Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 01:50:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kome vjerovati?  (Pročitano 10426 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Apple 15
Eh, lapsuse... ne znam kakve su tebe zmije ujedale... ali... ove moje... jos uvek su zive, a i ja sam ziva.... i svako zivi svoj zivot...

Ja malo zadovoljnije... Smile

Kapiram ja da ljudi moraju da imaju nesto za sta ce se drzati... ali .. cak i kada se sve to srusi... ne znaci da ne treba poceti iz pocetka sa nekim novim... Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 13.0.782.220
Eh, lapsuse... ne znam kakve su tebe zmije ujedale... ali... ove moje... jos uvek su zive, a i ja sam ziva.... i svako zivi svoj zivot...

Ja malo zadovoljnije... Smile

Kapiram ja da ljudi moraju da imaju nesto za sta ce se drzati... ali .. cak i kada se sve to srusi... ne znaci da ne treba poceti iz pocetka sa nekim novim... Smiley

Zivot pun trnja pa svakakve zmije sa svih strana ujedale Smile Ako je poznat nekome osjecaj ono vjerujes svakome i pomislis da su svi ljudi kao i ti,ali nije tako.Pojedini ljudi mogu kalkulisati i imati lazni osmijeh a u sebi misliti naj gore onoj drugoj osobi.Meni to ne ide.Ako ne vjerujem kazem u lice i tu je kraj,ako vjerujem odmah vjerujem sve...naivno,ali zelim da bude tako,jednom izdaja cijeli zivot je izdaja.
Ja jesam Anea zadovoljan...recimo materijalno i opet je to bilo bez ikoga...sam padao,sam se dizao...
 "Kapiram ja da ljudi moraju da imaju nesto za sta ce se drzati... ali .. cak i kada se sve to srusi... ne znaci da ne treba poceti iz pocetka sa nekim novim... Smiley " ...Nije bilo starih Smile i jedino jos ostaje vjerovati u tog nekog novog Smile
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.1
mob
LG Nexus 5
Ima ona poucna pricica kad covek nadje malu zmijicu, napustenu, ma skoro mrtvu. Uvije je u maramicu, donese kuci i pocne sa rehabilitacijom. Bio je sam i resio tako da ima bar neku zivotinjicu kojoj ce da se posveti maksimalno. I tako je gajio, mazio, hranio, sve po PS-u. Jaknula zmijurina, dostigla metar i po i jednog dana je on mazio i ona ga ujede ne trepnuvsi. Ovaj poceo da se koprca i vidi da ce da baci kasiku uskoro. Pita je: "Pa zasto bre, cuvam te od 17 grama zive vage i sada me sjeba ovako?" I zmija onako kulerski kaze: "Pa ja sam zmija".

E sad samo ne znam kakve ovo veze ima sa temom ali ne skodi, samim tim je korisna i napeta pricica.
« Poslednja izmena: 04. Sep 2011, 16:38:26 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 13.0.782.220
Ima ona poucna pricica kad covek nadje malu zmijicu, napustenu, ma skoro mrtvu. Uvije je u maramicu, donese kuci i pocne sa rehabilitacijom. Bio je sam i resio tako da ima bar neku zivotinjicu kojoj ce da se posveti maksimalno. I tako je gajio, mazio, hranio, sve po PS-u. Jaknula zmijurina, dostigla metar i po i jednog dana je on mazio i ona ga ujede ne trepnuvsi. Ovaj poceo da se koprca i vidi da ce da baci kasiku uskoro. Pita je: "Pa zasto bre, cuvam te od 17 grama zive vage i sada me sjeba ovako?" I zmija onako kulerski kaze: "Pa ja sam zmija".

E sad samo ne znam kakve ovo veze ima sa temom ali ne skodi, samim tim je korisna i napeta pricica.

Divno ispricano,taman uz temu Smile jer nikada ne znas kakvi ljudi postaju kada osjete snagu,moc,povjerenje i tada slijedi izdaja ,cast izuzecima koji se traze kao igla u plastu sijena,a takve je tesko pronaci.Ali zasto ne ja jos uvijek vjerujem u zenu,u prijatelja...
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
zmije su poštene,ne prodaju maglu. ima nešto u tim bićima,bude strahopoštovanje... Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 13.0.782.220
zmije su poštene,ne prodaju maglu. ima nešto u tim bićima,bude strahopoštovanje... Smile

Svi se bojimo zmije,da li zmiji vjerovati?

ne znam kakve su tebe zmije ujedale... ali... ove moje... jos uvek su zive, a i ja sam ziva....

Sama u svijetu zmija...vjerujes nekoj?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Apple 15
Pa nisu svi zmije... ali ako se ispostavi da jesu... sta da se radi... guras dalje...

Mene su tako vaspitali - nikad ne odustaj...

Tako da ja ne verujem u te dzidzabidze koje kazu - najvece ovo, neponovljivo ono,savrseno nesto trece, poslednje sasvim cetvrto... i slicno... Ti izrazi koji oznacavaju tacku...

Ne verujem u tacke Smiley

Ako ti nesto trenutno ne ide... stavis to po strani i nastavis kasnije... ili nikada... nije vazno...
Postoji neograniceno mnogo opcija...

I zivot jeste dug....

I ne verujem u taj ocaj i samosazaljenje u koje ljudi vole da zapadaju...

Ujede te zmija... prf... velika stvar... zalecis se... probas nesto drugo...

I tako dok se jednog dana ne strovalis i raspadnes na atome...

E, to je zivot... Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
HTC Wildfire S
Pričati o poverenju je toliko jeftino da to nije normalno.
Toliko je jeftino da više poverenja postoji u odnosima koji su vezani sa 100 pišljivih dinara, nego među dvojicom "drugara" koji se mesec dana "gađaju" o časti i poverenju.

Zapravo, reči su same po sebi poprilično jeftine i beznačajne.
Dela su ono jedino što vredi.

Verujete svima! - jer tripujete da ste tako mnoogo dobra osoba.
Ne verujete nikome! - jer vas neko slučajno slučajno može povrediti.
Verujte samo sebi! - opet ego tripovi. (takođe, uvek izrečeni naglas pred drugim ljudima, jer i imaju namenu da ostave poseban dojam kod drugih. U suprotnom nemaju nikakvog smisla. Jer retko ko vodi diskusiju u svojoj glavi sa samim sobom, da li da veruje sebi ili ne. I najveće budale duboko veruju da rade ispravnu stvar.)
... gomila floskula, praznih reči i rečenica.
Za to vreme ide život, prepun različitih ljudi i svi do jednog pogrešivi. Neki manje, neki više... ali bez izuzetaka svi mogu napraviti greške i svi ih i prave. Jednostavno je ljudski.
Jedini način da sve ostane zamrznuto je da se družite/zabavljate sa mrtvakom, običnim lešom.
Fuck that.
Ide život i nikoga ne čeka. Posebno ne nečije neopipljive zamišljene tripove.

A i ništa nije konačno. Tako da glumljenje japanskog samuraja iz 10. veka (Oh, obeštastio si me svojom izdajom. Srušio si naš svet koji smo gradili! Izvrši samoubisto odmah!) je poprilično patetično danas.
Da je sve konačno, ne bi nikad ni došlo do toga da vas neko prevari.

Neko vas je izneverio? Neko nije ispunio vaša očekivanja? Neko nije ispunio obećanje?
Tjaaah, prebolećeš. (Što bi rekli Ameri: Deal with it.)
A ako je neko zasr'o nešto baš baš veliko... dobrim delom ste i sami krivi zbog toga, na neki od mnogobrojnih načina... a da toga često niste ni svesni.

Svaka akcija ima svoju reakciju. Ono što doživljavate kao nečiju akciju, može biti ustvari reakcija. Rakcija na nešto što ste pogrešno radili, možda dugo vremena a da toga niste ni svesni. Pa i da ste svesni nećete često ni priznati, često ljudi neće ni da preuzmu odgovornost kad već dođe do povređenih sujeta.
U krajnjoj meri, ako ništa drugo... vaša greška je što ste toliko dugo bili u dobrim odnosima sa osobom koja vam je tako nešto uradila. I tu grešku ćete sada da platite.

Možda nije fer, možda niste zaslužili... al' ko vas jebe.
Ko vas pita šta je fer i šta ste zaslužili.
Sad ćete platiti, pa sledeći put malo bolje razmišljajte.

Opet, sa druge strane. Meni je potpuno fanatično.. da ste s nekim bili kul jedno 10 godina i onda zbog jedne stvari koju je uradio zadnji dan... on je sad skotina od čoveka.
A gde je prethodnih 10 godina kad vam je bio dobar?
Užasno prezirem ljude, koji od 50 stvari zaborave 49 i pamte onu jednu lošu.
I onda sve najgore po tom nekom.
Bilo da je drug, drugarica, bivša devojka, dečko.

Imao sam najboljeg druga dugo vremena.
Užasno smo se posvađali. Bili smo u svađi godinu, dve.
Pomirili smo se. Prešli smo preko svega.
Ono što je najbitnije: Nijednom za te dve godine nisam rekao nešto ružno za njega. Čak naprotiv, iako smo bili u svađi - ko god je pitao mogao je čuti: da je i dalje bio i ostao jedan od najboljih momaka koje sam upoznao u svom životu i nisam mogao zaboraviti sve ono lepo kroz šta smo prošli.

Dalje. Poverenje.
Ono postoji i definisano je u mnogim sferama. Sociološkim, filozofskim, psihološkim, ekonomskim. (svako ima svoju definiciju ali je definitivno najčistije u ekonomiji)
Mi smo ovde sve živo izmešali. Čak i zadiremo u veru i verovanje.
(Mada najgore što se pičimo po generalizacijama i zaboravljamo da su ljudi različiti.)
Aj malo da se vratimo na psihologiju.

Poverenje se nalazi u osnovnim stadijumima psihološkog razvitka. Počinje još od malih nogu i zapravo je prva faza, sama osnova i kamen temeljac. (beba u potpunosti zavisi od svojih roditelja i potpuno je nesposobna da bilo šta sama odluči i uradi. )
Dok pređete sve faze i stignete do poslednje, pretposlednje... negde u međuvremenu skapirate da je poverenje (u ljude) prosto intuitivno, na prvu loptu. A jedno 80% kritičnih odluka donosimo na temelju intuicije.
Tek kasnije u onih 20% sagledavamo dublje i procenjujemo te odluke.
A potrebe se moraju zadovoljiti.
Što znači (da ne davim dalje i da ne glumim psihologa bezveze):

-Neće niko ko je zagrizao pokvarenu hranu, prestati da jede.

-Neće niko ko je prisustvovao saobraćajnoj nesreći, prestati da prelazi ulicu.

-Neće niko koga je zezn'o prijatelj, napustiti civilizaciju.

-Neće niko koga je sjebala devojka, postati naprasno gej.

Ovo "neće niko" možete komotno da čitate neće većina, al ajd'.
Poenta je: Bezeveze je bacati se sa takvim stvarima E od sutra ću verovati svima, ili neću nikom i sl., potrebe se moraju zadovoljiti... a baviti se ovakvim stvarima je uglavnom neodrživo na duži vremenski period.
Odnosno... forsirati nešto za šta obično odvajamo 20% je uglavnom neodrživo.
Iz razloga što previše umara. Smiley

I to je jednostavno ta stvar sa tripovima "e od sutra ću biti takav i takav i potpunosti ću ugasiti svoju intuiciju" " ili tripovima "počeću da se samosažaljevam jer me je neko povredio i izdao"... prava istina je da je to suviše zamarajuće. Smiley
Dosadan je i umarajući proces.

Jebiga, opet ispisah zid teksta za kratko vreme.
Aj evo malo muzikice, ako je neki mučenik uopšte čitao do samog kraja.
Užvajte. Chill.

Rick James, bitches! Smile

Edit: Zapravo, možete komotno i preskočiti ovu gomilu teksta. Sažeto je ustvari ovo:

Pa nisu svi zmije... ali ako se ispostavi da jesu... sta da se radi... guras dalje...

Mene su tako vaspitali - nikad ne odustaj...

Tako da ja ne verujem u te dzidzabidze koje kazu - najvece ovo, neponovljivo ono,savrseno nesto trece, poslednje sasvim cetvrto... i slicno... Ti izrazi koji oznacavaju tacku...

Ne verujem u tacke Smiley

Ako ti nesto trenutno ne ide... stavis to po strani i nastavis kasnije... ili nikada... nije vazno...
Postoji neograniceno mnogo opcija...

I zivot jeste dug....

I ne verujem u taj ocaj i samosazaljenje u koje ljudi vole da zapadaju...

Ujede te zmija... prf... velika stvar... zalecis se... probas nesto drugo...

I tako dok se jednog dana ne strovalis i raspadnes na atome...

E, to je zivot... Smiley

« Poslednja izmena: 04. Sep 2011, 20:23:52 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
HTC One
Zanimljivo je kako analogije u odnosu covek-zivotinja, npr. ova anegdota sa zmijom mogu uvek imati dva ugla... zato i vise volim primere covek-covek.  Smile

Eto, prica moze imati i drugi ugao... npr. covek nekad misli da gaji zivotinju a on je ustvari maltretira posto je zivotinja za prirodu, da bude slobodna... pa je covek imao pogresnu percepciju, mislio je da radi dobro, ali misao nije bila i realnost... drugim recima dobra namera je za zivotinju predstavljala mucenje, zivot u zatocenistvu...a zmija je samo zelela slbodu... da je coveku stvarno stalol do zmije, pustio bi je nazad u prirodu onog trenutka kada se oporavila i osposobila za zivot... jer svaka zivotinja kao i covek tezi slobodi.

Elem, covek je kriv.  Smile
« Poslednja izmena: 04. Sep 2011, 20:43:52 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Uvijek neko nekome vjeruje i desi se izdaja.
Izdaja oca,majke,sestre,brata,zene,prijatelja,na kraju ostajemo sami.Da li treba vjerovati u nekoga ili vjerovati samom sebi?
Kome to vjerujemo i mislimo da nas nikada nece izdati?
ja ne verujem ni sam sebi Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 01:50:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.