Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 21:19:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kumstvo se ne odbija, zar ne?  (Pročitano 16549 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia 
Poznajem pojedine imali su kuma a poslije se nisu vidjeli godinama...mozda kumstvo nije vise kao sto je nekada bilo...kao sto rece

Kako rekose u Bosni :Bog je na nebu, na zemlji kum

Kum znaci vise od brata...vise od prijatelja,ako se poziva samo zato sto ima love mozda odgovor iskren bi bio jedino rijesenje kao "nisam ti toliko brat a niti toliko prijatelj da prihvatim tu cast kao sto se zove kum"...

Znas kako ...imam kumu znam je 26 godina ....od pelena skoro. I ...znam da bi ona za mene ucinila sve, isto kao i ja za nju.
Sa druge strane imam "nametnutog" kuma koji me krstio i tog coveka ne mogu da smislim iz 1000 razloga.
NNije svaki kum vredan postovanja i ljubavi.
Mozda kod mene samo jer se ja vodim onom :"Zasluzi moje postovanje"
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Samsung 111111
Kumstvo je zajebana stvar...i da kumstvo se ne odbija "Kao" ..ali odbijaju ljudi tako je kako je
Elem,pricala mi cini mi se baba ili nzm neko sa sela..kao u njihovo vreme..izadje failija na put i ko ih prvi sretne on im bude kum XD
Bilo bogat bilo siromasan..sudbina je tako htela  Smile
Ali to u sustini i nije bilo bitno..jer si stekao coveka koji ce za dzabe da ti pomaze kad idete da secete drva,orete,kopate zajedno ..jedino se ne jebete zajedno XD
Ali kum je bio svetinja..bar se tad tako smatralo.
Danas to nema veze sa vezom XDD
Planirao sam da otvorim temu povodom ovoga...Zasto ljudi prate obicaje kad em sto ih ne znaju,ne rade ih tacno u potpunosti,ne rade to sa svrhom i retardirano im je  Smile
Ja iskreno ne grozim se nikakvih obicaja,mada ne planiram da ih pratim i to je ok..ali ima onih koji se kurce kao znaju obicaje..a daleko su od njih ko sunce od meseca.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia N97
Za mene je kumstvo logična posledica prisnog odnosa koji traje neko vreme. Samim tim, je to za mene jako važna stvar. Samim tim bih odbio svaku budalu koja se usudi da me tako nešto pita. Kumovao bih najbližim prijateljima i to je to. Aufwiedersehen.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Odbio sam ja bez problema par takvih .... a odbio sam i najboljeg druga .... baš zbog vremena u kojima živimo, mogućnosti nalilaska na tako neke nerešive stvari ... i hvala Bogu, i dan današnji smo najbolji drugovi, ali isto tako sutra može svako na svoju stranu, i da se više nikada ne javimo jedan drugom ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
mob
Nokia 
Koliko puta sam ja cuo da je neko nekome odbio kumstvo i to u poslednjih nekoliko godina. Smile
Valjda ljudi misle da je to prevelik trosak pa iz tog razloga odbijaju,mada ja mislim da to ne valja,ali dobro....
Citat
Poznajem pojedine imali su kuma a poslije se nisu vidjeli godinama...mozda kumstvo nije vise kao sto je nekada bilo...
Popovi,recimo,i kazu da sa kumom ne treba da budes svaki dan u kontaktu,jer tako mozes doci u sukob zbog nekih bezveznih razloga.Naravno kuma treba postovati i treba sam covek da izabere a ne da mu neko tamo nametne nekog koga on ne zeli za kuma....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia 
Nije da ce vam neko seci djoku ako kumujete.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Nije da ce vam neko seci djoku ako kumujete.
  Smile

Ne bih mogao da odbijem nikoga sa kim sam bas dobar i "nasledjeno" kumstvo jer smatram da je red, za ostalo bih lagano mogao. Mada, zaista ne znam slucajeve da te neko sa kime i nisi dobar zove da mu budes kum.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia 
Ne znam ni ja. A ovde napravili situaciju kao da je stanje Apokalipse.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

ah

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 99
Zastava beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia 
u principu se ne odbija ali može, i ti tu treba da imaš neku korist, ah od osnovne škole- baš bezbeze
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
prije 11 godina bila sam kuma na vjencanju ljudi koje sam znala nekih tri mjeseca...

kum sa mladozenjine strane je bio lik koji ih je znao taman i koliko ja, ali smo izabrani iz prakticnih razloga.

on je neko ko ima para, ja sam ruku na srce...ispala koleteralna steta Smile...jedina njoj dostupna u tom trenutku...tacnije,  ona je bila novajlija u gradu, a ja sam strasno voljela da pijem kafu za sankom lokala gdje je radila...

razmisljala sam da odbijem, jer...nisu mi se dopadali.
ona narocito.
a kumovi se po mom rezonu biraju na drugaciji nacin...rezon po kome su oni nas izabrali bio mi je neprihvatljiv.
to je predstava u kojoj nisam zeljela da igram.

medjutim, kum sa mladozenjine strane, koji se apsolutno slagao sa mojim stavom i imao identicne osjecaje oko te baljezgarije...bio je fleksibilniji od mene i u fazonu " a vidi...cim su nas ovako i izabrali, nemoj da mislis da ce odnos da se produbi, realnije je da cemo se i izgubiti jedni drugima iz vida. posto se kumstvo ne odbija i eto ona nema nikoga ovdje, daj da obavimo to..."

u medjuvremenu su se odselili u neki drugi grad...ja blage veze nemam sta je sa njima u zadnjih 5-6 godina. tu i tamo sam dobijala neke informacije preko drugih i potpuno slucajno...zadnjih godina ni to....

ali je jedna dobra stvar ispala iz svega toga.
od dana kada smo se kum sa mladozenjine strane i ja upoznali...postali smo jako dobri prijatelji i evo...vec 11 godina to je jedno kvalitetno i dobro druzenje...smatramo se kumovima...i uvijek kontamo da smo iz tog kumstva profitirali na najbolji moguci nacin... Smile

a danas?

danas bih bez pardona odbila " nepristojnu " ponudu te vrste.
zna se sta je kum, ko treba i moze biti kum...i ja se sa tim ne zajebavam.
to je meni jako vazna i ozbiljna stvar.
pa, necu ni da ucestvujem u zajebancijama te vrste vise ikada.
godine mi ne dozvoljavaju... i vrijedja mi inteligenciju.

« Poslednja izmena: 30. Sep 2011, 21:17:41 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 21:19:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.