Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 05:58:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Комунизам и комунисти  (Pročitano 15433 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 172
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Skolarine nisu postojale,nego se to sufinasiranje svodilo na placanje nekih malih iznosa novca(kao clanarina u biblioteci).To ce sigurno da osiromasi tvoj budzet...

Skolarina je bila 7000 dinara... kada je evro bio 30 dinara.. cini mi se...
Racunaj...
Mnogo je skupa ta clanarina biblioteke... a i to znaci da skolovanje ipak nije bilo besplatno...

Citat
Studiraju samo bogati,i onaj ko ima srece da upadne na budzet(a takvih je mnogo manje).

Ja ne znam nijednu zemlju gde se besplatno skoluju ljudi koji su iz srednje skole izasli sa dvojkom ili trojkom... Smile
Ne vidim u cemu je problem da studiraju samo najtalentovaniji... ovako imamo gomilu nestrucnih diplomaca, strucnih koji rade u prodavnici i jos vecu gomilu vecitih studenata... Smile
Inace... sto se tice bogatih... oni su i za vreme vladavine SPS i sad isli na privatne fakultete, tako da se ti nista ne brini za materijalni status profesora Megatrenda i BK fakulteta...
7 000 ... Smile dinara.

skolarina je bila uvedena posle 5 oktobra na nagovor izvezne gospodjice/gospofje Turlajic i Gase Knezevica.Posto su uspeli da prevare omladinu da glasa za DOS,onako mucki i podmuklo su uveli skolarine na mala vrata koje do tada nisu ni postojale.

Pricaj ti tu pricu nekom drugom... Smile

a sta je tek sa zdravstvom?! Jel se i to placalo... Smile

@Kamaro24 Da li da poverujemo gos'n Kamaru24,koji ima prijatelje u Kini i Vijetnamu... Smile
« Poslednja izmena: 30. Apr 2007, 21:45:09 od Chelik_45 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Posto su uspeli da prevare omladinu da glasa za DOS

Ko ih *ebe sad nek placaju. To se zove trazhili ste gledajte. Ako je nekom u Slobino vreme bilo dobro onda su to studenti. Dzabe skolovanje, dzabe domovi, dzabe ishrana, izgleda je trebalo i dzeparac da im daju da se ne bi bunili.  Smile
Ali poshto je drug Tito josh davne '68 rekao da su studenti uvek u pravu, oni se te izjave nikad nece odreci pa su navalili malo da se bune, a ta pobuna ce da koshta i njihove praunuke koji ce verovatno da placaju skolarinu kao na Sorboni mada ni sad nije daleko.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
@Kamaro24 Da li da poverujemo gos'n Kamaru24,koji ima prijatelje u Kini i Vijetnamu...
tupane, da li ti imas predstavu koliko ljudi odlazi u kinu i ostatak azije da bi trgovalo?!
pogledaj malo proizvode koje kupujes! sve je vise azijskih, sta ti mislis da ih rode donose?! Smile
od rasvete, preko automobila, do soja sosa iz kambodze, a njemu cudno da neko od srba tamo boravi!
bemti komunistu!
lepo je rekao moj djed, ja u zivotu nisam ubio coveka jer komunisti nisu ljudi! Smile Smile
« Poslednja izmena: 01. Maj 2007, 00:31:45 od Kamaro24 »
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Citat
Skolarine nisu postojale,nego se to sufinasiranje svodilo na placanje nekih malih iznosa novca(kao clanarina u biblioteci).To ce sigurno da osiromasi tvoj budzet...

Skolarina je bila 7000 dinara... kada je evro bio 30 dinara.. cini mi se...
Racunaj...
Mnogo je skupa ta clanarina biblioteke... a i to znaci da skolovanje ipak nije bilo besplatno...

Citat
Studiraju samo bogati,i onaj ko ima srece da upadne na budzet(a takvih je mnogo manje).

Ja ne znam nijednu zemlju gde se besplatno skoluju ljudi koji su iz srednje skole izasli sa dvojkom ili trojkom... Smile
Ne vidim u cemu je problem da studiraju samo najtalentovaniji... ovako imamo gomilu nestrucnih diplomaca, strucnih koji rade u prodavnici i jos vecu gomilu vecitih studenata... Smile
Inace... sto se tice bogatih... oni su i za vreme vladavine SPS i sad isli na privatne fakultete, tako da se ti nista ne brini za materijalni status profesora Megatrenda i BK fakulteta...
7 000 ... Smile dinara.

skolarina je bila uvedena posle 5 oktobra na nagovor izvezne gospodjice/gospofje Turlajic i Gase Knezevica.Posto su uspeli da prevare omladinu da glasa za DOS,onako mucki i podmuklo su uveli skolarine na mala vrata koje do tada nisu ni postojale.

Pricaj ti tu pricu nekom drugom... Smile

a sta je tek sa zdravstvom?! Jel se i to placalo... Smile

@Kamaro24 Da li da poverujemo gos'n Kamaru24,koji ima prijatelje u Kini i Vijetnamu... Smile

Hm... moguce je da je i obnova bila 7000, a skolarina 14.000 ... moram da ponovim...
Inace.. na pravu se za sve te godine cena u evrima za domace studente nije bitnije menjala... i dalje je 600-800e u zavisnosti od kursa...
Takodje... znam da se vec sledece godine 2000/2001. cena duplirala... a ni tada DOS nije bio na vlasti...
Cena nije ni vazna... za nekoga je i tih 7000 bilo mnogo...
Poenta je u tome sto se u zemlji u kojoj je skolovanje bilo besplatno, skolarina placala....

Ah... da... besplatno zdravstvo...
Sticajem okolnosti moj otac je isao na operaciju za vreme besplatnog zdravstva...
Platio je sav hirurski materijal, lekove, zavoje, samo sto nije morao da ponese i komplet posteljine od kuce... neki su i donosili...
Jednostavno... bolnica ne da nije htela da im da, nego nije imala sta da im da...
Cak su ga sa maltene hirurskog stola slali po komprese i hanzaplast traku...  Smile
Dalje... besplatno zdravstvo... imamo inkubatore stare po 30 godina...
Ostatak medicinske opreme je otrilike na tom nivou 30-40 godina...
Zene se poradjaju u salama u kojima duva promaja, a u bolnickim sobama samo sto ne otpada malter sa zidova...
Na magnetnu rezonancu se ceka 6 meseci i vise... naravno... ako dozivis...
A, isti je rok bio i za zakazivanje pregleda kod kardiologa... i to kod tezih slucajeva... onih koji samo sto nisu otegnuli papke...
U eri besplatnog zdravstva, placali su se i lekovi...
Takodje... u eri besplatnog zdravstva drug dr. Bojic uspeo je toliko da profitira da je privatizovao bolnicu "Dedinje"...

I na kraju... u eri besplatnog zdravstva... besplatno zivota uopste... ljudi su zaradili milione noseci gajbice...

Divno... da ne poverujes... kao da smo ziveli u Diznilendu....  Smile

Citat
Ko ih *ebe sad nek placaju. To se zove trazhili ste gledajte.

Ko ce drugi da se bori za njihova prava, ako ne oni sami...
I da.. studentski protesti su srpski izum... bravo.. nisam znala Smile
« Poslednja izmena: 01. Maj 2007, 00:57:00 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
anea ne trudi se, znaju oni dobro sta je sve bilo "besplatno" i kako je bilo "besplatno"!
ovim samo pokusavaju da opravdaju svoje pogresne stavove i godine zablude, kritikujuci nesto sto je zaista problem danas u ovom drustvu!
a to je skupo a lose obrazovanje!
oni i njihovi su krivi za tu situaciju! ako skupocu pripisuju kapitalizmu, ja los kvalitet obrazovanja pripisujem njihovom socijalizmu!
a skupoca se moze ispraviti, dovoljna je volja establismenta da se sistemski resi taj problem!
pa kao na zapadu, podignes kredit, koji odplacujes od 4.god ili od 8 god. posto krenes da radis!
a da ne pominjem stipendije same privrede koja je veliki interesent da dobije kvalifikovane strucnjake!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Ja naginjem ka levici... ali pravdavanje ovih svinjarija u poslednjih 20 godina je smesno...
Zato sam i rekla da komunizam i socijalizam nikad nisu ni stanovali na ovim prostorima...  Smile

Mi nikad nismo imali odgovornu socijalnu drzavu... imali smo samo bednu mimikriju... cini mi se da je sve otislo dodjavola posle 1974. godine... mozda i ranije... kada su "narodne" vodje dosle na svoje i pocele svojski da muzu narod...
Moj deda je bio prvoborac, partizan, 4 godine u ratu... pa je ipak napustio partiju 60-ih... nije vise mogao da gleda kako mu se ideali ruse i djubrad preuzima vlast...
Zanimljivo je sto je sve do smrti polutajno slavio slavu, a decu krstio u crkvi...
« Poslednja izmena: 01. Maj 2007, 01:07:33 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
Mi nikad nismo imamli odgovornu socijalnu drzavu...
zato sto je ona sama po sebi utopija, nemoguca je!
obezbedi ti ljudima socijalni minimum i niko ti vise nece raditi!

zato takva drzava nikada nece postojati, niti je postojala!
i vise su socijalizma ima u kapitalistickim drzavama nego u socijalistickim!
socijalisticke drzave su osudjene na propast, ako nista drugo iz ekonomskih razloga!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Ko ce drugi da se bori za njihova prava, ako ne oni sami...
I da.. studentski protesti su srpski izum... bravo.. nisam znala

Upravo u tome i jeste poenta, shto to nije srpski izum, nego videla zhaba da se konji kuju pa digla nogu hoce i ona.
Sve ono zbog chega su se bunili postalo je samo josh gore.
Ako je potrebno mozhemo da prichamo i o konkretnim potezima studenata, ja sam u to vreme bio student pravnog fakulteta u ns-u. Poznato mi je i oko chega su se bunili i protiv koga su se bunili i koga su podrzhavali a poznato mi je i shta su sve te promene i pobune donele nama studentima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Pa, koliko ja znam... studenti su se bunili i pocetkom krajem pretproslog veka...
Setimo se Svetozara Markovica na sekund...

Inace... poslednji protesti su bili cisto socijalni...iako su neki pokusavali da ih gurnu u politicke vode...
« Poslednja izmena: 01. Maj 2007, 01:22:15 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
svetoooo! Smile

ma treba se buniti kada to ima smisla i kada buna moze da uradi plodom jer su zahtevi legitimni!
velike skolarine su neminovnost!
resenje treba traziti na drugoj strani! a glavni zahtev treba da bude kvalitet tog obrazovanja koji dobijas za tu cenu!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 05:58:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.