Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 20:03:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 337 338 340 341 ... 615
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosovo i Metohija ~ Sve ili nista!?  (Pročitano 202049 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Da skloni sa ulice olosh,
Smile bez vredjanja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
мислим да касно може бити касније. уствари то је мој страх, гвожђе се кује док је вруће.
...   daleko smo mi od ikakvog kovanja.
Kovace mo mi to gvozdje po tudjim merama.

Znam da zvucim negativno, al to si cinjenice.
Jedino sta mozemo uciniti je to da se mi tu negde nadjemo.
Desavanja koja nam predstoje nemozemo promeniti.
Mi smo suvise sitni u ovome svetu da bi se nesto pitali.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat
што би рекао Пашић:Срби јесу мали народ,али између Беча и Цариграда нема већег.  Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Шта ви мислите?
Да ли је нормално да државна телевизија вечерас приказује Бруса Вилиса, уместо да цело вече камере буду са нашим народом на Косову или на улицама наших градова са живим целовечерњим програмом и укључењима вести?
Шта је бре ово?
« Poslednja izmena: 17. Feb 2008, 00:13:10 od Теодора »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia the best
Citat
Desavanja koja nam predstoje nemozemo promeniti.

Naravno dešavanja licno mi ne mozemo promeniti, ali niko ne može da mi promeni mišljenje i niko ne moze da me ubedi da razmisljam kao ti. To je razlika izmedju tebe i mene. Ti si kao realista a ja nisam, ne ,nije tacno - samo kod mene postoji nada jer ako okrenemo ledja i toj nadi onda smo zauvek izgubili ne samo Kosovo vec i sve ostalo. I za mene proglasenje nezavisnosti kosova nikako ne moze biti dan kao svaki drugi. I može da me niko ne cuje ali cu i dalje urlati da ne dam teritoruju na kojoj sam rodjena i na kojoj su hodali nasi preci. U Francuskoj ima vise muslimana pa niko tamo ne proglasava muslimansku drzavu!

Nemam kompleks nize vrednosti da bih milsila kako smo isuvise nebitni i mali, sitni. Cenim Srbiju.

Svako ima svoje misljenje, zato smo ovde, ne zelim da ikog vredjam. Samo sam za to da vlast, narod vise reaguje, da ne izgleda kao da nam je sve jedno. Samo sam za to...

Vec sam danas rekla, na ulicama srpskih gradova vise ce biti ljudi ako koncert prave kurave Seka ili Ceca, nego sto ce izaci i protestovati protiv nezavisnosti. .. Mozda bi nas narod izasao da iznese svoje misljenje kad bi besplatne akcije delili na ulici a ne u posti... ko bi ga znao...  Smile

P.S
Tacno Teodora, a i ove s pinka bih uhapsila sad. Pevaju ljudi kako god okrenema taj kanal...
« Poslednja izmena: 17. Feb 2008, 00:13:52 od glviki »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
Nema više razloga da se bijemo

Skeljzen Malici

Danas će skupština Kosova proglasiti nezavisnost. Šta će to značiti za Srbe, a šta za Albance?
- Proglašenje nezavisnosti je proces. Nakon Deklaracije nezavisnosti treba da usledi tranzicioni period od nekih tri-četiri meseca, u kojem će se Unmik povući i preneti skoro sva ovlašćenja na Kosovsku vladu. U međuvremenu treba da se instalira i misija EU. Takođe, treba da se donese ustav nove države, da se usvoje simboli, i onda će država i da se uređuje po tom ustavu. Sve je bazirano na Ahtisarijevom planu. Uslediće i serija priznanja nove države. To je uglavnom pozitivni scenario. Ali može naravno biti i određenih poteškoća i blokada. Ne znamo još uvek kakva će biti reakcija kosovskih Srba i Beograda.

Kakav će biti pravni status Kosova? Hoće li ikada biti priznato u Savetu bezbednosti UN?
- Samom činu priznanja, prema najavama iz izvora bliskih kosovskoj vladi, prisustvovaće oko 40 delegacija iz sveta. Pošto je priznavanje nezavisnost Kosova projekt Zapada, očekujem da će Kosovo vrlo brzo priznati sve zapadne države, a u narednim mesecima i više od sto zemalja. Kada će postati član UN, to ćemo videti, zato što je Rusija protiv. Ali Rusija ne može večno biti protiv Zapada i većine država članica. Pa ni Srbija. Rusiji ionako nisu primarni interesi Srbije. Ona će gledati da "profitira" od nezavisnosti Kosova u onim slučajevima u kojima je sama sponzorisala separatističke projekte u Južnoj Osetiji, Abhaziji i nekim drugim samoproglašenim republikama.

Može li se desiti da se Srbima ponovi 17. mart? Ima li opasnosti od nemira i sukoba?
- Tenzija i sukoba može biti, ali se neće ponoviti 2004. Na Kosovu su se marta 2004. godine u srpskom delu Čabra utopila tri dečaka u reci Ibar u nerasvetljenim okolnostima i to je dovelo do pobune koja nije bila samo odmazda nad Srbima, već zahtev da se okonča status kvo i neizvesnost. Ja sam tada bio predvideo da će Kosovo za tri-četiri godine postati nezavisno, i to se dešava. Što se tiče Albanaca, oni su zadovoljni jer nema razloga da se više biju sa Srbima.

Ima li za Srbe u enklavama života u nezavisnom Kosovu? Očekujete li njihove seobe?
- Teza da je nemoguć život sa Albancima, ranije i sa Hrvatima i Bošnjacima, nije izmišljena na Kosovu, od Albanaca. Ovo su govorili ultraradikalni Srbi. Naravno, ima i među Albancima onih koji kažu da je nemoguć život sa Srbima. Ali, mi smo govorili da ne želimo da budemo deo Srbije, one Srbije koja je uvek htela teritoriju, a ne ljude. Ne kažemo da ne želimo Srbe, oni su dobrodošli, neka se vrate oni koji su pobegli, ali treba da znaju da dolaze u novu državu. Mogu da vole Srbiju, ali poreze i obavezu lojalnosti imaju prema Kosovu. To je njihov izbor.

Da li je moguće da se Srbi integrišu u kosovske institucije i kako?
- Naravno da je moguće. Samo treba da shvate realnost i da prihvate ono što im se nudi Ahtisarijevim planom. Sada garancije ne nude samo Albanci, već i Zapad. Ali, Beograd ih sada opet gura u avanturu nepoverenja prema Zapadu i prema Albancima.

Najavljeno proglašenje skupštine Srba mnogi shvataju kao stvaranje paralelnih institucija i uvod u podelu Kosova. Je li to rešenje?
- Kosovski Srbi ne treba da žive u iluziji. Njih su dosta zavaravali. Oni mogu da prave skupštine i da proglase što im je drago, ali nemaju više iza sebe državnu silu koja će ih podržati, mislim na srpsku vojsku i policiju. Od svih samoproglašenih SAO i srpskih republika koje su inicirane u Beogradu, ostala je samo Republika Srpska. Ne želim da budem ciničan, žao mi je izmanipulisanih ljudi, ali zar su Srbi jedini narod na svetu koji ne može nigde da bude manjina, već svuda treba da su državotvorni? Razumem strahove kosovskih Srba, ali oni su morali dobro da prouče Ahtisarijev plan. U njemu su skoro svi konkretni zahtevi koje su tražili, i jaki instrumenti kontrole i garancija. Tražili su, što je nonsens, posebne bolnice, škole i sudove, i dobili su.

Kako vidite buduću ekonomiju Kosova, investicije, razvoj?
- Biće problema, naravno, ali koja to zemlja u tranziciji nema problema. Mi smo skoro trideset godina živeli u regresiji, razaranjima, sukobima, nesigurnosti. Mi smo na Kosovu proživeli i mnogo gore dane, i kada je Srbija ostavila bez posla u tri meseca oko 150.000 ljudi. Mislim da treba dosta vremena da se oporavimo, možda i čitava decenija, ali kosovsko društvo je mlado i vitalno, održaće se.

Izvor:Press
« Poslednja izmena: 17. Feb 2008, 00:18:01 od Maks 78 »
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson K510i
pa ne smemo stvarati vanrednu situaciju, jer bi smo mogli povrediti osecanja "civilnog sektora". studenti koji hoce vize su veliki obozavaoci Brusa Vilisa, mogu sutra da izadju na ulicu i protestuju i odrzavaju performanse jer im je ukinut film sa gore navedenim
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ја бих чак размислила да ли да се одржи Песма Евровизије у Београду...
Нек је одрже у Приштини, тамо ће бити расположенији за песму.
« Poslednja izmena: 17. Feb 2008, 00:20:42 od Теодора »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Pogresno si me procenila, al nema veze.

Vec sam rekao, samo sa preko 500 hiljada ljudi na granici sa kosovom moze nesto uciniti.
I pokazati svima da smo ljudi.
Time mozemo dobiti da zapadne zemlje malo sacekaju sa priznavanjem.
Al opet ne sada kada je zagustilo nego mnogo ranije.
Al od toga nema nista.
Mislim da je Predsednik srbije trebao imati svoju kancelariju u gracanici. Znaci, predsednik srbije zivi u gracanici dok mu traje mandat.
To bi svakako delovalo na srpski narod u celini, zar ne ?

Ako ti je daljinski pri ruci pusti pink pa ces videti nesto, zaista lepo u ovom trenutku.
« Poslednja izmena: 17. Feb 2008, 00:25:57 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat
Да ли је нормално да државна телевизија вечерас приказује Бруса Вилиса, уместо да цело вече камере буду са нашим народом на Косову или на улицама наших градова са живим целовечерњим програмом и укључењима вести?
Мислим да јесте!Ко је гласао за Коштуницу добио је шта је хтео!Тијанић је давно говорио да ко хоће Крајину мора дати нешто и Ћиптарима заузврат.То је Србски олош,био и биће.Његови пријатељи су и Бећковићка и Бујошевић,Матић,Смајловићка,а био је то и Ћурувија..........
једино га Митровић зезнуо,а да је Саша имао до краја муда сад би Тијанићев био Пинк,а Митровић био био у најбољем случају музичар код Микице Куртовића.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 337 338 340 341 ... 615
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 20:03:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.116 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.