Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Косово и Метохија~Помоћ~Акције~предлози и идеје  (Pročitano 43860 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Kokretno sam do sada slao samo one sms za pomoc Srbima na KIm i jednu uplatu u banci
Medjutim moram reci da u sklopu samog univerziteta nema nikavih akcija vidjecu sa ovim drugom da li se moze tu nesto uciniti on je u neki djavo tamo u tom savjetu samo su sad nesto zakuvali pa su se podjelili ma srpska posla
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Nisam ja iz RS, to je Magic Master, a ja sam MagicMaster. Bilo je vec ovakvih zbunjivanja na forumu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Dobro ali ja sam samo rekao odakel sam ja a za druge nisam ni pitao  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Sony xperia
Ma sta ste se ucutali najednom ???   Smile 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
E moj light, pa ovi naši heroji bi da krvcu prolivaju a ne da tegle tegle.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Sony xperia
Ma neka se manu zeznja, ako cemo nesto ozbiljno, onda hajde.
Pop sa kojim sam razgovarao, me na fin nacin skinu s, ma znate vec odakle.  Smile
Tako da idem na dalje u onom sto rekoh. Da uradim video spotic, i to proguram na nekim TV-ima. Na sledecem nekom okupljanju privrednika, cu i tu pokusati da proguram.
Nego mora mi Joca nesto reci. Na PP mi je poslao podatke pod cijim je patronatstvom akcija. E dali ja to u spotu mogu postaviti ?? Mislim, ja mogu,  Smile nego jel' smem da to radim ?? Razumete vec zasto to pitam.
« Poslednja izmena: 19. Mar 2008, 14:08:47 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Ментално ометеној деци у Грачаници неопходна помоћ

Грачаница, 30. март 2004. године - Управник "Дечијег центра" у Грачаници Снежана Аксић апеловала је данас на све оне који су у могућности, да пруже помоћ групи ментално недовољно развијене деце којима су хитно потребни лекови.

Аксић је у допису медијима навела да је због насиља на Косову и Метохији снабдевање деце ометене у развоју у центру у Грачаници средином овог месеца прекинуто, тако да им је сада потребна свака врста помоћи, а нарочито лекови "конвулеx", "хлорпромазин" и "карбомазепин".

У центру у Грачаници налази се осморо ментално недовољно развијене деце старости од 12 до 17 година. Она су различитог степена и врсте менталне ретардације, од лако ометених до аутизма. Реч је о деци која су напуштена по рођењу, а најпре су била смештена у дому "Колевка" у Суботици, да би са седам година била пребачена у дом у Штимљу на Косову и Метохији, у коме су остала до 1999. године, када су премештена у Грачаницу.

Телефони за контакт и помоћ су: 063/ 82-911-19 и 063/ 65-34-91.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=1421

Од тада па до дана данашњег ништа се нијие променило.Помоћ им је и даље потребана.Туга је колико  ништа не радимо да тим људима помогнемо и колико не знамо шта се тамо дешава.Разговарао сам са lightsoft-ом  и човек ће да помогне максимално око спотова јер је свестан да се против нас води психолошки рат и да на тај начин се треба супроставити.Не би да испоадне да прозивам некога,ја и не знам ко колио овде на форуму ради.али сам стекао утисак да највише раде они који ништа не причају.Овде су се прикључили да помогну они које најмање има на темамам о Косову и Метохији и оне за које никада не би помисло да ће да помогну а они зе које сам мислио да че помоћи нема нигде.Једно велико хвала у име сих Срба на Косову и Метохи(знам колико им ово значи) свима који су се понудили да помогну. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Problem sa navedenim lekovima je što su u pitanju sredstva pod najstrožim nadzorom izdavanja. To su potencijalne droge i izdaju se samo na dvostruki recept. Znači uz najbolju volju ovo je zahtev za ministra zdravlja ne za forum. Molim ako iko ima kontakt sa ministrom Tomicom Milosavljevićem ili nekim iz ministarstva da ovaj apel prosledi do njega.
« Poslednja izmena: 20. Mar 2008, 11:05:56 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
1999 godine sa dolaskom UN-a na teritoriju Kosova I Metohije vishe od 80 % stanovnishtva pred prinudom albanskih ekstremista napustilo je svoje domove. Gradovi su postali cisto Albanski samo su se ocuvala I odrzala cisto srpska etnicka sela.Pritisak I teror nad preostalim srpsik zivljem sve je bio jaci I intenzivniji, pa je I broj srpskih porodica koje napushtaju Kosovo sve veci, a oni koji su se odlucili da ostanu susrecu se sa raznim problemima kao shto su nezapolsenost , mogucnost kretanja, siromashtvo, glad I beda.Najgore su pogedjena staracka domacinstva I porodice sa vishe dece, koje prezivljavaju primajuci minimalac (11.000 dinara) deciji dodatak ili neke porodice socijalnu pomoc.
         Jedna od najugrozenijih opshtina je opshtina Novo Brdo koja je udaljena 25 kilometara od Gracanice. Planinski pasivni kraj je pre 1999 godine je imao 4.500 stanovnika, 90 % ljudi je radilo u rudniku, ali sa dolaskom medjunarodne zajednice su ostali bez posla. Od 1999-2001 godine stocni fond je unishten pokradeno je vishe od 2500 grla stoke, a pocinioci  kao I u drugim slucajevima nisu pronadjeni. Zato je eparhija rashko-prizrenska sa N.V.O.”Mjaka devet Jugovica” 2001 godine odlucila da uz pomoc Grcke pravoslvne crkve otvori narodnu kujnu u selu Prekovce opshtina Novo Brdo . Pocetni broj  je iznosio 88 korisnika, a evo danas kujna 2008 godine kada se ovaj dopis I pravi hrani  432 korisnika I cetri shkole. U opshtini Novo Brdo trenutno zivi od 2500-2700 ljudi od toga od 0-15 godina ima 320-oro dece negde oko 30 srednjoshkolaca I oko 15 studenata. Zashto je broj studenata I srednjoshkolaca mali , razlog je shto posle zavrshene osnovne odnosno srednje shkole, deca odlaze iz opshtine Novo Brdo da se shkoluju I takva deca se vishe ne vracaju u rodno mesto I zaposlenje traze negde sa strane jel u opshtini Novo Brdo ne mogu da ga nadju. Osnovci se shkoluju u tri osnovne shkole I do njih putuju I do 10 kilometara. Zahvaljujuci raznim donatorima kao shto su navijaci Crvene Zvezde “Delije”, “Sabor Srpskih Dveri”, mnoge crkvene opshtine  sa svojim vernicima iz Srbije , braca Srbi iz Banjaluke pri crkvi Lazarica , kolo srpskih sestara sa Pala, Stara Crkva iz Sarajeva, Svetosavska Omladinska Zajednica iz Brckog I Bjeljine, srpska dijapora iz Australije, Amerike , Nemacke, Shvajcarske, Austrije I mnogi pojedinci braca u Hristu kako iz Srbije I iz celog sveta, zato smo zahvaljujuci tim donacijama uspeli da produzimo rad kujne u Prekovcu, a istovremeno da otvorimo I novu kujnu u selu Recane opshtina Kamenica, kao I da ostvarimo mnoge druge projekte , a medju kojima I kupovinu preko 80 koza i 30 prasadi koji su podeljeni u povratnickim selima, kako I preko 4000 porodica koje su bile obuhvacene raznom vrstom pomoci (hrana,higijena,garderoba.novac). U okviru kujne u Selu Prekovcu novembra meseca 2007 godine osveshtana je I pushtena u rad pekara kapaciteta 96 hlebova u jednom satu donacija nashe brace iz Republike Srpske koji su nas tim povodom  posetili I doterali 45 toni brashna I oko 30 tona razne hrane. U pekari se pece hleb za korisnike obe kujne I za djake u sve cetri shkole. Opshtina Kamenica druga po ugrozenosti ima negde oko 8000 ljudi koji su u gradu koncentrisani oko crkve I sela koja su rekom razdvojena u dve celine.U toj jednoj celini je I otvorena narodna kujna koja trenutno hrani oko 110 ljudi, a potrebe za kujnom su vece , ali tu se srecemo I sa vecim problemima.Teren je nepristupacan , planinski I vecina sela je bez puteva, pa je do njih teshko doci, a u takvim selima su ostala samo staracka domacinstva tj. po jedno ili dvoje staraca. Moram da napomenem da se hrana distribuira u Novom Brdu svaki dan do 70 kilometara, a u Kamenici do 40 kilometara na takozvane punktove I trudimo se da doteramo do najudaljenijih mesta onoliko koliko smo u mogucnosti . Za distribuciju te hrane koriste se dva pikapa koja su kupljena od donacija, kao I Lada Niva koja ce omoguciti da dpremo I do najudaljenijih delova kamenicke opshtine . Sva imovina stecena u devetogodishnjem radu N.V.O.”Majka devet Jugovica “ je vlasnishtvo eparhije rashko-prizrenske.U volonterskom radu N.V.O ukljucen je veliki broj ljudi kako monashtvo I sveshtanstvo eparhije a I shire. Na trecem mestu po ugrozenosti I pitanju opstanka I ostanka je opshtina Vitina. Od 3000-3500 ljudi zivi u toj opshtini. Vitina obuhvata sela Klokot, Binac , Mogila, Grncar , Vrbovac I grad Vitinu koja je do 1999 godine bila srpska a sada u njoj prezivljava 100 Srba, a medju njima ima I 15-oro dece. Po blagoslovu vladike Artemija N.V.O. “Majka devet Jugovica” planira da otvori josh jednu narodnu kujnu u selu Vrbovac odakle bi se distribucija hrane vrshila n okolna mesta ,a za pocetak bi se hranilo 150 korisnika. MOram da napomenem da je vtiniski kraj poznat u celoj Srbiji po poljoprivrednim dobrima , zemlja je prve I druge kategorije , a tu izvire I reka Morava. U tom delu uspeva kupus, krompir I paprika kao I druga poljoprivredna dobra , ali zbog nedostatka trzishta ono shto se proizvede ljudi nemaju gde da prodaju. U okviru dve kujne I pekare radi 10 osoba I njihiva primanja za rad koji obavaljaju su minimalna ( 140.000 dinara mesecno) pa bi nam mnogo znacilo kada bi te troshkove preuzela drzava na sebe. Bilo bi dobro da se osnuje I jedna pokretna mobilna kujna koja bi se trenutno smestila u povratnicko selo, a kad se ljudi smeste I snadju premesti gde se nadje potreba za njom.
         Ono shto nas zabrinjava je sve veci broj porodica na ivici gole egzistencije . Porodice koje imaju veci broj dece redovno ih obilazeci primecujemo kako vreme odmice da su deca sve vishe I vishe zapushtena, kako higijenski tako I mentalno. U 2007 godini preko 1000 ljudi je preko nashe organizacije kako iz Srbije tako I iz celog sveta posetilo narodne kujne I mnoge porodice I uverilo se u istinitost tragicnog zivota Srba sa Kosova I Metohije. Vladika Artemije I eparhija rashko-prizrenska sa N.V.O” Majka devet Jugovica” od 1999 godine ulaze veliki napor I trud da stigne do svih mesta gde Srbi zive i da saslusha njihove probleme I nadje nacin da im pomogne. Hvala svima onima koji su na bilo koji nacin pomogli   N.V.O” Majka devet Jugovica” I imali poverenja u nash rad , a  sve one koje izjeda crv sumnje pozivamo da posete Kosovo I Metohiju I uvere se u istinitost nashe price.   

Svetlna Stevic nvo "majaka devet jugovica"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.