Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Космополите, интернационалисти, мондијалисти...  (Pročitano 20144 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Само се још више упетљаваш. По теби је суштина злочина у Сребреници и Фочи иста оној која је била у Јасеновцу. Да ти ниси католичке вероисповести можда?! Не схватам толико идолопоклоништво према свему што долази са Запада. Све што ти оданде ваља је уникат, другде није било, а оно што је лоше, е то је као заједничко свима Smile
Е па неће бити, оно лоше што су радили Западњаци је код њих било најгоре - и по обиму и по суштини. Оно у чему су били добри, није резервисано само за њих. У понечему су имали највећа достигнућа, али и то је дискутабилно (имајући екологију у виду). И у тим "добрим" стварима (технологији) већ су их стигли народи Истока.
То што негде неко изјављује је небитно. Бенедикт се бавио много теологијом, и то вероватно гледа сувише уско-стручно. Мартин Лутер се није побунио против Рима због "природе Исуса Христа", него зато што је католичка црква била исувише моћна, и по њему корумпирана. Подржали су га многи феудалци из најовоземаљскијих разлога и све се одвијало "филмском брзином"... Позивање на Арминија и његову борбу против (царског) Рима је такође веома овоземаљско, а то су радили немачки протестанти (као касније немачки националисти, наравно и они наци). То је чисто географски спор, каквог нема између православаца и несторијанаца (рецимо). Осим ако двојство "небеског" и "замаљског" Јерусалима не сматраш географски, што би било такође веома погрешно.
Немаш никакав одговор на чињеницу да је муслиман или православац равноправан без обзира на порекло (ево отац Немање Кустурице се звао Мурат, што не смета нашим свештеницима  Smile ), док тако нешто није случај код Западњака. Они су покрштавали робове, али су ови остајали робови. Само зато што су имали другу боју коже. И зато што су неки имали незајажљив апетит према злату, цимету, шећеру, дувану, памуку...

Што се тиче освете и осталих ствари, један православни владика је рекао: Зло чинити, од зла се бранећи, ту злочинства нема никаквога. Од којег су се зла бранили Хрвати, осим ако не рачунамо оне фрустрације и опсесије Србима које видесмо у Феаноровом потпису?!
Иначе ја сам неискрени хришћанин, па ми је кошуља ближа од капута - односно ближи ми је Његош од Христоса.

И не рече за кога си гласао. Што се стидиш?! Да виде Срби за кога гласају они који изједначавају Јасеновац и Сребреницу Smile

Ukratko, valjda papa najbolje zna ko su hrišćani, a koji to nisu. Toliko o tvojim nestručnim naklapanjima o suštini razlika između katolika i protestanata. Da naučiš, dogmatske (suštinske) razlike između katoličanstva i pravoslavlja su minimalne, upravo sukobe ove dve grane hrišćanstva možemo sa punim pravom nazvati "ovozemaljske" razmirice.

Pravoslavni kmet je uvek bio kmet, i njegovi potomci su bili kmetovi, slično kao kod katolika i protestanata. Evropski (hrišćanski) feudalizam ne poznaje jednakost prema veri, već rodnu nejednakost po društvenim klasama. Tu nema nikakve razlike između pravoslavlja ili katoličanstva.

U islamu je nešto drugačije, tu svi muslimani imaju jednake šanse, bez obzira na društveno (klasno) poreklo. Teoretski, svaki musliman je mogao da postane otomanski veliki vezir, bez obzira da li mu je otac bio beglerbeg ili srpski (pravoslavni) seljak.

Ako me pitaš kakva je sličnost između Jasenovca i Srebrenice, reći ću ti potpuno otvoreno. U oba slučaja su zlikovci nastojali da za "vjek vjekov" očiste i zatru domicilno stanovništvo sa svojih vekovnih ognjišta. Možeš ti da guslaš svoje mitove, ali suština je u tome.

Nema tu osvete za Kravicu i slično, to su priče za malu decu. U srebreničkom slučaju, isto kao i u Prijedoru, Zvorniku itd. osveta je sporedna stvar, već je etničko čišćenje i zaokruživanje čiste srpske teritorije bilo primarni cilj planski sprovođen. Takav cilj se ne razlikuje mnogo od ustaškog cilja etnički čiste NDH.

Razlika je u razmerama zločina, ali već sam rekao da ne licitiram sa brojkama, već govorim o ideološkoj suštini.

Za koga sam glasao zna svaki forumaš ovde, kao što i ja znam za koga si ti glasao. Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Duh,

Teorije su ti na nivou stripa.

To što većina naroda Evrope podržava EU kao zajednički ekonomsko-politički projekat uopšte ne znači da ga smatraju idealnim već da na vagi vrlina i mana ima više onog dobrog.

Reći da EU ima veze sa nastojanjem Hitlera da mačem i tenkovima porobi celu Evropu je notorna budalaština. EU je mirovni projekat koji se zasniva na zajedničkim vrednostima koja su sušta suprotnost nacističkoj ideologiji. Demokratija, individualna prava, slobodno tržište, slobodan protok roba, kapitala i usluga na čitavom kontinentu i sloboda kretanja čitavim kontinentom.

А што се тиче Трећег Рајха и ЕУ, наравно да има доста сличности. У идејама економског ширења и повезивања, почетку од царинске уније, стандардизацији (мада су ова два ранији немачки пример - пример који је инспирисао Хитлера колико и касније бирократе). Реторика је повремено веома слична, цитирао сам ове - не види само ко то не жели да види.
Има и разлика, није све исто. Али ти категорички тврдиш да нема баш никаквих сличности. Чак ми се чини да се гнушаш такве могућности. Е, демантујем те подацима. Назив је идентичан - Europaische Wirtschaftsgemeinschaft

Standardizacija je tekovina civilizacije stara koliko i ljudski rod i nema nikakve veze sa Hitlerom i nacizmom. Kalendar, standardizacija u trgovini, za putovanja, u manufakturi i industriji, vojsci itd..Osim ako stare Grke, Feničane i Egipćane ne smatraš pretečama Adolfa Hitlera.

Carinske unije takođe nemaju veze sa Hitlerom. Prvu carinsku uniju u Evropi uvela je Pruska početkom 19. veka. U 20. veku prvu carinsku uniju u Evropi imale su države Beneluksa.

Treći rajh je jedan od neuspelih osvajačkih projekata da se ideologijom mržnje, rata i sile kontinent ujedini tako što će jedan narod svojom čizmom podjarmiti ostale.To nema nikakve veze sa EU.

« Poslednja izmena: 01. Jul 2008, 14:33:23 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Ukratko, valjda papa najbolje zna ko su hrišćani, a koji to nisu.

Боље зна наш Паја, живи светац  Smile

Citat
Da naučiš, dogmatske (suštinske) razlike između katoličanstva i pravoslavlja su minimalne

Ко бре прича о догми, нечему што стоји на стерилном папиру. Ја причам о суштинском осећању света, Weltanschauung што би рекли твоји драги Немци. Smile
Баш се Хенри од осам жена претворио Енглеску у протестантску земљу због неке догме, или другачијег схватања "природе Христа"... ја бих пре рекао да је то зато што му папа није дао развод Smile

Citat
Pravoslavni kmet je uvek bio kmet, i njegovi potomci su bili kmetovi, slično kao kod katolika i protestanata. Evropski (hrišćanski) feudalizam ne poznaje jednakost prema veri, već rodnu nejednakost po društvenim klasama. Tu nema nikakve razlike između pravoslavlja ili katoličanstva.

Шта трућаш ти, ја ти говорим о плантажерском ропству западних Европљана над људима друге боје коже, а насилно доведеним у исту веру. Јеси ли можда чуо за библијска објашњења ропства којима су прибегавали протестанти (рецимо "клетва Хамових синова"). Да није трагично било би смешно Smile
Са друге стране Руси се нису односили као према робовима према другим народима православне вере. Истина, нису се тако односили ни према муслиманима, па ни према будистима и паганима.
А за твоју информацију Краљевина Србија је укинула ропство пре него Сједињене Америчке Државе.

Citat
Ako me pitaš kakva je sličnost između Jasenovca i Srebrenice, reći ću ti potpuno otvoreno. U oba slučaja su zlikovci nastojali da za "vjek vjekov" očiste i zatru domicilno stanovništvo sa svojih vekovnih ognjišta. Možeš ti da guslaš svoje mitove, ali suština je u tome.

Nema tu osvete za Kravicu i slično, to su priče za malu decu. U srebreničkom slučaju, isto kao i u Prijedoru, Zvorniku itd. osveta je sporedna stvar, već je etničko čišćenje i zaokruživanje čiste srpske teritorije bilo primarni cilj planski sprovođen. Takav cilj se ne razlikuje mnogo od ustaškog cilja etnički čiste NDH.

Да, јадни мали зликовци Насера Орића...
Него, да видимо за кога гласају они који багателишу злочине почињене над Србима.

Citat
Za koga sam glasao zna svaki forumaš ovde, kao što i ja znam za koga si ti glasao.

ЗЕС или ЛДП, а?
Видиш, ако се мени треба да буде непријатно због неког примитивног радикала, свакоме ко мисли да је патриота а гласао је за ове опције треба да буде непријатно због тебе и таквих као што си ти!

Citat
Standardizacija je tekovina civilizacije stara koliko i ljudski rod i nema nikakve veze sa Hitlerom i nacizmom. Kalendar, standardizacija u trgovini, za putovanja, u manufakturi i industriji, vojsci itd..Osim ako stare Grke, Feničane i Egipćane ne smatraš pretečama Adolfa Hitlera.

Наравно, све империје имају нечег сличног, а Хитлер и Солана су продукти ХХ века Smile
Да видимо то на речима професора Хункеа, економског савњетника НСДАП и запосленог у државним органима СР Немачке после рата:
"Економско усмеравање није моментално решавање хитних ситуација, већ основа нове теорије и праксе.

Економско усмеравање није идентично тенденцијама централне планске економије. Оно не покушава да онемогући индивидуално управљање кроз државну оперативу.

Економско усмеравање значи следеће: нове инструкције креативним и конструктивним снагама појединаца, у вези са целим системом; креирање конзистентног погледа на економију; бирање важних задатака кроз политичко вођство и коначну одлуку државе о свим питањима у вези економске снаге. Осим ових ствари, економија је слободна и одговорна сама себи."

Дакле, улога државе каква постоји и данас у земљама ЕУ, и то баш према стандардизацији ("креирање конзистентног погледа на економију"), а не рецимо кроз улогу државе као купца или инвеститора (Њу Дил, америчке војне поруџбине)...
Уопште, занимљиво је то да код Американаца одавно постоје "де факто индустријски стандарди", најбољи пример је Microsoft, или војска дефинише стандарде, док је у немачкој мисли (истина још пре нациста) та улога додељена државној координацији индустрије. Па до пре неку годину су се надгорњавали Гејц и ЕУ-бирократија.
Да ли је онда немогуће да су умови нациста коришћени приликом развијања "Заједнице за угаљ и челик"?!

Citat
Carinske unije takođe nemaju veze sa Hitlerom. Prvu carinsku uniju u Evropi uvela je Pruska početkom 19. veka. U 20. veku prvu carinsku uniju u Evropi imale su države Beneluksa.

Ја сам то и рекао. Занимљиво је како су нацисти и евроунијати следили исте узоре - немачке националисте 19. века. Рајхсминистар Функ:
„Још једном је економски и технички прогрес тај који гура ка формирању великих континенталних економских области. Садашња технологија нуди могућности које не могу потпуно искористити националне економије. Границе нација су се приближиле кроз све већу брзину возова, проширење мреже путева и пловних токова, трансконтиненталне ланце набавке енергената, који нуде много потенцијала, и најзад, авиона. Изван Европе су већ формиране огромне економске области, или су у процесу формирања, дејством ових фактора. За своје добро, Европа мора бити гурнута из романтичне назадности."

„Размена роба између нација неће још бити посматрана као домаћа трговина зато што је још рано разматрати потпуно уклањање баријера. Као велика трговинска област ипак ће уживати све привилегије као тржиште под државном управом. Румунски фармер, норвешки дрвосеча, холандски баштован и дански сточар, неће више бринути о томе где ће продати своје производе или да ли ће одговарајућа цена наградити њихове напоре. Они ће знати да међудржавни уговори одређују сигурну производњу и продају, и да су спекулације и кризе ствар прошлости. Текстилне компаније у Протекторату, француски хемијски радници и белгијски рудари неће више живети у страху од ниских надница и незапослености."

Човече, к'о Солана да говори... или можда Барозо?! Smile

Узгред, није ли Данило причао како су Немачка и Аустроугарска биле нешто назадно, за разлику од УК и Француске, узорних демократија (све са колонијалним полуробовима), па је зато избио Први светски рат?! Мада, не би било то Данилу прва контрадикција. Исти је говорио како је Гаврило Принцип био убица и терориста. Онда испада да су Британија и Француска истовремено браниле тероризам & демократију! Smile

Важно објашњење: Ја и не говорим да је све што су нацисти радили било лоше. Само уживам у занимљивим сличностима, као што је сам назив: „Europaische Wirtschaftsgemeinschaft".
Онда гледамо занимљиве реакције као што је ова:
Citat
Treći rajh je jedan od neuspelih osvajačkih projekata da se ideologijom mržnje, rata i sile kontinent ujedini tako što će jedan narod svojom čizmom podjarmiti ostale.To nema nikakve veze sa EU.

ццц... како истина боли.
И јеси ли убедио самог себе да ЕУ нема никакве везе са Хитлером!? Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
@ Duh

nemam nameru da sa tobom raspravljam o teološkim pitanjima, očigledno nemaš pojma o čemu govoriš. Ja govorim o suštini, ti trućaš o rasizmu prema crnim robovima. Rasizam je zajednička tekovina hrišćanstva, mislim da je imperijalna Rusija još bolji primer od američkih robovlasnika. Treba nešto da naučiš o sudbini raznih mongoloidnih etničkih zajednica u Sibiru i srednjoj Aziji, pa onda da nam pričaš o sudbini crnih robova na plantažama pamuka.

Što se tiče zločina, reći ću ti samo da je meni podjednako odvratna velikohrvatska ideologija kao i velikosrpska ideologija. Obe su zasnovane na istorijskim falsifikatima i obe su iskazale svoju otimačku i zločinačku suštinu, kad im se pružila istorijska prilika.

Toliko o tome, nema razloga da se sa tobom upuštam u beskorisnu polemiku oko "bagatelisanja" zločina nad srpskim narodom. Ja sam već deset puta ponovio da ne licitiram sa brojkama, već govorim o ideološkoj osnovi tih zločina.

Istina je da su Srbi u 20. veku najviše postradali na ovim prostorima, ali je i činjenica da je megalomanska velikosrpska ideologija imala najveće teritorijalne pretenzije prema nesrpskim etničkim prostorima, pa su se baš svi naši susedi udružili protiv nas, i zato nismo imali ni jednog jedinog saveznika u neposrednom okruženju.

Npr. ratni plan Srbije u I balkanskom ratu je bila podela Albanije tako što bi severni deo uključujući Tiranu i Drač bili u Srbiji, a ostatak teritorije Albanije (južno od reke Škumbe) bi bio u Grčkoj. O čemu mi ovde pričamo?????

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

121.gif
(160.45 KB, 697x1024)
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Treba nešto da naučiš o sudbini raznih mongoloidnih etničkih zajednica u Sibiru i srednjoj Aziji, pa onda da nam pričaš o sudbini crnih robova na plantažama pamuka.

Шта да научим? у Руској Федерацији опстају народи и од пет стотина припадника, имају своје аутономне области. Колико је опстало аутохтоних народа у Америци?! Чак западно од Урала, у Европи, како би ти рекао, живе пагани Марији. Један једини пагански народ у Европи, и то људи угрофинског говора.
Него, ти мора да живиш у неком паралелном свету, где су сви белци добри осим злочестих Руса и српских радикала. А они који нису бели су само једни заостали...

Citat
Što se tiče zločina, reći ću ti samo da je meni podjednako odvratna velikohrvatska ideologija kao i velikosrpska ideologija.

Лепо, него има доста оних који су гласали за исто што и ти, па им није "подједнако" као теби (и Тадићу рецимо)...

Citat
već govorim o ideološkoj osnovi tih zločina.

Не постоји идеолошка основа злочина у Сребреници. Чак у пресидама "међународног суда" (ха, ха) стоји да је пред Петровдан дошло до "промене плана", па су одлучили да побију све заробљенике (што иначе није геноцид по дефиницији, јер су пустили жене и децу). Дакле, да је то било инспирисано идеологијом, план за масакр би постојао унапред, не би било мењања.

Citat
Npr. ratni plan Srbije u I balkanskom ratu je bila podela Albanije tako što bi severni deo uključujući Tiranu i Drač bili u Srbiji, a ostatak teritorije Albanije (južno od reke Škumbe) bi bio u Grčkoj.

Ни Срби нису савршени.
Него, баш ово сам говорио оним за које сам мислио да су довољно патриоте, али ето нешто не воле Кину. Рекох - ни Срби нису савршени, што онда то да тражимо од Кинеза. Ни Кинези нису савршени, али ми је драго што Америка има конкурента Smile Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Значи, по овим мапама Енглези истерали своје...

Иначе, усред Албаније постоји град Берат (знан раније и као Белград), највеће православно средиште у Албанији, а на путу ка њему су, на пример, Житиште и Главаница. Тако да, Земунац, има о чему да се прича.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26

п.с. bf_109_g_6, величаш нетолеранцију и покоље, па да ли ти је "србосјек" доказ неке снаге у Хрвата?

poshto srba u hrvatskoj gotovo da vishe nema - ne bi me chudilo da ispadne kako je srbosek u stvari bio oruzje koje su koristili srbi da ubijaju "jadne" hrvate. to je prirodna posledica principa da istoriju pishu pobednici - ako srba nestane , nikog nece biti da zali za nama  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Треба објаснити нешто што се тиче толеранције и нетолеранције.
Уопште нисам за толеранцију према непријатељу, докле год има капацитета да буде непријатељ. Дакле, у рату ако имаш велики број заробљеника, види да ли имаш довољно средстава да их храниш до краја рата. Или у неки радни логор, као што су Руси држали Немце у Сибиру до 1955. Smile
Може да се исплати размена заробљеника један на један, но оно "сви за све", чак мислим да је "деведесетих" постојала таква НВО је чиста глупост. Шта, ослободити хиљаде Орићевих бојовника па да опет кољу?! Јок бре!Такође сам скептичан и према цивилима у рату. Жена и дете преко неког броја година може такође да користи калашњиков или ручну бомбу. То што нема униформу или тренутно нема оружје не значи ништа. Цивил је средњевековна категорија (тада је била потребна велика физичка снага, коју углавном имају само мушкарчине  Smile )

Сасвим је друга ствар кад живиш са неким ко је другачији, а да ти тај није начинио ништа нажао. Или рецимо да је било раније ратова, сад се зна ко сено коси, а ко воду косу, па дајмо могућности суживоту. Наравно, увек уз здраву дозу опреза.
Е, ту је управо разлика између Руса и западних народа. Тачно је да је у Русији било кметова. Тачно је и да је у време комунизма било гадних прогона. Али углавном ни једно ни друго није имало етничку компоненту. Кметови су били Руси, колико и не-Руси. Чак више ови први. Комунисти нису етнички или расно дискриминисали, са изузетком Татара и Чечена који су сарађивали са немачким окупаторима. Друга је ствар што неки поражени народи нису желели СССР (или раније царску Русију). Вероватно већина Мађара би радије видела Суботицу у Мађарској него у Србији, па шта!
У оквиру царске Русије су се одржавали ранији облици власти, колико је то било могуће. Аге и бегови су остајали аге и бегови, ако су поштовали нову руску власт (а у Пољској рецимо њихови племићи). Наравно, Совјетија је то све укинула, али тамо су постојали други облици заштите аутохтоности - аутономна република за сваку етничку групу.
И сад може ли неки "мислилац" који изједначава Русе и Американце да се погледа у огледало и самом себи каже "У Сједињеним Државама је очувана већа разноликост аутохтоног становништва"!?

Представљам вам пример руске толеранције - република Мари Ел на Волги

Етнички састав: Руси 47,5%, Мари 42,3%, Татари 6%
Верска опредељења: православци, староверци (православље пре реформи из 17. века), муслимани; такође и пагани (једини аутохтони у Европи) и Марла религија (комбинација хришћанства и тотемизма-шаманизма).
Језик Мариа је угрофински и пише се прилагођеном ћирилицом.
Има занимљивости за видети, најпознатија је Марий Чодра национални парк, где посетилац може уживати у јахању, вожњи чамцима, пецању и локалној дивљини...

IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung 
То није баш никакав пример руске толеранције. Да су Руси такви били према сваком народу на који су налетели, данас вероватно Русије не би ни било.

То о чему ти пишеш је наслеђе совјетског времена, када су као сви били једнаки. Због тога што сваки курчји народ тамо има већа права од Руса, Русија и јесте земља са највише скинхедса у Европи (и поред чињенице да су Немци нанели много зла Русима пола века раније).

Велики народи јесу паметни и сурови. Нису велики народи (бар део њих) одувек били такви. Русија ти је прави пример. Током доброг дела историје били су слабији од Пољске, коју су само пар векова касније малтретирали кад год су стигли. Ми нисмо велики народ, а можда смо могли бити. Нисмо сурови, а још мање смо паметни.

Ако тражиш примере руске толеранције могао си споменути Хазаре, малопре наведене Пољаке, Ингуше. Smile

И Јевреје. Smile Smile
« Poslednja izmena: 03. Jul 2008, 09:51:18 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 896
Zastava Kanada
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Motorola 
@zemunac22

Vec dva puta sam dokazao na ovom forumu da zestoko lupetas i bulaznis kao da si jeo bunike, postovi su ti puni nebuloza.

Vidim da si napisao domicilno stanovnistvo, a i da sam ne znas sta je domicil, porediti lokalitet Srebrenice sa sistemstskim unistavanjem jednog naroda u Jasenovcu na podruciju cele Hrvatske i Bih su takve nebuloze da mi se povraca koliko si ogranicen i koliki si pacenik.

Kada ti nestane argumenata ti pocnes pljuvati po Rusiji, isti sistem kao i USA koja je naduvala da je Staljin odgovoran za smrt 80.000.000 miliona sopstvenih drzavljana, a to sto su oni stavljali u logore sopstvene drzavljane tokom 2 svetskog rata je visoki domet demokratije.

Napises da su Srbi imali pretenzije na nesrpske teritorije, daj mi primer koje su to teritorije a ne da lupetas napamet.

Kazes svaki musliman je mogao da postane vezir, takodje ga zesce lupetas jer vidi se da ne poznajes istoriju, a i svaki Srbin je mogao da postane dvorski sluzbenik ako se iskaze u ratu bez obzira na drustveni status, ali to ti je sve teoretski a fakticki svake prestupne godine desi se neki izolovani slucaj.

Jedan lep primer krivice Srba koja u sustini postoji samo zato sto su branili svoja ognjista.

Srbi u Hrvatskoj osudjeni zbog etnickog ciscenja Hrvatskog naroda --------- Srba tamo vise nema
Srbi na KIM osudjeni zbog etnickog ciscenja Albanskog naroda --------------- Srba tamo vise nema
Srbi U gradu gde sam ja ziveo su cinili vecinu, ali su pobegli odma na pocetku rata, a da nisu sigurno bi bili krivi za etnicko ciscenje samo zato sto su branili svoja ognjista
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.