Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 11:05:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kompjuter otkriva ko je pisao Bibliju?  (Pročitano 21318 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Taj mladic je ucinio neki zlocin i osudjen je na smrt. Prvo prekršio je zakone zbog kojih zna da mu sledi kazna, drugo nastavio je bahato da se ponaša i to ga odvelo u smrt.

Vecina ljudi nije ucinila nikakav zlocin protiv Boga koji se krije i tek se povremeno javi ponekom čudaku ili pustinjaku, izda mu par naredbi i uputstava i onda ga nema stolećima.
Sa jedne strane državu, za koju znamo da postoji, imamo njene imperativne norme usled čijieg krešenja znamo da sledi kazna i bahatost i bezobrazluk za koji znamo da društveno nisu prihvatljivi.
Sa druge strane imamo samo samo verske tekstove za koje se pouzdano ne zna od koga su sve i zašto pisani i Boga za kojeg niko živ nema nikakv dokaz da postoji.

pitanje je sta se podrazumeva rec,postojanje. ovo telesno culo to postojanje u kompletnom smislu cesto osporava. moze li covek videti vazduh? ne moze ali moze dokazati njegovo postojanje i tako mi zaobilazimo povrsna cula da bi dobili postojanje vazduha. tako je i sa postojanjem Boga. ako se oslanjamo samo na povrsna telesna cula,onda ga ne mozemo doziveti. covek koji bi hteo da se uveri da vatra prlji,ako ne bi verovao na rec,morao bi sebe izloziti vatri da se sam uveri.
   postojanje Boga je jedan od najmasovnijih dokaza koji postoji u coveku i oko coveka,ali covek ipak da bi usao u ovo mora to zeleti,jer Bog ima veci zakon od vatre da bi se direktno video morali bi imati nebeska tela ne ova raspadna gresna. no,to ne ometa Boga da se ukaze coveku. najveci protivnik ne videnja Boga je djavo i ljudski greh.  da li ti vidis kroz tamne oblake sunce? pa kako onda mozes verovati da ce sunca nakon se oblaci razidju ponovo biti na svom mestu i vidljivo? da li ti imas veru da je to sunce sunce? ako bi to sunce imalo savrsenu svrhu za tvoju dusu sigurno da bi tvoja nevera trazila dokaz samog postojanja sunca. i sad sta sa tvojom neverom> morali bi se iz nase udruziti da cim pre sacine letelicu da te hitnu na sunce da se tvoja nevera uveri. nije li svaki covek dovoljno uman da takog skeptika ostavi samog njegovoj neveri,a ne da pravi letelicu za takoga.
    nevera je jedan taman oblak kod mnogih koji sprecava da vide najvise dokaza koji mogu postojati o postojanju Bioga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0

svasta je moguce. kad veruje covek lazi cak i ako ne veruje da je slagan vidi se ovde preziveo je. ali kad covek kaze coveku istinu,a on nadaren svojim duhom tvrdi da je toliko nadaren da drzi da je istina laz,onda je doista prevaren,kako samo moze biti. prevara nema tezinu,ma kako svaka prevara ima stete za prevarenog,kao kad je prevara odbacila istinu.
  mislis li da ista ima cenu vecu od ljudske duse? kako oces. ljudi tako malo razumeju sustinu ovog zivota i njegovo ustrojstvo,da bi im se cak takima vredelo i govoriti.kad covek oce da bude porazen to je mnogo lakse uspeti,nego kad neko oce da bude pobednik.
Tako su blizu u ovom postu bio definisanju cilja života, a tako daleko. Ta ,,svetlost'' kojom te tvoja sveta knjiga obasjava, zaslepljuje te i čini tvoj razum bespomoćnim. Nema više tog glasa koji može da te zaustavi da srećan ne skočiš u provaliju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

svasta je moguce. kad veruje covek lazi cak i ako ne veruje da je slagan vidi se ovde preziveo je. ali kad covek kaze coveku istinu,a on nadaren svojim duhom tvrdi da je toliko nadaren da drzi da je istina laz,onda je doista prevaren,kako samo moze biti. prevara nema tezinu,ma kako svaka prevara ima stete za prevarenog,kao kad je prevara odbacila istinu.
  mislis li da ista ima cenu vecu od ljudske duse? kako oces. ljudi tako malo razumeju sustinu ovog zivota i njegovo ustrojstvo,da bi im se cak takima vredelo i govoriti.kad covek oce da bude porazen to je mnogo lakse uspeti,nego kad neko oce da bude pobednik.
Tako su blizu u ovom postu bio definisanju cilja života, a tako daleko. Ta ,,svetlost'' kojom te tvoja sveta knjiga obasjava, zaslepljuje te i čini tvoj razum bespomoćnim. Nema više tog glasa koji može da te zaustavi da srećan ne skočiš u provaliju.

govoris mi savet kao covek koji visi na ivici litice dok ja stojim na mirnom ravnom tlu,da si u super polozaju te da meni preti opasnost a ne tebi.ti mi kases da cu pretrpeti stetu ako po veri u Boga zadobijem vecnost,a ako verujem tvojoj ideji sta cu to izgubiti. ako ima Boga sta gubim a sta dobijam? razmisli.a sta ti? neverovanje nije moguce objasniti,jer neverovanje znaci da nista ne postoji. sama logika govori da covek postoji i da posledicno i Tvorac mora postojati. ni ateisti ne nekaju sustinu postanka u nekom svom zamislu.zasto? zato sto to logika licnog postojanja i postojanje svesti nalaze. to je povezano sa umom.sad kako dalje ko moze uzeti. ja govorim sa mog aspekta vere da nevernik gubi. a ti ? sa tvog aspekta verovao ili ne niti dobijas niti gubis. kao da mi oces reci da bijlke postoje ali njihova svrha nije da radjaju vec tek tako,neki crtac dosadnog decaka koji ne zna sta bi od dosade pa ih naskrabao na planeti zemlji. i tako sve sto sa svrhom deluje  eto neki je crtac. tako ti gledas u svom verovanju da nista nema neki visi smisao,da smo tu tek onako i kraj. najveci problem je sto sam ja ovde vama ucesnicima uputio jedan normalan logicni izazov,zasto ne trazite znak togpostojanja il nepostojanja. al iskreno. kad sam ja poceo sa trazenjem Boga ja sam  jednostavno rekao,ako postojis,daj mi znak.ocekivao sam od nadnaravnog nadnaravni znak naravno. zar bi od profesionalnog kosarkasa trazio da ubaci loptu ispod kosa u kos a on je visok koliko i sam kos. ne,trazio bi da ubaci loptu sa sto metara  vezanih ociju. to bi me privuklo zanimljivosti tog sporta ako ga ne volim ni malo. no,ti bez provere ,samo kazes nema Boga. pa dobro,kako oces. drvo sluzi za plod,ali kad nece da radja onda sluzi jos i za lozenje.a sekira opet za secenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Ja i tom strašnom junaku
gore na oblaku skidam kapu,
ali mi duša nije toliko plaha,
da ću ga voljet iz straha.

Verovati za slučaj da Bog možda postoji je krajnje kukavički i licemerno. A ako će takvi biti u raju neka ih ne trebaju nama što ćemo boraviti u večnom ognju. Ne trebaju nam ni oni ni njihov nepravedni Bog. Oni su loše društvo i kao takvi ne zaslužuju večnost sa svim Ljudima (sa velikim Lj), koji će iz čisto formalnih razloga poput nedostatka vere, završiti na večnim mukama.

Ako Bog tiranin ipak postoji, svi oni sa trunkom dostojanstva će demonstrativno otići u pakao, čak i ako su pozvani da odu u raj, a Bogu će ostati samo najveći ljigavci i licemeri da mu prave društvo čitavu večnost.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Ja i tom strašnom junaku
gore na oblaku skidam kapu,
ali mi duša nije toliko plaha,
da ću ga voljet iz straha.

Verovati za slučaj da Bog možda postoji je krajnje kukavički i licemerno. A ako će takvi biti u raju neka ih ne trebaju nama što ćemo boraviti u večnom ognju. Ne trebaju nam ni oni ni njihov nepravedni Bog. Oni su loše društvo i kao takvi ne zaslužuju večnost sa svim Ljudima (sa velikim Lj), koji će iz čisto formalnih razloga poput nedostatka vere, završiti na večnim mukama.

Ako Bog tiranin ipak postoji, svi oni sa trunkom dostojanstva će demonstrativno otići u pakao, čak i ako su pozvani da odu u raj, a Bogu će ostati samo najveći ljigavci i licemeri da mu prave društvo čitavu večnost.

tako govori covek sa devet glava a samo jednom dusom.ako izgubis devet glava nije opasno ali jednu dusu bogme nije za salu. ne radi se kao sto sam vec jednom rekao o ljigavom strahu,vec o probudjenoj savesti.nisam siguran da bi hladno skocio u vatru ovde na zemlji,logicno da bi se klonio vatre. ali ti govoris hrabro kao covek koji logicno ne bi usao u vatru zemaljskog sastava a drugima kaze ,sta ste bre ljigavci stali,ne bojte se,samo napred. licis na lava koji je resio da proguta kosku ostru i dugu dva metra na stomak od 20 cm.ne merec ni meru svoje hrabrosti ni njenu cenu.  arhandjeo nije smeo u raspravci sa satanom da izgovori originalno zvanje pakla na andjelskom jeziku,a ti si vidim hrabriji.tvoja razboritost je kao ubedjenje da ces vodu zadrzati u sudu bez dna. ja govorim sa tacke stvarnosti koju ti ne verujes sto je tvoje pravo,i ne izigravam junaka pred onim sto vidim kao istinu,kao sto ne bih to cinio ni pred zemaljskom vatrom u nagovoru da slobodno idem kroz nju kao da je nepostojeca.ako je tema Biblijski kodeks onda ja ti ne mogu tu doneti nesto posebno posto ti stvarno nameces svoj apsurd i svoju licnu imaginaciju,svoj dozivljaj lepih nerealnosti,kao impresionista pred zadatkom da smrt naslika u impresivnim dozivljajima! ne znam samo ko bi se takoj slici zadivio?! osim ateista,cija snaga ubedjenja  je za mene potopljeni brod.ali ja govorim o postovanju ljudi koji veruju u napisanu Rec. tako da se vi ateisti divite "ludosti" nase vere,a  mi opet se "divimo" vasoj neveri. u svemu tom osecanju svak uzima svoj deo stimulansa,mi koji verujemo da jos vise verujemo,a vi ne znam,nevera dignuta na kvadrat jos uvek je nevera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0

govoris mi savet kao covek koji visi na ivici litice dok ja stojim na mirnom ravnom tlu,da si u super polozaju te da meni preti opasnost a ne tebi.

Ovde praviš logičku grešku...kada bi te zanimalo nešto osim tog plagijata koji nazivaš svetim, znao bi i koju.

ti mi kases da cu pretrpeti stetu ako po veri u Boga zadobijem vecnost,a ako verujem tvojoj ideji sta cu to izgubiti. ako ima Boga sta gubim a sta dobijam? razmisli.a sta ti?
Ovde prikazuješ kockarski mentalitet.

neverovanje nije moguce objasniti,jer neverovanje znaci da nista ne postoji. sama logika govori da covek postoji i da posledicno i Tvorac mora postojati.
Valjda uzročno? Ili hoćeš da kažeš da je čovek izmislio boga? Smile
Zaključak ti je loš, jer nemaš sve premise.

ni ateisti ne nekaju sustinu postanka u nekom svom zamislu.zasto? zato sto to logika licnog postojanja i postojanje svesti nalaze. to je povezano sa umom.sad kako dalje ko moze uzeti. ja govorim sa mog aspekta vere da nevernik gubi. a ti ? sa tvog aspekta verovao ili ne niti dobijas niti gubis.
I opet malo kockanja

tako ti gledas u svom verovanju da nista nema neki visi smisao,da smo tu tek onako i kraj.
Doneo si ishitren zaključak i to bez ikakvog dokaza. Kako li si zaključio da ja smatram da ne postoji viši smisao?
Generalizacija je još jedna logička greška.

Čoveče božiji, tvoji lični stavovi, neproverena iskustva i  stvari koje ti se dopadaju nisu nikakav dokaz, već samo nešto što definiše tebe kao osobu. Da li postoji šansa da si u zabludi i da grešiš po pitanju Biblije?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Samsung Galaxy S4 mini
hm...znaci pocelo je razbijanje Vatikana i jos mnogo cega usput Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

govoris mi savet kao covek koji visi na ivici litice dok ja stojim na mirnom ravnom tlu,da si u super polozaju te da meni preti opasnost a ne tebi.

Ovde praviš logičku grešku...kada bi te zanimalo nešto osim tog plagijata koji nazivaš svetim, znao bi i koju.

ti mi kases da cu pretrpeti stetu ako po veri u Boga zadobijem vecnost,a ako verujem tvojoj ideji sta cu to izgubiti. ako ima Boga sta gubim a sta dobijam? razmisli.a sta ti?
Ovde prikazuješ kockarski mentalitet.

neverovanje nije moguce objasniti,jer neverovanje znaci da nista ne postoji. sama logika govori da covek postoji i da posledicno i Tvorac mora postojati.
Valjda uzročno? Ili hoćeš da kažeš da je čovek izmislio boga? Smile
Zaključak ti je loš, jer nemaš sve premise.

ni ateisti ne nekaju sustinu postanka u nekom svom zamislu.zasto? zato sto to logika licnog postojanja i postojanje svesti nalaze. to je povezano sa umom.sad kako dalje ko moze uzeti. ja govorim sa mog aspekta vere da nevernik gubi. a ti ? sa tvog aspekta verovao ili ne niti dobijas niti gubis.
I opet malo kockanja

tako ti gledas u svom verovanju da nista nema neki visi smisao,da smo tu tek onako i kraj.
Doneo si ishitren zaključak i to bez ikakvog dokaza. Kako li si zaključio da ja smatram da ne postoji viši smisao?
Generalizacija je još jedna logička greška.

Čoveče božiji, tvoji lični stavovi, neproverena iskustva i  stvari koje ti se dopadaju nisu nikakav dokaz, već samo nešto što definiše tebe kao osobu. Da li postoji šansa da si u zabludi i da grešiš po pitanju Biblije?

kakav dokaz ateista donosi verniku,ono sto je stvoreno vec Bozjom silom.darvinizam ni jedan test naucni ne moze odrzati,ni jedan. zakon hidrodinamike darvinizam totalno odbacuje kao bilo kaku opciju koja moze proci. zakone u prirodi je dao Bog.zato ljudsko biva bezumno. vi gledate u prirodne procese i prisvajate ih filozofskom tezom eto,to je tako krenulo i sad veruj. lici na kokosku koja se kokodakanjem cudi sijalici,a kamoli da ima um nikole tesle o struji ili edisona o sijalici. svak nesto moze dosegnuti,mi ljudi smo iznad stvorenih zivotinja i imamo privilegiju znati vise od njih to sam zeleo ovde reci. a Bog zna vise od nas i obecanje stoji da cemo jednog dana to sve videti licem k licu.
    ja se ne kockam.ja verujem. vera je ziva supstanca postojana kao i sunce koje gledamo.moze li se odbiti dokazni materijal dizanje provereno mrtve osobe nakon molitve u ime Isusa?  Bog govori na svoj nacin govorom vere. i zato je pisano da se samo verom Bogu moze ugoditi i Bog videti. kada covek govori sa psom on mase repom. to je nacin na koji pas moze da komunicira sa svojim Gospodarom. i ako mi ne znamo sto on misli, mi ipak znamo kroz osecanje psa da on se raduje nama. tako Bog  ima svoj nacin govora sa covekom. to je natprirodni nacin. ako covek nesto vidi,kako moze reci verujem kad vec vidi. vera je drzanje onoga sto se ne vidi kao da se vidi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
hm...znaci pocelo je razbijanje Vatikana i jos mnogo cega usput Smile

vatikan je pala religija,ne znam da li je to ljudima poznato kroz Rec. vatikan je prorecen u gram u Bibliji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0

kakav dokaz ateista donosi verniku,ono sto je stvoreno vec Bozjom silom.
Ovde je tema ko je autor biblijskih tekstova...ako neko osporava Bibliju kao delo boga, kako odmah zaključuješ da je ta osoba ateista? Muslimani svakako nisu ateisti.

moze li se odbiti dokazni materijal dizanje provereno mrtve osobe nakon molitve u ime Isusa? 
Da ne ulazimo sad u načine izvodjenja madjioničarskih trikova.

ako covek nesto vidi,kako moze reci verujem kad vec vidi. vera je drzanje onoga sto se ne vidi kao da se vidi.
Ako se toga pridržavaš onda ti nisu potrebna čuda koja si ranije navodio. Uzdaj se u osećanje i nastavi da mašeš repom pred svojim Gospodarom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 11:05:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.