Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 268 269 271 272 ... 999
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosovo i Metohija ~ Sve ili nista ~ Reagovanja u svetu ~ Vase misljenje 2  (Pročitano 1333194 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ухапшено седам људи, заплењене униформе и оружје

КАЧАНИК, 30. априла (Тањуг) - Седам људи осумњичених за трговину оружјем ухапшено у селу Беграцу, у близини Качаника (на југу Косова), после инцидента у којем је у близини Блаца, на граничном прелазу према Македонији дошло до пуцњаве између полиције и групе косовских Албанаца и заплене веће количине оружја.

Косовска полиција и Кфор су контролом две куће у Бегранцу пронашли одређену количину оружја и војне униформе, смештене у пластичном бурету, затим пиштоље, шест кутија са иницијалним капислама, једну аутоматску пушку, шест граната за минобацач и жице за детонацију.

У заплењеној опреми било је и униформи Ослободилачке војске Косова, блокови и признанице са натписом "Фонд истрајност", печати, и остало, пренела је данас приштинска штампа.

Није познат идентитет ухапшених. Нагађа се да је контроли у Бегранцу претходила контрола возила у селу Палденица, близу Ђенерал Јанковића, када је полиција пронашсла 360 метака.

У косовској полицији, међутим, нису могли да потврде да ли су хапшења и заплена повезани са оружаним инцидентом у Блацу, где је македонска полиција запленила велику количину оружја после обрачуна са униформисаним људима на граници Македоније.

Македонска полиција је трагала за оружјем ускладиштеним на планини Скопска Црна гора. У тој акцији полиција се сукобила са са 12-чланом групом, а у нападу је једна особа повређена.

Реч је о оружаној групи која је покушала да прошверцује оружје у Македонију, пренели су тамошњи медији.

У акцији је рањен Авни Рустеми, рођен у Приштини, који је, заједно са још једним чланом групе, Селманом Цуријем, такође са Косова, успео да побегне полицији и пређе на косовску територију.

Рустеми и Цури су на интернет сајтовима означени као припадници екстремистичких организација.

У акцији полиције откривена је већа количина оружја, које је било распоређено у четири бункера на три километра од места Блаце, а заплењено је тешко наоружање, укључујући митраљезе, гранате и противтенковске мине, као и извесна количина пластичног експлозива и детонатора.

Полиција је пронашла и велику количину муниције различитог калибра.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Брисел подржава акције Еулекса у борби против криминала

ПРИШТИНА, 30. априла (Тањуг) - Министар за инфраструктуру и телекомуникације Фатмир Љимај и шеф набавке у министарству Неџат Краснићи сумњиче се за злоупотребу милиона евра приликом додељивања тендера за изградњу путева на Косову, преноси данас приштински лист "Коха диторе".

Истрагу је отворило Специјално тужилаштво на Косову, а косовском премијеру Хашиму Тачије је директор за спољну политику Савета Европе Роберт Купер телефоном у четвртак пренео да Европска унија у потпуности подржава акције Еулекса у борби против криминала.

Еулекс је саопштио да је истрага у току, а међународни тужилац Јохан Ван Вресвијк је казао приштинским медијима да је отворен предмет под називом "Случај Љимај" и да акција није сведена само на Министарство инфраструктуре, већ и остала у косовској влади.

Лист "Зери" преноси да је опозиција на Косову охрабрила Еулекс да спроведе истрагу и да обрати пажњу на сваки случај сумње у корупцију.

Званичници владајућих странака у косовској влади су поновили да нико није изнад закона и да ће косовске институције да испуне своје обавезе на основу важећих закона и Устава.

Еулекс је у среду поподне претресао више објеката у Приштини и околини, запленивши документацију у вези са пословањем Министарства за инфраструктуру и телекомуникације.

Претресени су приватни објекти Љимаја и његових најближих рођака.

Истражиоци Еулекса су из Министарства изнели комплетну документацију и хард дискове.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Колегијум Дома здравља у Грачаници упутио писмо СЗО

БЕОГРАД, 30. априла (Тањуг) - Лекарски колегијум Дома здравља у Грачаници упутио је данас писмо Светској здравственој организацији (СЗО) у коме је позива да помогне у превазилажењу "алармантне" ситуације, настале због прекида телефонских веза на Косову и Метохији.

"Још једном апелујемо да нам помогнете, јер је ситуација алармантна и критична и бојимо се да се ускоро не деси случај који може резултирати смрћу због немогућности Службе за Хитну помоћ да интервенише", наводи се у писму Лекарског колегијума.

Истиче се да су због прекида линија здравствене институције потпуно блокиране у централном делу Косова и Метохије.

У писму, колектив Дома здравља је изразио наду да ће се СЗО и даље настојати да надлежни омогуће активирање сигнала фиксне и мобилне телефоније на територији јужне покрајине.

"Надамо се да ће СЗО наставити да улаже напоре да се телекомуникациони проблеми реше како би пацијенти поново могли да зову бројеве Службе за хитну медицинску помоћ, као што је било и пре акције искључења", каже се у писму.

Лекарски колегијум је навео да је у циљу спречавања нежељених ефеката искључења српских телефонских оператера увео патронажне прегледе пацијената који су често звали хитну помоћ, активирао мобилне екипе које дежурају на јавним местима у централном делу покрајине и набавио две мобилне линије локалног оператера ИПКО.

"И поред тога, за седам дана бројеви телефона су позивани само пет пута иако је хитна помоћ пре прекида линија дневно имала по 50 позива. Разлог је што пацијенти немају одакле да зову те телефонске бројеве", наведено је у писму.

Лекарски колегијум је подсетио да је на захтев СЗО пристао да се састане са представницима привремених институција како би се решили проблеми прекида телефонских линија, али да је састанак отказан из непознатих разлога.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ajd jos dva - tri  afirmativna posta o Americi , EU , NATO  zaredom ...  Smile
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
@G-H-O-S-T
Za pismene to su agencijske vesti.

Званичник Косова:У Србији постоје још три масовне гробнице

ПРИШТИНА, 30. априла 2010 (Бета) - Председник Комисије за нестале у Влади Косова Пренком Ђетај изјавио је данас да косовска страна има информације о постојању још три масовне гробнице на територији Србије у којима су сахрањени косовски Албанци.

"Имамо информације да у Србији постоје три масовне гробнице у којима су сахрањени Албанци током асанације терена у време рата на Косову 1999. године. Једна је у близини села Тупале, у општини Медвеђа. Друга у месту Рудница код Рашке и трећа у језеру Перућац", казао је Ђетај.

Током јучерашњег дана представници владних комисија за нестале из Приштине и Београда, обишли су место у близини Сијаринске бање у којој се наводно налази једна масовна гробница.

Ђетај каже да је на могучност постојања масовне гробнице упозорио један сведок из тог краја који тренутно живи у Приштини.

"Описивао је да је било кретања возила, копања, транспорта, да се ноћу радило, под рефлекторима", каже Ђетај.

И члан комисије из Приштине, специјалиста судске медицине, Арсим Грџалиу каже да постоје информације о наводним масовним гробницама.

"Поред Медвеђе где смо били јуче, планино је да се током лета поново сагледа једна локација код Руднице, где се, како се сумња, налазе тела између 250 и 300 Албанаца", казао је Грџалиу.

Ђетај каже да ће у договору са Београдом и уз посредство Међународног комитета Црвеног Крста још једном обичи сумњиве локације и после тога одлучити шта ће се даље предузимати.

Према његовим речима сарадња радних група Косова и Србије је добра и без примедби.

Према подацима МКЦК на Косову се несталима сматра још 1.862 лица.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Главни одбор Д С С -а 22. маја у Звечану

КОСОВСКА МИТРОВИЦА,30. априла (Тањуг) - Главни одбор Демократске странке Србије (Д С С) биће одржан 22. маја у Звечану, потврдио је данас Тањугу портпарол Д С С-а Андреја Младеновић.

У Звечану, у Сали Радничког дома, 22.маја ће бити "врх странке - од председника, потпредседника, чланова Председништва, цео Главни одбор, то је више од 200 људи који ће доћи из Београда", казао је Младеновић.

Он је истакао да је Д С С једина партија која одржава седницу свог одбора на територији Косова.

Представници Д С С-а су прошле године у Косовској Митровици представили друго издање књиге Војислава Коштунице "Одбрана Косова".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Nokia 
У срушеном Доме културе у Призрену одиграна ''Српска драма''

У срушеном Дому културе на гредама, уместо на седиштима, глумци „Српске драме” из Приштине одиграли представу.

Захваљујем свима који су омогућили да на сцени израсте бреза, јер ове греде попадале са крова Дома културе су сасвим добра седишта.

Добро дошли на прву позоришну представу на српском језику у призренском крају, молим вас искључите мобилне телефоне, каже Ненад Тодоровић директор Народног позоришта из Приштине у спаљеном Дому културе у Срећкој код Призрена.

У његовим речима се не разликују иронија, цинизам, апсурд и стварност: дрво јесте израсло на сцени, на полусагорелим гредама у партеру седе старци који не могу да телефонирају јер су им приштинске власти прекинуле сваку везу са светом.

Тодоровић сматра да позориште мора да промени стратегију и да уместо доласка публике на представе, „Српска драма” из Приштине треба да одлази код својих гледалаца и изводи представе у њиховим становима, кућама, двориштима, срушеним домовима културе: „Морамо да променимо приступ јер је толико тога пропало, да нема смисла чекати да се систем промени. Свако има право, без обзира на услове, да живи са својим позориштем, зато ми долазимо у њихове домове и настојимо да им мењамо живот, макар и на ова два, позоришна сата. Одлучили смо да играмо и у градским срединама, по становима за неколико људи”, каже Тодоровић.

Кроз поломљена врата, преко гомила отпалог малтера, између багрема који је израстао на некадашњем балкону, наменски за мање представе прилагођеног простора, иду старци из Средачке жупе: први пут су након толико времена на некој представи, први пут су позвани на културни догађај.

Учитеља у пензији Тому Томића довезли су у дом, лепо се обукао и сео у први ред.

„Годинама само гледамо како нешто нестаје, како нам пропадају школа, дом културе, како се односи наша имовина и људи одлазе.

Зато нам ово јесте нада да можемо живети, да се можемо насмејати као људи. Ја сам захвалан позоришту и желим да се и они врате својој кући. Тома се, већ деценију, труди да сачува од пропадања школу и цркву, жали се свим властима за однесене столице, прозоре, полупани кров и школски намештај.

Педесет метара продужног кабла за струју је мало, неће бити тона за представу, између зидова се чује река, под ногама глумаца се ломи сагорели цреп. Почиње представа „Кокошка 2” – помешана времена; нејасна граница између света мртвих и света живих; комуникација и међуљудски односи противни устаљеним нормама стварности. За простор Косова и Метохије драма се везује само симболички, без патетике и стереотипног виђења овдашњих проблема. Енергија, комуникација са публиком, аплаузи и реакције су на истим местима као и у другим „срећнијим срединама”.

„Ово је комедија апсурда, мада, чини ми се, нема апсурдније ситуације од ове у којој се сада налазимо. Све је на једном месту: емоције, тежак жанр и чињеница да ови, углавном старији људи, због услова у којима живе, препознају апсурд и реагују на њега”, сматра режисер и писац комада „Кокошка 2” Бојан Стојчетовић. Универзални систем знакова и чињеница да се неко сетио заборављених људи додатно повезују публику.

„Играћемо ми ту још. Чудан осећај стварају ови стари патинирани људи, као и овај дом. Мука, јад… али, добро је, добро је!”, прича глумац Бранко Бабовић, окреће се и тражи место где му присутни неће видети сузе.

Скупља се оно мало сценског инвентара, позоришно возило враћа публику која теже хода, остају голи зидови Дома културе и реченица једног од глумаца: „Карте нисмо наплаћивали, а није било греде која није заузета.”

Пренето са...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Od 2011. na Kosovo sa pasošem?

Građanima Srbije će od 2011. pri prelazu administrativne linije s Kosovom biti neophodan pasoš, saznaje "Danas" u kabinetu premijera Kosova Hašima Tačija.

Ma nemoguće????  Smile

Pa zar po "svojoj" zemlji da putujemo sa pasošem??

Au, moraće Jeremić pod hitno na još jednu tromesečnu turneju po nesvrstanim i arapskim zemljama. Dugo ga nije bilo na egzotičnim putovanjima, i šiptari odma pomisle da su se Srbi opustili.  Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
И члан комисије из Приштине, специјалиста судске медицине, Арсим Грџалиу

добар виц Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
  Помози Господе, да оборена у прах, из праха устане, да се расута сабере, да ослепљела прогледа,да убијена,мучена и спаљена,да заклана, згажена,објешена и распета,у знане и не знане гробове сахрањена, из свих гробова и мука васкрсла,цијела Србија,цијело српство стане под једну капу......српску капу.

Драги моји шиптари........када оду американци доћи ћемо МИ,а уколико не доживимо МИ доћи ће
наша дјеца или дјеца њихове дјеце али ћемо доћи у сваком случају МИ кад-тад.
Једна не злонамјерна: "не улажите пуно новаца".

IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 268 269 271 272 ... 999
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.