Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 271 272 274 275 ... 999
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosovo i Metohija ~ Sve ili nista ~ Reagovanja u svetu ~ Vase misljenje 2  (Pročitano 1333854 puta)
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG Frizider
То ти је јебање у мозак. Али те ствари се лакше и брже решавају, доста нека аферица, мало криминалног саватавања, медијски сатанизовања и тај оде ко да га није ни било. Мада стварно какве јајаре имамо на власти и није баш здрава подлога за оптимизам........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1251
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
LG G2
Чешком редитељу за филм "Отето Косово" уручена повеља

Повеља Матице исељеника Србије "Растко Петровић" уручена је синоћ чешком редитељу Вацлаву Дворжаку за документарни филм "Отето Косово" који је својим садржајем и приказивањем аутентичних сведочанстава о погрому и страдању Срба на Косову и Метохији изазвао бурне реакције не само у ческој јавности, већ и у читавом свету.

Повељу и Сабрана дела Доситеља Обрадовића предао је чешком аутору, у име Матице исељеника, Радивој Дабић, нагласивши да се ово признање намењено ствараоцима који су дали допринос историјској истини.

Дворжаков филм о Косову који су најпре видели посетиоци интернета, а потом, уз цензуру, и гледаоци ческе државне телевизије, приказан је после свечаног уручења награде у парохијском дому храма Светог Саве.

Према речима аутора, овај филм је имао за циљ да представи истину о распаду Југославије, да послужи као прилог истини о Косову и исправи срамоту чешких политичара који су пожурили да признају независност Косова.

Након приказивања филма на чешкој државној телевизији, како је рекао, створена је нова представа о овим догађајима у чешком народу и уследио је читав низ активности и супротстављања оваквим политичким потезима.

На годишњицу проглашења независности Косова, подсетио је он, у Прагу се окупило око хиљаду душа да изразе своје неслагање са међународном политиком на Косову, а овој теми посвећена је посебна веб страница са циљем да представи истину о судбини и погрому српског народа.

Дворжаков документарац у трајању од 57 минута приказује след историјских догађаја од Првог светског рата, преко Титове Југославије, који су довели до околности у којима је створена независна држава Албанаца у српској покрајини.

"Овај филм је само један исечак истине, а могло би да их буде много више када би људи имали више смелости да, уз дозволу окупационих власти на Коосву и Метохији, обаве свој истраживачки новинарски посао", рекао је професор Србољуб Живановић.

Нагласивши значај оваквог филмског стваралаштва, Живановић је рекао да приказивање истине о центру српске културе у коме су настали споменици које признаје Унеско указује и на још једну истину - да је узалудно тражити заштиту од оних који су на Косову сместили војну базу за 70.000 људи.

Дворжаку је уручено синоћ и интернационално признање "Достојевски" Свесловенског књижевног друштва, намењено ауторима који се залажу за хуманизам и богољубље.

Повељу "Достојевски" уручио је књижевник Предраг Богдановић Ци, подсетивши да су исто признање добили Солжењицин, Добрица Ћосић и блаженопочивши патријарх Павле.

Izvor: Radio-televizija Vojvodine
IP sačuvana
social share

Vojvodini pesmu pevam, punu hleba rujna vina,
sve što imam dala mi je zemlja ova Vojvodina!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
ХИСЕНИ: БЕЗ ПРЕГОВОРА О СТАТУСУ

ПРИШТИНА, 04. мај 2010. (ФоНет) - Косово је спремно да преговара са Србијом о техничким питањима, али само на нивоу две независне државе, изјавио је министар спољних послова Косова Скендер Хисени, а пренео КИМ радио позивајући се на извештаје приштинских медија.

Медији су пренели и да је Хисени признао да је повећана потреба за овим преговорима, јер даља стабилизација односа у региону има прворазредни значај.

Он није негирао могућност техничких разговора између Косова и Србије, додајући да као и са другим земљама у региону, Косово има о чему да разговара.

Хисени је рекао да те преговоре види као могућност за нормализацију односа између две земље.

"Тај разговор ће се тицати различитих питања од заједничког интереса између суседних земаља Западног Балкана. Било какви разговори између Косова и Србије могу бити инструмент за смањење тензија у односима наше две земље."

Он је истакао и да је недавно добио додатне захтеве за разговоре између Косова и Србије, не наводећи адресу са које су захтеви стигли, а локални медији претпостављају да су то Европска Унија (ЕУ)и Сједињене Америчке Државе (САД).

"Захтеви за нормализацијом односа између Косова и Србија постоје од проглашења независности. Сада су ти захтеви интензивирани. Мислим да су нам разговори тренутно још потребнији јер имамо заједничке проблеме са којима се Косово суочава са једне а Србија са друге стране."

Евентуални разговори са Србијом прихватљиви су једино на нивоу две равноправне државе, рекао је Хисени, одбацујући сваку могућност отварања питања статуса.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Da pregovaramo sa sopstvenom teritorijom o normalnim odnosima  Smile
xieni sisaj mi racku
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Od 2011. na Kosovo sa pasošem?
Građanima Srbije će od 2011. pri prelazu administrativne linije s Kosovom biti neophodan pasoš, saznaje "Danas" u kabinetu premijera Kosova Hašima Tačija.

Ja sam nedavno namerno dao pasos iako su insistirali na licnoj karti!

Hteo sam da imam pecat te nazovi drzave jer ce to vrlo brzo biti raritet!  Smile

Ali izgleda da nemaju ni pecate!  Smile
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Nokia 
Хроника
Блиц: Вашингтон тражи укидање резолуције 1244

уторак, 04. мај 2010.

Вашингтон и Брисел припремају различите сценарије расплета односа Београда и Приштине, за дан након што Међународни суд правде у Хагу изнесе мишљење о косовској независности. И док је план ЕУ недефинисан, усмерен пре свега на притисак на Србију да почне практичну сарадњу са властима Косова, и о њему ће се расправљати на министарском састанку 10. маја, Вашингтон већ скоро два месеца припрема план да од Београда, у замену за бржи приступ ЕУ и њеним фондовима, тражи пристанак за укидање Резолуције 1244 и учвршћивање независности Косова.

Нову политику америчког Стејт департмента за „Блиц“ открива Обрад Кесић, добро обавештен политички аналитичар америчке агенције „ТСМ Глобал“, из Вашингтона. Он каже да план има зелено светло Беле куће, која се директно не бави Балканом, као и да вашингтонска администрација очекује да Београд да пристанак на укидање Резолуције 1244 одмах након изношења мишљења суда.

- У нову резолуцију УН, за коју се залаже Вашингтон, био би унет део мишљења МСП на који би се у резолуцији позивало и она би била кључ за даље учвршћивање независности Косова. Велика разлика би било ограничавање њеног трајања, јер би за разлику од Резолуције 1244 која се аутоматски продужава и може се укинути само гласањем у УН, нова резолуција била продужена само уколико се за њу гласа, дакле, управо супротно - објашњава Кесић план који се у Вашингтону разрађује већ скоро два месеца.

Технички, неформални преговори Београда и Приштине већ су почели. У последњих месец-два одржано је неколико неформалних сусрета између представника Београда и Приштине у којима су учествовали представници Министарства спољних послова Србије, МУП и кабинета председника Бориса Тадића, сазнаје „Блиц“ из дипломатских извора у Вашингтону. Тицали су се техничких питања, на нивоу оперативне сарадње, са циљем да се између власти створи мрежа контаката и канала који би функционисали у случајевима избијања кризе. У Вашингтону су ови разговори оцењени веома позитивно и, како каже Кесић, подстакнуте су наде да ће, након изношења мишљења МСП, бити створена атмосфера да би могло да се крене у преговоре о крупнијим темама, као што су трговина, царина и документа грађана.

(Блиц)
Пренето са...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 6300
значи раде нам иза леђа Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

- У нову резолуцију УН, за коју се залаже Вашингтон, био би унет део мишљења МСП на који би се у резолуцији позивало и она би била кључ за даље учвршћивање независности Косова.

Da li ovo znači da u Vašingtonu znaju kakvo će biti mišljenje MSP i to već dva meseca???

Meni ovo deluje malo slobodno Kesićevo tumačenje, ovakav rasplet će biti ako odluka suda bude baš eksplicitno u korist šiptarske kvazidržave, što nije za očekivati da bude.

Na kraju, kakva god bila odluka MSP, ova agonija oko Kosova će morati da se rešava vrlo brzo.

Problem Kosova i koliko ta situacija opterećuje Srbiju u svakodnevnom funkcionisanju se pokazuje na svakom koraku. Od banalnih stvari kao što su tablice na kolima, lični dokumenti, pa biometrijski pasoši i beli šengen pa na dalje. Naravno da će Srbija morati da rešava gomilu tehničkih i pravnih pitanja, na kraju će to biti tolika zapetljancija da će sama Srbija, bez ikakvog uslovljavanja sa strane, doći do tačke na kojoj će morati da preseče i stavi tačku na pitanje Kosova.
« Poslednja izmena: 05. Maj 2010, 02:22:56 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

- У нову резолуцију УН, за коју се залаже Вашингтон, био би унет део мишљења МСП на који би се у резолуцији позивало и она би била кључ за даље учвршћивање независности Косова.

Da li ovo znači da u Vašingtonu znaju kakvo će biti mišljenje MSP i to već dva meseca???

Meni ovo deluje malo slobodno Kesićevo tumačenje, ovakav rasplet će biti ako odluka suda bude baš eksplicitno u korist šiptarske kvazidržave, što nije za očekivati da bude.

Na kraju, kakva god bila odluka MSP, ova agonija oko Kosova će morati da se rešava vrlo brzo.

Problem Kosova i koliko ta situacija opterećuje Srbiju u svakodnevnom funkcionisanju se pokazuje na svakom koraku. Od banalnih stvari kao što su tablice na kolima, lični dokumenti, pa biometrijski pasoši i beli šengen pa na dalje. Naravno da će Srbija morati da rešava gomilu tehničkih i pravnih pitanja, na kraju će to biti tolika zapetljancija da će sama Srbija, bez ikakvog uslovljavanja sa strane, doći do tačke na kojoj će morati da preseče i stavi tačku na pitanje Kosova.

слажем се...у оваквој констелацији снага косово је изгубљено али то не значи да га србија мора признати као независну државу...мислим,није га признало 150 држава...зашто бисмо ми?
треба помагати србима на косову у свакој прилици и трудити се да се загорчава живот косовским званичницима(читај:ратним злочинцима) у свим могућим областима...економским,политичким...
једино решење да се косово врати се зна...нема потребе да га спомињем...у садашњем тренутку је то немогуће
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

И зашто баш ја морам да погинем,
И није ми жао за спас српства да идем,
И кад је то све било тако сурово,
И тад су ишли сви вукови заједно.

Ал' нису се сви вратили,
Остали смо ми тамо негдје,
Да бранимо брда и наше ливаде.

И зашто баш ја морам да останем,
И ако ја знам да ћу да погинем,
Ал' борба је то што ме вуче да идем,
За мог српства спас не могу да поклекнем.

Јер ако је то цијена за земље наше,
Тамо негдје,
Сви вукови ће остати до задњега.

И онда одједном све је било готово,
И остао сам ја, пао с' њима заједно,
И остали смо ми Србију да бранимо,
Јер увек вукови остају сви заједно.

Тамо негдје далеко остали смо ми,
Храбри вукови,
И ти ћес се нацијо самном поносити.
« Poslednja izmena: 05. Maj 2010, 09:16:19 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 271 272 274 275 ... 999
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.