Naš interes u ovim pregovorima i jeste to da Srbi imaju teritorijalnu i političku autonomiju, pravo veta, pravo da koriste svoj jezik. Oni koji insistiraju na tome da je Kosovo deo Srbije štite samo svoju popularnost i funkcije u Srbiji a gube sve ovo za Srbe što još uvek možemo dobiti.
Naš interes u ovim pregovorima i jeste to da Srbi imaju teritorijalnu i političku autonomiju, pravo veta, pravo da koriste svoj jezik. Oni koji insistiraju na tome da je Kosovo deo Srbije štite samo svoju popularnost i funkcije u Srbiji a gube sve ovo za Srbe što još uvek možemo dobiti.
Da Rufuse..i tu je mislim i glavni problem...da je Srbija vec izpocetka pocela tu politiku da gura mislim od pocetka pregovora jer onda je se vec znalo da Kosovo ide ka Nezavisnosti danas po meni ja mislim da bi dio gdje su Srbi pripojio se Srbiji a ono ostalo bi postalo nezavisno kao i sto se dan dnaas prica..samo eto sada je sve to Kosovo i u tom Kosovu Srbi dobijaju svoju Autonomiju ....
U Planu se spominje a)Ne pominje se suverenitet Srbije na Kosovu - tj. suverenitet pripadam drugome b) Kosovu daje pravo da sklapa međunarodne sporazume i ulazi u međunarodne organizacije i institucije - potencijalno uključujući Ujedinjene nacije, Međunarodni monetarni fond i Svetsku banku - tj. ovo pravo imaju samo DRZAVE c)Kosovo preuzeti svoj deo imovine, kao i dugova, koji su ranije pripadali bivšoj Jugoslaviji i Srbiji - tj. bice sukcesije i sa kosovom kao i sa ostalim bivsim republikama koje su sada nezavisne DRZAVE, jer pravila sukcesije vaze sao za DRZAVE d) Ostavlja mogućnost dvojnog državljanstva za građane koji žive na Kosovu - dvojno drzavljanstvo ? znaci ipak Kosovo postaje drzava, jer drzavljanstvo proizilazi iz DRZAVE
Nece to biti tako... neka picekacemo malo, rano je pricati o tome. Ipak branim misljenje da u stvari pravog rijesenja za Kosovo nece biti bar 10 godina. Sve ce to teziti ka nekom evropskom protektoratu, ali vrlo sporo...
Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Internet Explorer 6.0
HTC One
Iako u top temama ima tema o KiM (vesti i ostalo), posto je cela prica postala veoma aktuelna i izgleda kao da se celpj prici o statusu polako ali sigurno blizi kraj, sve price o tome ce se voditi ovde.
Ne otvarajte nove teme o KiM, i ne izvlacite stare iz praistorije!!!