2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosarka: SCG na SP u Japanu 2006!  (Pročitano 48931 puta)
Svakodnevni prolaznik

Благо оном ко довјека живи, имао се рашта и родити

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 223
Zastava Под Румијом
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 6303
Хвала на појашњењу...  Smile
Сад ме је срамота јер се правим паметан...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Da se to igra kao za fudbal.. em sto nikad ne bi imalo para za tako nesto, em sto nikad ne bi mogli skupiti reprezentaciju... ovako po plasmanu znaci da u 2 godine treba zapeti 15 dana i uraditi nesto...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Touch Cruise

B92: Pešić novi - stari selektor?

Trener rimske Lotomatike i bivši selektor SRJ Svetislav Pešić mogao bi da postane novi trener košarkaške reprezentacije SCG, nezvanično saznaje B92.

Kako saznajemo, Pešić je pre nekoliko dana postigao dogovor sa čelnicima košarkaškog saveza i načelno pristao da preuzme “plave”.

Pešić je klupu nacionalnog tima napustio posle dva takmičenja na kojima je imao perfektan rezultat: 2001. osvojio je zlato na EP u Turskoj, a godinu dana kasnije, na sada već legendarnom Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu, vodio je našu reprezentaciju takodje do prvog mesta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Touch Cruise
KSSCG: Danas izbor predsednika

Košarkaški savez Srbije i Crne Gore u ponedeljak bi, konačno, posle mnogo peripetija i odustajanja nesuđenog predsednika Bore Stankovića, trebalo da dobije novog prvog čoveka ove organizacije. Delegati Skupštine KS SCG odlučivaće između dvojice kandidata ali je već sada sigurno da će novi predsednik biti Knežević, pošto oba rivala za ovu funkciju imaju isto prezime.

Na tome se, čini nam se, i završava sličnost između privrednika Dušana Kneževića, inače predsednika KK Atlas i prvog čoveka Upravnog odbora „EP 2005“ i njegovog prezimenjaka Gorana, gradonačelnika Zrenjanina i predsednika Košarkaškog saveza Vojvodine. Po opštim procenama, veliki favorit u ovoj trci je u javnosti daleko poznatiji biznismen Dušan, inače član dosadašnjeg Upravnog odbora KS SCG, koji je odmah posle Babićeve ostavke i nominacije Bore Stankovića, otvoreno ispoljio ambicije za ovaj posao. U svojoj predsedničkoj kampanji obećava promene u radu Upravnog odbora, reorganizaciju Saveza, profesionalizaciju domaće lige:

- Upravni odbor KS SCG treba da funkcioniše kao prava košarkaška Vlada, a zalažem se za njegovo proširenje, kao i reorganizaciju Saveza u kadrovskom i menadžerskom smislu. Moramo što hitnije izabrati selektora reprezentacije, a neophodno je da naša liga postane profesionalna, odnosno da ima primat u odnosu na Jadransku - ističe Dušan Knežević.

I drugi kandidat za predsedničku funkciju, Goran Knežević ima svoju viziju budućnosti naše košarkaške organizacije:

- Želim da pomognem, a fotelja predsednika mi nije potrebna radi lične afirmacije. Mi imamo samo krizu rezultata muške seniorske reprezentacije, dok ostale selekcije postižu odlične rezultate. Potrebno je izvršiti određene korekcije, proširiti krug onih koji odlučuju, odnosno preispitati način takmičenja i učešće naših klubova u Jadranskoj ligi - smatra Goran Knežević.

Uzdrmana košarkaška organizacija doskora najprofitabilnijeg srpsko - crnogorskog sportskog proizvoda tako će, najzad dobiti novog prvog čoveka sa prezimenom Knežević i, naravno, obećanja o povratku na staze stare slave. Preostaje mu samo da sa reči pređe na dela.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson K800i

12. decembar 2005.
PEŠIĆ SELEKTOR!
Trener Lotomatike prvi kandidat za naslednika Željka Obradovića na klupi plavih. Ako odbije ponudu, u igru uskaču Vujošević i Šakota
Svetislav Pešić će biti selektor košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore! Trener rimske Lotomatike, prema saznanjima Kurira, prvi je izbor gotovo svih uticajnih košarkaških stručnjaka. Pešić se, tokom gostovanja Lotomatike u Beogradu, koja je igrala protiv Crvene zvezde, sastao sa direktorom KSSCG Predragom Bojićem, koji mu je saopštio da su "svi za njega".

Takođe, i Božidar Maljković, trener Reala i član Stručnog saveta KSSCG, nedavno je predložio osvajača naša dva poslednja zlata na velikim takmičenjima (EP 2001, SP 2002) za selektora.
- Boža predlaže mene?! E, pa, ja predlažem njega! Nema dileme da hoću da budem selektor, samo ne treba žuriti, odnosno najpre treba srediti odnose u Savezu - kaže Pešić za Kurir i dodaje:

- Imam obaveze prema Lotomatici i važno mi je da ugovor ispoštujem do kraja. Ukoliko budem u prilici da uskladim obaveze prema klubu i nacionalnom timu, rado ću preuzeti reprezentaciju. Sastanak Stručnog saveta zakazan je za 24. decembra i tada će svi članovi reći svoje mišljenje. Ukoliko neko predloži drugog kandidata, taj će sigurno imati moju podršku!

Pešićeva sumnja u "opštu podršku" sasvim je na mestu, imajući u vidu poslednje događaje u Savezu. I kada je predložen Bora Stanković za predsednika KSSCG, svi su bili "za", pa se ispostavilo da nije tako. Izvor blizak Stručnom savetu za Kurir tvrdi da su, uz Pešića, glavni kandidati za Obradovićevog naslednika treneri Partizana i Zvezde Duško Vujošević i Dragan Šakota! Vujošević je selektirao ekipu koja je bila šesta na EP 2003, ali malo je verovatno da će trener crno-belih dobiti podršku javnosti.

I njegov prvi mandat protekao je u osporavanju, a stvar je kulminirala otvorenim napadom Dejana Koturovića na Vujoševića i njegov način rada! Šakota je, s druge strane, bio u stručnom štabu Željka Obradovića, ali nije učestvovao u svinjariji posle debakla na EP. On je i do sada uvek bio jedan od kandidata za selektora, ali je uvek završavao kao asistent u konkurenciji Ivkovića, Obradovića, Pešića... Ukoliko Pešić prihvati poziv, nema dileme da bi voleo da Šakotu vidi u svom timu.

Slavnić: I ja sam kandidat

Zoran Slavnić za Kurir otkriva da je i on ozbiljan kandidat za mesto selektora. Kako tvrdi legendarni Moka, njega su predložili Dražen Dalipagić i Ranko Žeravica.
- Niste čuli da sam i ja kandidat za selektora? Predložili su me Dalipagić i Žeravica. Jedini konkurent mi je Svetislav Pešić, jer se samo njegovo ime pominje u javnosti - kaže Slavnić.

Knežević predsednik

Košarkaški savez Srbije i Crne Gore danas će dobiti novog predsednika. Prvi čovek Saveza postaće Goran ili Duško Knežević, a odluka će biti doneta danas u 13 sati na Skupštini KSSCG u Kući košarke. Delegati KSS će sat vremena pre skupštine tajnim glasanjem odlučiti kojeg Kneževića će predložiti za predsednika. Dosadašnji predsednik Miodrag Babić podneo je ostavku posle debakla na EP.
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Touch Cruise
Goran Knežević novi predsednik KS!

U Kući košarke u ponedeljak je održana 5. vandredna sednica Skupštine KSSCG. Na zasedanju najvišeg organa naše košarke izabran je novi predsednik Upravnog odbora KS SCG, a to je Goran Knežević, gradonačelnik Zrenjanina i predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine.

Delegati Skupštine KS SCG odlučivali su između dvojice kandidata, privrednika Dušana Kneževića, predsednika KK Atlas i prvog čoveka Upravnog odbora „EP 2005“ i njegovog prezimenjaka Gorana.

Iako je pre današnje odluke, po opštim procenama, veliki favorit u ovoj trci bio Dušan Knežević, inače član dosadašnjeg Upravnog odbora KS SCG, pobedu je odneo Goran, a po nezvaničnim izvorima rezultat glasanja bio je 10:7.

Dušan Knežević je posle ostavke Miodraga Babića i nominacije Bore Stankovića otvoreno ispoljavao ambicije za da zauzme mesto predsednika, a u svojoj kampanji obećavao je promene u radu Upravnog odbora, reorganizaciju Saveza, profesionalizaciju domaće lige... Nezvanično, posle izbora novog čelnog čoveka Saveza, moglo je da se čuje da je pobedila “Babićeva struja.”

U prvom obraćanju medijima kao u svojstvu predsednika, Goran Knežević je rekao:

“Maksimalno ću se truditi da vaše poverenje opravdam. Košarka je sigurno naš najbolji nacionalni brend i naš nacionalni ponos. Kada je u pitanju košarka svi treba da klupske i privatne interese stavimo po strani i da u prvom planu imamo samo košarku. Košarka nije u velikoj krizi, odosno u krizi je u meri u kojoj je i čitavo naše društvo, koje je u tranziciji, u krizi. Osnovno je da se svi skupimo oko ove želje i da budemo jedinstveni i da se svi što pre vratimo na staze uspeha.”

”Naše mlađe slekcije i muške i ženske postižu sjajne rezultate. Naša ženska košaka je u usponu, naši igrači se i dalje draftuju u NBA. Potrebno je samo malo prodrmati organizaciju, malo zaboraviti na klubaštvo i privatne interese i bićemo opet na putu stare slave... Očekuje nas na početku rada nekoliko vrlo bitnih stavri, a prva je izbor selektora muške A selekcije i ja sam uveren da će Stručni savet vrlo brzo izaći sa svojim predlogom i ja se nadam da ćemo već do Nove godine imati novog selektora.”

“Treba proširiti krug ljudi koji učestvuju u organima koji donose bitne odluke. Treba proširiti Upravni odbor i na nama je da donesemo kriterijume i da dogovorimo procedure da se ti ljudi što pre uključe u rad. Predložiću na prvom UO da se do sredine februara 2006. napravi plan rada gde će i rezultati svakog od nas biti merljivi i gde ćes svako imati mogućnosti da učestvuje u radu.”
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhone 3Gs
Trener Rome najbliži klupi plavih pred SP 2006.

Pešiću, vrati se!

Još pet dana ostalo je do imenovanja selektora košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore. Kako je najavio Goran Knežević, novi predsednik KSSCG, Stručni savet bi trebalo 24. decembra da predloži budućeg lidera stručnog štaba plavih, koji će voditi naš nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Japanu naredne godine, možda i na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Za koplje ispred drugih Svetislav Pešić je na putu da drugi put za četiri godine sedne na klupu aktuelnog planetarnog šampiona.

Vlade Đurović, trenutno je bez angažmana, ali stručnim savetima pomaže mladom treneru Oliveru Popoviću u Avala Adi, interesantno primećuje:

- Bolje je što smo prvo izabrali predsednika pa selektora, nego da smo to radili obrnuto, ipak riba smrdi od glave. Pretpostavljam da su oni koji su bili za Stankovića dali glas i Goranu Kneževiću, pa je njegov prezimenjak Duško ni kriv ni dužan izgubio izbore. Pešić se dokazao, ima znanje i iskustvo, ali ne znam koliko je pametno vraćati se na mesto zločina. Potrebno je dovesti igrače u red, da se izjasne da li žele ili ne žele da obuku nacionalni dres, jer oni nisu loši momci, potrebno im je samo napraviti pozitivnu atmosferu.

Iskusni stručnjak pravi sledeće poređenje:

- Nedavno sam bio sa fudbalskom reprezentacijom u Litvaniji, momci su me osvojili skromnošću i respektom, iako ni oni nemaju himnu i adekvatno ime zemlje, takav odnos bih poželeo i u košarci. Oduševio me Dejan Stanković, koji nije igrao protiv BiH, ali, iako nije morao, kompletne pripreme je pred tu odlučujuću utakmicu proveo na Paliću sa saigračima. Nisu ni naši košarkaši operisani od patriotizma, ne verujem da će otkazivati pred Japan, iako će malo oćevi, gazde i ostali vršiti pritisak, treba ih i ošamariti i staviti im do znanja da i sa B timom, pošto toliko igrača imamo, možemo do uspeha. Do sada je bilo loše, na niskim smo granama, ali nismo još dotakli dno.

Vladislav Lučić daje bezrezervnu podršku Pešiću:

- Proceduralno smo dobili košarkaša na čelu i dobro je što nam sport vode sportisti. Pešić nema konkurenciju, ako on hoće da se prihvati toga, smatram da je njegov izbor logična stvar. Za mene bi svako drugačije rešenje bilo iznenađenje, iako treba biti oprezan kad se prisetimo kako gotovo sigurni Bora Stanković nije prošao na izborima za predsednika.

Zoran Sretenović takođe smatra da je Pešić najozbiljniji kandidat:

- Na čelo Saveza izabran je mlad čovek, od ponuđenih kandidata najbolje rešenje, a najvažnije je da dobro radi. Pešić se dokazao u ranijem mandatu, zna kako se dolazi do uspeha, a ako tražimo iskustvo, povratak atmosfere i uspostavljanje veze sa igračima, onda je to on. Naravno, prvo mora da dobije punu podršku Saveza kako se ne bi ponovilo gušenje sa kojim se susreo Stanković.

Ranko Žeravica, naš poznati stručnjak, takođe pomno prati dešavanja u Savezu.

- Kao prvo, drago mi je što je na mesto predsednika došao jedan mlad čovek poput Gorana Kneževića koga sam svojevremeno kao igrača doveo u Partizan. Verujem da će odluku o selektoru prepustiti Stručnom savetu, a moj kandidat je Svetislav Pešić. On je pokazao kako se osvajaju titule, a i zna kako da zavede red i disciplinu.

IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Touch Cruise
Stručni savet jednoglasno za Pešića

Stručni savet odlučio je jednoglasno da UO KSSCG predloži za novog selektora košarkaške reprezentacije SCG trenera rimske Lotomatike Svetislava Pešića.

Na sastanku u «kući košarke» koji je trajao više sati od članova stručnog saveta nisu bili prisutni Dražen Dalipagić i Željko Obradović.

Pored glasanja za selektora stručni savet je dugo razgovarao i o debaklu plavih na EP, aizveštaj bivšeg selektora Obradovića će se još uvek čekati pošto aktuelni trener Panatinaikosa nije bio prisutan.

Posle sastanka niko od proslavljenih trenera nije se obratio novinarima, osim predsednika saveza Gorana Kneževića koji je rekao da će UO o novom selektoru raspravljati 1.februara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Apple iPhone 3Gs
Goran Knežević, prvi čovek KSSCG o kultu reprezentacije

Predsednik i premijer više nikog neće moliti da igra!

Stručni savet Košarkaškog saveza SCG predložio je trofejnog stručnjaka Svetislava Pešića za novog selektora reprezentacije, koja će na Svetskom šampionatu u Japanu 2006. godine braniti zlato iz Indijanapolisa. U razgovoru za „Blic“, Goran Knežević, predsednik KS SCG izneo je svoje viđenje ovog izbora, kao i drugih aktuelnih dešavanja u našoj košarci.
Možete li nam nešto konkretnije reći o atmosferi koja je vladala na sednici Stručnog saveta?

- Veoma sam prijatno iznenađen atmosferom koja je karakterisala sednicu ovog stručnog tela. Zaista je teško naći sličan primer da ugledni i iskusni stručnjaci tako pažljivo slušaju tuđe diskusije i istovremeno na veoma sadržajan način učestvuju u razgovoru. Nadam se da će i naredni sastanak proteći u takvom duhu. Sve odluke su donete jednoglasno, mada su prethodno o svakoj tački sednice vođene iscrpne i u, nekim slučajevima, emotive diskusije - ističe Knežević.
Šta je presudilo da Pešić bude predložen za novog selektora plavih?

- Nije se govorilo mnogo o konkretnim imenima, već je detaljno analizirano stanje u našoj reprezentaciji. Nakon svega što se dogodilo na Evropskom prvenstvu, kao i ishitrenih izjava nekih naših stručnjaka i igrača, a uzimajući u obzir i pozivnicu koju smo dobili za nastup na Svetskom prvenstvu u Japanu, jednoglasno je procenjeno da Svetislav Pešić u ovom trenutku najbolje može da odgovori zahtevima koji se postavljaju pred naš državni tim.

U javnosti su pre ove sednice spominjana i imena drugih kandidata, konkretno Zorana Slavnića. Da li je još neko, osim Pešića, bio u igri za mesto selektora?

- Nije se licitiralo o imenima, jedino je Pešić bio u opticaju.
Smatrate li da bi bilo dobro da dobijemo selektora profesionalca, koji će biti u radnom odnosu sa Savezom?

- Najvažnije je da dobijemo selektora koji će najbolje moći da odgovori zahtevima državnog tima, a nebitno je da li je on profesionalac ili radi u nekom klubu. Jedno vreme su i i Ivković i Pešić bili profesionalci ali smo u proteklom periodu imali i selektore koji su istovremeno radili i u klubovima, pa ipak, veoma uspešno vodili reprezentaciju.
Koliko će biti plaćen novi selektor?

- Ni jednog trenutka se, verujte mi, nisu spominjali nikakvi uslovi. Razgovaralo se isključivo o potrebama reprezentacije i o načinu na koji ona može ponovo da dođe na veliku scenu.
Stručni savet je predložio kandidata , a pred Upravnim odborom KS SCG je sada, pretpostavljamo, teži deo posla da obezbedi finansijska sredstva za rad budućeg selektora.

- Naravno, sada je pred Upravnim odborom da ispuni ovaj zadatak. To telo će održati sastanak do 1. februara, a uveren sam da ćemo ispuniti sve uslove za angažovanje novog selektora, što je, svakako, najvažnije za nas.
Svetislav Pešić je saopštio da pre preuzimanja reprezentacije mora da obavi razgovore sa rukovodstvom svoga sadašnjeg kluba. Da li imate neko alternativno rešenje za slučaj da on, ipak, ne bude u mogućnosti da preuzme vođenje plavih?

- Verujem da neće biti problema. Pešić je, kao odgovoran i ozbiljan čovek, ostavio malu zadršku, pošto mora da razreši određena tehnička pitanja sa Lotomatikom. Postavlja se jednostavno pitanje - kako će gospodin Pešić da obavi razgovore i predstavi program igračima koji nastupaju u NBA ligi ako u svom klubu bude imao velike obaveze? Nadam se da će on te tehničke probleme rešiti, a Upravnom odboru ostaje da novom selektoru obezbedi da ima dobru situaciju u kojoj će se baviti najvažnijim poslom - radom sa reprezentacijom.
Podeljena su mišljenja o potrebi i stepenu podmlađivanja reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Japanu. Kakav je vaš stav o tome?

- Poznavajući Pešića verujem da će za plave nastupati oni koji žele da igraju za naš nacionalni tim i oni koji su najbolji u to trenutku. To će biti princip, a ja lično nisam sklon tome da nekog igrača molimo i da se u to, kao do sada, uključuje predsednik države, premijer ili neko treći. Ako ti igrači nemaju osećanje patriotizma, odnosno osećaj da treba da vrate nešto ovoj državi koja im je kroz košarka pružila sve, onda i ne moraju da nastupaju za repre zentaciju. Ako takav pozitivan osećaj imaju jedan Novicki, Gasol, Kirilenko, onda je ostalo da očekujemo od naših košarkaša da i oni imaju minimalni osećaj patriotizma.
Koji plasman bi, po vašem mišljenju, predstavljao uspeh za našu reprezentaciju na SP u Japanu?

- Ja bih najviše voleo, kao i sedam miliona ljudi u našoj zemlji, da postanemo svetski prvaci. Pitanje je, međutim, da li je to u ovom trenutku realno, ako se zna u kakvoj situaciji je čitava država, kao i naša reprezentacija. Kakav smo uspeh postigli na poslednjem evropskom prvenstvu? Ostalo nam je da postavimo selektora i napravimo dobar program, a ja sam uveren da ćemo - s obzirom na čijenicu da imamo talentovane momke koji znaju da igraju košarku, i blistaju na terenima širom sveta - biti veoma ozbiljan protivnik svakoj reprezentaciji na Svetskom šampionatu - zaključio je Goran Knežević.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhone 3Gs
Pešić odustaje od reprezentacije?

Jedini kandidat za mesto selektora Košarkaške reprezentacije SCG Svetislav Pešić izjavio je dopisniku lista "Pobjeda" iz Rima da će najverovatnije odbiti ponudu nacionalnog saveza i nastaviti da vodi samo rimsku Lotomatiku!

"Ne verujem da ću preuzeti kormilo reprezentacije za naredno Svjetsko prvenstvo u Japanu. Nikome čvrsto nisam obećao da prihvatam ulogu selektora. Smatram da taj posao treba da se obavlja profesionalno i da to bude jedina obaveza onome ko se nađe u toj ulozi. Tako sam i ja uradio kada sam preuzeo reprezentaciju 2001. godine, kako bih mogao bolje da "snimim" situaciju i u direktnim kontaktima sa igračima dođem do potrebnih saznanja. Putovao sam i u Podgoricu i u Ameriku, svugdje gde je trebalo i od početka godine do starta priprema mogao dobro da sagledam stvari. Imam i previše obaveza u mom klubu da bih, paralelno, oba posla obavljao kvalitetno" rekao je Pešić i dodao da nastavlja započeti posao u Lotomatici: "Imam još dve godine obaveza prema Lotomatici, ali i onim igračima koji su na moju preporuku došli u Rim. Zato je nerealno očekivati da u takvim okolnostima prihvatim reprezentaciju" rekao je Pešić i stvorio novu glavobolju predsedniku saveza Goranu Kneževiću i stručnom savetu koji ga je jednoglasno predložio na sastanku krajem decembra u Beogradu..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

G.Knežević:"Rekao bi prvo nama"

Predsednik košarkaškog saveza SCG Goran Knežević reagujući na vest podgoričke “Pobjede” da je  jedini kandidat za mesto selektora Svetislav Pešić najverovatnije odustao od vodjenja A tima u Japanu, izjavio je za B92 da planira da se čuje sa Pešićem do predstojećeg vikenda, kada će situacija biti mnogo jasnija:

” Čekao sam da se gospodin Pešić vrati sa gostovanja u Jerusalemu gde je Lotomatika imala važnu utakmicu u ULEB kupu. Planiram da se čujem sa njim u naredna dva dana kada će biti mnogo jasnija situacija. Ne verujem da je Pešić izjavio tako nešto, jer je odgovoran i ozbiljan čovek. Verujem da bi o svojoj konačnoj odluci prvo obavestio Stručni savet koji ga je i predložio za mesto selektora, pa i mene, a ne bi svoju odluku izneo prvo u dnevnu štampu” rekao je Knežević.
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.