Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 22:31:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kraj americke imperije  (Pročitano 13346 puta)
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
11. септембар није пао са Марса већ је био последица дугогодишње ретардиране политике Америке чачкања мечке и „увођења демократије“ - у свакој чорби су били мирођија, сви амерички председници су отворено газили права суверених држава. Не кажем да су били једини у томе - али је њихова одговорност била највећа. Када су авиони ишли на Србију причали су како је звук млазњака звук слободе, падали у милитаристички делиријум. Земља која никада није била против Америке (ни тада, јер не би Америка пропала ни да су сви шиптари побијени) бомбардована је  до темеља, људи који бранили своје куце су називани четницима и фашистима и били буквално побијени, си-ен-ен је славодобитно говорио о победи НАТО и ослобођењу Косова. Нека ме неко просветли зашто је то било рађено?

Није лоша ова ћирилична верзија. Мада сугерише да су Амери слични Србима. У суштини они су много гори, а њихова злодела је теже правдати. И задесиће их гора судбина.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson k800i i D820
Sta je to do temelja sruseno,damije znati...gadjali su iskljucivo vojne ili neke propagadne objekte kao sto je bio zgrada RTS-a....ja kada sam setao Beogradom stvarno sam se zacudio kako su precizni jedna zgrada srusena a okolo nje sve uredu...eh da se tako uvijek rat vodio.A zasto su vas napali pa eto samo pogledaj sta je Slobo radio na Kosovu prije tog bombardovanja i sta je izgovarao na TV-u,podsjecao me je na Sadama kada je pricao da nitko mu nemoze nista...

I naravno za sve su amerikanci krivi...ako ne oni onda netko drugi.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
11. септембар није пао са Марса већ је био последица дугогодишње ретардиране политике Америке чачкања мечке и „увођења демократије“ - у свакој чорби су били мирођија, сви амерички председници су отворено газили права суверених држава. Не кажем да су били једини у томе - али је њихова одговорност била највећа. Када су авиони ишли на Србију причали су како је звук млазњака звук слободе, падали у милитаристички делиријум. Земља која никада није била против Америке (ни тада, јер не би Америка пропала ни да су сви шиптари побијени) бомбардована је  до темеља, људи који бранили своје куце су називани четницима и фашистима и били буквално побијени, си-ен-ен је славодобитно говорио о победи НАТО и ослобођењу Косова. Нека ме неко просветли зашто је то било рађено?

Није лоша ова ћирилична верзија. Мада сугерише да су Амери слични Србима. У суштини они су много гори, а њихова злодела је теже правдати. И задесиће их гора судбина.

Supersile su mirodjije u svakoj corbi - to nije deformacija vec pravilo i konstanta celokupne istorije ljudske civilizacije. Ne vidim u cemu je americka odgovornost tokom hladnog rata bila veca od sovjetske.

Sto se tice rata na Kosovu, stvari malo drugacije stoje. Tacno je da je bila oruzana pobuna, ali je isto tako tacno da su ziveli pod policijskom represijom decenijama i  da su kada je rat krenuo (sta god ti licno mislio o njima) proterivani iz svojih kuca i da su im kuce paljene. To ce ti potvrditi svaki vojnik i policajac koji je bio dole...

Drugo, besmisleno je da rat na Kosovu gledas kao na izdvojeno zbivanje...Srbija je do `99 godine izgubila sav svoj kredibilitet, bila izopstena iz svih medjunarodnih institucija, svima se Milosevic popeo na glavu...a to je posledica deset godina imbecilne politike teranja inata, pogresnih procena, unutrasnje autoritarne politike, idolatrijskog odnosa prema komunizmu, ignorisanja tradicionalnih saveznika i realnosti svetske politike posle kraja hladnog rata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
jadni siptari....

a zbog cega su decenijama zivjeli pod policijskom represijom? zbog kapica?

Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 297
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
danilo, ovo si sve lepo rekao, samo da te pitam: a gde ti je mafija?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Ne vidim u cemu je americka odgovornost tokom hladnog rata bila veca od sovjetske.

Па добро, Совјетија је пропала, Руси као нација-носилац су платили цену. Сада то чека и Америку.
Рече на другом форуму један лик да је Америка реликт Хладног рата.

Citat
Sto se tice rata na Kosovu, stvari malo drugacije stoje. Tacno je da je bila oruzana pobuna, ali je isto tako tacno da su ziveli pod policijskom represijom decenijama i  da su kada je rat krenuo (sta god ti licno mislio o njima) proterivani iz svojih kuca i da su im kuce paljene. To ce ti potvrditi svaki vojnik i policajac koji je bio dole...

Што се тиче арапских земаља, ствари мало другачије стоје. Тачно је да тамо има терориста, али тачно је и да Америка подржава најгоре могуће режиме чија је власт супротна природи ислама и да кад крене рат са Израелом подржава геноцидне акте јеврејске државе. То ће ти потврдити сваки Арапин ако га питаш.

Citat
Drugo, besmisleno je da rat na Kosovu gledas kao na izdvojeno zbivanje...Srbija je do `99 godine izgubila sav svoj kredibilitet, bila izopstena iz svih medjunarodnih institucija, svima se Milosevic popeo na glavu...

Друго, бесмислено је да рат који воде против "тероризма" (читај: ислама) гледаш као на изоловано збивање... Америка је престанком Хладног рата изгубила смисао да помаже (или "помаже") својим "савезницима". Тако да је гледају више као сметњу. Свима се Буш попео на главу...

IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 552
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Jos ti nije jasno da nisi bio bombradovan bez razloga.

Ајде ти нам реци зашто смо бомбардовани, просветли ме.

Ma ko ce takve prosvetljivati....nemoguc posao. Nema svrhe.....
11. септембар није пао са Марса већ је био последица дугогодишње ретардиране политике Америке чачкања мечке и „увођења демократије“ - у свакој чорби су били мирођија, сви амерички председници су отворено газили права суверених држава. Не кажем да су били једини у томе - али је њихова одговорност била највећа. Када су авиони ишли на Србију причали су како је звук млазњака звук слободе, падали у милитаристички делиријум. Земља која никада није била против Америке (ни тада, јер не би Америка пропала ни да су сви шиптари побијени) бомбардована је  до темеља, људи који бранили своје куце су називани четницима и фашистима и били буквално побијени, си-ен-ен је славодобитно говорио о победи НАТО и ослобођењу Косова. Нека ме неко просветли зашто је то било рађено?

Sta ti uopste znas o 11. septembru? Verovatno mislis da je to "osveta"!? Naravno da nije. Ne mogu da objasnjavam o cemu se radi....mrzi me.

Tebi verovatno nedostaje to vreme, 90-te....mora da si onda bio car (nekom rat, nekom brat). Naravno da je bombardovanje doprinelo smenjivanju diktature, jer ne mozes ti na lep nacin ludim Srbima da dokazes neke stvari.....pravite se mnogo pametni, a daleko ste od toga!
« Poslednja izmena: 27. Okt 2006, 17:55:16 od petar021 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Sta ti uopste znas o 11. septembru? Verovatno mislis da je to "osveta"!? Naravno da nije. Ne mogu da objasnjavam o cemu se radi....mrzi me.

Tebi verovatno nedostaje to vreme, 90-te....

А шта као није била освета? Мрзи те... аха, значи немаш аргумената.

Не мени уопште не недостају деведесете. Недостају теби.
Сигурно размишљаш овако
Деведесете су биле најгоре - Милошевић је био деведесетих - Он је за све крив  (што се даље грана)

Он је за све крив  - Американци нису ни за шта криви - Бити против Американаца значи бити за Милошевића

Он је за све крив  - Он је и даље за све крив (ваљда влада из гроба) - Власти после 2000-те нису ни за шта криве - Американци треба да се и даље према нама понашају као деведесетих

Дакле, деведесете теби недостају, јер живиш у тим поделама. И ја сам тада лупао шерпе, шетао, смрзавао се на улици да би З.Ђ. био градоначелник (док је он седео на канабету). Био сам још 9. марта на улици, наравно и 5. октобра.
Али то време је прошло. Абу Гаиб и Гвантанамо су после 90-их и немају везе са Милошевићем. Њих чак критикује маса људи из Америке и Британије. Не мислиш ваљда да су то неки слобисти?
А о ономе шта је било пре не бих... По теби је вероватно Милошевић крив што је рецимо Европа 1878 спречила уједињење Босне и Србије...
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Sta tebe dotice vezano za kazneno-popravne domove po vaskolikome svetu da mi je znati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 552
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Znas sta Duh Sekire, pecinarska razmisljanja su za pecinu ili pak sumu. Idi tamo, pa prodaj svoje fazone. Naravno da necu pisati sta je razlog 9/11 (recimo da business ima dosta udela...), mislio sam, ali vidim s kim imam posla....nema smisla.

Ja, niti sam lupao serpe niti bilo sta drugo tokom 90-ih...zato sto uglavnom nisam bio u YU, a sta si ti radio ne interesuje me uopste.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 22:31:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.