2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosarka: SCG na SP u Japanu 2006!  (Pročitano 49203 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Selektor košarkaša Dragan Šakota o odbijanju sportista da igraju za nacionalni tim
Bez države nema reprezentacije
Društvene promene odrazile su se na našu decu. Potrebna nam je država u koju mladi imaju poverenje. Videli smo u Nemačkoj kako se peva himna, kako se rizikuju povrede... Takođe, fudbaleri imaju mnogo teže programe rada i manju pauzu, ali to nije smetalo Dejvidu Bekamu da igra za Englesku i plače za vreme utakmice, napominje Šakota

Da li je reprezentacija svetinja? Jeste, za legende Bodirogu, Đorđevića, Divca... momke koji su proneli planetom ime Srbije. A, danas? Sudeći po ponašanju nekih reprezentativnih kandidata poslednjih godina, igranje za košarkaški nacionalni tim ne predstavlja zadovoljstvo, već vrstu opterećenja. Otkazi Dejana Milojevića, Nenada Krstića i Aleksandra Pavlovića nisu revolucionarno otkriće, već nastavak "trenda" koji nam je pomogao da se sa svetskog vrha strmoglavimo u košarkašku provaliju. Ipak, nisu igrači jedini koji čitajući rečnike nisu stigli do termina "kult reprezentacije". Od "plavih" su bežali i pojedini elitni treneri, ne želeći da preko leta rudarski kuju medalje. NJih je, za razliku od igrača, rukovodstvo Saveza neopravdano štitilo.

Zašto smo spali na to da selektor i Savez "jure" igrače na pripreme, zašto pojedinci ne mogu hrabro da kažu "ne", već pregovaraju posredstvom menadžera, zašto milioneri od 20 godina svakodnevno izjavljuju da je igranje za reprezentaciju stvar izbora, kao u televizijskom šou programu "Hoćeš-nećeš"?

IGOR RAKOČEVIĆ: CILJ VRATITI KULT "PLAVIH"

Kapiten nove generacije Igor Rakočević veruje da su novopečeni reprezentativci sposobni da povrate duh zajedništva i nacionalnog ponosa.
- Igranje za "plave" treba da bude dužnost, ali i uživanje. U ovom sastavu nema momaka koji su došli da grade ime ili da naprave nove ugovore i karijeru. Jedan od ciljeva nam je upravo da se ponovo oseti kult reprezentacije. Igrajući za nacionalnu selekciju dobio sam puno u životu. Lično, imao sam od koga da učim i ponosan sam što ću kao kapiten naslediti divnog čoveka - Dejana Bodirogu.

Selektor Dragan Šakota smatra da je suština problema mnogo šira od sportske tematike.

- Društvene promene odrazile su se na našu decu. Potrebna nam je država u koju mladi imaju poverenje. Bez takvog osećaja teško je vratiti kult reprezentacije. Mogu naše legende svakodnevno da objašnjavaju šta "plavi" treba da predstavljaju u životima mladih igrača, ali to je samo mali korak. Generalno, momci moraju da shvate kako je zadovoljstvo živeti i igrati za svoju zemlju! Samo, ljubav prema otadžbini je jako težak osećaj - kaže Šakota.

Kormilar "plavih" tvrdi da je upravo završeni Mondijal mogao da posluži kao lekcija iz patriotizma našim sportistima.

- Mogu jedino da budem razočaran i nezadovoljan, jer ponašanjem nekih igrača samo gubi reprezentacija. Videli smo u Nemačkoj kako se peva himna, kako se rizikuju povrede, mada fudbalske zvezde imaju veće ugovore od košarkaša. Takođe, fudbaleri imaju mnogo teže programe rada i manju pauzu, ali to nije smetalo Dejvidu Bekamu da igra za Englesku i plače za vreme utakmice!
Mada je odbijanje poziva bez valjanog obrazloženja vredno stroge kritike, selektor Šakota je pogodio suštinu.

- I pored svega, protivnik sam represivnih mera i argumenata da neko mora da igra za reprezentaciju - jasno je poručio Šakota.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Predrag Bojić iznenađen podrškom koju je Darko Miličić pružio Nenadu Krstiću
Eto, ispašće na kraju da sam ja zlikovac...

Kada je nedavno osuo paljbu po onim igračima koji su odlučili da se ne odazovu pozivu selektora Dragana Šakote na pripreme za Svetsko prvenstvo u Japanu (posebno po Nenadu Krstiću), Predrag Bojić je očekivao sve samo ne da na kraju, u celoj priči, on ispadne "negativac".

Daleko od toga da direktor nacionalnog Saveza svojim oštrim reakcijama nije zadobio podršku većeg dela javnosti, ali se takođe ne može reći i da je prošao bez opozicije. Prekjuče je na stranu Nenada Krstića stao i Darko Miličić, koji je u intervjuu našem listu sve Krstićeve kritičare nonšalantno nazvao "sisicama"...

- Eto, ispašće na kraju da sam ja zlikovac... Zašto me sada neki ljudi napadaju, ja to stvarno ne znam, ali valjda i to nešto govori, zar ne? Neću da se ponavljam, ali opet ću reći da je reprezentativni dres svetinja, a da je uspeh naše selekcije u interesu cele nacije. Ima li od Boga većeg dara nego ukazana mogućnost da usrećite osam miliona ljudi - zapitao se direktor Saveza.

Kada se već spominju "interesi nacije", valja napomenuti da je i naš Savez u prošlosti često znao da izneveri iste. Bojić to nevoljno i samo delimično priznaje, ali nije spreman da pravi bilo kakve paralele:

- Ako sam dobro razumeo, pitate me kako da očekujemo od igrača da štite nacionalne interese ako Savez nije uvek uspevao da učini to isto?! Nisam siguran da to ima veze jedno s drugim. Svako je odgovoran za svoje postupke. To što nam se država raspada, ili nam je politika loša, ili što je prednost data Jadranskoj ligi a ne domaćem takmičenju, nema veze sa odgovornošću koju svaki igrač treba da oseća prema reprezentaciji. A, njima je to, izgleda, jako teško objasniti - rekao je Bojić za Glas.

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple iPhone 3Gs
Plavi košarkaši završili prvi deo priprema

Košarkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore putuje u četvrtak u Italiju na drugi deo priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu, posle okončanog uvodnog dela u Beogradu, koji je okupio većinu debitanata u nacionalnom timu.

Radom u prvom delu svi du zadovoljni, a selektor Dragan Šakota rekao je da je cilj utakmica u Italiji uigravanje i da ne treba još očekivati rezultate.

"U ovoj fazi, bez obzira na protivnike, rezultat ne može biti primaran, već traženje igre. U ovoj fazi priprema suviše je rano da udjemo takmičarski. Ove utakmice će nam dati sliku gde smo slabiji, a gde jači i šta treba da se menja", rekao je Šakota.

"Osnovna ideja selekcije je podmladjivanje, tako da je mnogo igrača prvi put ovde i normalno je da su željni rada i treninga i da izvršavaju sve obaveze. Osim lakše povrede Mileta Ilića, nismo imali nikakvih problema", rekao je Šakota.

Ilić je imao problema sa tetivom, zbog čega nije trenirao dva dana, ali bi jako brzo trebalo da se vrati treninzima.

SCG ostaje u Bormiju do 24. jula i trebalo bi da odigra pet prijateljskih mečeva.

Kondicioni deo priprema protekao je u posvećenosti radu, dosta mirno i bez preterane pažnje javnosti. Mlada ekipa je spremno i disciplinovano odradila prvi deo priprema.

"Solidno se radilo. Sada imamo prijateljske utakmice da se spremimo za one ozbiljnije. Dobra je ekipa, dobro se radi, dobra je atmosfera", rekao je centar Darko Miličić, koji je i prošle godine bio član reprezentacije.

"Mislim da se dosta dobro razumemo medjusobno. Mnogo bolje nego prošle godine, iako smo maltene prvi put zajedno. Mislim da će biti bolje nego što mnogi očekuju", dodao je on.

Miličić je verovatno jedini član reprezentacije koji pokazuje sportsku agresivnost od početka priprema, i ne odustaje od nje.

"Šakoti se nije svidela moja izjava da možemo da batalimo košarku ako ne prodjemo grupu, ali ja i dalje stojim iza nje. Nemam šta da glumim ludilo, stvarno", rekao je Miličić.

Od ove generacije niko ne očekuje vrhunske rezultate, ali se svi nadaju da će ona uspeti da povrati "kult reprezentacije" medju mlade sportiste. Uprkos nedostatku rezultatskih očekivanja, igrači nemaju olak pristup nacionalnom timu.

"Niti osećam pritisak, ni opterećenje", rekao je plejmejker Bojan Popović.

"Sastav jeste podmladjen i nema rezultatskih očekivanja, ali nismo potpuno opušteni. Zna se ko je sve igrao i šta se sve stvaralo prethodnih godina, ne može da se dodje tek tako, opušteno, moraš da daš sve od sebe i pokažeš da nisi tu slučajno", rekao je on.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Igra na redu
P. Mr., 12. jul 2006

BEOGRADSKI deo priprema plavih košarkaša završen je u sredu , oko 15.00 sati, posle ručka u hotelu. Selektor Dragan Šakota je igračima dao voljno do jutros. Novo okupljanje je na doručku, a posle toga se kreće put Italije, na drugi deo priprema. Nova stanica plavih je u mestu Bormio, gde će imati i prve test utakmice.
- Za ovaj deo, koji smo upravo okončali, najvažnije je da nismo imali povređenih igrača - kaže Šakota. - Atmosfera u reprezentaciji je mirna, baš onakva kakva bi i trebalo da bude. Sve je završeno korektno, iako se radi o potpuno novoj ekipi. U nastavku priprema najvažnije je da igrači nastave da sarađuju, da budu radni...
Pred plavima u Bormiju su pet provera. Prva je već u nedelju protiv Italije. Naredni prijateljski susret je sa Turskom dva dana aksnije.
- Možda prebrzo ulazimo u utakmice - kaže Šakota. - Rezultati nam nisu u prvom planu, jer u ovom trenutku je najbitnije formiranje igre. I tako će da bude sve do polaska u Japan.
Posle dve prijateljske utakmice, sledi turnir u Bromiju, a plavi igraju protiv Grčke (21. jul), Italije (22) i Kanade (23).
U četvrtak u podne put Italije kreću: Rakočević, Avdalović, Popović, Tripković, Marinović, Erceg, Jorović, Cvetković, Miličić, Ilić, Radenović, Bogdanović, Raičević, Aškrabić i Nikolić. U stručnom štabu su: selektor Šakota, treneri Obradović i Vukoičić, doktor Radovanović i fizioterapeuti Kovačević i Popović.

RAIČEVIĆ NA VREME
MIROSLAV Raičević će plavima da se priključi na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, neposredno pred poletanje za Milano. On dolazi iz Moskve gde je bio na lekarskim pregledima pre potpisivanje ugovora sa Dinamom.

OBRADOVIĆ OD PETKA
TRENER Saša Obradović propustio je, zbog obaveza u klubu (Keln), prvi deo priprema.
Reprezentaciji će da se priključi u petak po podne, kad stiže u Milano iz Dizeldorfa.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Pripreme košarkaške reprezentacije za Svetsko prvenstvo
Premašićemo očekivanja
– najavljuje centar Miličić koji kaže da se sada igrači bolje razumeju nego lane. – Popović: Naša košarka nije propala. – Od sutra u Bormiju    
Velika očekivanja u Japanu: Darko Miličić na „Evru 2005” u Novom Sadu

Uprkos tome što se sa svih strana mogu čuti crne prognoze o mogućnostima naših košarkaša na Svetskom prvenstvu u Japanu (19. avgust – 3. septembar), kao i jedna fraza stara tri godine koju mnogi u timu i oko njega ponavljaju kao papagaji („uništen je kult reprezentacije”), postoje nepokolebljivi optimisti. Njihov glas je ovih dana, kad domaća javnost odjekuje od pokliča „lovaca na nepatriote”, melem za dušu.

Pored novog kapitena Igora Rakočevića čije je ponašanje i na treninzima u javnosti za čistu „desetku”, jedan od onih koji duboko veruju da podmlađena reprezentacija neće razočarati u Japanu jeste i centar Orlanda Darko Miličić (21 godina, 213 cm). Posle zapažene epizodne uloge na šampionatu našeg velikog razočaranja, na „Evru 2005” u Novom Sadu, od njega se očekuje da bude jedan od ključnih igrača u strategiji selektora Dragana Šakote.

Miličić je među prvima stao u zaštitu košarkaša Nju Džersija Nenada Krstića koji se proteklih nedelja „obračunavao” sa Savezom. Čak se i nekadašnjem kapitenu „plavih” Aleksandru Đorđeviću dopada Miličićev odnos prema reprezentaciji, pa ga zato vidi kao potencijalnog vođu ove generacije. Uprkos svim problemima s kojima se poslednjih godina susretala reprezentacija, Miličić mnogo očekuje od nje u Japanu, zato što veruje u sebe i svoje saigrače:

– Radimo punom parom i čekamo prve kontrolne utakmice da bismo mogli da kažemo nešto konkretnije o našoj igri. Ono što već sada primećujem je to da se bolje razumemo nego prošle godine kad smo se spremali za Evropsko prvenstvo. Onda smo imali više zvučnih imena, ali nam to nije pomoglo. Sada sam ubeđen da će u Japanu biti mnogo bolje nego što mnogi očekuju.

Ova reprezentacija ima znatno veći mir od svih prethodnih, jer ona ne mora da daje velika obećanja. Njena „težina” je neuporedivo manja – i u evrima i u imenima – od prošlogodišnjeg sastava koji je pucao na zlato a na kraju nije prošao ni osminu finala. Za mnoge mlade igrače Japan će biti šansa karijere, toga je svestan i plejmejker moskovskog Dinama Bojan Popović:

– Tačno je da nema velikog pritiska javnosti, ali to ne znači da smo rasterećeni. Moramo svakog trenutka da imamo obavezu prema svim onim imenima koja su pre nas izgrađivali našu košarku, ma kako se zvala reprezentacija, Jugoslavija, Srbija i Crna Gora ili Srbija. Treba da učinimo sve da dokažemo i našoj i svetskoj javnosti da naša košarka nije propala kako se to negde može čuti.

Reprezentacija sutra nastavlja treninge u italijanskom planinskom mestu Bormiju koji je našim ljubiteljima košarke poznat po zlatnoj medalji na Svetskom juniorskom prvenstvu 1988. koju su osvojili Đorđević, Divac, Kukoč, Rađa... Tu će odigrati prve utakmice, protiv Italije (16. jul), Turske (18), Grčke (21), pa opet Italije (22) i Kanade (23).

--------------------------------------------------------------------------

Ilić se vraća treninzima

Centar FMP-a Mile Ilić (22 g, 214 cm) prethodna dva dana nije trenirao zbog lakše povrede. Posle izostanka dvojice centara Nenada Krstića i Dejana Milojevića i neizvesnosti oko učešća povređenog Koste Perovića, on je postao igrač od velikog značaja za „plave”.

– Sa mnom je sve u redu. Počeću da treniram već sutra ili prekosutra – rekao je Ilić.

Raičević iz Moskve u Bormio

Dojučerašnji krilni centar Crvene zvezde Miroslav Raičević je od selektora dobio slobodno da otputuje u Moskvu da bi potpisao ugovor s prvakom Kupa Uleba Dinamom. On će danas iz Moskve doputovati u Italiju da bi se priključio „plavima” koji će koji čas ranije stići u Bormio.

Stiže i Saša Obradović

Saša Obradović, jedan od dvojice pomoćnika selektora Dragana Šakote, priključiće se reprezentaciji u Bormiju. On u prvoj sedmici, koja je uglavnom protekla u lekarskim pregledima i merenjima spremnosti, nije imao obavezu da prisustvuje treninzima. Šakota mu je izašao u susret jer su u pitanju neke obaveze koje je Obradović preuzeo pre no što je uvršten u stručni štab.

A. Miletić

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
PRAVAC ITALIJA!
Košarkaška reprezentacija SCG, posle sedam dana treniranja u Beogradu, danas putuje na Apenine na drugi deo priprema za SP u Japanu

Košarkaška reprezentacija SCG putuje danas u Italiju, gde će nastaviti pripreme za Svetsko prvenstvo u Japanu. U sklopu tih priprema plavi će odigrati pet utakmica, a protivnici su im selekcije Italije, Turske, Grčke i Kanade.
Iako su ranijih godina košarkaši sprovodili bazične pripreme na planini gde su radili uglavnom na fizikalijama, sada posle samo nedelju dana treninga u Beogradu već igraju prve mečeve. Ovo je drugačiji sistem rada, a selektor Dragan Šakota odlučio se za ovu varijantu, jer je po njemu mnogo korisnija.
- To je drugačije od onog što smo praktikovali ranije, ali će nam pomoći da što pre uđemo u ritam i uigramo se. Moram da istaknem da sam veoma zadovoljan odrađenim delom priprema u Beogradu. Svi igrači su dobro podneli treninge sem Mileta Ilića, koji ima lakšu povredu. U Italiji nastavljamo započeti ritam rada, pre podne ćemo raditi na snazi, a posle podne ćemo imati trening utakmice. Treba napomenuti da ovi mečevi nemaju takmičarski značaj. Bitno nam je da napravimo uvodnu koncepciju igre u napadu i odbrani. Ekipe su vrlo respektabilne jer tu su evropski prvaci Grci, domaćini Italijani, zatim Turska i Kanada - kaže selektor Šakota.
Prvu proveru srpski košarkaši imaće 16. jula protiv selekcije domaćina, a dva dana kasnije sledi utakmica sa Turskom, koju predvodi srpski stručnjak Bogdan Tanjević. Nakon toga plavi će odigrati turnir u Bormiju od 21. do 23. jula sa ekipama Kanade, Grčke i Italije. Kapiten reprezentacije SCG Igor Rakočević ističe da je zadovoljan atmosferom u ekipi i zalaganjem mladih igrača.
- Očekuje nas nekoliko utakmica u Italiji, ali rezultat nije bitan. Važno nam je da se što više uigramo i naviknemo jedni na druge. Atmosfera je odlična i vidim da su mlađi igrači veoma motivisani i da rade sa velikim elanom kako bi se dokazali selektoru. Teško je da prognoziramo koliki su nam dometi u Japanu, važno je da napravimo timski duh, a posle ćemo videti - kaže Rakočević.
Igrači su jedva dočekali ovaj put jer su željni da se, osim kroz trening, i na utakmicama izbore za mesto u timu. Centar plavih Darko Miličić prenosi pozitivne vibracije iz ekipe.
- Svi smo maksimalno naoštreni i jedva čekamo te pripremne utakmice u Italiji. Imamo mlad i talentovan tim, nedostaje nam samo iskustvo, ali nema veze. Dobra stvar je što nemamo imperativ pobede, tako da ćemo tu mogućnost iskoristiti za uigravanje - kaže Miličić.
(M. Na-D. S.)

Šta plave čeka do Japana?

13-24. jula Italija, utakmice (Turska, Kanada, Grčka i Italija)
25-28. jula Beograd, treninzi
29-31. jula turnir Španija (Portoriko, Kina, Španija)
01-05. avgusta Beograd, pripreme
07-12. avgusta Singapur (utakmice Argentina, Španija, Slovenija)
13. avgusta dolazak u Japan

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Analiza studenta psihologije i krila "plavih" Ivana Radenovića
Naši igrači nisu poremećeni
Iznenađen sam pozivom u nacionalni tim, ali sam baš ovako zamišljao atmosferu među saigračima. Psihologija mi puno pomaže i na parketu. Tražim odgovore na neka pitanja kako bih sebi olakšao posao, kaže najbolji defanzivac Arizona Vajldketsa

Prešao je četiri vremenske zone i pored napornog puta uspeo da prvi stigne na okupljanje reprezentacije. Na koledžu je nedelju ranije završio sa ispitima kako bi se na vreme pojavio na prozivci. Praktično, njegovo ime ništa nije značilo našim ljubiteljima basketa do poziva Dragana Šakote. Reč je o Ivanu Radenoviću (22), krilu i najboljem defanzivcu Arizona Vajldketsa (divljih mačaka), članu NCAA lige.

OD DANAS U BORMIJU

Reprezentacija SCG u jutarnjim časovima napušta hotel "Interkontinental"" i seli se u italijanski Bormio, gde će izabranici Dragana Šakote odigrati prve pripremne utakmice. "Plavi" prvo lete do Milana, odakle će autobusom nastaviti put do čuvenog skijaškog centra. Odmah po ostavljanju prtljaga u hotelu "San Anton", kondicioni trener Predrag Zimonjić odvešće igrače na obližnji fudbalski stadion kako bi Rakočević i društvo "protegli noge" od napornog puta.

ŠAKOTA, ZBOG GLASA JAVNOSTI, KRITIKOVAO MILIČIĆA

Darko Miličić je pre dva dana za Glas smelo poručio da "njegovi saigrači i on mogu da ostave košarku ukoliko ne prođu grupu". Takvo iskazivanje hrabrosti nije se svidelo selektoru Draganu Šakoti, koji je kritikovao mladog centra. Član Orlanda priznao je da njegove reči nisu oduševile Šakotu.
- Istina je da se selektoru nije svidelo šta sam rekao, ali ostajem pri svojoj tvrdnji - siguran je u "plave" Miličić.

- Iznenađen sam pozivom u nacionalni tim, ali sam baš ovako zamišljao atmosferu među saigračima - kaže Ivan Radenović. - Sećam se, kada sam imao desetak godina, gledao sam na televiziji Evropsko prvenstvo u Atini i posle našeg zlata postavio sebi cilj da jednog dana postanem reprezentativac. Najlepši osećaj je pobediti za svoju zemlju.

Radenović je započeo karijeru u Čukaričkom, a potom igrao za juniorske selekcije Partizana i reprezentacije. Postao je višak među "crno-belima" i tako mu je posredno učinjena usluga. Otišao je na koledž i jednim udarcem "ubio dve muve": studirajući psihologiju postao je velika uzdanica Arizona Vajldketsa. Završio je treću godinu i veruje da će uskoro diplomirati.

- Psihologija mi puno pomaže i na parketu. Razmišljam o svojim reakcijama, ali pratim poteze saigrača i protivnika. Tražim odgovore na neka pitanja kako bih sebi olakšao posao - objašnjava Radenović.

Talentovani Radenović izvršio je i psihološku analizu novih prijatelja iz reprezentacije.
- Svi su zdravi, nemaju psihičkih poremećaja - pokazao je smisao za humor igrač Arizone.

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Duško Ivanović daleko od selektora Crne Gore

Letnju pauzu srpski košarkaški stručnjak Duško Ivanović iskoristio je da posle 15 godina poseti Split, gde je kao igrač osvojio tri titule prvaka Evrope sa Jugoplastikom. Tom prilikom trener Barselone osvrnuo se na pisanje pojedinih medija da trenutno figurira kao prvi pik za preuzimanje fotelje selektora Crne Gore.

- Niko me nije kontaktirao iz Crne Gore, ali u ovom trenutku to i nije moguće da se dogodi. Propisi ACB lige ne dozvoljavaju da trener angažovan u Španiji istovremeno vodi klub i nacionalnu selekciju neke druge države. Takvu ponudu sam već imao dok je još postojala zajednička država sa Srbijom, ali sam morao da je odbijem - rekao je Ivanović.

Naš stručnjak je gostovao protekle nedelje na trenerskoj klinici u gradu na Jadranu, a učesnici su se tom prilikom osvrnuli na aktuelnu "igračku" situaciju na prostorima bivše Jugoslavije.

- Danas više nema takvog igrača čije bi ti dovođenje omogućilo da sto odsto možeš da računaš na titulu ili barem ulazak u finale. Gledam mlade igrače s područja bivše Jugoslavije, nema tu više one gladi za pobedom, želje za radom i usavršavanjem kakvu smo mi nekad imali... Danas nešto slično imaju Litvanci i Argentinci, ali opet ne u potrebnoj meri - izjavio je Ivanović.

Ivanović je rekao da nije zadovoljan sezonom u Barseloni, budući da je tim ostao bez trofeja, ali je menadžment katalonskog kluba proteklih nedelja uložio maksimalne napore kako bi se greške ispravile tokom predstojeće sezone.

- Nisam zadovoljan sezonom jer je ekipa ostala bez trofeja i finala. Kod igrača koje sam imao na raspolaganju nisam uspeo da nametnem igru kakvu sam želeo, tako da ćemo dovođenjem nekoliko igrača pokušati da popunimo nedostatke na nekim pozicijama koje su nam prošle godine bile kritične, a pre svega na bekovskoj poziciji. Početkom sezone imali smo Vilijamsa i Vujanića, ali se Miloš vrlo brzo povredio i sezonu smo praktično odigrali sa jednim bekom, koji, u stvari, više igra na poziciji dva nego jedan - dodao je Duško Ivanović.

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Igru na sunce!
V. PRERADOVIĆ, 13. jul 2006

NEKAKO neuobičajeno tiho, bez reprezentativne vreve, košarkaši Srbije i Crne Gore napustili su u četvrtak "Interkontinental" i uputili se u Bormio na drugi deo priprema za Mundobasket u Japanu (19. avgust - 3. septembar). Gosti hotela gotovo da nisu ni primetili momke u plavim majicama, odabrane za odbranu dve uzastopne titule prvaka sveta.
- Ne smeta nam što nema one medijske pažnje kao ranije, slabo i čitamo novine, radimo svoj posao - primećuje Vule Avdalović, jedan od igrača s najdužim nacionalnim stažom.
Poslednji se ukrcao selektor Dragan Šakota, slučajnim prolaznicima poznatiji od većine reprezentativaca.
- Lepši deo priprema je to što se ovi momci prvi put okupljaju, s velikim motivom da igraju za reprezentaciju. Osim što su neki od njih igrali zajedno u klubovima, ovo je potpuno nov sastav - kaže Šakota.
Prve timske korake načiniće u prijateljskim utakmicama sa Italijom (16. jul) i Turskom (18. jul), potom i na turniru u poznatom skijaškom centru na 1.200 metara nadmorske visine. Od 21. do 23. jula, rivali su prvak Evrope Grčka, Italija i Kanada.
- Igraćemo bez takmičarskog motiva kao osnovnog, normalno, uvek najbolje što možemo - priča Šakota. - U ovoj fazi nijedan igrač ne može da odigra više od desetak minuta, svi će dobiti priliku da pokažu koliko se na njih može računati. Pošto su otkazi poremetili plan da igramo na visoke igrače, koji su bili jači i brojniji deo tima, moramo da prenesemo ravnotežu i na ostale. Bez obzira na odnos pobeda i poraza, ove utakmice će nam mnogo toga pokazati. Veoma lako se čita šta funkcioniše, a šta ne. Posle odmeravanja s rivalima koji su trenutno možda i najjači u Evropi, imaćemo jasniju sliku pred sledeći turnir u Španiji, dok onaj poslednji u Singapuru mora da bude i takmičarski.
Plave je na aerodromu čekao novi igrač moskovskog Dinama Miroslav Raičević, koji je potpisao ugovor dan pre svog 25. rođendana. Kapiten Igor Rakočević u ranim jutarnjim satima "odleteo" je u Vitoriju na potpisivanje ugovora s Taukeramikom i istog dana se priključio plavima u Bormiju, gde će reprezentativnu perspektivu testirati još: Avdalović, Popović, Marinović, Cvetković, Tripković, Jorović, Bogdanović, Ilić, Aškrabić, Nikolić, Radenović, Erceg i Miličić, jedina potencijalna NBA zvezda u timu svetskog prvaka.
- Nema zvezda, ali se dobro kapiramo. Baš zbog toga mislim da možemo mnogo više nego što ljudi od nas očekuju - najavljuje Darko bliže upoznavanje sa ovom generacijom.

STRPLJENJE ZA PEROVIĆA
LEĐA Koste Perovića još su na terapiji u SAD.
- Kod takve povrede ne možete očekivati da posle dva dana bude kao da ništa nije bilo. Sačekaćemo da prođe jedna od dve nedelje terapije, pa da vidimo da li ima mesta nekom optimizmu ili nema - kaže Šakota.
Mile Ilić, koji je pauzirao zbog povrede tetive, u petak bi trebalo da se vrati treninzima plavih.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Pripreme košarkaške reprezentacije SCG
Samo mi je Partizan čestitao
– kaže Zvezdino „dete” Saša Obradović, prvak Nemačke s Kelnom i pomoćnik selektora SCG. – Vodeći srpski klubovi imaju duplo veći budžet od Kelna    
Nemačka kao dobar izbor: Saša Obradović na klupi Kelna

Saša Obradović spada u one retke ljude koji su zadužili i Crvenu zvezdu i našu košarku, mada je zbog svoje nenametljivosti često ostajao u medijskoj senci nekih manje kvalitetnih igrača. Tako i njegov trenerski uspeh, u debitantskoj sezoni u Kelnu – titula prvaka Nemačke, nisu pratile salve aplauza. Kad dođe vreme za čestitke neminovna su i poneka razočaranja...

– Partizan je jedini klub koji mi je čestitao na osvajanju prvenstva Nemačke. Poslao je čestitku i mojim igračima Vučuroviću, Nađfejiu i Šljivančaninu – kaže Zvezdino „dete” Saša Obradović, rođen 29. januara 1969. u Beogradu, od skora pomoćnik selektora SCG Dragana Šakote.

Pokidane veze sa Zvezdom

Izostala je čestitka od onih koji bi trebalo da čestitaju pre svih...

– Sa Zvezdom, na žalost, nemam nikakve odnose. Neki ljudi u njoj su, koliko znam, uvređeni što sam odlučio da svoje poslednje igračke dane provedem u Nemačkoj. Pokazalo se da je Nemačka uvek bila moj dobar izbor, i igrački i trenerski. Zvezdi želim sve najbolje.

Karijeru je počeo pre 20 godina na Malom Kalemegdanu. Bio je jedan od najzaslužnijih za prvu Zvezdinu titulu od 1972, osvojenu 1993. Kad je uspeh ponovljen, 1994, otišao je u berlinsku Albu koju je tada trenirao Svetislav Pešić. Nemačka mu je oba puta bila odskočna daska za reprezentaciju: iz Berlina je uvršten u jedan od najsjajnijih naših timova koji se 1995. vratio na vrh Evrope pravo iz „kandži” sankcija Ujedinjenih Nacija; nedavno je u Keln stigla i ponuda da bude pomoćnik selektora.

– Pre 12 godina nisam bio baš siguran da je Nemačka prava zemlja za mene, jer smatrao sam da imam kvalitet za neku bolju ligu. Pešić je bitno uticao na moju karijeru jer me je dva puta dovodio u Nemačku. Na trenerskom početku mnogo mi je pomogao i moj savetnik u Kelnu Draško Prodanović. Dragocena je i pomoć Zorana Kukića.

Evropsko zlato u Atini 1995, olimpijsko srebro u Atlanti 1996, evropsko zlato u Barseloni 1997, svetsko zlato u Atini 1998, evropska bronza u Parizu 1999, evropsko zlato u Istanbulu 2001. Tako izgleda njegova kolekcija medalja u reprezentaciji u kojoj je doživeo tešku povredu (pokidana Ahilova tetiva) na „Evru 1999” u Francuskoj što je, pokazalo se, bio jedan od razloga što „plavi” nisu stigli do finala (ostali bez plejmejkera). Zbog toga je propustio čitavu sezonu (1999/00) u Crvenoj zvezdi.

– Ta povreda je ubrzala moje pripreme za trenerski posao. Do tada sam razmišljao o tome koji auto da vozim, gde da odem na odmor, kako da se provedem, a onda sam shvatio da sve to nije toliko važno. Tih dana sam počeo ozbiljnije da analiziram trenerski posao i prikupljam neke podatke, mada sam posle toga još igrao.

Srpski igrači preskupi

U svojoj prvoj trenerskoj sezoni, završenoj pre nešto više od mesec, postao je prvak s Kelnom kome je malo ko davao šanse protiv objektivno jačih klubova Albe i Bamberga. Keln ima oko tri puta manji budžet i znatno mlađi tim (prosek 22,5 godine) od Albe koju je pobedio u finalu sa 3:1.

– Alba i Bamberg će biti favoriti i u narednoj sezoni. Keln mora da gradi svoje ambicije u skladu s budžetom. Nerealno je očekivati neki uspeh u Evroligi u kojoj je gro klubova bogatiji od nas. Zato nam je domaća liga opet prioritet. Krivo mi je što nisam pod pritiskom da moram da osvojim neki trofej, jer je to dobro za sazrevanje...

Keln je, po njegovim rečima, „siromaško” i u odnosu na naše najbolje klubove:

– Ne vidim zašto je naša košarka propala, kao što neki kažu. Mi i dalje imamo najviše talenata u Evropi. Rado bih doveo nekoliko igrača iz SCG samo kad bi Keln imao dovoljno novca. Naši igrači su toliko skupi da nema svrhe ni pitati za cenu. Znam da vodeći srpski klubovi imaju duplo veće budžete od Kelna.

On smatra da i reprezentacija, kojoj se juče priključio na pripremama u Bormiju (Italija), ima veliki potencijal:

– U našoj podmlađenoj reprezentaciji ima mnogo vrhunskih talenata. Pitanje je samo kada će to doći do izražaja, da li već ovog leta na Svetskom prvenstvu u Japanu ili dogodine na Evropskom prvenstvu u Španiji. Treba biti strpljiv s mladima.

U putu za Bormio, na svoj prvi trenerski trening s „plavima”, pokušao je da se seti svog prvog dana u njoj dok je bio igrač. I onda i sada bio je ispunjen ponosom:

– Došao sam u reprezentaciju vrlo motivisan i željan rada. Državni tim je uvek najveći izazov. Siguran sam da ću imati šta da naučim i od Šakote i Vukoičića ali i od naših mladih igrača.′

--------------------------------------------------------------------------

Svi mi dugujemo reprezentaciji

Na pitanje šta mu je pružila reprezentacija, Saša Obradović odgovara:

– Svi mi koji smo nosili plavi dres dugujemo reprezentaciji, ako ni zbog čega drugog ono zbog toga što nam je podigla rejting i donela bolje ugovore. Ipak, odnos prema reprezentaciji je pre svega odnos prema svojoj zemlji. Za nju se igra iz patriotskih razloga.

Aleksandar Miletić

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.349 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.