Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 18:06:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Косово у Србији или Србија у ЕУ?
останак Косова у Србији
65.4%  (17)
улазак Србије у ЕУ
34.6%  (9)
Ukupno glasova: 26
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosovo ili EU?  (Pročitano 12910 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
danilobg prvo moram da te opomenem da ne kucas poruke za redom....postoji dugme izmeni ako si nesto zaboravio.
Drugo istina je da su ljudi iz centralne Srbije i uopsteno iz Srbije Srbe sa Kosova uvijek gledali "ispod oka". Doduse i razumem jer za vrijeme inflacije mi smo bili mala Svajcarska i zivjeli u izobilju al nisam ja kriv zbog toga....i mi smo svercovali i radili ko zna kakve stvari u to vrijeme da bi prezivjeli. No dobro najvise me pogadja sto mene kao cistokrvnog Srbina iz crkvene porodice u Srbiji zovu Siptarom....mene interesuje samo odakle ljudima padaju takve ideje i takve nebuloze. Ne kapiram zar sam ja oznacen sto sam sa Kosova kao gradjanin drugog reda......a rado bi volio da progovorim sta su ti velikosrbi iz Srbije radili po Kosovu.....to mi i ne bi bilo toliko bitno ali zbog takvih ljudi meni je kuca prvog dana bila zapaljena i izravnjana....i danas iako se nikada nikome nisam zamjerio ne smijem da se vratim dolje....

Cg_ac zahvaljujem na sugestiji - nisam znao da moze naknadno da se intervenise u poruci.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2323
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Inace super ti je baner. Simboli srpske nesrece i sramote. Prvi komunisticki general koji svoju hrabrost dokazuje krijuci se po garsonjerama u  Beogradu, drugi famozni kockar koji je profitirao na svercu nafte i cigareta, treci doktor marksizma koji je hrabro poginuo braneci liniju Karlobag, Karlovac, Ogulin, Virovitica  i cetvrti - covek koji je to sve lepo osmislio i upropastio nam zivote.
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730

Ne znam da li si svesna o cemu govoris...dole se nalazi 2 miliona ljudi koji nece da zive sa Srbima i u Srbiji a ne nekakve izolovane grupe terorista. Slanje dece nisu nikakve pacifisticke fraze - na Balkanu je devedesetih godina izginulo toliko mnogo ljudi zarad sulude politike koja nije dala nikakve rezultate. Vidim da u tvom planu osim imaginarne vojne okupacije i nasilnog nametanja ljubavi prema Srbiji nema nikakve ideje sta bi radila sa Kosovom..nigde ideje na licnom planu..poslala bi imaginarne profesionalne vojnike koja Srbija nema, ulozila bi imaginaran novac koga nema u srpskom budzetu. Nigde tu ne vidim licnu spremnost pomicanja iz fotelje u Beogradu -  tipa spakovala bi se sa deckom, ocem i majkom i otisla da zivim u Pristini, Peci i sl..a to kljucna karika koja nedostaje.

Пази, молим те, 2 милиона Шиптара неће да живе у Србији... Шта мислиш, колико тек милиона Каталонаца неће да живи у Шпанији? Колико милиона Баска неће да живи у Шпанији? Колико милиона Ираца неће да живи у Енглеској? Колико милиона Чечена неће да живи у Русији? Много више него 2 милиона.

Али, ипак постоји разлика. Ми нисмо Шпанија, Русија, или Енглеска. Разлика је пуно. А једна од њих је што, за разлику од Србије, ове друге земље "не спуштају гаће" на најмањи притисак међународне заједнице.

И, конкретно, НЕ, не бих имала проблем да живим на Косову ако бих имала гарантовану безбедност.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Svi oni pripadnici albanske manjine koji ne žele da žive u Srbiji slobodno mogu da pakuju kofere i da idu, ne treba podilaziti takvim destruktivnim grupama i ubjeđivati se sa njima. Slanje vojske na Kosovo nebi bila nikakva rizična ratna avantura nego rutinska operacija vraćanja srpskog suvereniteta u pokrajini. Ako bi se to izvelo na pravi način vjerujem da nebi zahtijevalo nekakve velike vojne kapacitete.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Nokia 
ljudi, o cemu vi mastate?? da posaljemo vojsku na kosovo i proteramo(pobijemo) 2 miliona siptara dok je tamo strana vojska???
moguce jedino ako radikali dodju na vlast.oni su jedini dovoljno kratkovidi za tako nesto. posle toga bi prosli kao posle kosovskog boja...
vidi se tacno koliko je kosovo nase: premijer nase drzave treba da podnese molbu da ga puste na nasu teritoriju. a stvari se nece znatno promeniti.
najvise cemu se mozemo nadati je podela i dosta novca.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
No dobro najvise me pogadja sto mene kao cistokrvnog Srbina iz crkvene porodice u Srbiji zovu Siptarom
Zaista sramota, slicno se desava i na utakmicama kada navijaci Partizana i Zvezde vicu ekipama i navijacima iz Vojvodine "madjarske picke", i to naravno izaziva odbojnost pa ovi uzvracaju sa "ooo Turci" i BG nazivaju Istambulom, a ima primera i za druge krajeve...Takve uvrede izazivaju medjusobnu netrpeljivost, nejedinstvo i dugorocno gledano veoma su pogubne. Zaista ne razumem nekoga ko kaze "ne dam Kosmet, ne dam Vojvodinu", a onda Srbina iz tih krajeva naziva "Siptarom i madjarskom pickom" Smile
Takve plitke mozgove treba isamarati na licu mesta...
Sta bi radili kada bi nam dali Kosmet? Mislim da nije tesko shvatiti da to automatski znaci da se oni koji su nam dali Kosmet nece mesati u nase uspostavljanje pravne drzave na tom delu nase teritorije, a to znaci da ce teroristi ili pod zemlju ili u zatvor...Zaista ne vidim u cemu je tu problem i cega treba da se bojimo? Pa to bi bilo idealno!
Onaj ko misli da cemo prodajom bilo kog dela nase teritorije pa i Kosmeta ziveti bolje taj je u velikoj zabludi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54

No dobro najvise me pogadja sto mene kao cistokrvnog Srbina iz crkvene porodice u Srbiji zovu Siptarom....mene interesuje samo odakle ljudima padaju takve ideje i takve nebuloze. Ne kapiram zar sam ja oznacen sto sam sa Kosova kao gradjanin drugog reda......a rado bi volio da progovorim sta su ti velikosrbi iz Srbije radili po Kosovu.....to mi i ne bi bilo toliko bitno ali zbog takvih ljudi meni je kuca prvog dana bila zapaljena i izravnjana....i danas iako se nikada nikome nisam zamjerio ne smijem da se vratim dolje....

Ti im reci šipša nona
Daj mi reci kako to izgleda,možeš li npr da nazoveš nekog komšiju na tel. i da s njim pričaš.Ima li ikakvog kontakta , pa nemože to tako.Mora se moć doć u svoju kuću.
Obnavljaju li se kuće,šta radi ta međunarodna zajednica dole?
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7

Ne znam da li si svesna o cemu govoris...dole se nalazi 2 miliona ljudi koji nece da zive sa Srbima i u Srbiji a ne nekakve izolovane grupe terorista. Slanje dece nisu nikakve pacifisticke fraze - na Balkanu je devedesetih godina izginulo toliko mnogo ljudi zarad sulude politike koja nije dala nikakve rezultate. Vidim da u tvom planu osim imaginarne vojne okupacije i nasilnog nametanja ljubavi prema Srbiji nema nikakve ideje sta bi radila sa Kosovom..nigde ideje na licnom planu..poslala bi imaginarne profesionalne vojnike koja Srbija nema, ulozila bi imaginaran novac koga nema u srpskom budzetu. Nigde tu ne vidim licnu spremnost pomicanja iz fotelje u Beogradu - tipa spakovala bi se sa deckom, ocem i majkom i otisla da zivim u Pristini, Peci i sl..a to kljucna karika koja nedostaje.

Пази, молим те, 2 милиона Шиптара неће да живе у Србији... Шта мислиш, колико тек милиона Каталонаца неће да живи у Шпанији? Колико милиона Баска неће да живи у Шпанији? Колико милиона Ираца неће да живи у Енглеској? Колико милиона Чечена неће да живи у Русији? Много више него 2 милиона.

Али, ипак постоји разлика. Ми нисмо Шпанија, Русија, или Енглеска. Разлика је пуно. А једна од њих је што, за разлику од Србије, ове друге земље "не спуштају гаће" на најмањи притисак међународне заједнице.

И, конкретно, НЕ, не бих имала проблем да живим на Косову ако бих имала гарантовану безбедност.

Komformista dakle..spremna da podmetne samo tudje zivote za sopstvene ideale..Prevedeno u svet realnosti - ne pada ti ni kraj pameti da zivis na Kosovu jer niko nikada nije mogao niti ce moci da ti garantuje bezbednost. Da se ostali drze tvoje logike svi Srbi sa Kosova bi odavno postali Sumadinci.

Sto se tice Spanije, Engleske, Rusije...besmisleno poredjenje. Da je u Srbiji (a nije) u proteklih 15 godina vodjena normalna i demokratska politika, nasa zemlja bi bila uticajna, ugledna i bogata i kao clanica EU i NATO bi najbolje zastitili interese Srba van Srbije i Kosova. Posto je odabrana druga, dobro poznata politika samoizolacije, samozavaravanja i negiranja realnosti - `ne moze nam niko nista`, `mozda ne znamo da radimo, ali umemo da se bijemo`, `istina ce se probiti u svet`, `nebeski narod`, `jescemo ako treba korenje` i druge nebuloze srozali smo sami sebe na najnize grane od postojanja moderne srpske drzave.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Ааа, стани, стани... замена теза!

Пази, ја нисам родом са Косова. Тамо немам ништа. Да имам тамо кућу, сада, у овом тренутку, свакако да бих се вратила, зато што је сваки Србин или Српкиња битна.

А ако је твоје питање било да ли бих отишла да живим на Косово, иако доле немам никога, већ да одем чисто ради "промене средине" и "почињања из почетка", наравно. Али ако бих знала да сам безбедна.

А знаћу да сам безбедна када они којима није симпатична идеја да једна овако фина, скромна и надасве дружељубива Српкиња буде њихова комшинка, буду разоружани. Или буду наоружани једино отровним погледима. А против тога могу.

Лонг стори шорт, када на Косову буде функционисала држава у правом смислу, са све правима и обавезама грађана, као и системом принуде, е, тек онда неће бити значаја да ли бих живела у Приштини, Ђаковици, Нишу, Крагујевцу, Љубовији, Зрењанину или Суботици.

А што се тиче Шпаније, Русије и Ју-Кеја, да ли ће се међународно право поштовати или не, тј какви ће се аршини примељивати, то не би смело да зависи од тога да ли је држава моћна или не, да ли је чланица ЕУ или не... А што се "недемократске" политике бившег режима на Косову тиче, то једноставно не пије воду. Почев од медија, школства, кадрвоске политике па надаље...

Е, сад, ако једна Шпанија може да држи Каталонију и Баскију под својом шапом, ако то исто са Окситанијом и Корзиком може да ради Француска, да не набрајам, и то је ОК, онда исто тако мора да буде ОК да  тако поступа и Србија са Косовом.

А ако неко мисли да то није ОК, онда може слободно да пљуне на "глупост" као што је парола "правда је једнака за све", и да настави да се посипа пепелом зато што је толико тешко схватити да, упркос свему што чујемо и са чим нас оптужују, и што нам стављају на терет... Милошевић НИЈЕ једини кривац. Далеко од тога.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ааа, стани, стани... замена теза!

Пази, ја нисам родом са Косова. Тамо немам ништа. Да имам тамо кућу, сада, у овом тренутку, свакако да бих се вратила, зато што је сваки Србин или Српкиња битна.

А ако је твоје питање било да ли бих отишла да живим на Косово, иако доле немам никога, већ да одем чисто ради "промене средине" и "почињања из почетка", наравно. Али ако бих знала да сам безбедна.

А знаћу да сам безбедна када они којима није симпатична идеја да једна овако фина, скромна и надасве дружељубива Српкиња буде њихова комшинка, буду разоружани. Или буду наоружани једино отровним погледима. А против тога могу.

Лонг стори шорт, када на Косову буде функционисала држава у правом смислу, са све правима и обавезама грађана, као и системом принуде, е, тек онда неће бити значаја да ли бих живела у Приштини, Ђаковици, Нишу, Крагујевцу, Љубовији, Зрењанину или Суботици.

А што се тиче Шпаније, Русије и Ју-Кеја, да ли ће се међународно право поштовати или не, тј какви ће се аршини примељивати, то не би смело да зависи од тога да ли је држава моћна или не, да ли је чланица ЕУ или не... А што се "недемократске" политике бившег режима на Косову тиче, то једноставно не пије воду. Почев од медија, школства, кадрвоске политике па надаље...

Е, сад, ако једна Шпанија може да држи Каталонију и Баскију под својом шапом, ако то исто са Окситанијом и Корзиком може да ради Француска, да не набрајам, и то је ОК, онда исто тако мора да буде ОК да тако поступа и Србија са Косовом.

А ако неко мисли да то није ОК, онда може слободно да пљуне на "глупост" као што је парола "правда је једнака за све", и да настави да се посипа пепелом зато што је толико тешко схватити да, упркос свему што чујемо и са чим нас оптужују, и што нам стављају на терет... Милошевић НИЈЕ једини кривац. Далеко од тога.

Totalno utopisticki govoris..zivot nije Diznilend..ko ikada moze da ti garantuje da moze da razoruza ceo Blok 45 a kamoli Kosovo...u istoriji ljudskog roda ne postoji nijedan primer uspesnog totalnog nasilnog razoruzanja na teritoriji sa snaznim etnickim tenzijama. Razoruzanja su se desavala samo na onim prostorima gde bi sukobljeni narodi uspevali da naprave nekakvu vrstu istorijskog dogovora koji zadovoljava sve strane.

Nije kriv Milosevic? A ko je kriv?  Marsovci, Indijanci, Vatikan, Meka & Medina i Novi svetski poredak ?

Lepo je voleti svoju drzavu i narod - ali je opasno gledati kroz prste za svinjarije koje su napravljene u nase ime.
Srbija za vreme Milosevica je prva odbila da primeni medjunarodne arsine terajuci na silu Slovence i Hrvate da ostaju u Jugoslaviji pod Milosevicevom krunom iako su kao ustavotvnorni narodi imali ustavom zagarantovano pravo da istupe iz federacije. Stavio je JNA pod svoju kontrolu iako je ona podjednako pripadala svima i poceo silom da namece svoju opsesivnu i nerealnu ideju opstanka Jugoslavije.
Secas se kada su npr. tenkovi iz Beograda isli u Vukovar i svi po auto putu kod S.Centra bacali cvece? Ti tenkovi su isli na teritoriju druge, suverene drzave - to je bio klasican akt agresije, a mi smo na Dnevniku gledali ushicenog Komrakova i Popova koji su nam patriotiski govorili o oslobadjanju tog grada- a taj grad nikada u proteklih 1000 godina nije bio deo Srbije pa kao takav nije mogao ni da bude oslobodjen.

Ne kazem naravno da je Milosevic jedini krivac, i Tudjman nosi svoj deo kolaca odgovornosti. Ali svako treba da se suoci sa djubretom u svom dvoristu. Teza `radilii su lose stvari i drugi` nas nece uciniti ni boljim ni pametnijim..naprotiv.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 18:06:07
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Kosovo nona

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.