Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 20:04:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Komunisticki revolt!  (Pročitano 39384 puta)
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Citat: SerbianFighter
U svakoj revoluciji ih mnogo pogine, ali on je bio covek sa ciljem i idejama, i narod ga je u tome podrzavao...

И Хитлер је био човек са циљем и идејама и народ га је у томе подржавао Wink (овим не желим да поистоветим Лењина са Хтлером него ти само скрећем пажњу да то што ти наводиш није довољно да неко буде `добар`). Значи џаба идеје ако су оне саме по себи лоше, а за комунизам је историја дефинитивно показала да је то јако лоша идеја. Него опет не разумем шта је то конкретно Лењин добро учинио за Русе? Ако знамо да је Лењин `владао` (живео) до 1924. године а да је до 1922. године трајао грађански рат који представља најгори могући период за Русе, период у коме су од глади умирали милиони људи, шта ту онда може бити добро?

Citat: camilio
Danasnji komunisti se bore za komunizam u prvobitnom obliku...

Не желим да се замлаћујем са осталим што си написао, интересује ме једна ствар. На који начин то планирате да се борите? Које су то конкретне методе и средства којима мислите да дођете на власт (тј. да спроведете у дело те ваше идеје)?

Такође ако ти није тешко да ми кажеш да ли постоји нека званична комунистичка партија код нас, ако постоји како се зове, где је и када регистрована и како је могуће доћи до њеног статута и програма? Каквав је став вас комуниста по питању српских националних  интереса, како у свом програму видите државу у којој би Српски народ требао да живи?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Vidi, ja sam germanofil, i smatram da je Hitler imao svega nekoliko gresaka, cisto taktickih, i da njegova ideja uopste nije bila losa po njegov narod. Izveo ih je iz krize, digao nacionalni duh do najvisih visina, zeleo drzavu nemackog naroda, nije voleo jevreje i sl.
Ako ces krenuti sa time da su oni genocidisali nas narod.
Nisu.
To nisu bili nemci to i sam znas. To su radili nas "najblizi".
A ono sto su nemci radili je stvar koju takodje podrzavam.
Lepo su rekli ne dirajte nas necemo vas dirati.
Mi smo hteli da se kurcimo.
Lepo su rekli, ubijete li jednog naseg mi cemo 50 vasih.
Mi smo hteli da se kurcimo.
E pa eto nam.
Ja i dalje smatram da bi ova zemlja pod nemcima mnogo dalje dogurala nego pod drugima.
Nemci su sravnjeni sa zemljom pre 50 godina, danas su OPET najjaci u Evropi.
Mi smo u goroj poziciji nego sto smo bili i ako imamo i bolju poziciju i pametnije ljude i lepsu zemlju.
toliko. Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Значи ти си српски националиста који порджава радикале, а са друге стране си демократа који је готовио Ђинђића и поврх свега тога си германофил и цениш Хитлера, фашизам и нацизам (овај део за комунисте и Лењина боље да прескочимо јер би стварно било много Wink). Ако ништа друго морам ти признати да си свестрана личност   .

Него сада озбиљно за ово са Швабама никако не могу да се сложим мада ћемо отићи у офтопик али морам мало да прокоментаришем. Тачно је да је захваљујући фашизму Немачка успела да се привредно опорави и да мобилише све националне потенцијале али је проблем у томе што једна таква идеологија и поред тих почетних позитивних ствари неминивно води у пропаст, разарање и велике жртве самог немачког народа јер је веома нереално очекивати да било који народ морже да завлада читавим светом. И поред неспорне интелигенције Хитлер је био лудак и управо због тог лудачког фанатизма није био способан да схвати (бар док није постало касно) да ће на крају управо своме народу начинити највеће зло, да ће бити поражен и понижен а држава потпуно разорена. Што се тиче Јевреја ни ја нисам неки њихов љубитељ, мој прадеда је за време старе Југославије купио три куће (које му баш и нису требале Smiley) само да се Јевреј не би доселио у комшилук. Али опет једно је неког `не волети` а друго је убијати милионе људи и чинити геноцид. Ако ти је рат који је однео 50 милиона живота, од тога 12 милиона по конц. логорима само `мала чисто тактичка грешка` онда ту нешто није уреду. Што се геноцида и убијања Срба тиче чинили су га и Немци директно (ето ти логора у БГ у којима је неколико десетина хиљада Срба побијено), али није то суштина, суштина је у томе да и они други из нашег комшилика који су то радили никада сами то не би могли него је геноцид над Србима био под директним покровитељством Немаца, чак је Марко Лубурић, управник Јаеновачкох логора био на `обуци` у Немачкој где су га подучили о ефикасној организацији конц. логра. Хитлер није Словене мрзео баш толико као Јевреје али нас је ипак сматрао нижом расом. За разлику од Јевреја које је требало физички истребити Словенима је предвидео улогу слугу и физичке радне снаге. Такођеје потпуно неутемељено што тврдиш да нас не би напао да се нисмо `курчили`. И Русима је то обећао па их је напао без икаквог упозорења. Једноставно лудак је кренуо да осваја читав свет и ништа га није могло зауставити сем силе. Такође не разумем како можеш да оправдаваш оно убијање 100 (не 50, 50 је било за рањеног Немца) Срба за једног Немца. Неко дође, окупира ти земљу и ти сад треба да трпиш  да слушаш шта ти наређује, не смеш да се `курчиш`? Ако ти мислиш да би нама било добро под Немцима онда стварно нема сврхе да се расправљамо, такве идеје су за мене једноставно потпуно неприхватљиве без обзира радило се о Немцима, Турцима, Русима, Америма, о било ком другом, тиме себе доводиш у супротност са природом свога народа, са најизраженијом особином која нас краси а то је слободољубивост и спремност да се за своју слободу и независност боримо и жртвујемо.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Odgovoricu neki drugi put sad nemam vremena u guzvi sam, al ovo cu da ostavim kao domaci da ti objasnim neke moje stavove.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 47
Camilio je rekao:

"... Borba za komunizam besklasno drustvo gde ce svako raditi koliko mu je potrebno i takodje imati koliko mu je potrebno."

Kada su poceli da mu smanjuju platu zbog sveopste krize, moj techa je rekao:

"Ne mogu toliko malo da me plate koliko mogu malo da radim."

Vatrogasci moraju da rade onoliko koliko zadatak zahteva, a ne koliko oni budu skloni/hteli/ne hteli/trebali/osecali da rade.

Dalje, meni treba milion evra za pocetak. Da li to znaci da bi komunizam funkcionisao moramo svi da imamo iste potrebe?

Camilio, anarhija i komunizam nisu daleko. Ne moze se raditi koliko je nekom potrebno! Sistem (hijerarhija) i religija (strah od Boga) drze coveka dalje od horde. Religija je kocnica za ono zivotinjsko u nama, da ono sto nam demokratija nudi u obliku slobode ne postane nagon za ubijanjem, kriminalom itd. Kultura takodje ima slicnu funkciju, ali nije toliko jaka da obuzda ono nagonsko u coveku.

Komunizam je anarhisticka sloboda gde je pojedinacno zadovoljavanje potreba stavljeno iznad opste dobrobiti.
IP sačuvana
social share
Ukupna inteligencija svih ljudi na planeti je KONSTANTA. Stanovnistvo se uvecava!
The devil finds work for idle hands to do.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 575
Tako jeeeeeeee druze Volshebny, skidam ti kapu brate, imas za sve odgovor i sa dobrim potvrdama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 49
Gradjanine radikal, drug Lenjin je dobro doneo celom Svetu, jer je prvi na sevetu dokazao da postoji i druga klasa, da postoji proleterska klasa, a ne samo aristikratska, koja je bogom dana i da moze da se podstakne covek da razmislja u suprotnom pravcu od onog koji mu eksploatator namece, da razmislja za svoje dobro. A to sto su umirali milioni od gladi,jebiga "hvaljeni car" im je ostavio "bogatu zemlju sa puno hrane i novca", a SSSR je bila nova i prva socijalisticka zemlja i bila je u totalnoj izolaciji od strane kapitalistickih -nacistickih-fasitickih-verskofanaticnih zemalja. Sto se tice komunistickog organozovanja kod nas, stvari stoje ovako. Problem je u tome sto postoji 11 komunistickih i radnickih partija i nikako nemogu da se dogovore o zajednickom delovanju odnosno da se ujedine u jednu, jer nasa stara boljka je da svi zelimo da budemo predsednici necega, nekoga, nesto,... Najbrojnija je partija Jugoslovenski komunisti koja broji oko 6.000 clanova, a sto se tice mog politickog angazovanja, ja nisam clan ni jedne politicke grupacije. A sto se tice jevreja, ja nisam anti-semita, takodje nisam ni covek koji veruje u teoriju zavere, ali koliko sam citao cini  mi se da su jevreji bas ti koji su iscenirali II svetski rat da bi preneli svoje bogatstvo iz Evrope u Novi svet, Ameriku. I onda idu svi ti progoni i zverstva, naravno mnogo jevreja je umrlo u logorima, onih siromasnih, ali "braca bogati jevreji" su bili na sigurnom. Zar nevidite sta se desava u svetu, Izrael jebe pa rastura!!! Gradjanine volsebny, da bi komunizam uspeo moraju svi da rade, a ne svi da traze. I cini mi se da si obrnuo redosled opste dobro za dobro pojedinca. Zasto neki ljudi moraju da rade 12 sati, 40 godina, a neki ceo zivot da nerade? Nemoze jedan fudbaler da odigra 90 minuta utakmicu i da dobije 150.000 £, a neko da radi 18 sati ida dobije 3£! E kada budu svi radili bice nam svima dobro. icon_2gun
IP sačuvana
social share
Do konacne pobede, zauvek!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Друже цамилио, како прво ја нисам грађанин, не осећам се тако нити се идеологија коју заступам залаже за грађанско друштво. Даље, ово за Лењина ти је чиста демагогија, главна његова заслуга је `што је народу отворио очи`, ма ајде молим те, реци ти конкретно шта је он то добро урадио, коме је то било боље због неговог постојања, шта је конкретно урадио за добробит народа? Што се `хваљеног Цара` тиче народу нису ни под њим цветале руже, али сигурно нису милиони људи умирали од глади. Значи ваша је политика да ако је нешто лоше треба га направити још десет пута горим? И још ви комунисти спомињете руског Цара, побили сте читаву царску породицу, вашу злочиначку владавину сте почели најсвирепијим могућим злочином, вајни борци за `права радника` су показали да нису ништа друго него најобичније убице. И кажеш има 11 комунистичких партија које не могу да се договоре? Како сте то онда ви комунисти способни да заведете `идеално друштво`? Зар то да ни сами комунисти не могу да се уједине око идеје закоју се боре не говори довољно да је то утопија? И ниси ми одговорио на два најбитнија питања. Којим методама и како конкретно мислите да освојите власт? Какав је ваш став по српском националном питању и држави у којој Срби треба да живе? Ја знам одговоре на ова питања али ми је битно да то остали чују из твојих уста Wink.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 575
Citat

Gradjanine volsebny, da bi komunizam uspeo moraju svi da rade, a ne svi da traze. I cini mi se da si obrnuo redosled opste dobro za dobro pojedinca. Zasto neki ljudi moraju da rade 12 sati, 40 godina, a neki ceo zivot da nerade?

Pa zato sto ti isti komunisti sednu u fotelju i bogate se na racun naroda, a da bi taj narod dosao do dobrog radnog mesta mora da ima nekog od radjaka, ko  je general, inzenjer, lekar, zubar, itd.

Radikal, uzeo si mi sve reci iz usta (to jest persiju  Wink  )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 47
Camilio je rekao:
"...Zasto neki ljudi moraju da rade 12 sati, 40 godina, a neki ceo zivot da nerade? Nemoze jedan fudbaler da odigra 90 minuta utakmicu i da dobije 150.000 £, a neko da radi 18 sati ida dobije 3£! E kada budu svi radili bice nam svima dobro. "

Jel' mozes da zakucas kao Vince Carter?

O tome se radi Camilio, neko je sposobniji od tebe u necemu i on treba da bude nagradjen za to. Samo takmicenje i konkurencija cine da nasa civilizacija ide napred. Koren ovoga je nezadovoljstvo koje covek stalno oseca. Da je covek bio zadovoljan zivotom na drvetu bio bi jos uvek tamo.
Cistacica ne moza da odlucuje o nabavci skenera jer nema dovoljno znanja o koristi toga. Da ima znanja bila bi nesto drugo (kao sto kaze Mali Perica: da baba ima tockove bila bi autobus).

U komunizmu ce svi raditi jednako i svi ce biti jednako nagradjeni.

Evo tablice za konverziju:
3 lopata peska/cementa=3.5 zavrnutih srafova=9 zamaha motikom=1 montirana pregrada=1/10 naucnog rada= 1/1000 projekta=1 sut iz slobodnog udarca malo iskosa sa leve strane.

Piece of cake! Samo preracunas energiju koja je utrosena, a zatim to normalizujes.

Evo jos nekih primera iz SSSR: Nikolaj A. Fomic - bio radnik u strugari sada direktor metalurskog kombinata i ugledni direktor politbiroa NKVD-a, Irina Antonijevna - pralja, sada direktor biblioteke i clan odbora za kulturu...

Ljudi, komunizam je fizicki gledano sistem sa negativnom povratnom spregom/petljom. Svi smo jednaki, svi dajemo maksimalno od sebe i svi dobijamo istu platu. U prvo vreme ce neki ukapirati da oni vise rade od drugih, koji jednostavno fizicki ne mogu se izjednace, pa ce smanjiti svoju produktivnost na nivo "slabijih". Ovi ce potom da smanje jos manje produktivnost jer se "jaci" poceli manje da rade (sa npr 80% kapaciteta), pa ce i oni smanjiti na svojih 80%... U nekoliko ovakvih ciklusa proizvodnja ce pasti.
Za to vreme ce drzavna statistika i dalje da belezi privredni rast, jer je komunizam savrsenstvo nad savrsentvima i statistika jednostavno i nije neki pokazatelj.

Kao sto si rekao Camilio, praistorijsko drustvo je bilo neka vrsta komunizma, pa posto je evolucija jedna od teorija koju prihvataju komunisti, kako to da su se oni usavrsavali prelaskom u robovlasnicko drustvo?
IP sačuvana
social share
Ukupna inteligencija svih ljudi na planeti je KONSTANTA. Stanovnistvo se uvecava!
The devil finds work for idle hands to do.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 20:04:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.