Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Космополите, интернационалисти, мондијалисти...  (Pročitano 20157 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung 
Насиље није нечији ексклузивитет, већ је везано за цео људски род.

Ти погроми Јевреја у Русији и Украјини које спомињеш су били суровији него у било којој другој земљи (не рачунајући Немачку).

Руси су такође свашта радили на Кавказу. Ингуше су протеривали и убијали, а на њихову земљу су се насељавали православни Алани (Осетини).

Нису Руси наивни. Зато су ту где јесу и зато не могу да их јебу као нас.

Врло паметан, али и врло суров народ кад затреба.
« Poslednja izmena: 30. Jun 2008, 22:08:11 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Нису Руси наивни. Зато су ту где јесу и зато не могу да их јебу као нас.

Врло паметан, али и врло суров народ кад затреба.

Шта јел не треба да буду сурови или не треба да буду паметни...?
Суровост је логичан пратилац величине и снаге (част изузецима мада нисам сигуран да их има...)

Чини ми се да је Кустурица рекао да је Милошевићева једина грешка била што се понашао као да нас има 250 000 000 и да имамо атомске бомбе...Нешто не мислим да би га неко ословљавао са балкански касапин да је којим случајем тако било...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung 
То је само обична констатација, за коју сам мислио да је нема потребе образложити, јер би требало свима бити јасна.

Да, треба бити суров и лукав. Током целе своје историје Руси су били сурови и према другим народима, али нажалост и према својима.

Такође су били и врло паметни, осим у појединим тренуцима, који су опет сам руски народ скупо коштали.

« Poslednja izmena: 30. Jun 2008, 22:14:32 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Земунац, није без основа. Али, ако је Србин рушио турску џамију, рушио је окупаторску џамију. Уосталом, не знам да су, рецимо
синагоге рушене. Али знам да су Шпанци, на пример, затрли Инке и Астеке. Знам да су Американци побили затечене домороце и сматрали ропство легитимним до пре 140 година, а да су аустралијски домороци дан-данас у резерватима. Знам и да се Кина једва ослободила западне окупације. као и Индија. И знам да су се Европљани повлачили из безобзирно испресецане Африке (и спојених непомирљивих непријатеља у некакве државне јединице) не хајући шта ће бити по њиховом одласку. Знам и да је апартхејд укинут врло касно.

Заузврат, у земљама које не потпадају под романско-германско културно наслеђе, оваквих примера систематског затирања немаш, или су врло ретки (једини озбиљан изузетак су погроми над Јеврејима у Русији, Украјини и Пољској).

Sve to stoji, osim "okupatorske džamije". Prvo, da se ispravim, nisu baš Karađorđevi ustanici srušili sve džamije u jednom cugu, ali su one sistematski uništavane kroz čitav 19 vek (u celoj Srbiji), a svi beogradski muslimani su proterani. Zar treba napominjati da je deda Alije Izetbegovića rođeni beograđanin koji je morao da se seli u Bosnu zbog "tolerancije" pravoslavnih komšija.

Kad pričamo o "okupatorskim" džamijama, šta ćemo sa verskim identitetom domaćih muslimanima (srpskog porekla) koji imaju istovetno istorijsko pravo na ove prostore kao i pravoslavni. Oni nisu okupatori svoje dedovine, a to što su promenili veru ne znači da nemaju pravo da se smatraju svoji na svome.

Mislim da je termin "okupatorske" džamije pogrešan, jer onda su i beogradske sinagoge "okupatorske", pa i katoličke crkve.

Znači, ja ovde ne licitaram sa brojem žrtava i ko je vršio stravičnije zločine, ja samo potenciram suštinu da je hrišćansko nasleđe isto i nama i katolicima, druga je stvar ko je pobio i proterao više ljudi u ime "boga i božanske ljubavi". Tu katolici daleko prednjače, ali to ne menja suštinu cele priče.

IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Zemunac je ljudi prolupao ili je presao u katolicku i muslimansku veru.
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Zemunac je ljudi prolupao ili je presao u katolicku i muslimansku veru.

Ništa od navedenog. Samo tumačim istorijske činjenice bez pristrasnosti i objektivno razmišljam, bez ikakvih emocija (nacionalnih ili verskih).

Насиље није нечији ексклузивитет, већ је везано за цео људски род.

Tačno tako, to je suština.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26

Дечко, не засмејавај ме...
Поприлично се сећам да је пре две године неки Енглез, професор шта га знам, рангирао европске народе по нивоу интелигенције. Наравно, да су његови Евглези били при врху... Куриозитет, исти је доказивао да су жене мање интелигентније од мушкараца Smile

nije rangirao narode - nego stanovnishtvo zemalja . i srbija je bila negde  pri sredini . da su u igri bili samo srbi , rezultat bi mislim bio drugachiji.

to istrazivanje nije radio jedan chovek , nego cela grupa. a to da zene imaju u proseku 2-4 IQ poena manje nego mushkarci je opshte poznata pojava , u svim istrazivanjima .

Sve to stoji, osim "okupatorske džamije". Prvo, da se ispravim, nisu baš Karađorđevi ustanici srušili sve džamije u jednom cugu, ali su one sistematski uništavane kroz čitav 19 vek (u celoj Srbiji), a svi beogradski muslimani su proterani. Zar treba napominjati da je deda Alije Izetbegovića rođeni beograđanin koji je morao da se seli u Bosnu zbog "tolerancije" pravoslavnih komšija.

takozvana tolerancija je glupost koju su izmislili judeo-liberali  Smile . svaka jaka drzava ne dozvoljava ideologiju koja bi mogla da je unishti  Smile . dok su srbi rushili dzamije , napredovali su . sad kad ih grade - u chabru smo ...  Smile.

inache , ti isti jevreji koji propovedaju "toleranciju" u svojoj zemlji (izraelu) drze muslimane u mishijoj rupi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
По "земунцу" испада да су Срби направили Јасеновац, и да је то део заједничког наслеђа Smile

Nisu, ali su napravili Srebrenicu ili masovni pokolj u Foči (u II svetskom ratu).

И која ти је ономатопеја, шмрц, шмрц или шмрк, шмрк... За оне којима је Велики Реформатор највећи човек који је живео икада се испоставило да је ономатопеја шмрк, шмрк Smile
Значи, ти изједначаваш дератизацију ратних заробљеника у Сребреници и осветнички акт у Фочи са геноцидом у Јасеновцу. Је ли "Земунац", за кога си гласао на последњим изборима?! Оно јесте да су Срби поприлично опијени "Европом", али не губим наду, ако довољном броју људи буду предочене чињенице Smile

Него, "Земунац" је натрапао на нешто, мада исувише површно тумачи те ствари.
Пре свега, није тачно да су Турци били толико толерантни. Највеће цркве (Света Софија је најбољи пример) претваране су у џамије. Постојала су правила која су се сводила на то да црква у неком месту не сме бити већа од џамије. Скоро сви српски манастири су бар једном спаљивани или рушени. Истина, често је дозвољавана обнова. Ове зулуме често је радио башибозлук, односно не може се кривити нека политика Порте. Али не сведоче о некој толернцији.

Истина је да је ислам (био!) поприлично толерантнији од хришћанства. Разлози за то су широки, понекад и компликовани... За то су потребне посебне теме. Рецимо да је хришћанство често контрадикторно, а те контрадикције могу изазвати острашћености. Са друге стране у исламу постоји оказионализам, о чему ће бити тема на религији... Дакле, Објаве се тамо донекле сматрају равноправним.

Међутим, не могу се поистовећивати прогони неверника у Византији, и међу православнима (или муслиманима) са оним које су радили католици и протестљантни. Једноставно је различита природа култура, о чему је Шпенглер доста говорио. У оквиру "арапске" културе имамо борбе "истина" - то су дакле све блискоисточне религије. Шпенгер се чак пита да ли је то монотеизам, јер се признаје реална снага туђим веровањима, од њис се стварно зазире. Пример: урбана легенда како је у последњим ратовима неки војник ВРС спалио џамију и онда је касније разговароа са својим другарима и само њему је минобацач разнео главу.
Међутим, од 1000. године је једна нова култура на северу Европе. Тада отприлике, 1054. године је последња шизма око "природе Исуса Христа". Па јасно је да се католици и протестанти око тога нису спорили. Њихов спор је дубоко овоземаљски. И онда та фаустовска култура постављао цео свет за своју мисију, можда чак и даље од света, што има своју хероику. А бројни аутохтони народи је памте по најгорем - од Кине до Перуа.
Има једна разлика која веома лако илуструје ово о чему причам. Кад неко постане православац или муслиман, он је у принципу равноправан са осталима. Црнац који је прихватао катличанство или неку од протестантских секти је и даље остајао црнчуга. Зато није чудо што су многа "браћа" прешла на ислам. Што би веорвали у белог бога?! Smile

Коначно, ја се распричах а слика вреди као хиљаду речи.
Срби никада нису користили овакве ствари:

п.с. bf_109_g_6, величаш нетолеранцију и покоље, па да ли ти је "србосјек" доказ неке снаге у Хрвата? Smile За све остлао важи
Уосталом није џабе тај гиф, односно линк у фолдеру пандисти (чедисти) Smile
« Poslednja izmena: 01. Jul 2008, 09:18:44 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
По "земунцу" испада да су Срби направили Јасеновац, и да је то део заједничког наслеђа Smile

Nisu, ali su napravili Srebrenicu ili masovni pokolj u Foči (u II svetskom ratu).

Значи, ти изједначаваш дератизацију ратних заробљеника у Сребреници и осветнички акт у Фочи са геноцидом у Јасеновцу.

ne izjednačavam i ne licitiram brojkama, govorim o suštini. Suština je da su ovi zločini izvršeni iz istih pobuda, a to je verska ili etnička mržnja i etničko čišćenje. Plus osveta koja je iskrenim hrišćanima strogo zabranjena, ako ćemo da se držimo svetog pisma. "Oko za oko, zub za zub, osveta će biti samo moja - reče Gospod". Osveta je božanska kategorija, bar za verujuće hrišćane.

Što se ostalog pisanija tiče, samo si potvrdio činjenicu da je islam (u načelu) tolerantnija religija od hrišćanstva, a što se tiče "prirode Isusa Hrista" moram ti reći da si u zabludi, teološke razlike između katoličanstva i protestantizma su mnogo ozbiljnije od "ovozemaljskih" i zadiru u samu dogmatsku suštinu vere, zato je sadašnji papa Benedikt XVI pre par godina izjavio da se samo katolici i pravoslavci mogu smatrati hrišćanima, a da su se pojedine protestantske crkve toliko udaljili od suštine da ih on (papa) smatra nevernicima.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Само се још више упетљаваш. По теби је суштина злочина у Сребреници и Фочи иста оној која је била у Јасеновцу. Да ти ниси католичке вероисповести можда?! Не схватам толико идолопоклоништво према свему што долази са Запада. Све што ти оданде ваља је уникат, другде није било, а оно што је лоше, е то је као заједничко свима Smile
Е па неће бити, оно лоше што су радили Западњаци је код њих било најгоре - и по обиму и по суштини. Оно у чему су били добри, није резервисано само за њих. У понечему су имали највећа достигнућа, али и то је дискутабилно (имајући екологију у виду). И у тим "добрим" стварима (технологији) већ су их стигли народи Истока.
То што негде неко изјављује је небитно. Бенедикт се бавио много теологијом, и то вероватно гледа сувише уско-стручно. Мартин Лутер се није побунио против Рима због "природе Исуса Христа", него зато што је католичка црква била исувише моћна, и по њему корумпирана. Подржали су га многи феудалци из најовоземаљскијих разлога и све се одвијало "филмском брзином"... Позивање на Арминија и његову борбу против (царског) Рима је такође веома овоземаљско, а то су радили немачки протестанти (као касније немачки националисти, наравно и они наци). То је чисто географски спор, каквог нема између православаца и несторијанаца (рецимо). Осим ако двојство "небеског" и "замаљског" Јерусалима не сматраш географски, што би било такође веома погрешно.
Немаш никакав одговор на чињеницу да је муслиман или православац равноправан без обзира на порекло (ево отац Немање Кустурице се звао Мурат, што не смета нашим свештеницима  Smile ), док тако нешто није случај код Западњака. Они су покрштавали робове, али су ови остајали робови. Само зато што су имали другу боју коже. И зато што су неки имали незајажљив апетит према злату, цимету, шећеру, дувану, памуку...

Што се тиче освете и осталих ствари, један православни владика је рекао: Зло чинити, од зла се бранећи, ту злочинства нема никаквога. Од којег су се зла бранили Хрвати, осим ако не рачунамо оне фрустрације и опсесије Србима које видесмо у Феаноровом потпису?!
Иначе ја сам неискрени хришћанин, па ми је кошуља ближа од капута - односно ближи ми је Његош од Христоса.

И не рече за кога си гласао. Што се стидиш?! Да виде Срби за кога гласају они који изједначавају Јасеновац и Сребреницу Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.