Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Kuća" na četiri točka  (Pročitano 3301 puta)
19. Avg 2004, 00:17:31
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 1344
Zastava Banja Luka
Radosava Stanišić iz Zvornika spava u napuštenom, havarisanom automobilu

Problem joj prave najviše djeca koja je uznemiravaju noću: "Bacaju mi kamenje svašta govore. I oni stariji dobacuju mi neke nepristojne ponude, teško je ženi samoj" kaže.

Prošle godine, nekako u ovo vrijeme kada je "Panorama" pisala o Radosavi Stanišić iz Vareša, ova žena je u nedostatku drugog smještaja spavala gdje je stigla, od klupe u gradskom parku do haustora u zgradama. Danas Radosava privremeni krov nad glavom "ima" u jednom napuštenom havarisanom automobilu u centru grada.

U međuvremenu je od opštinskog odsjeka Ministarstva za izbjegla lica nakon puno muka, molbi pa i prijetnji i obostano "teških" riječi Radosava dobila jedan sobičak u baraci u Karakaju u krugu "Inžinjeringa" u kojoj su donedavno bila smještana lica u "kolektivnom", sada alternativnom smještaju.

Okrutnost siromašnih
U ovom drvenom, vremenom i nebrigom ruiniranom objektu, nalazi se još nekoliko beskućnika koji su poput nje bili zadovoljni što nisu na ulici. Ali Radosava koja živi sama, nije se udavala, nema djece ni bližih srodnika kaže da nije mogla tu dugo ostati jer ju je prvi komšija stalno uznemiravao.
"Tukli su me i on i njegova žena, djeca su mi prijetila, hoće na moj račun da se prošire, Kažu, što će meni samoj jedna soba, a njih ima osam. Nisam mogla tu više ostati. Plašila sam se pa sam opet uzela ovo nešto mojih prnja i put pod noge. Nađem ovo auto i tu se uselim, ali eto ko zna koliko ću ovdje ostati, došla neka žena tvrdi da su njena kola, kaže hoće da ih proda. Šta sada da radim, kud ću majko moja," pita se zabrinuta Radosava izokola se raspitujući da li ko zna šta joj je sa stvarima koje su joj ostale u sobici u Karakaju.
"Rekao onaj da će ih izbaciti na ulicu, ne smijem ni da odem da vidim ima li ih još. Nemam se u šta presvući, poneko mi da nešto da pojedem i presvlaku". U automobilu koji umjesto stakla ima karton, neprijatan miris. Radosavu, "staru poznanicu", i ne pitam gdje se kupa, ni kako živi jer je to neumjesno. Problem joj prave najviše djeca koja je uznemiravaju noću,
"Bacaju mi kamenje svašta govore. I oni stariji dobacuju mi neke nepristojne ponude, teško je ženi samoj" kaže. Ali neće ni da se uda. Prošle godine nakon teksta o njoj javio se neki čovjek iz okoline Bijeljine ponudio joj, jer se reče sažalio na njenu priču, da kod njega bude besplatno nekoliko mjeseci na stanu i hrani, ali Radosava sumnjičava odbila.
"Neću ja tamo, ko zna ko je i kakav je, udavati se neću, niti koga da služim."
Da priča ima i svoju drugu stranu, da je Radosava "probirljiva" tvrde u zvorničkom OMI-ju i Centru za socijalni rad.

Dobri ljudi jedina nada
Vukašin Nikolić, direktor Centra kaže da je ona korisnik stalne socijalne pomoći (40 KM mjesečno) i da je njen smještaj briga Minsitrarstva za izbjegla lica. U njemu smatraju da su dodjelom sobice njen problem riješili, a za uznemiravanja komišije kažu da to nije u njihovoj nadležnosti i da joj mogu pomoći utoliko samo što će je, ako se koja slična soba ispraznu, u nju premjestiti.
"Uostalom, ima još toliko ljudi o kojima treba brinuti, da je Radosava jedina lako bi," kaže Nedeljko Zupur šef OMI-ja. "Imamo više od 240 porodica kojima nakon deložacija treba smještaj a opština ni ministartsvo nemaju adekvatan prostor za to pa im plaća kiriju kod privatnih stanodavaca."
Sramota je da se u 21 vijeku, tu u centru grada ovako nešto dešava kažu Zvorničani koji su i potpisnika ovih redova zaustavljali da nešto o njoj napiše ne bili ko reagovao od nadležnih instuitucija i zbrinuo Radosavu.
"Najprije bih da se ubijem da skratim muke," kaže ona, "ali tješe me neki dobri ljudi da će biti bolje. Kada? Jedino kada umrem."
I tako se njeno zlopaćenje nastavlja. Skrećući pažnju javnosti na sebe, Radosava Stanišić se, na jedini način koji zna, bori za neki bolji život.
IP sačuvana
social share
Covjek nije stvoren da bude pobjedjen. Covjeka mogu unistiti, ali ga ne mogu pobjediti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
Strasno i sramota drzave Smile  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 664
Stvarno se naježim kad pročitam ovako nešto Smile
IP sačuvana
social share
Velike uspehe čovek postiže uz ogromnu količinu energije, ali i uz određenu dozu opuštenosti
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ljudi koji su u ovakvoj i slicnoj situaciji ima nesto ispod 9% samo sto neke vidimo neke se trudimo da ne vidimo, neki se trude da ih ne vide... i tako....
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
To je bas velik problem drzava to ne moze brzo resiti...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ono sto se godinama unistavalo, ne moze se sigurno brzo izgraditi [osim ako je sloba na vlasti, a mrkonjic u akciji Smiley] ali, cekanjem da se nesto samo od sebe desi , sigurno se nista postici nece.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
Citat: SerbianFighter
[osim ako je sloba na vlasti, a mrkonjic u akciji Smiley]

E stvarno znas da nasmejes u ozbiljnim temama Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
mob
Nokia 3220
Nije važno ko je na vlasti, važno je imati dobar socijalni program - eh puste želje.

Sramota je što ljudi nemaju šta da jedu i gde da spavaju, a tragedija je što je takvih ljudi svakim danom sve više i više!!! :anger:
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Nema ih sve vise Smiley Tu su negde na istoj cifri od 94 godine Smiley Imamo veliki mortalitet pa to resava problem Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3156
Zastava Shorewood, WI
mob
Samsung Galaxy S6
Eyto resenja - povecajmo mortalitet! Da nije tuzno bilo bi smesno, ali je zaista tako. Ne znam da li je vec uradjena neka statistika, ali bih rekaso da se zivotna granica opasno spustila u odnosu na neka srecnija vremena - kao da smo u 18. a ne u 21. veku
IP sačuvana
social share

Dreadnot is proud to be here, sharing madness with you Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: skype nedeljko

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.