam), iz njegove kičme su izvučeni svi njegovi potomci, dakle mi, onda smo svi bili upitani da li želimo poneti obavezu ibadeta (ispunjavanj Božije volje, obožavanje), što smo prihvatili. Nakon toga smo vraćeni da čekamo vreme rođenje. Znači nema izgovora, niko me ništa nije pitao.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Ima li iko problem osim mene sto i prema bibliji i prema kuranu, svi ljudi koji na zemlji postoje su plod jednog ogromnog i od strane boga dozvoljenog incesta?

Nastanak coveka na taj nacin ne predstavlja nista drugo osim masovno incestuasenja koje je doelo do danasnje svetske populacije... i po tome mi i danas svi cinimo incest, jedino je razlika sto se danas to racuna kolenima pa nije toliko blisko i moze se "tolerisati".

A opet ponavljam, od prvih ljudi do 3-4 kolena (a i vise) to je bio bas zestok incest. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 15:34:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.256 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.