Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 17:58:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 232
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosovo i Metohija ili evropska unija  (Pročitano 110961 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 75
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Nije pitanje dali mi zelimo u EU vec dali nas oni hoce.Zadnji dogadjaji govore ocigledno da im ne pada na pamet.Zato bi svi zagovornici te utopije koja se vec sada raspada , a koji jako lice na one mlade komuniste u zagovaranju crvene ideologije, trebalo da primete da su jedine zapadne "investicije" one koje koriste srpsko-ruski trgovinski dogovor, kako bi svoju proizvodnju preko malih vrata ( uz manje poreze ) plasirale na novo i poprilicno veliko rusko trziste.Uzgred,zagovornike evropskih kredita bih podsetio da pozajmica mora da se vrati, a kako nam evropa ne nudi svoje trziste , tesko da bi smo se ikada izvukli iz kreditnog ropstva.
A EU nam je svesno dala ponudu koju NEmozemo prihvatiti: uzmemo vam teritoriju a damo vam dugove.
I sada smo jeftina radna snaga, niti jedna strana firma ne placa naseg radnika koliko i svog - samo naivac moze ocekivati da bi se to promenilo sa nasim clanstvom u EU.
Pokazalo se da najjace clanice EU(VB i FR) nemaju snage da se odupru americkom instruisanju, kao i da je ovim potezom priznavanja, Amerika zapravo radila na slabljenju ruske energetske dominacije,koja bi dosla do izrazaja preko Srbije u Evropi kao "izvoznika" gasa toj Evropi ( primetite ko se sve na ovom forumu bavio pljuvanjem poi ruskom gasovodu - pa ce vam biti jasnije kome je interes USA ispred srpskog interesa )
O moralnim i nacionalnim razlozima necu govoriti - ko oseca njemu ne treba pricati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 172
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Kosovo i Metohija naravno !!! EU ce se raspasti za koju godinu,kada Amerika bude to odlucila.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Данило, земунац није лепо поредити ЕУ која је политичка и економска унија са међународним организацијама...
Такође разликујемо се у мишљењу око фондова и новца који треба да се слије у Србију...
Ништа у животу нисам чекао да ми падне са неба тако да ме ни то не привлачи...
Такође волите да кажете како КиМ нема везе са уласком у ЕУ. Опет лаж, јер Србија мора приступити дефинисаних граница а ми сматрамо КиМ Србијом...
Ми се разликујемо јер ви сматрате КиМ туђом земљом. И тако вам је лако да се њега одричете...
Приметио сам да причате како је ЕУ нејединствена... То није истина, сви заједно су донели одлуку о мисији и њихов представник (Солана) је обишао јуче КиМ као независну земљу...
Свака част Румунији, Шпанији и Кипру али битно је рећи да водеће државе те уније отимају КиМ под невероватним и лажним изговорима, користећи силу и понижавајући и кудећи наш народ на сваком кораку...
Ја у такво друштво не идем јер нисам бескичмењак већ човек... Макар гладан и макар без могућности за кредит за аутомобил  Smiley 1

И још једно, ваша тврдња да ми не можемо да постојимо без уласка у ЕУ је још једна лаж! Можемо и морамо, јебеш државу која не може да постоји у тим условима...
И јебеш унију која те својим офанзивним ширењем тера да без ње не можеш!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Smatram da se ulazak u EU ne moze uslovaljavati odricanjem od Kosova , ako ni zbog cega drugog onda zbog toga sto ti vishe niko  ne moze garantovati da je ucenama kraj. Za ili protiv EU? Pa ..protiv. Moje je misljenje da ako srpski narod pametan i vredan i ima proizvode koji mogu biti konkurentni na svetskim i EU trzistima, nema potrebe da bude clan EU. Za dobar i kvalitetan proizvod uvek ima kupca. Pogresno se misli da je clanstvom u EU zagarantovan lep i lagodan zivot. E pa nije bash. Daleko je od toga.

Ja posmatram to drustvo (EU) kao neki veliki plac sa velikom i lepom kucom, travnjakom i shupom za alat. E pa mi cemo zajedno sa nashim susedima u tu shupu za alat. Mozda cemo dobiti slobodu da shetamo po travanjaku , ali u kucu necemo smeti da ulazimo. Ekonomski dzin, politicki patuljak i vojni crv....to je americka vizija evrope i to se ostvaruje. Pitanje je samo kad ce se raspasti. Osvestimo se na vreme.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 135
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Neće nama ništa biti bolje dok nam se ovi ne skinu sa grbače.
Fali im samo Tadić !!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

demonstranti, samo fali Boris.jpg
(110.85 KB, 696x500)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
O čemu ti pričaš? Izgubljeno je ono što izgubiš u ratu, a ako nisi obavešten, mi smo ovde vodili bar dva kosovska boja (1389. i 1999.) i u oba smo bili jebena tj. poražena strana.
Три. А 1912. смо изједначили на 1:1. Сада је судија признао погодак из офсајда, па губимо 2:1. Али, одговара нам и 2:2.
« Poslednja izmena: 20. Feb 2008, 12:52:42 od panini »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Neće nama ništa biti bolje dok nam se ovi ne skinu sa grbače.
Fali im samo Tadić !!

Бојане, што си нервозан?!?
Не пада снег да покрије брег, већ да свака зверка покаже свој траг. Иначе, код снега је добро и што се можемо скијати, а у овој ситуацији да сурфујемо на таласу антизападног расположења, и повежемо се са правим пријатељима - онима који нису признали "Kosova" а посебно са онима који су отворено стали против. Као председник Путин - лидер слободних народа света.
Чак је Ђелић рекао да су у ЕУ лицемерни смрадови... односно рекао је да су лицемерни, ово за смрадове сам мало дао себи слободе Smile

Битка за Косово тек почиње, и трајаће најмање 15 до 20 година. За то време нема ништа од савеза са онима који су нам упали у кућу.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Qtek 小米
НА ИВИЦИ

То што је управо Хавијер Солана први од светских политичара дошао у посету Приштини у њеном новом статусу веома је симболично. Бивши Генерални секретар НАТО-а дошао је да побере плодове победе. Оно за шта се борио пре девет година најзад се догодило, — непокорни Срби кажњени су анексијом дела територије у интересу Запада. Али покушај да се Србима још једном пљуне у душу није прошао некажњено, — истога дана ватра је захватила граничне прелазе са Србијом. На речи Солане о томе, како «мисија ЕУ треба да извршава своје обавезе на целој територији Косова», косовски Срби су одговорили експлозијама и паљевинама у Јарињу и Брњаку.
Заправо, да би се предвидела реакција Срба на дешавања ових фебруарских дана не треба бити пророк. Довољна је краћа историјска екскурзија. Нећемо далеко, — само пар епизода двадесетог века. Почетак Првог светског рата условило је убиство аустријског престолонаследника Франца Фердинанда у Сарајеву. Убио га је млади Србин Гаврило Принцип незадовољан дугогодишњом анексијом Босне. А сам рат је почео када је Србија одбацила аустријски ултиматум. Оно што спаја ова дешавања са данашњим даном јесте чињеница да је и тада Србија манифестовала крајњу мирољубивост, сагласивши се са свим тачкама овог понижавајућег документа изузев једне – размештања на територији Србије аустријске војске у циљу успостављања реда. Па и у Другом светском рату победничка парада земаља Осовине заустављена је у Београду. Срби се нису сложили са подписивањем Тројног пакта у марту '41. и то су пар седмица касније платили животом 12 000 Београђана.
Нико тачно не зна где је она танана граница, она линија, која не сме да се пређе. Али мени се учинило да је негде савим близу. Не, не онда када су одјекнуле експлозије на граници. Нешто раније, у време директног преноса заседања СБ УН, када је камера окрзнула лице предсдника Тадића који је будно пратио излагање британског амбасадора. Његов осмех лагано се трансформисао у претећу гримасу. И ако чак ни Тадић, одавно навикнут на лицемество и лаж велике политике, не може да контролише емоције у тако пресудном моменту, шта онда очекивати од обичних грађана, изложених свакодневним понижењима? Или је боље питање – када? Ако је тако, бојим се да ћемо неке историјске лекције морати да учимо поново.

Извор - Глас Русије
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Debian-2.0.0.12-
Данило, земунац није лепо поредити ЕУ која је политичка и економска унија са међународним организацијама...
Такође разликујемо се у мишљењу око фондова и новца који треба да се слије у Србију...
Ништа у животу нисам чекао да ми падне са неба тако да ме ни то не привлачи...
Такође волите да кажете како КиМ нема везе са уласком у ЕУ. Опет лаж, јер Србија мора приступити дефинисаних граница а ми сматрамо КиМ Србијом...
Ми се разликујемо јер ви сматрате КиМ туђом земљом. И тако вам је лако да се њега одричете...
Приметио сам да причате како је ЕУ нејединствена... То није истина, сви заједно су донели одлуку о мисији и њихов представник (Солана) је обишао јуче КиМ као независну земљу...
Свака част Румунији, Шпанији и Кипру али битно је рећи да водеће државе те уније отимају КиМ под невероватним и лажним изговорима, користећи силу и понижавајући и кудећи наш народ на сваком кораку...
Ја у такво друштво не идем јер нисам бескичмењак већ човек... Макар гладан и макар без могућности за кредит за аутомобил  Smiley 1

И још једно, ваша тврдња да ми не можемо да постојимо без уласка у ЕУ је још једна лаж! Можемо и морамо, јебеш државу која не може да постоји у тим условима...
И јебеш унију која те својим офанзивним ширењем тера да без ње не можеш!

Granice Srbije su od 17.2.2008. definisane, bar što se tiče EU. Svidelo se to nekom ili ne. Na nama je da pametnom politikom zadržimo Srbiju u obliku i veličini kakva je sad ili da samodestruktivno radimo na dodatnom smanjivanju teritorije.

Znači, svakodnevni život ide dalje, treba školovati decu, plaćati struju i gas, treba redovno izmirivati rate kredita itd. Većini ljudi je to primarno pitanje u životu, treba prošetati do ambasada EU zemalja pa prebrojati koliko Srba čeka vizu da ode odavde. 70% studenata svoju budućnost vidi daleko od Srbije, ako se stvari drastično ne poprave u ovoj zemlji. Nisam siguran da ti ljudi beže iz Srbije zato što žale gubitak Kosova, već zato što ne žele u XXI veku da žive po standardima iz XIII veka, tj. ne žele da budu Miškovićevi kmetovi za 200€ mesečno.

EU je put za vaskoliki oporavak i preporod Srbije, i Srbija će na kraju završiti u EU. Kad će to biti i kolika će Srbija tada biti, to zavisi isključivo od nas. EU može da nas primi 2015. u sadašnjim granicama, a može da nas primi i 2050. u granicama beogradskog pašaluka.

Pre 100 godina, početkom XX veka, za Tursku se u Evropi posprdno govorilo da je "bolesnik na Bosforu". Ako mi Srbi nastavimo ovakvom destruktivnom nacionalnom ideologijom, bojim se da će se o Srbiji u XXI veku govoriti kao o "teškom bolesniku na Moravi". A onda će nam razni "doktori" odlučivati o sudbini, jer svakom bolesniku život zavisi od "terapije" koju mu prepiše doktor.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Земунац...
Ти и ја се разликујемо у томе ко и како замишља живот!
Теби је можда Србија без КиМ, мени није нити ће икада бити...

Отворено тврдиш да је ЕУ васколики препород Србије  Smiley 1
Иста она која оптужује Србију за све и свашта и која жмури на злочине над твојим народом...
Иста она која прети и чије су нас чланице сравњивале са земљом...
Значи офанзивна унија која нас сили и малтретира, која нам узима територију је наша будућност, а ако не прихватимо да будемо са њима онда ћемо бити БГ пашалук???  Smiley 1

Ја кичму имам а сада више нисам сигуран да је ти имаш!

То што студенти чекају на визу само показује колико су затуцани и саможиви, без трунке достојанства и осећаја припадности некоме и нечему!
Томе доста доприносе и разноразне групе и медији које од ЕУ праве рај на земљи!

Што се мене тиче, рећи ЕУ јасно и гласно довиђења, не интересује нас да вам се прикључујемо а увек може сарађивати као што сад сарађујемо (трговина, бели шенген, студентски аранжмани...).
То ради озбиљна држава и озбиљан народ, а гмизавци гмижу док им откидају реп и по коју ногу на шареном путу ка рају овога света...

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 232
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 17:58:54
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.111 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.