Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Konc. logori u srbiji za vrijeme 2.svj. rata  (Pročitano 34655 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Samsung S7220
Lijepo, ali nije to tema...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Равна Гора победити мора!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 708
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Како су четници могли бити исто што и усташе? Па,јасно је,могли су бити јер су комунисти тако причали пола века! Ало,бре,докле ћете булазнити? Четници Драже Михаиловића су били ЈЕДИНА регуларна војска на овим просторима и били су на страни савезника,који су их помагали до 1943. када су комунисти вештом игром превукли савезнике на своју страну. Тачно је да је Ђујић сарађивао са Италијанима,али само због невиђеног терора који су усташе спроводиле на том терену и јер је то био једини начин да се спаси што више Срба!Огромна већина Хрвата је била на страни усташа и отворено је,или прећутно,подржавала геноцид над Србима. На жалост,у хрватским партизанским јединицама највише је било Срба,а касније су,1944. примили у своје редове и много усташа.Има о томе довољно доказа и још живих сведока!
IP sačuvana
social share
Нек се сваки Србин напије воде са чесме хајдучке,нека узме сабљу Милоша Обилића и топуз Краљевића Марка,па ће опет настати царство Душаново!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Eh Rasnaki pa ovo nije tema o Ustasama i cetnicima nego o logorima,i opet cemo unistiti cjelu temu jer preneki zele da idu sa teme.... Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
gle vlado, pavelića su na vlast doveli njemci i talijani i on je radio ono što mu oni kažu. hitleru je cilj bio riješiti se židova i to je bila prvenstvena funkcija svih logora. ustaše su jasenovac usput iskoristili da se riješe i onih srba koji se nisu htjeli odseliti i onih koji se nisu htjeli odreći srpske prav.crkve. ustaše se nisu rješavale niti jedne druge nacionalne manjine.

Moram da te demantujem. NDH je formirana 10.04.1941. sa poglavnikom A. Pavelicem na celu, dok je Kraljevina Jugoslavija kapitulirala tek 17.04.1941. godine. Dakle, Pavelica je postavio narod. Za vec spominjanog Nedica bi se moglo reci da su ga postavili Nemci.

.
čuj kralj, srbin, je pristupio trojnom paktu pa baš i ne znam ko je koga objeručke dočekao. da ne govorim o nedićevoj srbiji.

Opet moram da te demantujem. Trojnom paktu je pristupila vlada Cvetkovic-Macek. Kraljevinom Jugoslavijom Kralj u tom momentu nije ni vladao, jer je bio maloletan. Kao maloletan je, nekoliko dana kasnije, postavljen na presto pucem koji su izveli oficiri koji su bili protivnici trojnog pakta. Inace, pre kapitulacije nije pobegao u Nemacku (sto bi, neko neupucen, iz tvojih reci zakljucio), vec u Englesku.

odričem se ustaškog režima i njegovih vođa koji su samo jadni narod i jadnu vojsku odveli u propast. hrvati su htjeli samostalnu državu, da već jednom nakon 1000god. budu samostalni, mislili su da će to postići uz pavelića (hitlera) ali su se grdno prevarili, isto kao i slovaci, irci, finci itd.

Ispravno.   Smile

Mada bi to trebale, u stvari, da ucine ustase, a ne ti.
« Poslednja izmena: 13. Nov 2006, 03:33:31 od Yell »
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
koji narod? šta su bili izbori? njemci su ušli u zagreb i postavili ustaše na vlast, malo se informiraj.

a ta vlada je bila vlada koje države?

koje ustaše? nema više ustaša shvatite to već jednom.

i netko me je pitao: ne, ne odričem se tuđmana, on je stvorio samostalnu rh koju imamo danas
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
koji narod? šta su bili izbori? njemci su ušli u zagreb i postavili ustaše na vlast, malo se informiraj.

a ta vlada je bila vlada koje države?

koje ustaše? nema više ustaša shvatite to već jednom.

i netko me je pitao: ne, ne odričem se tuđmana, on je stvorio samostalnu rh koju imamo danas

Nish ne razumesh. Kakvi izbori. Ko je spominjo izbore. Kazem samo da Pavelica nisu doveli nemci. On se ustolicio jos dok je Kraljevina Jugoslavija postojala. A Hrvati su ga overili plebiscitom.

Vlada je bila Vlada kraljevine Jugoslavije. Ti si rekao da je kralj pristupio Trojnom paktu. Dakle nije kralj pristupio trojnom paktu.

Ustashe? Nisi razumeo sustinu mojih reci. Zalim zbog toga.

Mada, ovo je off. Tema je nesto drugo.
« Poslednja izmena: 13. Nov 2006, 10:36:49 od Yell »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma šta ti je? gdje se ustoličio u italiji? njemci su ušli u zagreb i tada su doveli pavelića i osnovana ndh.

aha, a kralj se oštro protivio jel?

ko će učiniti kad ih nema?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Necu vise u off.

Nemci su ga dovezli i iskipovali u centru ZG?. Ili je vec sve bilo spremno? Ako je tako, onda je docek Nemaca bio plebiscit za A. Pavelica.

LOL. Kralj sve i da je hteo, ne bi mogao nista protiv toga. Kralj je tada imao cak i dadilju. Namesnika princa Pavla. Dakle, ako se kacis za dinastiju, zakaci se za princa Pavla.

Pa sto se ti onda osecas pozvanim da se odrices ustasa? Kakve pa ti imas veze sa njima. Nervira me posipanje pepelom onih koji sa svim tim, (a i bilo cime drugim) nemaju nikakve veze. Ovo nemoj da shvatis licno. Mislim na bilo koga.

Nazad na temu. Previse smo off.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
dočekali bi bilo koga ko ih oslobađa jugoslavenskih okova

pitaj dalmatince i istrijane i međimurce kako bi dočekali pavelića pošto ih je prodao talijanima i mađarima?

aha, mali kralj je bio protiv pakta a pavle i vlada za?

nisam se sam pozvao, pitali su me, pročitaj prethodne stranice
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
dočekali bi bilo koga ko ih oslobađa jugoslavenskih okova

Pa zar niste u te okove dobrovoljno dosli?

pitaj dalmatince i istrijane i međimurce kako bi dočekali pavelića pošto ih je prodao talijanima i mađarima?

Ma sta ima ja da ih pitam. To je njihova stvar. Btw, jel Istra bila u sastavu Kraljevine Jugoslavije?

aha, mali kralj je bio protiv pakta a pavle i vlada za?

'Malog' kralja niko nije nista pitao. Cak ni da li hoce na presto. Samo pominjanje kralja u vezi prihvatanja Trojnog pakta je apsurdno. Znas li ko su bili Cvetkovic i Macek, i zasto je trojni pakt prihvacen? I ko ga je odbacio? I ko je pristupio Trojnom paktu 15.06.1941.?

nisam se sam pozvao, pitali su me, pročitaj prethodne stranice

Mea culpa. Sorry. I taj koji te je to pitao nije u vinkli.
« Poslednja izmena: 13. Nov 2006, 13:59:11 od Yell »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.