Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 01:54:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kraljevina Srbija !!!  (Pročitano 18057 puta)
Ucesnik diskusija

Ponosan Srbin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 115
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Za vreme tog Tita, Jugoslavija je napokon ostvarila spoljnotrgovinski suficit, bila jedna od vodecih vojnih i priznata politicka sila, sistematski se radilo na opismenjavanju naroda, postojalo je besplatno skolstvo i zdravstvo, sto ce reci da nije bilo komunizma, neki od vasih roditelja bih jos uvek bili u blatu u guse, jer da takav sistem nije postojao, ne bi imali para da se skoluju... o stanovima u bgd kupljenim za kutiju sibica ne bih ovom prilikom... Smile Smile Smile

-sistematski se radilo na opismenjavanju naroda-da ali se ucio ruski jezik koji je lep,ali nicemu ne koristi,ucilo se samo kako su partizani jedini heroji koje je ova drzava imala i punih nekoliko strana kako je tito ovo tito ono,
postojalo je besplatno skolstvo i zdravstvo- zato sto se prodavala  privatna i svojina pravoslavne crkve,a svima je poznato da  su  manastiri i crkve kreceni da bi se  napravile skole ...
--sto ce reci da nije bilo komunizma, neki od vasih roditelja bih jos uvek bili u blatu u guse,-a sistem je bio takav sto su ljudi primoravani na radne akcije a i kad bi se neko tome usprotivio ili izneo bilo kakvo misljenje o titu zavrsio bi  u razno raznim obavestajnim sluzbama.Naravno "ozna sve zna"
A i to je period  kada se narod ucio da cinkari i prodaje bliznje svoje radi nekakvog polozaja u komitetu ili cemu vec..
to je period u kome ako nisi clan partije nisi mogao nista da radis.
« Poslednja izmena: 07. Jan 2007, 13:59:59 od Mr.Purta »
IP sačuvana
social share
Znaj da cu ti pomoci ,koliko god da mogu,
ali kada jednom me prevaris ,bolje pomoli se bogu!!!
-S' verom u Boga,za Kralja i Otadzbinu-
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Равна Гора победити мора!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 708
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Анеа,с тобом заиста не вреди расправљати.Читао сам ја и књиге ових твојих комуниста,за разлику од тебе која ниси читала ништа осим онога што ти је сервирано. Док је била та СФРЈ и комунизам,ја сам био сувише млад да бих урадио то што ти кажеш.Нисам од оних који причају у празно,некад нешто у животу и урадим... И не живим у сновима,већ у суровој стварности,за разлику од неких...
IP sačuvana
social share
Нек се сваки Србин напије воде са чесме хајдучке,нека узме сабљу Милоша Обилића и топуз Краљевића Марка,па ће опет настати царство Душаново!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 296
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung Galaxy S3 Mini
Ово сам заборавио да напишем.
1945. године су били избори на коме је народ гласао да ли је за монархију или комунизам. Мој деда ми је рекао, иако је велики комуниста и данас гласа за СПС, да су на тим изборима биле велике крађе и да је било све регуларно да би Југославија остала монархија, али комунисти су били жељни власти па су крали.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ponosan Srbin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 115
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Dali je ovo harmonija o kojoj ti pricas? i dali se ovo zove bratstvo jedinstvo?

Затвореници су одвођени на Голи на мах, често без суда и суђења, у сваком случају са пресудом чије трајање нико није могао унапред знати. Били су приморани да признају да су се заверили против народа, Тита и Партије, присиљени да оптуже своје пријатеље и да потказују своје логорске другаре. Ревидирали су и финоклесирали онолико колико је то истражиоцима било потребно. И када су напокон били пуштени, увек је то било уз одређену ограду, увек с могућношћу да опет буду позвани, увек уз свест да изнова могу бити потказани или да сами опет могу постати потказивачи. Чини се да је та страшна психолошка процедура, а не напросто топли зец или о врат обешена пуна кибла, оно што је права и страшна трагедија Голооточана и разлог њихове немуштости. На Голи су дошли као дојучерашњи победници или бар као људи јаке самосвести. И - скоро сви су ревидирали. Веома мало душегупки овога света може да се похвали таквом успешношћу у преваспитању.
Голооточани су и после издржане казне били проказани и жигосани у друштву, нико са њима није смео јавно да се дружи и састаје и тешко су добијали било какав посао. На чланове породице се вршио притисак да их се одрекну, а на брачне другове да се разведу. Неки су после издржане казне на силу постали доушници УДБА-е (удбаши) у месту сили селу где су живели, када су морали повремено подностити извештаје о дешавањима у месту, односима међу становништвом и свему ономе што је тада било занимљиво за апсолутистичку југословенску власт
(deo teksta o golom otoku ,izvor wikipedia)
« Poslednja izmena: 07. Jan 2007, 14:30:52 od Mr.Purta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Citat
-sistematski se radilo na opismenjavanju naroda-da ali se ucio ruski jezik koji je lep,ali nicemu ne koristi,ucilo se samo kako su partizani jedini heroji koje je ova drzava imala i punih nekoliko strana kako je tito ovo tito ono,

Ucio se i francuski, nemacki i engleski jezik... ne znam za vase roditelje, ali moji su ucili francuski (cale) i engleski(mama), a ja sam ucila nemacki i engleski...
Pobednici pisu istoriju... kao sto se u USA pise o tome kako su oni zavrsili WWII i spasili Japan od samih Japanaca...

Citat
postojalo je besplatno skolstvo i zdravstvo- zato sto se prodavala  privatna i svojina pravoslavne crkve,a svima je poznato da  su  manastiri i crkve kreceni da bi se  napravile skole .

Privatna svojina se nije prodavala, vec se nacionalizovala...
A, tu nacionalizovanu privatnu svojinu prodaju upravo anti-komunisti...  Smile
Koji su to manastiri kreceni... navedi primer...
Opet kazem... ja nisam iz Srbije, tako da nemam problema sa precima koji su zaboravili veru, pa jahali popove...
Takodje, deda mi je svestenik, znam koliko je bilo tesko... ali isto tako znam da je Bogoslovija u manastiru Krka obnovljena  60-tih godina...

Citat
--sto ce reci da nije bilo komunizma, neki od vasih roditelja bih jos uvek bili u blatu u guse,-a sistem je bio takav sto su ljudi primoravani na radne akcije a i kad bi se neko tome usprotivio ili izneo bilo kakvo misljenje o titu zavrsio bi  u razno raznim obavestajnim sluzbama.Naravno "ozna sve zna"

Javni radovi nisu izum komunizma... nemoj da se blamiras... seti se samo velike ekonomske krize...  Smile

Citat
A i to je period  kada se narod ucio da cinkari i prodaje bliznje svoje radi nekakvog polozaja u komitetu ili cemu vec..
to je period u kome ako nisi clan partije nisi mogao nista da radis.

E, to vec nema veze sa partijom vec sa narodom... tako je bilo i za vreme Turaka...  Smile

Citat
Анеа,с тобом заиста не вреди расправљати.Читао сам ја и књиге ових твојих комуниста,за разлику од тебе која ниси читала ништа осим онога што ти је сервирано. Док је била та СФРЈ и комунизам,ја сам био сувише млад да бих урадио то што ти кажеш.Нисам од оних који причају у празно,некад нешто у животу и урадим... И не живим у сновима,већ у суровој стварности,за разлику од неких..

Komunisti nisu moji... Che i Kuba su u potpisu zbog nekih stvari koje ti ne mozes da shvatis... tako da ti necu ni objasnjavati...
Ja jesam levo orijentisana, ali na ne na nacin koji forsira SPS, vec DS...
Meni nije nista servirano... kada sam ja isla u skolu, komunizam nije postojao... postojao je novi talas u kome su cetnici predstavljeni kao spasioci naroda...
Kazes.. bio si mlad... pa, bio je i Pekic mlad kada je sa 18-tak godina zavrsio u zatvoru...
Ja sam sa svojih 15 godina isla na demonstracije...
Za prave borce ne postoje godine... sve osim toga je cisto palamudjenje i pranje biografije...
« Poslednja izmena: 07. Jan 2007, 14:36:06 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ponosan Srbin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 115
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
- tako da nemam problema sa precima koji su zaboravili veru, pa jahali popove...
pojasni mi malo ovo nisam bas najbolje shvatio sta je pisac hteo da kaze,ako zelis da kazes da su moji preci zaboravili veru i jahali popove.........grdno se varas Smile

Posto vidm da je ovo tema koja je postala prepucavanje izmedju mene i tebe Anea ,a posto si starija od mene a pritom si i zensko cast mi nedozvoljava da se oko ovakve teme raspravljam sa osobom koju nevidim oci u oci(nadam se da ces razumeti) .a i gordost mi nije osobina.Dakle tema je  bila misljenje a ne ubedjivanje sta je dobro a sta ne (nadlezni bi mogli da zatvore temu jer se u noj prepucava i siri nesloga a to joj nije namena unapred hvala" Pomozi nam Boze, da se Srbi sloze, oboze i umnoze!" )

-Ja sam sa svojih 15 godina isla na demonstracije...
Za prave borce ne postoje godine...
ako je to tacno sta da kazem nego  Smile Smile
« Poslednja izmena: 07. Jan 2007, 15:06:23 od Mr.Purta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Ovde se stalno provlači teza da bi u eventualnoj monarhiji kralj bio samo simbolična ličnost,
tačka na I, kao to kaže Vuk. Državom bi upravljao parlament i Vlada itd. Ja još jednom pitam
šta će nam onda kralj, bez vlasti i moći, ali sa mnogobrojnom familijom koju treba da izdržava srpska sirotinja. Ako hoćete parlamentarizam, to već imamo u republici Srbiji.
Stalno se priča o nekim velikim dostignućima Srbije pod Karađorđevićima. Koji su ti uspesi.
Kralj Petar I je bio marioneta u rukama Nikole Pašića i crnorukaša koji su ga instalirali na
srpski presto, posle brutalnog ubistva legalnog i legitimnog kralja Srbije Aleksandra Obrenovića. Petrov sin Aleksandar I Karađorđević je bio diktator koji je ukinuo parlamentarizam za koji se vi ovde zalažete. Uzgred, rođenog brata Đorđa je poslao
u ludnicu u Niš, po starom srpskom običaju da mlađi brat otima presto prvorođenom nasledniku. Đorđe je posle rata pušten iz ludnice, i živeo je na Dedinju do kraja života,
potpuno normalno se ponašao, pa je jasno da čovek nije bio lud, već mu je batica smestio
"objektivnu" lekarsku komisiju koja je ustanovila da je neuračunljiv.
Dakle, Karađorđevići su nasilno došli na srpski presto, ništa epohalno u Srbiji nisu napravilii, osim što su poslužili kao maska pojedinim srpskim političarima za vršljanje i bogaćenje na
račun naroda. Verovali ili ne, ali i u ono vreme srpske novine su bile pune korupcionaških skandala vodećih političara i njihovoh sinova.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Citat
- tako da nemam problema sa precima koji su zaboravili veru, pa jahali popove...
pojasni mi malo ovo nisam bas najbolje shvatio sta je pisac hteo da kaze,ako zelis da kazes da su moji preci zaboravili veru i jahali popove.........grdno se varas

nisam rekla da su tvoji preci to radili, ali ocigledno je da su potomci takvih predaka i najveci branioci demokratije, monarhije i pravoslavlja...

Citat
Posto vidm da je ovo tema koja je postala prepucavanje izmedju mene i tebe Anea ,a posto si starija od mene a pritom si i zensko cast mi nedozvoljava da se oko ovakve teme raspravljam sa osobom koju nevidim oci u oci(nadam se da ces razumeti) .a i gordost mi nije osobina.Dakle tema je  bila misljenje a ne ubedjivanje sta je dobro a sta ne (nadlezni bi mogli da zatvore temu jer se u noj prepucava i siri nesloga a to joj nije namena unapred hvala" Pomozi nam Boze, da se Srbi sloze, oboze i umnoze!" )

Kao prvo, nije u pitanju prepucavanje, vec razmena misljenja...
Prepucavanje je kada se dve osobe medjusobno vredjaju...
Ja sam iznela svoje argumente, ti si izneo odgovor... ja sam pobila tvoj odgovor mojim...
E, sad... ako ti nisi u stanju da odgovoris na ono sto sam prezentovala, lepo reci: "Ne znam. Nisam upucen", ali nemoj da se skrivas iza "prepucavanja" Wink
Kao drugo, ja jesam ucestvovala u demonstracijama zakljucno sa 5. oktobrom... E, sad... sto su neki ljudi ubijeni, a neki pokazali svoje pravo lice... to je druga prica...

@zemunac2

To su upravo pravi razlozi zbog kojih Karadjordjevici nikad vise ne smeju da dodju na celo Srbije...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 296
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung Galaxy S3 Mini
Ovde se stalno provlači teza da bi u eventualnoj monarhiji kralj bio samo simbolična ličnost,
tačka na I, kao to kaže Vuk. Državom bi upravljao parlament i Vlada itd. Ja još jednom pitam
šta će nam onda kralj, bez vlasti i moći, ali sa mnogobrojnom familijom koju treba da izdržava srpska sirotinja. Ako hoćete parlamentarizam, to već imamo u republici Srbiji.
Stalno se priča o nekim velikim dostignućima Srbije pod Karađorđevićima. Koji su ti uspesi.
Kralj Petar I je bio marioneta u rukama Nikole Pašića i crnorukaša koji su ga instalirali na
srpski presto, posle brutalnog ubistva legalnog i legitimnog kralja Srbije Aleksandra Obrenovića. Petrov sin Aleksandar I Karađorđević je bio diktator koji je ukinuo parlamentarizam za koji se vi ovde zalažete. Uzgred, rođenog brata Đorđa je poslao
u ludnicu u Niš, po starom srpskom običaju da mlađi brat otima presto prvorođenom nasledniku. Đorđe je posle rata pušten iz ludnice, i živeo je na Dedinju do kraja života,
potpuno normalno se ponašao, pa je jasno da čovek nije bio lud, već mu je batica smestio
"objektivnu" lekarsku komisiju koja je ustanovila da je neuračunljiv.
Dakle, Karađorđevići su nasilno došli na srpski presto, ništa epohalno u Srbiji nisu napravilii, osim što su poslužili kao maska pojedinim srpskim političarima za vršljanje i bogaćenje na
račun naroda. Verovali ili ne, ali i u ono vreme srpske novine su bile pune korupcionaških skandala vodećih političara i njihovoh sinova.

Александар I Карађорђевић није отео престо свом старијем брату Ђорђу, него се Ђорђе одрекао престола у корист свог млађег брата Александра зато што је у љутини убио једног војника.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ponosan Srbin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 115
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Sve je to lepo ,ali ti meni nisi odgovorila na pitanje. nije ni bitno.
Dali je ovo harmonija o kojoj ti pricas? i dali se ovo zove bratstvo jedinstvo?

Затвореници су одвођени на Голи на мах, често без суда и суђења, у сваком случају са пресудом чије трајање нико није могао унапред знати. Били су приморани да признају да су се заверили против народа, Тита и Партије, присиљени да оптуже своје пријатеље и да потказују своје логорске другаре. Ревидирали су и финоклесирали онолико колико је то истражиоцима било потребно. И када су напокон били пуштени, увек је то било уз одређену ограду, увек с могућношћу да опет буду позвани, увек уз свест да изнова могу бити потказани или да сами опет могу постати потказивачи. Чини се да је та страшна психолошка процедура, а не напросто топли зец или о врат обешена пуна кибла, оно што је права и страшна трагедија Голооточана и разлог њихове немуштости. На Голи су дошли као дојучерашњи победници или бар као људи јаке самосвести. И - скоро сви су ревидирали. Веома мало душегупки овога света може да се похвали таквом успешношћу у преваспитању.
Голооточани су и после издржане казне били проказани и жигосани у друштву, нико са њима није смео јавно да се дружи и састаје и тешко су добијали било какав посао. На чланове породице се вршио притисак да их се одрекну, а на брачне другове да се разведу. Неки су после издржане казне на силу постали доушници УДБА-е (удбаши) у месту сили селу где су живели, када су морали повремено подностити извештаје о дешавањима у месту, односима међу становништвом и свему ономе што је тада било занимљиво за апсолутистичку југословенску власт
(deo teksta o golom otoku ,izvor wikipedia)
                                                                                              Pozdrav!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 01:54:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.