Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 13:39:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Komunizam kroz vjekove!  (Pročitano 22127 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 46
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ja se slažem s onim što si rekla. puno puta se čovječja zamisao proglašavala božjom voljom radi mentalne manipulacije i koristoljublja.
Eto vidis,slazemo se idemo na revoluciju,radimo posteno i casno ono sto sve spada ljudima,ono sto nam je Bog ponudio,njegujmo prirodu ljepotu,i opet njegujmo cistotu karaktera,pomozimo drugima oko nas,sami cemo sebi pomoci,volimo i ne mrzimo nikoga,Krist ce brzo doci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
@Euridicat

Obećavam : vodiću računa

@Heldin

Draga !

Marx , Engels i Lenjin su nalik na ljude koji grade kuću a u temelj su zaboravili da stave armaturu . Znači u svoj temelj nisu stavili esencijalno važan sastojak za stabilnost građevine . Taj sastojak je ono što se u kršćanstvu zove istočni grijeh . Znači , drugim riječima - posrnulost ljudskog bića .

Sve je to u redu što su oni promislili , osim što ljudska revolucija ne može biti vođena ni osmišljena nikakvom ljudskom naukom . Niti jedan čovjek nije dovoljno kompetentan da može izmisliti naučni socijalizam . Niti bilo kakvu nauku koja bi nas spasila od virusa kojim smo zaraženi .

Mi smo nalik na kompjutore zaražene virusima . Komjutor ne može sam sebe izliječiti od virusa . Onda to ne bi bio virus . 

Pogledajmo u knjigu postanka . Do potopa ljudski vijek je bio oko 1000 godina . Tako piše . Zašto ? Zato što se Stvoritelj nadao da ćemo , ako nam da dovoljno vremena , sami potisnuti taj virus i nekako , malo po malo ga nadvladati . Onda bi on još malo pomogao i to je to .

Ali , do čega je došlo ? Do abnormalne iskvarenosti , Sodome i Gomore , jednom rječju užasa ! Znači pokazalo se da čak i da živiš 1000 godina s tim virusom - nećeš uspjeti . Čovjek već s 50 godina ima ogromno iskustvo . Tu dolazi mudrost . Za očekivati je da dalje razvija mudrost . Vrijeme je pred njim . Pomalo se vraća u Božje stanje . Jel pratiš ? Međutim pokazalo se da evolucija s ljudima ide u suprotnom pravcu . Što duže žive , to su gori i pokvareniji .

Onda se događa potop . Stvoritelj provlači ljudski rod kroz vodu . Skraćuje ljudski život i to drastično . Izdvaja jedan narod da bi pripremio dolazak svoga jedinorođenog sina .

Sada pogledajmo knjigu proroka Danijela . Opet slobodni stil :

Pokazuje viziju ogromnog kipa koji stoji u nekoj pustopoljini . Glava je od jednog materijala , ramena od drugog i sve tako prema dolje mjenjaju se materijali do nogu . Noge su od gvožđa pomješanog s glinom .   Onda kaže otprilike ovako : s obližnjeg brda odvoji se kamen , udari u noge kipa , kip pade , rasu se i vjetar ga odnese . A taj kamen koji je udario u kip postade velik toliko da napuni svu zemlju.

Kip predstavlja ljudsku vladavinu . Materijali predstavljaju razne društvene sisteme . Kamen je Krist . Planina je Bog .       

U stvari Biblija priča stalno istu priču na različite načine . Razne verzije iste priče , međusobno povezane i isprepletene . Čak , ako malo uđemo dublje u stvari , od svakog stavka se može napraviti predavanje povezano i isprepleteno s drugim opisanim događajima . 

To provlačenje kroz vodu ( potop ) je povezan s prolaskom kroz Crveno more . Nakon prolaska kroz Crveno more , trebali su biti u Obećanoj zemlji nekih 10-15 dana . To nije daleko . Ali šta je bilo ? Lutali su pustinjom 40 godina .

Tih 40 godina lutanja pustinjom predstavlja ono di je ljudski rod sada . Još uvjek . Pustinja nije obećana zemlja . Ne zavaravaj se . Uzmi križ , nosi , trpi i nadaj se Obećanoj zemlji . Ali na Božji a ne na ljudski način .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 46
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Euridicat

Obećavam : vodiću računa

@Heldin

Draga !

Marx , Engels i Lenjin su nalik na ljude koji grade kuću a u temelj su zaboravili da stave armaturu . Znači u svoj temelj nisu stavili esencijalno važan sastojak za stabilnost građevine . Taj sastojak je ono što se u kršćanstvu zove istočni grijeh . Znači , drugim riječima - posrnulost ljudskog bića .

Sve je to u redu što su oni promislili , osim što ljudska revolucija ne može biti vođena ni osmišljena nikakvom ljudskom naukom . Niti jedan čovjek nije dovoljno kompetentan da može izmisliti naučni socijalizam . Niti bilo kakvu nauku koja bi nas spasila od virusa kojim smo zaraženi .

Mi smo nalik na kompjutore zaražene virusima . Komjutor ne može sam sebe izliječiti od virusa . Onda to ne bi bio virus .

Pogledajmo u knjigu postanka . Do potopa ljudski vijek je bio oko 1000 godina . Tako piše . Zašto ? Zato što se Stvoritelj nadao da ćemo , ako nam da dovoljno vremena , sami potisnuti taj virus i nekako , malo po malo ga nadvladati . Onda bi on još malo pomogao i to je to .

Ali , do čega je došlo ? Do abnormalne iskvarenosti , Sodome i Gomore , jednom rječju užasa ! Znači pokazalo se da čak i da živiš 1000 godina s tim virusom - nećeš uspjeti . Čovjek već s 50 godina ima ogromno iskustvo . Tu dolazi mudrost . Za očekivati je da dalje razvija mudrost . Vrijeme je pred njim . Pomalo se vraća u Božje stanje . Jel pratiš ? Međutim pokazalo se da evolucija s ljudima ide u suprotnom pravcu . Što duže žive , to su gori i pokvareniji .

Onda se događa potop . Stvoritelj provlači ljudski rod kroz vodu . Skraćuje ljudski život i to drastično . Izdvaja jedan narod da bi pripremio dolazak svoga jedinorođenog sina .

Sada pogledajmo knjigu proroka Danijela . Opet slobodni stil :

Pokazuje viziju ogromnog kipa koji stoji u nekoj pustopoljini . Glava je od jednog materijala , ramena od drugog i sve tako prema dolje mjenjaju se materijali do nogu . Noge su od gvožđa pomješanog s glinom . Onda kaže otprilike ovako : s obližnjeg brda odvoji se kamen , udari u noge kipa , kip pade , rasu se i vjetar ga odnese . A taj kamen koji je udario u kip postade velik toliko da napuni svu zemlju.

Kip predstavlja ljudsku vladavinu . Materijali predstavljaju razne društvene sisteme . Kamen je Krist . Planina je Bog .

U stvari Biblija priča stalno istu priču na različite načine . Razne verzije iste priče , međusobno povezane i isprepletene . Čak , ako malo uđemo dublje u stvari , od svakog stavka se može napraviti predavanje povezano i isprepleteno s drugim opisanim događajima .

To provlačenje kroz vodu ( potop ) je povezan s prolaskom kroz Crveno more . Nakon prolaska kroz Crveno more , trebali su biti u Obećanoj zemlji nekih 10-15 dana . To nije daleko . Ali šta je bilo ? Lutali su pustinjom 40 godina .

Tih 40 godina lutanja pustinjom predstavlja ono di je ljudski rod sada . Još uvjek . Pustinja nije obećana zemlja . Ne zavaravaj se . Uzmi križ , nosi , trpi i nadaj se Obećanoj zemlji . Ali na Božji a ne na ljudski način .
Dragi Pionit,pa ti covjece kao da si moj tajnik,jupi rekao si i vise nego sto sam ocekivala.Onda sto da ti drugo kazem,nego zao mi je da nemamo sto vise ovakvih istomisljenika,mislim da bi brzo doslo Kraljevstvo nebesko, i bio bi najpravedniji komunizam ,u kome nebi trebale revolucije,mogu ti predloziti, pogledaj jedan dosta zgodan forum,na kome ima nekoliko krscanskih denominacija skupa,i ljudi se svi nekako postivaju,ajd da ne zaboravim adresu http://izaija95.lolbb.com voljela bih da se cjelo covjecanstvo, spase koliko je moguce vise,jer Krist je umro za svakoga. Smile Smile
« Poslednja izmena: 23. Dec 2006, 23:00:04 od heldin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Cisto da ispravim - Hrist nije umro ni za koga - on je umro jer je trebao da umre kao sto cemo svi mi umreti kada to bude trebalo da se desi. On nikoga od nas ne moze osloboditi odgovornosti za sopstvene postupke.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 46
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Cisto da ispravim - Hrist nije umro ni za koga - on je umro jer je trebao da umre kao sto cemo svi mi umreti kada to bude trebalo da se desi. On nikoga od nas ne moze osloboditi odgovornosti za sopstvene postupke.
Ali Krist je u krscanstvu zamjenik, za nase grijehe,on nije smrtni covjek kao ti i ja-i u tome ti je poanta sto je on nas zastupnik kod Boga,umro za nase grijehe,da bismo se mi spasli njegovom krvlju,revolucionarno i hrabro.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Izvini - ali zivis u zabludi koju je izradaila crkva oko sebe ne bi li ljude drzala pod svojom kontrolom. Niko - ama bas niko u ovom univerzumu ne moze da izbegne urocno-posledicne veze pa ni Hrist. Verovanjem da je neko umro za tvoje grehe te odvaja od Hrista umesto da te priblizava kao sto ti mislis. Ne dovodim u pitanje njegovu spiritualnu velicinu - to stoji - ali cak ni on ne moze nista da uradi od onoga sto ti sama za sebe moras da uradis. Potrazi Hrista u sebi i svemu sto radis i stvaras a ne trazi ga na nebu kao spasioca - on te je vec spasao samo sama ti treba to da mu dozvolis tako sto ces da postanjes svesna toga.

Nema greha i nema kazne i nema spasenja koje treba da dodje posle okajavanja greha - ima samo zivot i svesnost o zivotu i svesnost da si ti vec deo bozije realnosti svaki trenutak tvog zivota i da si deo Hrista svake sekunde zivota koga vodis.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 46
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
[To ti je sinkretizam  tvog voluntaristickog determinizama i legalisticke pseudo religije o Kristu.Sigurno da on nece odraditi moj posao,a ja toliko imam razuma.
« Poslednja izmena: 24. Dec 2006, 00:39:01 od heldin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 46
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
oprosten grijeh je oprosten.
« Poslednja izmena: 24. Dec 2006, 00:40:08 od heldin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2751
Zastava Stuttgart
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S7 Edge
Izvini - ali zivis u zabludi koju je izradaila crkva oko sebe ne bi li ljude drzala pod svojom kontrolom. Niko - ama bas niko u ovom univerzumu ne moze da izbegne urocno-posledicne veze pa ni Hrist. Verovanjem da je neko umro za tvoje grehe te odvaja od Hrista umesto da te priblizava kao sto ti mislis. Ne dovodim u pitanje njegovu spiritualnu velicinu - to stoji - ali cak ni on ne moze nista da uradi od onoga sto ti sama za sebe moras da uradis. Potrazi Hrista u sebi i svemu sto radis i stvaras a ne trazi ga na nebu kao spasioca - on te je vec spasao samo sama ti treba to da mu dozvolis tako sto ces da postanjes svesna toga.

Nema greha i nema kazne i nema spasenja koje treba da dodje posle okajavanja greha - ima samo zivot i svesnost o zivotu i svesnost da si ti vec deo bozije realnosti svaki trenutak tvog zivota i da si deo Hrista svake sekunde zivota koga vodis.
I to je to !
Pa bas mi onda ovaj zivot od 70-tak godina, ako me pre toga ne svlada neka bolest ne udari auto ili vec neko zlo,nema
smisla.
Nema greha, kazes?Usta da ti se pozlate ali istine tu nema!
Ta filozofija mi je poznata ali od koga li ona dolazi
 Smile
Hrist nije umro ni za koga??
Pa neznam sta da ti kazem za ovakve reci,nemoguce da si dobio ovakav dojam citajuci bibliju!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Mislim da je doslo da nerazumevanja...

Pa, Bibliji- Hrist jeste razapet, zbog nas, nasih grehova.

Greh postoji, tj. sagresenje. (Tu se ne slazem s Deckyom)
Al`, takodje, smatram da svako mora sam okajati svoje grehe. Posmatram, kao neku visu pravdu. Demetrin, zakon.
Isus ne moze okajati neki moj greh. Ni Bog, ni Mojsije, ni Jov, ni Lot...

Samo ja to mogu uraditi.
Pominjao se i Sopenhauer, od strane Heldin.
Razum je orudje volje. Stvarnost se ne sme shvatiti racionalno, posto je i sama iracionalna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 13:39:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.