2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosarka: Evroliga 2006/2007  (Pročitano 45131 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
CSKA pokazao moć, Partizan se oprostio

Košarkaši Partizana završili su nastup u Evroligi za ovu sezonu, pošto su u poslednjem kolu "Top 16" faze pred svojim navijačima izgubili od CSKA rezultatom 55:86 (10:23, 10:18, 18:21, 17:24), dok je Olimpijakos u Atini rutinski savladao Huventud sa 81:65 i osvojio drugo mesto u E grupi.

Osam dana unazad znalo se da će utakmica u Pioniru biti lišena rezultatskog značaja, ali aktuelni šampion Evrope ponovo je dokazao ozbiljnost i vrhunsku klasu, pošto je pružio još jednu maksimalno ozbiljnu partiju i okončao drugu fazu takmičenja sa perfektnim skorom 6-0.

Koliko su Moskovljani bili superiorni, govori podatak da je već u 14. minutu bilo 20 poena razlike (32:12), a da nijedan košarkaš Partizana nije završio meč sa dvocifrenim brojem poena!

Prošle nedelje objavljen je podatak da CSKA raspolaže godišnjim budžetom od blizu 30 miliona američkih dolara. Ono što pulene Etorea Mesine izdvaja za glavu iznad drugih timova sa sličnom cenom, jeste profesionalizam i šampionski ponos, sa kojim izlaze na parket bukvalno u svakoj situaciji!

Svaki napad i svaka odbrana igraju se punom snagom, koncentrisano, a kada se to spoji sa prvorazrednim kvalitetom i uklapanjem u perfektan sistem, dobija se meč u kojem crno-beli, sa nekolicinom još uvek golobradih momaka, jednostavno nisu mogli da predstavljaju iole ravnopravnog rivala.

Trajan Lengdon i Dejvid Andersen postigli su po 13 poena za CSKA, Oskar Tores ubacio je 11, a Džej Ar Holden i Aleksej Savrašenko po deset koševa. U timu Partizana su po devet poena ubacili Predrag Drobnjak, Dušan Kecman i Uroš Tripković. U zbiru statističkih učinaka, Partizan je sakupio 35, a Moskovljani čak 115 poena!

Svesni da su njihovi ljubimci u Evroligi ove sezone ipak dali maksimum i prvi put iz šest pokušaja prebrodili prvu fazu, navijači, njih više od 6.500, od prvog do poslednjeg minuta su bučno bodrili crno-bele i kreirali sjajnu atmosferu, kojoj se priključilo i petnaestak navijača CSKA.

Šteta što učenici Duška Vujoševića (dobio tehničku grešku već u drugom minutu!) nisu bili spremni i sposobni da im se oduže malo boljom partijom, ali šta je tu je, CSKA je ipak aktuelni prvak Evrope - sa dobrim razlogom.

Grci za 15 minuta srušili otpor Huventuda

Meč koji je navijačima Partizana bio mnogo važniji od duela u Pioniru, bio je onaj u Pireju i izmedju Olimpijakosa i Huventuda, ali je neizvesnost u hali Mira i prijateljstva trajala samo 15 minuta.

Vodio je grčki tim od prvog minuta, ali se ekipa iz Badalone dobro držala na početku utakmice. Kod rezultata 35:33 za Olimpijakos, Henri Domerkant je pogodio "trojku", a u poslednja dva minuta domaćin je sa nekoliko vezanih poena uspeo da stigne do vodjstva 42:34 i mirno ode na poluvreme.

U nastavku utakmice Olimpijakos je zaigrao još agresivnije i predvodjen Domerkantom i Andrijom Žižićem uspeo da povede i sa 18 poena viška (64:46 u 30. minutu) i tada se videlo da od iznenadjenja neće biti ništa.

Poslednju deonicu izabranici Pinija Geršona odigrali su u maniru vrhunske ekipe, lako sačuvali visoku prednost i stigli do trijumfa koji im je otvorio vrata četvrtfinala.

Najefikasniji kod Olimpijakosa bio je Domerkant sa 17 poena, tri koša manje ubacio je Andrija Žižić, dok su po 12 pogodaka upisali Janis Burusis i Aleks Ejker.

U redovima španskog tima najistaknutiji bio je Čarls Gejns sa 15 poena, a tri pogotka manje postigao je Marselo Uertas.

Rezultati šestog kola:

Grupa D
Makabi - Lotomatika 93:75
Tau Keramika - Ortez 79:72

Grupa E
Olimpijakos - Huventud 81:65
Partizan - CSKA Moskva 55:86

U četvrtfinalu, koje se igra na dve dobijene utakmice, sastaće se:

Taukeramika - Olimpijakos
CSKA - Makabi
Panatinaiskos - Dinamo Moskva
Unikaha - Barselona

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

realno

Zodijak
Pol
Poruke 1153
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Grupa D
Makabi - Lotomatika 93:75
Tau Keramika - Ortez 79:72

kako da ne volish mondo kad pishu ovakve gluposti...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
kako da ne volish mondo kad pishu ovakve gluposti...
nije im prvi put  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Thursday, Mart 22

Group D
Maccabi - Lotomatica  79:72
Arnold 15, Halperin 14 ; Righetti 25, Bodiroga 14

Tau Ceramica - Pau Orthez   93:75
Peker 16, Vidal 14 ; Ferchaud 15, Sanders 14

Gruop E
Olympiacos - Juventut  81:65
Domercant 17, Žižić 14 ; Gaines 15, Huertas 12

Partizan - CSKA Moscow  55:86
Tripković 9, Kecman 9 ; Langdon 13, Andersen 13

Konačne tabele:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

top16.JPG
(17.05 KB, 288x162)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
HTC Touch Cruise
Mesina: Prošli ispit pred hiljadama eksperata

Italijanski stručnjak Etore Mesina, čiji je tim u dve faze Evrolige ostvario ukupan skor 19-1, istakao je zadovoljstvo što su igrači CSKA ubedljivom pobedom nad Partizanom "položili ispit pred više hiljada košarkaških eksperata". On je rekao da u atmosferi kakva je vladala na tribinama hale Pionir, igračima nije potrebna dodatna motivacija.

"Igrači su bili svesni da će im pobeda u ovakvom ambijentu, pred 7.000 ljudi, puno značiti u nastavku takmičenja. Zato nije bilo potrebno da im bilo šta kažem kako bi im podigao motivaciju. U prvoj fazi Evrolige smo gostovali u Barseloni i tada nam rezultat takodje ništa nije značio. Momci su se 20 minuta čuvali od povreda, gubili smo sa 17-18 poena razlike, ali su onda shvatili da će se osećati mnogo bolje ako pobede i da je maksimalan pristup uvek najbolja opcija. I tu utakmicu smo dobili", objasnio je Mesina kvalitet Moskovljana, da pružaju maksimum, bez obzira na to da li je pred njima postavljen imperativ pobede.

Mesina je rekao da je utakmica protiv Partizana bila rešena već na sredini druge četvrtine.

"Iznenadjen sam slabom partijom domaćina. Protiv Huventuda i Olimpijakosa sam ih video u drugačijem svetlu, kao dobru napadačku ekipu. Uz to, čitao sam u štampi da jako žele da nas pobede... Mislim da je naš dobar početak zbunio njihove neiskusne igrače. Poveli smo ubedljivo i kako je vreme odmicalo, nama je postajalo sve lakše, a njima sve teže".

Italijan je dodao da obe ekipe mogu biti zadovoljne učinjenim u "Top 16" fazi i da su tim utakmicama napravili dobru uvertiru za najvažnije duele, koji slede u završnici sezone.

Potom je upitan kada će u Evroligi veličina budžeta prestati da predstavlja ključni faktor u raspodeli "plena" i kada će biti narušena dominacija iste tri-četiri ekipe.

"Budžet svuda puno znači, i ovde i u NBA ligi i u italijanskom fudbalu, u kojem unapred znate da će o tituli da odlučuju Milan, Inter i Juventus. Mislim da u Evroligi ipak postoji šest-sedam ekipa koje mogu da konkurišu za sam vrh. Pored toga, sistem takmičenja je takav da u četvrtfinalu ili na Fajnal foru odlučuje jedna utakmica. Samim tim, iznenadjenja su moguća", smatra Mesina.

Uporedjujući današnje vreme sa početkom 90-ih, kada su se na evropskom tronu smenjivali Partizan, Huventud, Limož, Olimpijakos i drugi, Mesina je konstatovao da se od tada puno stvari promenilo.

"Drugačiji je ceo košarkaški svet. Tržište je slobodno, sastavi timova se drastično menjaju posle najviše dve-tri sezone, a klubovi više nemaju mogućnost da dugo zadrže svoje najbolje pojedince. Retki su igrači poput Holdena u CSKA ili Skole u Taukeramici, koji pet-šest sezona brane boje istog kluba. Ni sa najvećim budžetom ne možete da pobegnete od nekih problema, a tu pre svega mislim na nekontrolisan odliv talenata u Ameriku. Sa NBA ligom bismo morali da napravimo nekakav sporazum, kojim bismo sprečili prerani odlazak mladih igrača", podvukao je strateg šampiona Evrope.

Sledi četvrtfinale plej-ofa. Sastaće se CSKA - Makabi, Taukeramika - Olimpijakos, Panatinaikos - Dinamo Moskva i Unikaha - Barselona. Igraće se do dve pobede.

"Instinkt mi govori da je Panatinaikos favorit protiv Dinama, u susretu srpskih trenera Obradovića i Ivkovića. Svi ostali parovi su otvoreni. Domaći timovi imaće prednost, naravno, ali gosti će imati svoju šansu, jer svi oni raspolažu košarkašima koji su sposobni da svojim kvalitetom i karakterom donesu pobede na tudjim terenima", prokomentarisao je na kraju Etore Mesina.

-----------------------------------------------------------------------------

Vujošević: Trebalo nam je više karaktera

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević istakao je na konferenciji za novinare da mu je žao što se ekipa na neslavan način pozdravila sa navijačima, kada je reč o nastupima u Evropi. Crno-beli su u meču bez rezultatskog značaja izgubili od CSKA 55:86 i završili "Top 16" fazu Evrolige sa skorom 2-4, na trećem mestu E grupe.

"Izmedju Partizana i CSKA postoji razlika u klasi, koju su oni večeras dokazali. Iskreno, nisam ih video da su odigrali ovako dobro, angažovano, bez 'praznog' minuta. Dovodjenjem Toresa postali su još bolji na atletskom planu. Trebalo je da pokažemo više karaktera. Igramo non-stop sa 12 igrača, izgleda da nas je sustigao i umor. Na drugoj strani, CSKA uvek ima elan i intenzitet, to je njihova osnovna vrlina", rekao je Vujošević.

Strateg Partizana na samom početku je dobio tehničku grešku, kasnije je u još mnogo navrata negodovao zbog odluka Italijana Čikorije, Francuza Kastana i Čeha Zahare.

"Nije mi jasno zašto je ekipi poput CSKA potrebna ovakva pomoć sudija? Jači su, pobedili bi nas svakako. Mislim da ovakvo sudjenje nije dobro za košarku, kao ni ono koje smo imali protiv Olimpijakosa u Atini. Ipak, ne bih mnogo pričao o tome. Za razliku od ranijih sezona, ovog puta nas barem nisu sprečili da se plasiramo u 'Top 16'", istakao je Vujošević.

On smatra da su crno-beli odigrali kvalitetno tokom čitavog ciklusa takmičenja i da su zaslužili da se nadju u četvrtfinalu.

"Što se mene tiče, mi smo praktično napravili dva koraka napred. Prvo smo se plasirali u drugu fazu, a onda dokazali da imamo kvalitet da se plasiramo medju osam najboljih. Moram priznati da mi je ipak više žao zbog ovakvog oproštaja od publike, nego zbog pobede koju su nam oteli u Atini. Jasno je da mnoge stvari idu u paketu sa novcem".

Na pitanje šta je Partizanu potrebno da se naredne sezone zaista plasira u četvrtfinale, Vujošević je odgovorio:

"Prvo što nam nedostaje je šesta uzastopna titula, posle toga ćemo da razmišljamo šta i kako dalje. Kompletna snaga kluba od ovog trenutka će biti usmerena ka domaćem prvenstvu i odbrani trona".

Najiskusniji košarkaš Partizana Predrag Drobnjak, koji je zbog slabe igre i lošeg sudjenja izgubio živce, složio se sa Vujoševićem u oceni da arbitri nisu bili objektivni.

"Glupo je pominjati ili kritikovati sudjenje u utakmici koja nije značila nijednoj ekipi, jer su oni sigurno prvi, a mi smo čekali vesti iz Atine, ali ne mogu to da zaobidjem. U prvom poluvremenu nisu svirali nijedan jedini kontakt za nas u napadu, pa smo trebali kao u rukometu, ili u fudbalu, da se radujemo kada damo jedan koš. Ni pobeda ovde nam ne bi značila mnogo, ali krivo mi je što nismo na bolji način završili takmičenje u Evroligi. Imali smo toliko dobrih utakmica i pobeda nad prvakom Evrope bi nam dosta značila u moralnom smislu", rekao je Drobnjak.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung 
Partizan potpuno nemoćan prosto jadno za gledati. Ali, u savkom slučaju ogroman uspeh Partizana u EL ove godine.  Smile
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
SonyEricsson K800i
Pa sta ocekivati kad je protivnik CSKA (sa njima samo ekipe iz final-four-a mogu da se nose) i kad imaju za trenera coveka koji se ljuti na jednog igraca u 38min. utakmice, zbog jedne slabe obrane na +38 za njih!  Smile
Ma super je sve ovo, samo ne znam da li i u basketu postoji isti princip kao i u fudbalu!? Koeficijenti i sl., da li je Partizan napredovao na toj "tabeli" i da li bi sada bio iznad petog sesira?
Vazna je stvar sto je Vujosevic rekao, sad se u potpunosti okrecemo nasoj ligi!!!  Smile
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung 
Uzgred CSKA je po meni glavni favorit za osvajanje EL
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

PartizanForever!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3497
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson 
E da  to je dobro pitanje....da li u Kosarci postoji neka rang lista, neko bodovanje kao u fudbalu....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.