Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 20:10:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kreacionizam ili Evolucija?  (Pročitano 34148 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
a ako se svi slozimo da ti nemas pojma o chemu prichash jel mozemo onda da nastavimo raspravu?
Logika tvrdi da Bog postoji?Gluposti.
Odakle ti uopshte te cifre o kojima prichash?Zakon verovatnoce kaze da sve shto moze da se dogodi dogodice se jednom pa makar bio odnos 1: 1 000 000 000 000. Verovatnoca da neko dobije sedmicu na lotou je 1:18 000 000 otprilike pa se ipak dogodi svakih par meseci.Zashto se neshto na bi dogodilo i sa verovatnochom jedan prema hiljadu milijardi kada ima na raspolaganju milijarde godina i milijarde pokushaja.
A moze da se dogodi i iz prvog pokushaja bez obzira koja je verovatnoca.Razmisli malo o toj logici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Sta se toliko zamarate kada svi znamo da je covjek s kruske pao na zemlju, a prije toga se nalazio u dimenziji X Smile 

Zanimljivo je da i kreacionizam i evolucija imaju istu osnovu, a to je da je zivot nastao bez nekog obrazlozenja.

Po kreacionizmu Bog je odjednom stvorio covjeka, ali ovo bi znacilo i da je razvoj prirode onemogucen, a priroda se razvija kao i sam covjek koji je dio nje.

evolucija zapocinje kao i kreacionizam, u pocetku imamo najprostije organizme, a poslije slozenije. Ali najprostiji organizimi su morali nekako nastati, jer se nisu imali iz cega razviti. I da su postojala sva jedinjenja iz kojih su sacinjeni, praorganizmi su i dalje suvise sami po sebi slozeni da bi nastali slucajno. I nema tu nikakvog procenta, to je nemoguce.

Valjda i tu ima kreacionizma.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Praorganizmi i nisu bash komplikovani,sastavljeni od jedne celije,jednostavnije od toga ne moze,a kako je od nezive materije tj. od hemijskih elemenata nastalo neshto shto je zivo to cemo uz pomoc nauke verovatno da zakljuchimo jednog dana.Mozemo da
nagadjamo da ima veze sa elektricitetom ili nekim drugim fizichkim ili hemijskim uzrocima.
Procenjeno je da je planeta Zemlja stara oko 5 milijardi godina a da se zivot tj. praorganizmi razvili pre oko 3 milijarde god.Znachi bilo je 2 mil. god. fore da se izdeshava to shto je trebalo i da se samo u jednom trenutku pogodi sve shto je potrebno za nastanak zivota.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
i ta najjednostavnija celija je itekako slozena, slozenija mnooogo od tvog kompjutera, a kompjuter nikad nije sam od sebe mogao nastati makar proslo 100 miljardi godina i bez obzira sta se sve izdesavalo, njega samo moze da napravi covjek.

Ja tako kao ti ne mogu da razmisljam, jer to mi suvise izgleda kao na silu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
jedna celija jeste vrlo slozena ali su elementi koji je chine (atomi) dostupni u prirodi.trebalo je samo to da se spoji na pravi nachin.

Citat
Ja tako kao ti ne mogu da razmisljam, jer to mi suvise izgleda kao na silu.
razumem te ali je i meni potpuno isto neverovatna tvrdnja da zivot nije mogao da nastane sam od sebe a Bog moze da postoji sam od sebe
van vremena i prostora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Da, shvatam i ja tebe.

Kad citam tvoje postove pada mi na um Andrićeva misao:
 "Čovek je niko i ništa, prolaznik u ovom prolaznom vremenu, senka na suncu."

I ovako nesto slicno moglo se cuti u filmu "Gladijator", ako se ne varam.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2006, 17:58:16 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Citat
Kad citam tvoje postove pada mi na um Andrićeva misao:
 "Čovek je niko i ništa, prolaznik u ovom prolaznom vremenu, senka na suncu."
u pravu je bio chovek
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Molim te  pokušaj da razmisliš o onome što sam napisao . Pazi , radi se o preciznosti od 1 naprema hiljadu milijardi . Jeli moguće da je to slučajno ? Osim toga , jasno je da ako nema vremena i prostora nema ni " otkud ?" , jer to pitanje uključuje vrijeme i prostor . Mislim da sam ti dao vrlo precizan odgovor . Da mi raspravljamo o nečemu što ne uključuje vrijeme i prostor to je kao da đak prvak raspravlja o višoj matematici . Problem je u tome što evolucionisti odbacuju koncept boga stvoritelja , dok logika rigidno tvrdi da on postoji. Osim ovoga primjera , postoji još puno veličina u fizici koje bi mogle biti jedan milioniti dio veće ili manje . Postavlja se pitanje zašto su te veličine upravo tolike ? Odgovor je samo jedan : Kada one ne bi bile tolike , onda ne bi bilo nikoga da to pitanje postavi ! Znači , te veličine su izabrane . Ako se složimo da je bog stvoritelj taj koji postoji oduvjek i postojaće , i nije ograničen ni vremenom ni prostorom onda možemo nastaviti raspravu . A vi ostali koji palamudite , palamudite majci.

Ја не спорим постојање "више силе", само ми је много логичније да је еволуција као и настанак света будно пратила баш та сила, а не да је неки Бог одвалио ребро и направио човека а после да му треба неколико десетина дана да потопи свет...

Дакле - Мајка Природа а не Бог отац!  Smile

kako je od nezive materije tj. od hemijskih elemenata nastalo neshto shto je zivo to cemo uz pomoc nauke verovatno da zakljuchimo jednog dana

Исправка - већ смо закључили. Лабораторијским путем је од неорганских материја добијена уреа (основа урина) која је чиста органска материја. А да се од органских једињења простим спајањем гради читав живи свет, то би требали и ови "креационисти" да знају.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2006, 19:50:48 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
kako je od nezive materije tj. od hemijskih elemenata nastalo neshto shto je zivo to cemo uz pomoc nauke verovatno da zakljuchimo jednog dana

Исправка - већ смо закључили. Лабораторијским путем је од неорганских материја добијена уреа (основа урина) која је чиста органска материја. А да се од органских једињења простим спајањем гради читав живи свет, то би требали и ови "креационисти" да знају.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Nisam znao za taj podatak,eto znachi stvar je reshena
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 20:10:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.