Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 13:24:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kreacionizam ili Evolucija?  (Pročitano 34226 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Ko sto rekoh bezpredmetna i uzaludna - mislim diskusija.

To sto si naborajo "Jel su sve one Isusove price, i price svetaca, o vaskrsenju i novoj zemlji samo parabole? Prica o prvobitnom grehu, preuzimanja nasih grehova od strane Hrista, pricest i primanje bozanskog (duhovnog) tela u sebe, prica o Svetom Duhu?"

Postoji razlika izmedju stvari koje si pomenuo - po zakonu koga ja poznajem - NIKO pa cak ni sam Bog ne moze da preuzme grehove (greske) drugih ljudi na sebe. To je praznoglava prica koju hriscanske crkve koriste kako bi od Hrista napravili Boga. Greh kao koncept ne postoji u mom zakonu - postoji ne razumevanje posledica svojih postupaka i nerazumevanje Bogom date harmonije i balansa koji opstaje kako na ovom tako i na onom svetu. Sveti duh se ne moze primiti - on je uvek u nama i sa nama - ali se moze spoznati. Samim tim ocigledno ti je da govorimo o istim stvarima ali na razlicite nacine. Ti ih prihvatas bukvalno jer su ti tako date. ako se zapitas shvatices da 90% stvari koje su ti date ne razumes niti osecas na pravi nacin ali si uplasen da postavljas pitanja o njihovoj tacnosti jer te ta pitanja odvajaju od dogme koju je crkva uspostavila. Ta dogma i interesi crkve veoma cesto nemaju nista zajednicko sa tvojim licnim duhovnim razvojem i duhovnom istinom koja postoji oko nas. Ja ne kazem da je ono sto ja kazem istina - ali ono sto znam je da ja nisam uplasen da postavim pitanja gde god ona trebaju da e postavljaju i nisam uplasen da tragam za odgovorima na ta pitanja gde god ima izvora na temu koja me interesuje - dogmatskih i kanonskih ili nekanonskih. To sto ti zoves New-age simbolizmom postoji mnogo duze na ovoj planeti nego hriscanstvo i upravo je hriscanstvo to koje je u svom razvoju najvise koristilo ovu simboliku koja postoji jos od pre paganskih dana. Istina o ljudskoj duhovnosti postoji od kad je sveta i ljudi a ne od kada se Hrist rodio - nadam se da ti je bar to jasno.

A sto se tice evolucije - to oznacava jednu i samo jednu stvar - interakciju organizma sa okolinom i drugim organizmima i proces promene svih njih kao rezultat te interakcije. To uopste ne znaci unapredjivanje i razvoj organizama - moze da znaci njegovu totalnu destrukciju. Krug interakcije je zatvoren - ja menjam prirodu ali se zbog te promene i ja menjam . Ne postojanje ljudske svesti o posledicama nasih dela nas je dovelo do tacke kada smo prakticno na rubu samounistenja. Evolucija je isto Boziji zakon i Bog sam po sebi. To je ono sto definise ovaj univerzum. Ako vrsis akciju bice i reakcije - ako si uzrok necemu moraces da trpis posledice. Nema drugog zakona do toga.

Nastanak vrsta - je nesto sasvim drugo - i to je bio tupavi i hrabri Darwinov skok da zakljuci nesto sto jeste logicno samo zato jer ne postoji nista logisnije - na zalost ili srecu nesto sto je najlogicnije ne mora da bude istinito.

Ali ajde ako ne prihvatas simboliku i prihvatas crkveno ucenje kao istiniti bas kao sto je napisano - objasni mi kako je kompleksno bice kao sto je covek nastalo iz blata (zemlje, prasine sta god)?? Prosto pitanje - daj mi prost i logican odgovor - bez simbolike i bez dogmatskih fraza koje nista ne znace.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Citat
Zar ti verujes u Boga? Ljudi kako ne shvatate da koncept evolucije porice Boga. Kakvo prirodno usavrsavanje tela, pa jel vi ne verujete da covek ima i duh i dusu (ko je hriscanin mora da veruje), gde se to usavrsava?
Sta ce se desiti za milion godina po evolucionistima, stvorice se nova superiornija vrsta od coveka? Zasto onda radimo ista, da bi izrodili rasu koja ce da nas istrebi (kako kaze Darvin)?

Shvatam da koncept evolucije poriche Boga.I?
neandertalci su ziveli pa ih vishe nema,kromanjonci isto,dinosaurusi isto,mnoge druge zivotinjske izumiru u momentu dok pishem ovo.Shta tu nije jasno?Vrsta koja ne moze da prezivi nestaje i zamenjuje je bolja,tj. prilagodjenija uslovima.To se deshava svuda oko tebe svakodnevno.
Pre samo par hiljada godina ljudi su izgledali drugachije nego danas,bili su u proseku 30 cm nizi i mnogo dlakaviji,za par hiljada godina ljudi nece izgledati kao danas.To je druze evolucija.
Slepo crevo koje imash je ostatak iz vremena kada je chovek bio iskljuchivo biljojed pa mu je bilo potrebno.
A sada je zakrzljalo i za par hiljada ili desetina hiljada godina potpuno ce nestalo kao da ga nije ni bilo.
Hajde objasni mi zashto bi Bog stvorio choveka sa slepim crevom,sa nechim shto mu uopshte nije potrebno?
Koliko god da je malo verovatno da se od prirodnih elemenata stvorio zivot,daleko je neverovatnije da postoji bice koje je iz nichega stvorilo neshto.
Kako moze neko da tvrdi da zivot ne moze da postoji sam od sebe a da Bog moze da postoji sam od sebe?
Otprilike znamo koliko dugo postoji ljudska rasa pa i cela planeta,a shta je Bog radio pre toga unazad u vechnost?
Hajde pokushaj sebi pa i nama da objasnish kako neshto moze da postoji vechno kao Bog?Ali dobro razmisli.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Sve je lakse ako Boga ne shvatas kao bice i entitet Arli.

Koncept Boga kao odvojenog entiteta od nas i nas kao odvojenih entiteta od ostalih ljudi na ovoj planeti je ono sto nam crkva govori ali to nije istina. Postoji svest - univerzalna i sveprozimajuca svest i zakon koji definise. koji je deo te svesti i svest sama po sebi i mi smo deo toga ali nismo u potpunosti svesni toga. Nasa tela su alat - prolazna prevozna sredstva - ali svi mi smo deo iste stvarnosti, istog tela i iste svesnosti u nasoj pravoj sustini.

U takvoj slici - prica o evoluciji i kreacionizmu je bespredmetna - ali to je moja slika - mozda ne bas tako lako vasha  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Kapiram,ali ga crkva i religija tako prikazuje,kao svestan entitet koji sudi i presudjuje.To ne mogu da prihvatim.
Sa ostatkom se slazem uglavnom,mi - chasha vode zahvacena iz okeana energije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
BAs tako prijatelju - mi smo chasa potopljena na dnu okeana koja nikada nije preestala da bude deo okeana osim sto smo mi ubedjeni da stojimo sami u pustinji, i slepi da vidimo okean oko nas umiremo od zedji za njim.

Niko razuman ne moze da prihvati bukvalnu sliku intervencionistickog Boga koga crkva pretstavlja - posebno ako shvatis da ga tako postavljaju da bi ljude drzali u strahu od Boga i njih samih - ceo zivot u ropstvu i strahu od samih sebe - BEHOLD SINNERS !!!  Smile

NEki drugi ljudi su rekli - Bogu su 1000 puta drazi oni koji pokusavaju 100 puta nesto na pogresan nacin i 101 put uvide svoju gresku nego oni sto nikada nista ne pokusavaju jer se plase da pogrese.
« Poslednja izmena: 01. Nov 2006, 11:24:30 od decky999 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Verujem u kreatora. Ateisticko neverovanje je apsurdnije nego vera u nesto sto se ne moze dokazati (bar ne dokazima na koje smo navikli). Da bi nastalo bice kao sto je covek potreban je mnogo svesniji i superiorniji um od njegovog. Zasto se Bog ne mesa u zivot coveka (ili nam se tako cini) treba posmatrati sa drugog ugla, ko smo i da li smo toliko vredni toga. Skromnost pre svega za pravu veru. Ako idemo spored Bibliji, moglo bi se reci da i Bog ima svoj mentalni razvoj, preloman trenutak je kada je poslao Isusa, umesto da kazni kao sto je do tada radio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Citat
Da bi nastalo bice kao sto je covek potreban je mnogo svesniji i superiorniji um od njegovog.

a kako je nastao taj mnogo svesniji i superiorniji um? Smile
On postoji sam od sebe?
Nishta sem prirode nije potrebno a priroda je dovoljno superiorna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Ne znam, mozda i nije stvoren, nego je oduvek i postojao. Neshvatljivo nasem umu.
Ono sto vidim je da covek ne moze ni najbanalniju stvar da uradi bez upotrebe uma, a priroda... mozes li da definises prirodu, kao sto sam ja definisao Boga kao svesnog bica? Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Priroda je sve shto nas okruzuje

Citat
Nature (also called the material world, the material universe, the natural world, and the natural universe) is all matter and energy, especially in its essential form. Nature is the subject of scientific study. In scale, "nature" includes everything from the universal to the subatomic. This includes all things animal, plant, and mineral; all natural resources and events (hurricanes, tornadoes, earthquakes). .

en.wikipedia.org/wiki/Nature

definicija  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Nesto ipak postoji, nesto se okrece i pokrece... Priroda... Bog.., nesvesno ili nepoimljivo svesno za nas...
Za mene je ovde ipak sve hipotetika, tako da su sva misljenja dobrodosla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 13:24:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.