Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Косово поделило црногорску власт  (Pročitano 1897 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Zasto da otvaraju po CG kad mogu u Italiji i Hrvatskoj...

У Италији већ имају,а логично је то за Хрватску ("пријатнија им атмосфера").
Можда би и у БиХ ал Република Српска засада блокира.
Имају базу "мировних снага" у Тузли али то нису НАТО (ил се бар тако не представљају).
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Амбасада на Косову неће угрозити односе са Србијом

Подгорица, (МИНА) - Успостављање дипломатских односа Подгорице и Приштине неће промијенити став Београда према Црној Гори, јер би то био покушај кажњавања њених држављана, оцијенио је предсједник Црногорске партије и Удружења Црногораца Србије "Крсташ", Ненад Стевовић.

Он је казао да Београд има "потпуно нормалне дипломатске односе са Сједињеним Америчким Државама, Великом Британијом, Њемачком и многим другим државама које имају дипломатске односе са Косовом".

"Такође не очекујем да то може промијенити став званичног Београда према црногорским држављанима, јер би то био обичан покушај кажњавања држављана Црне Горе који нема никаквог основа ни практичног значаја", рекао је Стевовић агенцији МИНА.

Он је, коментаришући положај Црногораца у Србији, казао да ће, уколико црногорски идентитет не буде афирмисан у тој земљи, проблеме имати не само Црногорци у Србији, већ и сама Црна Гора.

Стевовић је казао да је негација црногорског идентитета "у више таласа" долазила из Србије и наилазила на плодно тло у Црној Гори.

"Моја порука је да се коначно дефинисање идентитета Црногораца треба обавити у Србији и онда ће Црна Гора моћи да одахне од покушаја увезених народних револуција", рекао је Стевовић.

Према његовим ријечима, Црна Гора је мало друштво "које се често много више загрије за неке идеје које се роде у ближем или даљем сусједству".

Стевовић сматра да је тек недавном афирмацијом црногорског идентитета дошло до стабилизације и напретка Црне Горе.

"Данас се борба за одржање црногорског идентитета води у сусједним државама Црне Горе и то је борба за афирмацију која се не смије изгубити", казао је Стевовић.

Он је оцијенио да су се односи Црне Горе и Србије кроз историју кретали "од усијане, пренаглашене и лажне љубави до хладнијег интересног приступа".

"Многи би рекли да је ово друго много лошије. Али, пажљиви посматрач историје виђеће да су, у ствари, фазе пренаглашене лажне љубави биле погубне по обје државе", рекао је Стевовић.

Он је рекао да је потребно унаприједити дипломатске односе, а "љубав изоставити из међудржавних односа".

"Заљубљивање је за људе. Међу државама владају дипломатски односи, и то је једино нормално", казао је Стевовић.

Он је оцијенио да на свијету не постоје државе које су браћа или сестре, и да је та идеја "исказ нереалног погледа на свијет".

Стевовић је указао да Црногорци у Србији још не могу да изваде пасош у црногорској амбасади, као ни у већини црногорских амбасада у свијету.

"Мислим да то довољно говори о једном од највећих практичних проблема. Ово нијесу евентуални проблеми, ово су садашњи проблем", казао је Стевовић.

Према његовим ријечима, конфузија која је настала о двојном дрђављанству негативно утиче на имиџ црногорске државе "међу њој најлојалнијим држављанима".

Стевовић сматра да је проблем у томе што двије државе стављају своје интересе испред инетреса обичног човјека.

"Овај дебакл око рјешавања питања држављанства је посљедица бирократизованости и недостатка усвајања европских стандарда. Ако желимо да уђемо у Европу, и Србија и Црна Гора, морамо схватити да су онда, по дефиницији, наши грађани Европљани", сматра Стевовић.

Он је казао да црногорским држављанима, који су већ једна од најмањих категорија на Балкану, пријети потпуни нестанак у Србији.

"Не знам да ли је то нешто што треба да славимо као успјех. Ако је успјех, онда треба и да прославимо када број спадне испод десет хиљада, а ниједна држава на свијету то не би прославила", рекао је Стевовић.

Он сматра да би Црна Гора требало да размисли и о варијанти гђе је црногорски држављанин и порески обвезник Црне Горе, макар симболични.

"Тако да питање двојног држављанства не би био проблем. Сви Американци су порески обвезници у Америци, макар живјели у Индонезији", додао је он.

Према његовим ријечима, ко жели да задржи везу са Црном Гором, може то тако да уради.

"Плати неку врсту годишњег пореза, и нико му не гледа да ли има још неки пасош. Онај коме до Црне Горе није стало, сам би се одрекао држављанства јер не жели да плати ни симболични порез", рекао је Стевовић.

Он је казао да би требало отворити црногорске конзулате у Србији, али њих треба финансирати.

"Треба почети од једног конзулата, али не треба нам конзулат који нема пуни административни капацитет. Не мора да буде много запослених, али мора имати капацитет", навео је он.

Стевовић сматра да је конзулат у Србији "бацање пара" ако црногорски држављанин из Србије треба и даље да путује у Црну Гору да извади пасош.

"Не треба нам парадни конзулат који неће рјешавати праве проблеме држављана Црне Горе који су овако даље осуђени на нестанак у Србији", оцијенио је Стевовић.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
ОДНОСИ И СА КОСОВОМ И СРБИЈОМ

ПОДГОРИЦА, 05. јануар 2010. (ФоНет) - Председник Црне Горе Филип Вујановић изјавио је да ће акт о размени амбасадора са Косовом потписати тек када црногорска мањина уђе у Устав Косова и када Косово покаже државни однос према повратку избеглица.

Вујановић је у интервјуу за Глас Америке рекао да у односу са Косовом Црна Гора настоји да обезбеди добру грађанску комуникацију, добру економску сарадњу у интересу и Косова и Црне Горе, док је односе са Србијом оценио садржајним, са јасном перспективом унапређења.

Оцењујем да су односи са Србијом садржајни, са јасном перспективом унапређења и обавезом обе државе да будемо максимално и крајње одлучно посвећени побољшању односа две блиске државе које, осим историје и актуелног тренутка, везују и заједничке обавезе у будућности, изјавио је Вујановић.

Признали смо независно Косово, што се могло и очекивати, кроз поделу онога што је политика земаља Европске уније и НАТО, којима Црна Гора приступа. Ту је јасно назначено да је та врста очекивања јасно одређена и јавно саопштена, од чега је јасно зависила брзина наше интеграције у ЕУ и НАТО, рекао је Вујановић.

Вујановић је напоменуо да је у мају боравио у првој званичној посети Србији, оценивши је изванредном.

"Та посета је, по мом доживљају, значила снажан допринос побољшању наших односа и имала позитивне ефекте на односе две државе", рекао је Вујановић.

Он је изразио уверење да су споразуми, који су тада закључени и који се припремају, снажан доказ добре међудржавне комуникације.

Вујановић је оценио да је протекла година за Црну Гору била година успеха на спољно-политичком плану и година озбиљних економских изазова у којој је Црна Гора успела да се сачува од драстичних последица.

Он је подсетио на либерализацију визног режима, одговоре на Упитник ЕУ и позив у Акциони план за партнерство који је подстрек за наставак пута према НАТО.

Он је прошлу годину означио као годину афирмације политике добросуседства Црне Горе, као доброг примера у региону.

Уз констатацију да могућност уласка Црне Горе у НАТО није најбоље прихваћена у црногорској јавности, Вујановић је рекао да би се радовао већем успеху кампање о уласку у алијансу.

Нисмо успели, као што је то у другим земљама, да значајно променимо расположење према НАТО, указао је он.

На тврдњу да на унутрашњем плану у Црној Гори ситуација није добра, као на спољнополитичком, са проблемима организаованог криминала и корупције, прекорачења овлашћења и неефикасности полиције, суђења новинарима, Вујановић је одговорио да се Црна Гора налази у годинама, после самосталности, у којима се још афирмише демократија.

Он је предочио потребу своје државе да све оно што су међународни стандарди максимално испоштује.

Мислим и на стандарде заштите људских права и на стандарде Међународног суда правде. Свакако да ћемо бити привржени томе, јер је то наша обавеза и подразумевајућа активност у приступању оним вредностима којима Црна Гора тежи, а то су интеграционе вредности које су, свакако, наша будућност, поручио је црногорски председник.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 
Nije valjda da je Kralj Milo počeo da gubi vlast?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Apple Iphone 5
Izgubio bi je on odavno da ima ko da ga zameni
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 
A misliš da će Vujanović zamenuti? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Дабогда сви који су гласали за самосталност Црне Горе остали без могућности
репродукције јер друго нису ни заслужили.
Стока искварена.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 391
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Citat: Magic Master link=topic=481952. msg7978513#msg7978513 date=1262688416
Немојте се чудити када амери отворе читав низ војних базапо по ЦГ. . .  Око Србије се жешће стеже обруче него око Русије.  

Sjedinjene Drzave Agentine nemaju para ni da hrane gardu u Ohaju , a ne da otvaraju vojne baze .   :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 
A da otvore vojne zemunice, jeftinije je? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Apple Iphone 5
A misliš da će Vujanović zamenuti? Smile
Ma ko njega sta pita. Bice tu dok se Milu ponovo ne osladi predsednicka fotelja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.