Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kreiranje igara(kako kreirati igru)?  (Pročitano 29046 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Apple iPhone
kako napreduje igra? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 11462
Zastava Novi Pazar
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0;MEGAU
mob
Nokia 6300
pa ovako nabavio sam onaj blender koji mi je preporucio Me again ali neznam kako da nesto ubacim  nesto dali treba da crtam ili sta?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Nexus 4
xex ... sve je ovo lepo ... ali i za najmanje ozbiljniju igru ... ponavljam najmanje ... opet treba prvo nesto da se nauci ... svi ti alati su veoma dobri ... pa cak i onaj najgori medju njima ... ali treba znati i raditi u njemu ... sta ti vredi alat ako ne znas sta su njegove funkcije ... ili procitas imena pa cak i tutorijal koji objasnjava imena funkcija ... pa opet ne znas da ih povezes ... i word je alat ... samo ne za pravljenje igara nego teksta ... pa opet .... 90% ljudi u srbiji ne zna da ga koristi i verovatno nikada nece znati ... jer ce se muciti npr. i opet nece uraditi kako treba neko nabrajanje jer ce ici odredjeni broj puta space ... umesto jednostavno iskoriste opciju Bulets&numering ...
Problem je upravo tu gde si ti zastao ... na pocetku ... da znas kako da pocnes posle ne bi imao nikakav problem ... eventualno mali za koj bi opet relativno lako nasao resenje ... moj savet ti je da se ne zezas oko toga ... eventualno ako te bas zanima i kao zanimacija uzmes flash .. pa posle sa time mozes svasta, ali bar znas kako da pocnes jer imas ideju ... koju ces pretociti u stvarnost ... dok ovde imas mozda neku ideju .. ali nemas pojma kako da pretocis u stvarnost iako mozda za to treba samo malo vremena i truda ...

i da ne bude da sada ja znam nesto mnogo oko ovoga ... pa samo pametujem a necu da pomognem ... nije nego ti kazem da se ne bi dzabe mucio ... ja sam jednom takodje uzeo ja mislim bas Gamemaker ... video u nekom casopisu ... a kada sam ga skinuo i video sva ona polja i one dijagrae i 1ooo gluposti ... svatio sam da oko toga treba mnogo vremena .... prvo da se nauci i odustao ... jer mi je nesto drugo prioritet ... isto tako npr. hteo sam da napravim i neki prostiji web site ... uzeo dreamweaver i nisam imao pojma kako i sta iako je veoma lako sa njim raditi ... ali dok nisam naucio osnove html-a nije mi ni taj alat pomogao ... tako da ... kao sto neko rece kad naucis mozes i notepad samo da koristis ... a ja dodajem Smile dok ne naucis i alat ce ti biti problem ...

ovo sto ti, ja i veruj mi ogroman broj ljudi samo ovde na forumu hoce da uradi je ... kao da dete iz prvog razreda OS pokusava da uradi jednacinu iz 7 razreda OS ... za ovo drugi ljudi koje ovo stvarno interesuje i zele da se bave time idu u skolu ... pa na fax ... tako da tesko moze da se uradi bilo sta bez ikakvog ucenja ... a i samo uz malo ucenje i pomoc tutorial-a opet tesko da moze da se napravi i nesto obicno ...

pozz i stvarno se nadam da se ne ljutis oko ovoga ... jer nisam nista hteo lose da kazem (a i rekao bih da nisam napisao nista uvredljivo) vec da ti skrenem paznju i mozda uputim kuda da ides ... srecno  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 11462
Zastava Novi Pazar
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 6300
hvala ti puno sto si mi ukazao da to ne moze bez ucenja ja sam mislio da to moze da se postigne i ako neznam da koristim onaj Blender ali ipak ne moze

a evo malo ja tebi da pomognem posto kako sam  razumeo ti bi da napravis prostiji web site mozes da se raspitas preko google-a za Piczo Crew i ja sam napravio uz pomoc Piczo Crewa pgledaj moj site mozda negde ima da napravis svoj site...

ja cu pokusati da ti objasnim:kada udjes na moj site pri vrhu postoji daska sa opcijama udji u Piczo pa onda Create you free web site to na google....

ja bi ti to preporucio....srecno u pravljenju veb site-a a ako sam nesto pogreno razumeo reci mi....
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 163
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.1.1
pa ovako nabavio sam onaj blender koji mi je preporucio Me again ali neznam kako da nesto ubacim  nesto dali treba da crtam ili sta?

Trebao si procitat malo bolje moj post. Blender je najkompliciraniji od svih i zahtjeva najvise truda za samo koristenje programa i izradu neceg ali su te izgleda primamile slike  Smile

"Blender bi mogao zaobici ako ti se ne da provest bar koji mjesec u ucenju i vjezbi. Nije za pocetnike kao recimo Gamemaker"

To je profesionalan software za 3D modeliranje (za izradu 3D modela, fotki, animacija, kao Shrek ili Ice Age npr.) koji ima mogucnost i izrade igara, naravno ako znas sve ostalo u njemu. Uzmi GameMaker ako zelis nesto na brzinu.

Nema u blenderu korak 1,2,3 i gotova igra. Nema lakih metoda, jednostavno moras znat radit u njemu i provest mnogo vremena u izradi. GameMaker je tvoj alat, osim ako se ne zelis zesce potrudit ali u tom slucaju bi ti preporucio da skupis malo vise znanja vezano za grafiku, posebno 3D, prije ucenja Blendera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Nexus 4
@elstrong ... tnx za pomoc ... shvatio sam sta hoces da kazes ... znam za piczo odavno ... vec jedno godinu dana ... ali nikada nisam imao volju ni zelju da ga napravim ... meni je to blago receno sranje Smile ... u principu je isto kao facebook ili tagged ... ne moze se bas nazvati site-om .. ubacis par slika i to je to ... i kao prijatelji ovo ono ... to je zezanje ... inace ... ucio sam html ... iz raznih "tutoriala" ili "knjiga" nesto izmedju ... i super je ... bas sam nasao ovde na bureku ... cak sam i napravio neke site-ove ... ali i obrisao ... u svakom slucaju hvala
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 11462
Zastava Novi Pazar
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 6300
ok nema veze
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 331
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung D600
Kako Fman kaze nista bez ucenja . Ja znam i 3d max i flas pa tek mogu da sastavim neku bednu aplikaciju a za igru treba programiranja i programiranja i sto najteze pada treba da se odvaja puno vremena za to, a na tako nesto samo ko misili profesionalno da se bavi moze da pocne sa tim sada. Srecno svima!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Evo i ja nesto da pridodam.

Mozda najbrza igra koja se moze napraviti  (a da li je dobra ili ne zavisi od tvoje maste) je avantura. U sustini sve sto ti treba su dva softwera

1. vue de spirit -  Odlican 3d  softwer za modeliranje okoline, jako kvalitetan i ekonomichan (koriste me mnoge poznate firme), ali neverujem da je besplatan(zato malo po torrentima i ...)

2. Adventure Maker  - ako se ne varam  tako se zove. Sluzi za pravljenje vishe avanturistickih modova.Veoma lagan za koristenje  I besplatan je.

E sada kombinacijom ova dva programa - veoma brzo mozes napraviti. Avanturu iz prvog lica (poput voyaga, return to the mysterious island) i pri tom imati jako dobar "look". Nema nepotrebnog pisanja u raznim editorima, muchenja u C++ i  ostalo, sve ti je dato.

E sada glavno pitanje je da li su avanture tvoj izbor?

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 11462
Zastava Novi Pazar
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 6300
da i ne 50%/50% pola pola posto volim i nevolim
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.