Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 23:34:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kraljeva omladina  (Pročitano 27436 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.27
Је л' а шта ћемо ако краљ (не овај него неки будући) нема наследнике?
« Poslednja izmena: 12. Jun 2008, 11:34:50 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung 
Ја сам чуо да су за неког геџу доказали да је потомак Обреновића. Smile

Ко је за то да њега прогласимо краљем? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
A kada se traci novac za predsednicke izbore, to ti ne smeta?! To sto se milioni evra svake cetiri godine bace u prljave kampanje, to ti ne smeta?!
Naravno da je svaka evropska monarhija razvijena zemlja. Nabroj jednu koja nije.
Hoces da se otreses monarhista,onda radi to malo pomocu mozga i pocni da iznosis argumente za republiku. Mrznjom neces nista postici, a i ne valja za ten.
Ajde intelektualci, republikanci, ulazite u dzentlmenske duele, zagovarajte republiku, pricajte narodu kako mu je bolje u njoj, koliko smo uspeha ostvarili sa njom.
Zbog takvog egoizma ces propasti, gromado.

Posto je Kralj samo figura u svemu i dalje bi se trosile pare na izbore.
Uz to moralo bi da se izdvaja podosta-mnogo vise no sada sto se izdvaja za njegovo izdrzavanje i obezbedjenje.
Zato nema mnogo razlike izmedju monarhije i republike u savremenom smislu te reci. Nije to srednjovekovna kraljevina gde je kralj bio apsolutista i sve sam odlucivao-ovde je maltene to samo titula zarad protokola i slikanja a nikakve stvarne vlasti i vaznosti nema kralj.
Zbog cega onda kraljevina Srbija-da bi ga sto pre skembali kao sto uradise sa mnogima?????
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;

Smile
Ce gi uvezemo iz Nemacku... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
sto bi isli do nemacke evo ja se nudim svojevoljno Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Džonatan Klark: Postoji pozitivna atmosfera za obnovu
monarhije u Srbiji

U ekskluzivnom razgovoru za Glas Amerike, stručnjak za pitanja ustavne monarhije, saradnik instituta CATO, Džonatan Klark, osvrnuo se na činjenicu da se ni jedna demokratski orijetnisana stranka u Srbiji nije usprotivila obnovi kraljevine:
Klark: Ta činjenica govori da postoji dobra i pozitivna atmosfera za razmatranje pitanja obnove monarhije u Srbiji. Naravno, to je važno pitanje i svaka ustavna promena  zahtevaće odredjeni konsenzus naroda i saradnju političara. U svakom slučaju, sada je pravo vreme za diskusiju o tom pitanju i to je dobar početak.
Glas Amerike: Zašto su monarhije kao stare i tradicionalne institucije uspešne i u 21.veku?
Klark: To je tačno. Evropske monarhije u Britaniji, Švedskoj, Holandiji, Danskoj, Španiji... cvetaju i izgleda da uživaju veliku podršku naroda. Razog tome je da se monarhije smatraju izvorom  stabilnosti, nacionalnog identiteta i istorijskog  kontinuiteta. To obezbedjuje stabilnost svim segmentima društva. Imate, na primer, social-demokrate u Švedskoj, socijaliste u Britaniji i Holandiji, za koje bi normalno mislili da ne podržavaju monarhiju, ali oni to čine. Monarhija im daje snažan osećaj nacionalnog identiteta i odredjen odnos prema prošlosti, istoriji i budućnosti zemlje. Drugo, u monarhiji imate šefa države, odnosno monarha, koji nije politička ličnost, već lider koji je iznad i izvan politike i političkog delovanja. Mnogi misle da je to odlično rešenje jer doprinosi stabilnosti zemlje u pogledu često kontorverznog pitanja šefa države.
Glas Amerike: Kako bi se na ideju obnove monarhije u Srbiji  gledalo u SAD i u Evropi?
Klark:  Amerikanci vole kraljevske porodice, pompu i tradiciju. U zapadnoj Evropi bi se obnova monarhije u Srbiji smatrala povratkom te zemlje porodici evropskih zemalja i tradiciji  evropskih monarhija. Pored toga, kraljevska porodica Karadjordjevića je povezana sa zapadnoevropskim kraljevskim porodicama. Sam princ Aleksandar je niz godina živeo u Londonu i mislim da bi reagovanje kraljevskih kuća bilo veoma pozitivno.
Glas Amerike: Španija je primer zemlje u kojoj je došlo do obnove monarhije. Da li postoje neke sličnosti i razlike sa Srbijom?
Klark: To je vrlo interesantan primer i možda paralelan slučaj sa situacijom u Srbiji. Španija je izlazila iz perioda Frankove diktature, bila u teškoj situaciji i na periferiji Evrope. Toj zemlji je bio potreban prelazni  peirod iz neizvesnog, a neki kažu i mračnog perioda španske  istorije. Izabrali su da se u tu svrhu iskoristi institucija monarhije. To se pokazalo veoma uspešnim. Uticajni intelektualci i političari u Španiji  su trezveno pristupili rešavanju tog pitanja i monarhija je pomogla da se ublaže strasti i i izvrši bezbolna tranzicija. Kao što vidimo, Španija je od tada izrasla u veoma uspešnu i prosperitetnu zemlju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 684
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC 
vidim republikanci i dalje zagovaraju pitanje referednuma u ovom trenutku, sad ili nikad...ja jednostavno predlazem da bi bili na istim pocetnim pozicijama da se kralju da nekih 5-6 godina kampanje da ispravi sve one komunisticke lazi koje su godinama zatirale ovu zemlju!
i dalje mi je zaista neverovatno da neko veruje u ovoj zemlji da ce predsednika republike birati parlament! naravno to je klasicna sarena laza koji mi tako dobro gutamo!
i po ko zna koji put kraljevina je jeftinija od republike, sto je neko naveo cifru od milion evra koju kralj prima nije tacno....taj novac ide na odrzavanje kraljevskog kompleksa koji inace i nije u vlasnistvu kralja vec drzave, tako da prvo se iformisite pa polemisite!

i da....sto se tice vodjenje ove zemlje u ratove homer je jako lepo to objasnio na predhodnim stranama o picistima i marionetama...cini mi se da je vecina vas previdela taj post, nemerno ili ne, ne znam!
« Poslednja izmena: 13. Jun 2008, 14:13:34 od Pevtschik »
IP sačuvana
social share
My dream is to fly over the rainbow so high...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Motorola Fire X311
Ne smije se zaboraviti da smo mi ipak bili zadnja socijalisticka diktatura u Evropi i da nas svjet jos gleda kao najnestabilnije podrucije na starom kontinentu(sto nasa politicka scena dovoljno oslikava),ponovno uspostavljnje monarhije bi pokazalo da smo konacno potpuno raskinuli sa takvim rezimima,jer danas je ustavna monarhija mnogo modernija i cvrsca tvorevina od republike koja propagira demokratiju(sta mislite da znaci ono D u NDR Koreja  Smile ),danas svi govore za sebe da su 'demokrate'  Smile
Sto se tice onih koji govore da su Karadjordjevici vodili bezbrojne,besciljne ratove u kojima je bezrazlozno proliveno mnogo srpske krvi evo im nesto da malo razmisle o tome:
1.I balkanski rat:borba za oslobodjenje drugih Srba od turaka(u to vrjeme vecina 'makedonaca' nije mislila da su neka nova nacija)
2.II balkanski rat:branili smo ono sto je nase i sto smo krvlju platili
3.III balkanski rat:nije vrijedan pomena
4.I svjetski rat:nismo mogli izbeci,lezali smo na putu austrijskog 'prodora na istok'
mora se takodje napomenuti da su ovo uspjesno okoncani ratovi uprkos gubitcima,i mada se danas cini da su ti ratovi bili bemisleni jer vecina tih teritorija vise nije u sastavu Srbije covjek se mora staviti u to vrijeme pa onda suditi.Sto se tice jugoslavije i ona je bila neizbjezna,jer su oblasti u kojima su Srbi bili vecina bile ispresjecane oblastima gdje su hrvati i poturice bili vecina,tako i da su zeljeli samo srpske oblasti dio ovih bi ipak bio u sastavu nove Srbije.
IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
treci balkanski rat  Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 23:34:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.