Vala baš! Al na drugi pogled, ima veze sve ovo o čemu pričamo!
Evo, da se vratimo na temu: ja na primer, kad god negde vidim neki sajt koji mi se dopadne iz bilo kog razloga (forma, odnos boja, možda i neka sitnica kao npr. dugmići menija) ja ga sačuvam. Kasnije, kada se ukaže potreba da pravim sajt, prvo smislim kako da organizujem sadržaj. Onda prevrćem po sačuvanim sajtovima, skupljam ideje.... Ostalo je laća! Često mi se desi da više vremena provedem na osmišljavanje dizajna nego na kasnijoj realizaciji!
Savet za one koji bi imaju želju da naprave sajt, a nisu sigurni čime bi se sajt bavio: batalite! Poštenije je biti ugledan član nekog postojećeg, dobrog foruma, nego administrator sajta bez ideje i koncepcije.
One koji znaju čime bi se bavili ali nisu 100% sigurni da li da se upuštaju u to: batalite! Samo ako ste baš mnogo zaludjeni za neku temu (na ovom mestu pozdrav Pilotu ), ono baš baš, onda ćete imati snage i volje da svakodnevno održavate i pratite sajt. Ako ga ne ažurirate onda bolje da ne postoji! Ako ga mrljavite neko vreme pa onda batalite, džabe izgubljeno vreme!
Ne mora to po svaku cenu da bude forum! Blogovi su takodje jako zanimljiva stvar! Razmislite i o tome! Ja često više vremena provedem po zanimljivim blogovima nego po forumima gde se ljudi daleko površnije bave nekom temom (izuzetak SF! ! !). Tu i ne mislim na prave administratore nego one koji daju komentare, koji su po pravilu glupa pitanja, površno bavljenje problemom, paušalne ocene ili još najgluplje samo smajliji!
Mene čudi npr. SF koji još nije sve ovo batalio?! Mislim, mnogo vremena i truda.... previše, a za šta?!
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Meni se po pravilu zalomi da pravim sajt za nešto čime se trenutno bavim (pravim sajtove sam sebi ) Tako da mi nekada više vremena oduzme tekst, a nekada dizajn.
Kad smo već kod dizajna: upravo sam otkrio fenomenalan sajt preko koga može da se pregleda izgled neke stranice kroz sve žive browsere - pošto je poznato da odstupanja mogu biti veeeelika. . . Rezultat može da potraje u zavisnosti od broja browsera koje selektujete.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Želim da napravim svoj forum već duže vreme,ali moj Engleski je ravan nuli.
Imam već osmišljeno i kako bi izgledo i za teme i sve ostalo,al nemogu da ga napravim jer nerazumem Engleski nimalo. Postoji li neki program za pomoć onima koji neznaju Engleski,ako ima molim za pomoć.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.