Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Krivicna prijava zbog strajka gladju coveku kome su oduzeli decu zbog nemastine  (Pročitano 6557 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.81
U Norveskoj protesti zbog postojece politike oduzimanja dece! Tek ce videti sta su im spremili!

Hundreds protest ‘kidnapping’ in Norway’s Child Welfare System

Hundreds of demonstrators gathered in the Norwegian capital Oslo, to protest against the country’s foster care system. They are angry at children being ‘kidnapped’ from their families, which the protesters say is a breach of family rights.

Driving rain in Oslo didn’t put the several hundred protesters off from making their viewpoint heard, as they assembled by the city’s Central Station, before marching towards the parliament building.

Banners were held aloft, with messages including: “Children are not business,” and, “Bring back our children.” They are angry at the Norwegian foster care system ‘Barnevernet,’ (Child Protection Service), which has seen families in the country lose their children for alleged abuses, such as accidently dislodging a child’s loose tooth.

Eva Michalkova, who is originally from the Czech Republic, has felt the wrath of the Barnevernet, after she lost her two children.

"It’s a mixture of feelings. It’s sadness, frustration, it’s a feeling you you don’t know what to expect and all you can say is used against you, all you can do is used against you. So it is very difficult,” she told RT’s Ruptly video agency.

Michalkova’s case stems from an incident in 2011, when her two sons were taken into protective care, after one of her children told a nursery teacher that his father had “groped inside his pajamas,” the Norwegian online newspaper Nettavisen reported.

No charges were ever brought over the incident, but the Barnevernet placed the children into two separate foster families. The children’s parents have since divorced, but Eva is fighting a legal battle to regain custody of her kids.

The incident brought a furious response from the Czech President Milos Zeman, who in February compared the Barnevernet system to Nazi Germany’s infamous ‘Arian breeding program.’

"The boys are in a foster facility similar to Lebensborn. Their mother can meet them for 15 minutes twice a year. She must not talk in Czech to them. In other words, the kids are being estranged from their national identity," Zeman said, as cited by the Czech News Agency.

In October 2014, the Barnevernet snatched the young son of a Russian couple after the child told classmates that his mother had pulled out a loose tooth.

According to Natalya and Sergey Shianok, their son Oskar, who was five at the time, had told fellow kids at his school that his mother had accidently yanked out one of his baby teeth. Natalya explained that she was helping him to pull a T-shirt over his head and knocked out a tooth that was already loose.

he Barnevernet said this was child abuse and that the mother had deliberately knocked the tooth out.

“For the moment Oskar remains in the care of a Norwegian foster family, and his mother has no idea where,” says Igor Lapitsky, head of the Russian consulate in Norway, reports RadioVesti.ru.

In comparison, former US athlete and Olympic gold medal winner, Bryan Clay won praise from across the internet, when he tied a piece of dental floss to a javelin, which he then threw, to dislodge his daughter’s loose tooth.

Marius Reikeras, a human rights activist is critical of the Norwegian government’s spending on Barnevernet, saying that the money could be more effectively channeled elsewhere.

"We are putting a lot of money in the Child Welfare System. No country in the world puts more money per capita than the government when it comes to CPS. If we could help these families, if we could provide these families with the money we put into the CPS system instead, I am pretty much sure that we could help almost every family,” he said.

Norway’s Child Welfare Services says on their website that they are committed to providing help and support to children, adolescents and parents who are experiencing challenges or difficulties within the family.

The service adds that parents are responsible for providing care and protection for their children. “The Child Welfare Services must base its actions on the best interests of the child. Sometimes the child’s best interests conflict with those of the parents. The Child Welfare Services’ first duty is to provide help and support to the parents, so they can take good care of their children,” the service’s website said.

http://rt.com/news/263625-norway-children-welfare-protest/
« Poslednja izmena: 31. Maj 2015, 22:10:23 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Hraniteljstvo je jedna divna pojava koju treba podsticati jer je toliko dece po domovima da je to strasno.

To sto oni dobijaju pare ne mora da znaci da i roditelji ne treba da ostvaruju svoja prava i obrnuto...

Sto se mene tice, iskreno se nadam da cu nekada u zivotu biti u mogucnosti da budem hranitelj jer smatram da je nehumano da deca ostaju u domovima ili kod nemarnih roditelja jer je to tako kul i svi smo za porodicu...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
  Pomoć siročićima nije nešto strano našem podneblju zbog stalnih ratova i nesreća. Svaka porodica ima bar jedan takav slučaj. .Esma Redžepova je tako odhranila preko 40-oro dece koliko mi je poznato. Nije mi poznato da li je to naplatila.
  Najbolje bi bilo da se nezaposlenima pomogne i novčano i materijalno. Ili bar osnivanjem neke vrste zabavišta ili dnevnog boravka u kojim bi se njihova deca čuvala i hranila. Ili oslobađanjem nekih dažbina kao što je ovde neko predložio.
  Nisam pametan u vezi ovoga, neko rešenje valjda postoji.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Opet mesas usvajanje i hraniteljstvo...

Hraniteljstvo se svuda placa, posto su to troskovi izdrzavanja tudje dece (koju mozes u nekim retkim slucajevima da usvojis ako roditelji budu liseni roditeljskog prava). Kao alimentacija.

Neki to mozda i zloupotrebljavaju, ali to nije razlog da se sa visine gleda na hranitelje.

Nezaposleni i roditelji sa vise dece mogu da ostvare pomoc i zato sam rekla u prethodnom postu da im treba asistent da prodju kroz sumu propisa...

Isto tako.. nisu svi roditelji koji su nezaposleni i siromasni dobri roditelji... i ponekad zaista treba izmestiti decu iz tog doma... bez obzira da li roditelji dobijaju pomoc ili ne...

Takvih je zapanjujuce mnogo...

I Esma Redzepova je imala dobre prihode...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
  Napisao sam da o ovom slučaju nema dovoljno podataka.
  Ne bi loš roditelj prošao kroz to što je prošao ovaj čovek. Socijalno ugroženim treba pomoći ali tako da deca to ne osete jer deca će trpeti posledice.
  Zainteresovao sam se za ovaj slučaj pa ću zato probati da saznam nešto više da bih mogao da razmišljam kako treba.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.81
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
Vratite decu ovom čoveku

Živim za dan kada ću decu ponovo ugledati na kućnom pragu, priča Đorđe Joksimović, nezaposleni limar kome su oduzete tri ćerkice.

U žižu javnosti ovaj nesrećni otac dospeo je sredinom maja, kada je dva dana peške putovao od Kragujevca do zgrade Vlade u Beogradu da bi vratio kući svoje tri ćerkice: Mariju (5), Laru (3) i Bebu (20 meseci). Đorđe je 22 godine radio kao limar u Remontno-tehničkom zavodu, a onda je proglašen za višak. Od tada radi šta stigne, mahom poslove u šumi i na građevini. Međutim, težak život njegovu suprugu Jasminu nedavno je doveo do sloma. Otišla je pred kapiju suprugove bivše firme i napravila incident. Smeštena je na psihijatriju, a Centar za socijalni rad decu je istog dana oduzeo i smestio u hraniteljsku porodicu.

- Otkako je priča dospela u novine i na televiziju, sve se promenilo. Iz cele zemlje mi se javljaju da pomognu. Dobio sam nameštaj, dečju garderobu i igračke. Sredio sam i pločice u kupatilu, što je bio jedan od uslova da mi vrate decu. Radim od jutra do mraka da sredim kuću. Hoću da pokažem socijalnim radnicima da imam uslove da odgajam decu, hoću da mi ih vrate - zavapio je Đorđe kada smo ga juče pozvali.

Nadu mu je, kaže, ulila i Divna Arsić iz kabineta ministra za rad i socijalna pitanja Aleksandra Vulina.

- Rekla mi je da su pisali Centru za socijalni rad, da je ministar lično to potpisao i da već od utorka mogu da očekujem da mi vrate decu. Oni su sad kod hranitelja u Topoli. U petak sam išao da ih vidim. Bile su presrećne. Kad smo se rastajali, samo sam mislio “daj bože da mi ovo srce ne pukne od tuge” - priča skrhani otac.

Supruga mu je, kaže, i dalje u bolnici, ali on odbija da zbog toga ne dobije svoju decu natrag. U ceo slučaj nedavno se uključio i Dušan Milisavljević, poslanik i član skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu. On je na Tviteru najavio da će u Skupštini pokrenuti pitanja koliko ima siromašne dece u Srbiji, u kakvim uslovima žive i da li je naše zakonsko rešenje dobro kada daje hraniteljskim porodicama znatne sume novca, a siromašne porodice ostavlja bez dece. Naknada za smeštaj jednog deteta u hraniteljskoj porodici iznosi 12.767 dinara, a za smeštaj dvoje i više dece oko 7.800 po detetu.

- Posetio sam Đorđa Joksimovića. Kod komšija sam prethodno čuo da nisu primetili ništa sumnjivo i da Đorđe njima deluje kao jadan čovek koji ne odbija nijedan posao i koji je uvek bio dobar prema deci. Ne tvrdim da je Centar za socijalni rad pogrešio, ali mislim da je važno da pred Skupštinom pokrenemo pitanja koliko dece živi u siromašnim porodicama i kakva je briga države prema toj deci - poručuje Milisavljević.

Smetao im jer je štrajkovao glađu

Centar za socijalni rad podneo je prekršajnu prijavu protiv Đorđa Joksimovića dok je četiri dana, od 11. do 15. maja, u hodniku sedeo i štrajkovao glađu. Time je, navodno, „ometao rad ustanove“.

Da budu sigurna

Momir Borić, direktor Centra za socijalni rad, nedavno je izjavio za „Blic“ da „rade sve da pre svega deca budu zaštićena i sigurna“. To je najbitnije. Majka je u sigurnoj kući, deca kod hranitelja. Ako se steknu uslovi da deca mogu da se vrate kući, neće biti problema, kaže Borić.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/563794/Vratite-decu-ovom-coveku
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
Vidim stranice sa ovom pričom se samo umnožavaju.

Centar za socijalni rad ne smije da izadje u javnost sa detaljima niti treba u pitanju su maloljetna lica i treba ih maksimalno zaštititi.
Hoćemo da neko radi svoj posao, da preuzme neku akciju, a onda kad neko to i uradi, kreće linč.
O odlukama se raspravlja na naslovnim stranama.

Pomozite čoveku, nadjite mu advokata, posao, pomozite mu da izbori maksimalna prava koja su mu dostupna.
A ako se ispostavi da je neko iz centra za socijalni rad grubo prekršio pravila službe - treba iz iste da leti.

Osnovni problem Srbije je odsustvo odgovornosti za svoje postupke.
Počinje od one Vučićeve: Hoćete da Vam je neko kriv. Evo ja sam kriv!
A završava se blogom jedne beograđanke kojoj je lakše da se švercuje u prevozu nego da ode do biroa i izvadi kartu za povlašćene kategorije i vozi se za 1000 din. (Iako je po njenoj računici ona taj mesec potrošila 900+ dinara.)

Važno je da nam je država kriva za sve, nedao bog da neko sagleda balvan u oku svome.
Kakvi smo mi država još dobro i gura
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.