Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 10:56:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bombom na glumca  (Pročitano 975 puta)
24. Jun 2010, 14:49:11
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Poznati glumac povređen u podmetnutoj eksploziji
Boris Isaković: Ovo je greška
A. L. - Lj. P. - S. M. | 24. 06. 2010. - 00:02h | Foto: J. Lukić, Beta | Komentara: 31

Glumac Srpskog narodnog pozorišta Boris Isaković teško je povređen juče pre podne u eksploziji bombe koja mu je bila podmetnuta pod automobil. Bomba, podmetnuta ispod prednjeg desnog točka, eksplodirala je u momentu kada je Isaković pokrenuo automobil sa parkinga na Bulevaru kneza Miloša 18. Glumcu su se geleri zabili u noge i stomak, zbog čega je hitno operisan.

- Isaković je zadobio teške povrede, ali nije životno ugrožen. Lekari su mu izvadili geler iz noge i stomaka i njegovo stanje je stabilno. Svestan je i komunicira - rečeno je juče u Kliničkom centru.

Eksplozija se dogodila oko 8.30 časova, kada je Isaković sa parkinga ispred zgrade u kojoj stanuje isparkirivao svoj automobil marke "saab".
Par sekundi kasnije začula se eksplozija.

- Čula sam jaku eksploziju. Prvo sam pomislila da je u pitanju vežba u obližnjoj kasarni, ali sam tada videla gužvu na ulici i shvatila da je neko povređen - kaže radnica iz trafike na Bulevaru kneza Miloša.

Prema zvaničnom saopštenju policije, eksploziju je izazvala ručna bomba.
"Prvi rezultati policijskog uviđaja pokazuju da je eksplodirala ručna bomba M-52. U toku je intenzivna istraga koja treba da otkrije sve okolnosti, motive i izvršioca ovog krivičnog dela koje je nadležni tužilac kvalifikovao kao ubistvo u pokušaju", saopšteno je iz policije.

- Svi smo u velikom šoku. Ne možemo da dođemo sebi od toga šta se dogodilo, ali najbitnije je da je Boris posle svega dobro. Rane su površinske i sanirane su intervencijom sa lokalnom anestezijom. Ne znam ni ko, niti zbog čega je tako nešto učinio. Prethodnih dana se apsolutno ništa sumnjivo nije dešavalo, što bi moglo da ukaže da će se tako nešto dogoditi - kaže Đuričićeva, napominjući da je Isaković tog jutra krenuo u Beograd, na probu predstave Egona Savina.

Aleksandar Milosavljević, upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu kaže da je jedino utešno to što je video Borisa, konstatovao da je živ, priseban.
- Kada sam čuo šta se desilo nisam mogao da verujem. Prosto ništa što znam o njemu ne mnogu da vežem za takvu situaciju.

Kad smo ga videli u bolnici posle intervencije koju je imao bio je pribran i jedino je ponavljao ono što svi mi danas ponavljamo, a to je pitanje - zašto. Upravo zato što nemam odgovor na to pitanje ne mogu ni da prihvatim da je to bio atentat na Borisa Isakovića. Očigledno se radi o gadnom nesporazumu - kaže Milosavljević.
Motiv pokušaja ubistva novosadskog glumca juče nije nikome bio poznat.

Čak je i sam Isaković, nakon što se probudio iz anestezije, rekao da je najverovatnije u pitanju nekakva greška. Mada ne isključujući tu mogućnost, novosadska policija intenzivno radi na otkrivanju, kako počinioca, tako i motiva. Činjenica koja dodatno zabrinjava je i to što su automobili marke "saab" izuzetno retki u Novom Sadu. Pomenuti auto Isaković je pre par godina kupio od svog kolege i dobrog prijatelja Ivana Lalića, direktora "Sinema sitija".

- Tačno je da je od mene kupio auto. Mada se "saab" i dalje vodi na moje ime, Boris ga vozi poslednje tri, četiri godine. Ja i dalje ne mogu da verujem da je neko zaista pokušao da ga ubije jer to jeste pokušaj ubistva - rekao je Lalić, napominjući da je šokiran celom pričom.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, bomba M-52 je bila pričvršćena pod prednji desni točak auta, a drugim delom je tankim najlonom bila vezana za obližnje drvo. Najlon je verovatno bio vezan za osigurač bombe koji je, u momentu kada je Isaković pokrenuo auto i krenuo u rikverc, aktiviran.

Lalić: Isakoviću obili stan i otrovali psa
Mada i sam veruje da je najverovatnije u pitanju greška, Lalić se juče podsetio neprijatnosti koje su Isaković i njegova supruga doživeli pre par meseci.
- Pre dva, tri meseca, dok su Boris i Jaca bili na probi, neko im je upao u stan u kojem je spavala njihova ćerka. Takođe, rekli su mi kako veruju da im je neko otrovao i psa - rekao je Lalić, napominjući da je Đurđićeva provalu prijavila policiji.

Reakcija kolega iz pozorišta
Marija Medenica:
U kakvom društvu mi to živimo
- Jako sam potresena prvo kao čovek, a onda i kao kolega. On me je mnogim stvarima naučio i to je čovek uz kog sam proživela neke od najlepših trenutaka u karijeri. Ovo je strahota, bilo da je u pitanju glupa greška ili ne daj bože namera sprovedena u delo. I. K.

Mira Banjac:
Radujem se da je Boris živ
- Ta vest me je veoma pogodila. Zapanjena sam, ali radujem se da je ipak sve dobro prošlo i da je Boris živ i bez težih povreda. Ali zaprepašćena sam što tako nešto može da se dogodi umetniku, glumcu koji, pretpostavljam, nije imao kome da se zameri. Jer, koji bi razlog bio da mu neko to učini?!

Predrag Ejdus:
Čekali smo ga da dođe na probu
- Boris je divan kolega, partner i prijatelj. Juče smo ga čekali da dođe na probu i bili smo zaprepašćeni kad su nam javili šta se desilo.

Voja Brajović:
Zabrinut sam
„Zabrinut sam. Pre svega ne mogu a da nemam
taj osećaj užasa koji su preživeli Boris i Jasna. Strašno.
Uzrok je verovatno zabuna, greška, ali to ništa ne opravdava. Šta to znači? Da svako može pogrešiti na nečiju nesreću? I koja je to poruka!? U ovom trenutku gledam samo kako da njemu bude što bolje. Nadam da će biti neoštećen u svakom smislu. A policija neka radi svoj posao.” T. Nj.

Svetlana Bojković:
Niko od nas nije zaštićen
- U šoku sam! Mislim da je to tragična zamena, ne mogu da poverujem da je bilo ko imao potrebu da Borisu tako nešto učini. Nažalost, sve je moguće u državi koja se bezuspešno bori protiv kriminala. To što su neki paceri pobrkali osobe, govori o tome da niko od nas građana nije zaštićen u ovoj „divnoj” državi.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Sony xperia
I glumci li dodjose na red ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Sony 
koliko je ovaj covek imao srece....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Glumac Boris Isaković izašao iz bolnice
Želim da nastavim normalan život

A. L. - T. Nj. | 26. 06. 2010. - 00:02h | Foto: S. Vojnović | Komentara: 4

Novi Sad - Glumac Boris Isaković, povređen u eksploziji bombe koja je u sredu ujutro podmetnuta pod njegov automobil, juče je pušten iz bolnice. Sa zavojem na desnoj nozi, sa suprugom Jasnom Đurđić, glumac je oko 10 časova ušao u svoj stan na Bulevaru kneza Miloša.

Supružnici nisu želeli da daju izjave, a glumac je kasnije u telefonskom razgovoru za „Blic“ rekao:

- Izašao sam. Dobro sam. Šta da vam kažem… Treba staviti tačku na sve ovo. Zaista. Želim da živim normalno, da nastavim da živim normalno. Želeo bih da se zahvalim svim kolegama koji me ovih dana zovu i šalju SMS-ove, kaže Boris.
Novosadska policija još uvek nije utvrdila ko je podmetnuo bombu pod glumčev automobil marke „sab“. Bomba je bila prikačena pod prednji desni točak, a obarač najlonom povezan sa obližnjim drvetom. U momentu kad je Isaković isparkiravao vozilo, bomba je eksplodirala, a glumca su geleri pogodili u noge i stomak.

- Ispituje se svaki mogući trag i proverava se svaka informacija do koje smo došli, čak i ona na nivou spekulacija. Zasad, međutim, nema konkretnih pomaka u istrazi - kaže izvor „Blica“ iz istrage, uz napomenu da će policija „kad sazna motiv, naći i počinioca“. Policija i dalje ne isključuje mogućnost da se Isaković na meti bombaša našao greškom, odnosno da je meta zapravo bio neko drugi sa sličnim ili istim vozilom. Ipak, činjenica da u Novom Sadu postoji malo automobila marke „sab“ donekle umanjuje tu mogućnost.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 10:56:19
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Bombom glumca

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.133 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.