Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 09:10:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izabela  (Pročitano 1023 puta)
06. Feb 2005, 22:33:35
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Izabela

Uvek sam joj se divio. Njoj, Izabeli. Sve se kod nje slagalo i tacno znalo, sve je bilo tako proracunato, njena karijera, njen brak, planovi. Tresuci se od straha da me mejusobno zavadjene policije i vojske nebeskih i tek stvorenih tisucgodisnjih drzava ne bi uhvatile ili zadrzale, putovao sam razdrndanim autobusima, gurao se sa bucnom masom, prolazio kroz kontrolne punktove. Uvek se pitajuci sta li Izabela sada radi? sta bi ona u ovakvoj situaciji uradila? “Izabelaa, Izabela”, mastao sam, a policje svih svetih drzava su me propustale sa utiskom da propustaju jednu obicnu budalu, idiota. Smejali su mi se likovi pod svetlim oruzjem i podizali rampe, udarali pecet, stambilje i zigove, pustali me da idem dalje nesvesni da im zapravo bezim, da se sve u meni odlomilo i da nadamnom nemaju nikakve vlasti.

Zanimalo me potajno sve sto Izabela jeste. Kako zive svi ti dragi i inteligentni ljudi sa univerziteta, kako zivi ona, kako to da je njen muz tako uspesan ii siguran u sebe. Kako to da je njen brak tako savrsen. Kako njenom gospodinu uspeva da se izdigne iznad neobrazovane mase i posmatra ih kao stoku bez repa, gomilu bezvrednih glupaka, dok je mene uvek hvatalo neobicno sazaljenje nad ljudima. To je valjda znak slabih,. A izabela je sve kontrolisala, sve je bilo pod kontrolom. Ne, ona nije bila slaba, nije se dvoumila. Razmisljao sam kako njih dvoje vode ljubav, kako je On, ponesen idejom estetike i umetnosti, moli da zarzi cipele i carape, kako je dusmanski ili mozda sasvim polako, na notice, jebe, a njena picka se otvara kao slavina na komandu i ta sluz curi tak kada ona hoce i koliko i kako hoce kao da se ne radi o zeni nego o fabrici.

“Sve je pod kontrolom”, govorio sam sebi dok sam cekao na proveru, dok sam slusao kako iza mene odusevljena masa zedna krvi klice vodjama znajuci da se Izabela nebi uzbudila, sve bi posmatarla sa distance, hladna, nasmejana, proracunata. Izabela, koja bese uspela da spoji sve zivotne stilove i sve ideale – Zapadni, Istocni, moderni, patrijarhalni. I bila je uspesna na porodicnom, poslovno, erotskom i na mnogiom drugim meni nedokucivim i nepoznatim planovima, a autobusi su odmicali kroz noc. Neki su vodili ljude u nasmejano inostranstvo, drugi su vodili ljude na streljanje, a strazari su odbijali da zarobljenima daju vode jer su znali da im ubrzo voda nece trebati i sve to, sav taj cirkus smrti i ubijanja bese efikasan, proracunat, planiran kao masovna proizvodnja, izveden razbaruseno, raspevano, uz spotove najvecih zveza sa MTV-a kao i lokalne etno muzike.

To je bio nas svet. Izabelin i moj. Samo sam ja ipak bio na dnu, a ona na vrhu. Posecivala je pozorista, akademije, modne kreatore Rima, sedela na zabavama pored predstavnika americkih kompanija. Diskutovala. Svoju debelu ruku sa dugackim noktima spustala im je u krilo, a oni su se palili, jer im se svidjalo da budu manipulisani, ne dodirnuti, nego manipulisani u smeru jedne velike, masne lazi koju dobro poznaju. Ah kako su ti dragi ljudi bili uvereni u to da su najveci, najbolji na svetu, i da najsladji deo kolaca rodjenjem ili po nekom drugom pravilu upravo pripada njima.

I kada su me momci u crnim koznim jaknama konacno stigli, kada sam pod batinama jos jednom opsovao svete narodne simbole, kada mi je doktor Vrsni. za kaznu povadio skoro sve zube. Kada su mi rekli da ce me streljati, a ja se obardovao, a oni me ne behu streljali, a ja se razocarao. Kada se sve kao zavrsilo a ja ostao invalid. I sada, truleci iza zatvorenih prozora mislim o Izabeli. Ne osecam ni ljubav ni mrznju. Ponekad ih sretnem kad izadjem po hleb i mleko, kakav par – tako su sigurni u sebe, hodaju po sredini trotoara i uvek mi naprave mesto kada naidjem na stakama. Nasmejani su, uvek me pitaju kako mi ide, j anesto promrmljam tresuci se ali zato mi Izabela isprica ponesto o svojim najnovijim planovima i odrecituje beskrajnu listu svojih skorasnjih uspeha.

MC
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 09:10:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.