Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 10:51:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Komunizam kroz vjekove!  (Pročitano 21981 puta)
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Niko tim ucenjacima nije kriv sto su stali na stranu okupatora i domacih kvislinga.

А они који нису ни на чију?

Normalno da su ubijali i ja bi,da mi neko do]e rusit kucu a neko iy kuce mu pomaye normalno da bi ih ukino.

Ово те ништа нисам разумео.

A sto neko postavlja pitanje sta je bilo prije Tita

Зависи колико пре Броза?

Posle I SV.rata doslaje monarhija.

А пре Првог светског рата била анархија?

Zemlja je nazvana Kraljevina Srba,Hrcata,Slovenaca.A gdje je bosna gdje su Muslimani,Jevreji,Romi i osatli.

Босна је Србска, муслимани су у њој, жидови, роми и остали су били разасути и чинили НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ.

Pametan covijek iz naziva vidi da je to nacionalisticka tvorevina po ugledu na neke druge.

Наравно. Свака држава је продукт националних тенденција и државотворних тежњи.

Posle je preimenovana u Kraljevina Jugosalvija,nije sija nego vrat.

Тачно тако. Само је "Југославија" звучала лепше.

Kapitaliyam je uzeo maha i svi oni koji su bili sljam postali su nesto,cast izuzetcima.

То о чему причаш се десило тек '45 кад се крајњи нераднички олош дограбио власти. Зато и пропадосмо на крају.

Не знам како то у капитализму "шљам" постаје нешто. У капитализму (поготово у његовим зачетцима) радан, учен и способан човек има, нерадник и џабалебарош нема.

Posten radnik nije mogao da zaradi za zivot dovoljno.

Зависи шта је радио. Ко је радио, тај је имао. Наравно, никада није нити ће икад моћи ђубретар да има исто колико и доктор наука.

To se vidjelo iz iz masovnog odziva naroda na proglas KPJ za opstenarodni ustanak i preporod drzave.

Који масовни одзив? На почетку рата било је свега 3000 партизана.

С друге стране у четницима је било пар десетина хиљада.

Ti kayes da su partiyani pobili 500.000 ljudi.A sto nisi rekao koliko su ljudi pobili Cetnici,Ustase,Svabe,Zabari i to neduynih ljudi.

Усташе су побиле око милион - зашто су комунисти сарађивали са њима још пре рата?

Четници можда око 250.000 и то већину у борби.

Швабе још мање а Италијани занемарљиво мало.

Да ли знаш да је Ј.Б.Тито на листи највећих убица света на 7. месту од 10?

Partiyani su morali ubijat, jer na podrucju na kom ja zivim non stop su napadane brigade komandant Todora Vujasinovica,a da ne spominjem ostala podrucja Uzice,Istocna Bosna,Vojvodina,Srem i ostalo.

Причам о убијању цивила и то претежно после рата.

Svi znamo kakve su stravicne zlocine cinili Ustase i Cetnici,

Какве су то злочине чинили четници?

Nigdje neces procitat da su partiyani nekoga zaklali,zapailil,izvadili mu oci,oderali,osakatili,razapeli,zakali ga za konje koje bi poslije pustili itd.Svi znamo koje to cinio.

85% тих радњи које си навео су урадили мом прадеди. Конкретно народни херој Раја Недељковић.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Gledaj!
Te 3000 ljudi koji su ustali na proglas slavne KP,to su casni ljudi.A sto se tolko ljudi diglo u Cetnike pa zna se.Ja neynam da li su igdje cetnici vodili borbu osim protiv komunista.
Bosna nije Srpska nitit ce ikad biti,jer Bosna nije etnicki cista,nije ni Srbija a kamoli Bosna.Bosna samo moze biti drzava svih njenih gradjana Srba,Hrvata,Muslimana,Roma,Jevreja i ostalih.
Grad u kom je zivim cesto nazivaju mali jerusalim,jer u njemu svaka nacija iz gore navedenog ima svoju bogomolju.
Za Tita mogu reći šta hoće,samo potomci njegovih boraca i susjedi narodni heroja mozemo tacno kazat ko je Tito.
Kad je bio takav zlotvor kakvim ga opisuju sto mu dodjose onlike zvanice na sahranu.Za svakog mrtvog Komunistu doce vise ljudi nego za kapitalistu.Kad te mrcine pocrkaju sto to pisu neznam koliko ce narod za njima zalit i oplakivat ih 22 godine,kolko zale za nasim jedinim predsjednikom.Nek dodju na 4 i 25 maj u Sarajevo i beograd pa nek vide kolke se mase okuplaju naroda ispred njegovg spomenika,sa svih strana.
Tito je bio najveci drzavnik u svjetskoj istoriji mozda zajedno i sa lenjinom,marksom,engelsom.grijeh je za čovijeka reći da je Bog,ali ako se to za nekog moze reći onda je to i Tito zaslužio.Da je pravde u svijetu biese trebalo izucavati istorija sa njegovim imenom,a na akademijama njegpva vojna strategija.Jer to je za covijeka nepojmljivo da se jedna mala zemlja sa nikakvim oruzijem odbrani od kapitalisticke velesile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
O Boze....

Smaras choveche ..... Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja ne baratam izvrnutim tezama.Jos mije rano da znam napamet Marksa i Engelsa.
A sto se tice tumacenja Kardelja,u to ne bih ulazio.
Socijalizam se nije ninasta nadgradio,jer na trulez nemoze se nista kalemit.
Socijalizam pocinje nastajati iz Marksisticke politicke ekonomij,što bi reneko reko tad se rodio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
pochinje da mi biva jasno otkud onoliki vicevi o muji i hasi ... izgleda da je sarajevo postalo nekakav sabirni centar za die-hard vernike raznih ludachkih ideologija - komunisti,islamisti ,vehabije ... mora da je to nekakav uticaj vode i vazduha tamo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Te 3000 ljudi koji su ustali na proglas slavne KP,to su casni ljudi.A sto se tolko ljudi diglo u Cetnike pa zna se.

Значи тих 3000 људи који су отишли у партизани су "часни људи" а ове остале стотине хиљада су издајници????

Дакле, стварно сте багра она најгора, србогеноцидна, за вас је смрт мала казна.

Ja neynam da li su igdje cetnici vodili borbu osim protiv komunista.

То што ти не знаш не мора да значи да се није збило.

Bosna nije Srpska nitit ce ikad biti,jer Bosna nije etnicki cista,nije ni Srbija a kamoli Bosna.

Босна је била Србска стотинама година и опет ће бити, ово је само привремена окупација.

А етнички се лако да очистити.

Bosna samo moze biti drzava svih njenih gradjana Srba,Hrvata,Muslimana,Roma,Jevreja i ostalih.
Grad u kom je zivim cesto nazivaju mali jerusalim,jer u njemu svaka nacija iz gore navedenog ima svoju bogomolju.

И то ћемо да видимо.

Za Tita mogu reći šta hoće,samo potomci njegovih boraca i susjedi narodni heroja mozemo tacno kazat ko je Tito.

Питаш криминалчевог брата о криминалцу?

Кad je bio takav zlotvor kakvim ga opisuju sto mu dodjose onlike zvanice na sahranu.

Зато што су му ти исти помагали да се докопа власти.

Za svakog mrtvog Komunistu doce vise ljudi nego za kapitalistu.

Да, да све се плашим да ће оном севернокорејанцу сви да дођу...

Kad te mrcine pocrkaju sto to pisu neznam koliko ce narod za njima zalit i oplakivat ih 22 godine,kolko zale za nasim jedinim predsjednikom.Nek dodju na 4 i 25 maj u Sarajevo i beograd pa nek vide kolke se mase okuplaju naroda ispred njegovg spomenika,sa svih strana.

Хахаха колке се то масе окупљају у БГ-у 25. маја?  Smile Smile Smile

И ко то још жали за вашим тиранином? Пар десетина изгубљених случајева?

Tito je bio najveci drzavnik u svjetskoj istoriji mozda zajedno i sa lenjinom,marksom,engelsom.

Нисам знао да су Маркс и Енгелс били "државници".

Да, ако величину мериш умореним људима, онда је свакако уз Лењина и Стаљина.

grijeh je za čovijeka reći da je Bog,ali ako se to za nekog moze reći onda je to i Tito zaslužio.Da je pravde u svijetu biese trebalo izucavati istorija sa njegovim imenom,a na akademijama njegpva vojna strategija.

Јел би му попушио курац?

Jer to je za covijeka nepojmljivo da se jedna mala zemlja sa nikakvim oruzijem odbrani od kapitalisticke velesile.

А од кога смо се то одбранили?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
To što ti velicaš cetnicku ideologiju ne znaci da si veci Srbin od bilo koga drugog Srbina.Ti si toliko mali da bi se velicao.Mi smo ginuli i ginucemo za slobodu svoje domovine bez obzira koje nacije u njoj žive.
Ja sam vec rekao nijedna zemlj na svijetu nije etnicki cista cak ni arapske zemlje,tako da taj tvoj navod za Bosnu pada u vodu.Bosna je bila i bice zemlja raširenih ruku za sve ljude koji u njoj žele da žive,bez obzira na vjersku pripadnost.
Ja kolko znam Titu nijedna vele sila nije pomogla.Prvo su pomagali cetnicku organizaciju pa kad su vijdeli da sa Titom nema šale onda su se njemu priklonili,nebili uspjeli šta uzeti kao što je Staljin radio sa SSSR-om.Ne moraju sjeverokoreanci doci,ne mora niko doci,dovoljno je da covijek ode ciste duše i cista srca,a ostalo je u Božijim rukaka.
Možeš ti Tita nazivat kako želiš vrijeme ce pokazati ko je šta bio,na zemlji se ništa sakriti ne može.
Marks i Engels nisu bili državnicic ali su bili zacetnicic socijalizma,a što se smrti tice,svako mora jednom umrijet.Valda je tako Bog odredio da ljudi umiru i radaju se,da covijek kroz svoj život saznaje i upoznaje razlicite stvari,i da ta saznanja prenosi dalje na covijecanstvo.Jer,da nam je Bog dao svo moguce snanje i svu mogucu silu koju On ima onda vjerovatno život nebi imao smisla,jer kad nemaš cilja nemaš zašto ni da napreduješ.
Vidi se tvoje obrazovanje i tvoja kultura.Ti si kao covijek povrijeden što još postoji ljudi koji ljude ne dijele prema naciji vec prema djelima,valjda je i to želja Božija.Tebe i tebih slicnih bice dok je svijeta i vjeka,jer u svakom žitu ima kukolja.
Samo sljedeci put nece važiti stara narodan izreka:
OTIŠAO U CETNIKE,VRATIO SE IZ PARTIZANA!

POZDRAV ZA SVE! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 46
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne mjesam se u ideologiju,ali mislim da netko nezna niti reci SRBIN  i SRPSKI,a ne SRBIN i SRBSKI,ima 1 iz gramatike,odlicje neke ideologije je i kultura jezika,nisam nikad bila komunista,ali kultura u vreme komunizma je bila naprednija,bar smo govorili lijepim jezikom,imali dobar odgojni sistem,postojalo je covjekoljublje,za razliku od danas mrzoljublje,Marksa i Engelsa sam ucila jer sam morala,bilo bi dobro da su se samo oslonili malo na religiju.Ali koliko sam upoznala njihova djela,shvatila sam da im je smetalo korumprano svecenstvo,isto sto i meni danas.Nijedan ekstremizam nije dobar,ali vidite sto nastalo na svijetu,psuj,kradi,lazi,cini blud,ubij,odi prekrizi se i sve ti je oprosteno.Kultura je samo apstraktni pojam,tko jos cita sto,vikaci i nabijaci su prvi pa vidim i ovdje,stante ljudi kamo ide nas svijet.Tko ima svjesti jos,ma nosi ako hoces sve imat ces to ali nijesi covjek,a ako se netko zadovoljava time nazdravlje mu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
E upravo to.Ja i ako sam komunista i pripadam toj ideolo[koj opciji vjreujem u Boga.A to sto je svestenstvo korupirano pa to je njihova sratoma i grehota.Jos od Lutera covijek se bori protiv korupcije a ona uzima sve vise i vise maha.Ako se ovako nastavi kroy nekoliko stoljeca bey korupcije nece se moci yivjeti.Kod nas korupciju je prekinuo socijalisticki rezim,sto mislim da je jedan od najvecih uspjeho poslije diyanja naroda na ustanak,i protjerivanja sovjeta.

Pozdrav za sve.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49896
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
ljepo je cuti da si i pored komunizma sacuvao vjeru u Boga  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 10:51:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.