Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 04:42:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koliko ste mracni?  (Pročitano 38132 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja bih bas voleo da spoznam jos jednu mracnjacku dusu! Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
@Bambina
Ako ti je toliko zapelo pa zakljucaj je onda. Slobodno ako ces da se osecas superiornije od nas ostalih jadnika koji nismo Modovi. Smile
Па ако се настави параноисање и препуцавање због очигледних разлика у мишљењима, које води у општи свињац на теми, наравно да ће бити закључана. Не морам је је закључати, има овде још људи који то могу.  Smile

Не осећам се супериороно у односу на људе... Бар не због статуса модератора.  Smile

Превише си ти, друшкане, гледао "Zeitgeist" и филмове сличне тематике...  Smile
ОК, спознао си истину, само си марионета у ионако одвратном и мрачном свету... А ја те питам: шта ти имаш од свега тога?
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Poslao sam Ces celu stranu o tome. Ona se nasmejala.
Da.

Kao sto ti rece superiorni mod, Zeitgeist je dobar dokumentarac, ali nije bas stivo koji bi trebalo da ti predodredi zivot i sve moguce stavove.
Ja ne znam sto se ne ubijes ako ti nista ovdje ne odgovara.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Raven

Ubi nas co'ece. Idi dizi tegove.  Smile To je dobro za takve kao sto si ti.
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Zeitgeist je odlican film. Proveren jer sam istrazivao mnogo.
Prvi deo je malo labav ali druga dva su zakon, sve je tacno.
Nisam marioneta. Bar u onom smislu da sam kontrolisan koliko sam mogao da budem. Jos kao mladji sam verovao u "ljude senki" i postepeno sam dolazio do zakljucka da uvek neko kontrolise iza zavese i povlaci konce. Ti si skeptik i ja niti zelim niti hocu da te ubedim da verujes u ono u sta ja verujem. ALi cu ti reci i upozoriti iako ti mene nesto ne gotivis mnogo ovde. Ponudjen ko pocascen.

Imam satisfakciju jer skidanjem prve barijere -religije, i druge- svet/laz/kontrola dolazim do nove barijere koju samo pojedini ikada i osete. Prosvetljenost uma, sto bi meni znacilo mnogo, jer onda ne bih vise bio mracan vec bih bio i svetao.
Ja znam i osecam kada sam u pravu i na zalost u ovom slucaju sam u pravu. SKlapam kockice mozaika svakim danom, i slika postaje realnija i stvarnija. Sve sto neko kaze ja proverim. TV ni ne gledam jer je sve djubre, pojedine serije su napravljene samo za ubijanje mozdanih celija.
Imam dosta stvari koje dobijam od toga ali ti to niti mozes niti hoces razumeti. Jer ti imas svoj svet i uzivaj u njemu jer mozda je prema tebi bio dobar. Ja sam stvorio ideal koji zelim postici. To je mozda nesto optimisticno (da naucim vise o neprijatelju) za sada borim se sa sobom. Kad i ako pobedim boricu se ne zbog sebe ili nekog drugog vec zato sto sam pobunjenik u dusi. Hvala
@littlegirl
Idi kenjaj na necijoj drugoj temi. Niko vas ne tera da dodjete ovamo. Ko hoce da diskutuje normalno i ozbiljno slobodno.
Ko nece, tutanj i kukajte na nekoj temi koju ste vi otvorili.
Tema smara, tema smara.
Vi smarate, a posle se tema zakljucava jer ne mozete biti ozbiljni niti vas je briga. Ajd da upisem par reda, da lupim nesto da ismejem Ravena jer on je naravno lud i svakakav.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Прва ствар: ово није твоја тема. Свако слово написано овде власништво је Бурек форума. Овде нема "моје, твоје, наше".

Друга ствар: постоји тема о том филму, нећемо овде о томе. Углавном, слажем се да је филм одличан, чак ме је одушевио... али: слепо прихватити било шта сервирано на тацни, не разликује те од оних других, оних који "нису свесни где живе". ОК, истраживао си, схватио си, риспект за то. Али, ко каже да се реалност не може тумачити у више димензија, из више перспектива? Догма, каква год да је, није позитивна ствар.

Написао си да те не готивим. Интересантно. Веома погрешан и незрео закључак. Ако се не слажем са твојим мишљењем, не значи да га не могу поштовати. Али, царе, видела сам твој коментар на теми о Zeitgeist-у... Шта си тражио, то си добио.
Мислим да би било добро за тебе да схватиш да људи који не деле твоје мишљење нису твоји смртни непријатељи. То ми мирише на параноју. А за тим нема потребе.

У исто време бити мрачан, а веровати у сопствене капацитете - једноставно једно са другим не иде. Онај који верује у сопствено остварење, ма шта он под тим подразумевао, није мрачан човек. Прави мрак је нихилизам, али онај који захвата твоју личност.

Што се тиче Марчеловог цитата: о, итекако је дубокоуман. То што је написан на језику улице не смањује му дубину. Јер таквих вируса, као у песми, је много. Али, најгори су они који раде на сопствену штету. Направити срање на конто себе и свог интегритета - је глупо.
А то је оно што мрачне мисли чине - праве срање тамо где нема потребе за тим. И опет се враћамо на самодеструкцију. Circulus vitious, јер једно зло повлачи друго, друго повлачи треће...
« Poslednja izmena: 20. Apr 2008, 19:31:39 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Omg

Prvo; ja bih prije rekla da je prvi dio tog dokumentarca realniji s obzirom da se ona druga dva, pogotovo drugi, temelje na nekim telefonskim pozivima i slicnim labavim argumentima, al dobro. Ima tema o ovom filmu na drugom podforumu, pa da ne smaram.
Drugo; jel ti mislis da si otkrio toplu vodu kad si rekao da Amerika i kapital pokrece cijeli svijet i da se sve vrti oko para, da se ratuje zbog prodaje oruzja, da se virusi lansiraju zbog prodaje lijekova itd itd ?
Jasno kao dan. I sta sad? Ocemo se svi zatvoriti u svoje sobe i jaditi nad svojom sudbinom ? Samo izvoli sto se mene tice, ja imam pametnijih nacina kako da iskoristim ovo vrijeme koje mi je dato.
Trece; Ne gledas tv jer ispira mozak ? A prije toga kazes da nisi marioneta ? Wtf ? Ajde, suprotstavi se malo sex i gradu, pogledaj svih sedam sezona, koliko ih vec ima, ne brini se, neces oglupiti. Pod uslovom da nisi marioneta kako kazes .. hmm ..
Cetvrto; moj svijet i tvoj svijet decko .. zaboravi poredjenje. Da sam pateticar mozda bih ti dala ako nista, hint za ono sto sam ja prosla, ali vise volim da me ljudi cijene zbog drugih stvari, ne zbog toga sto me zivot par puta poklopio.

Hvala.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Da li znas kakav je osecaj kada vidis istinu? Takav osecaj ja imam, ne tumacim vec znam. Nasao sam odgovor koji sam trazio.
Nije samo tvoje misljenje vec nacin na koji ispoljavas svoje misljenje. Reci, smiley, sve me dovodi do zakljucka da imas neki problem samnom. Ne znam da li te ja nerviram ili sta ali ima necega tu.
Nisam rekao da su moji smrtni neprijatelji, ali nisu ni prijateli. Nikada se ne dogodilo da Ces bude psiholog, svi pacijenti bi se ubili. Sta bi bilo da sam bio suicidan tip? Ona kaze idi ubi se, znam dosta  ljudi kojima nije potrebno mnogo. To su negativni komentari.
Drugo imamo lazni moral, meni se prebacuje da imam ego, a vi nemate ego  Smile
Ja ti lepo rekoh da ja ne govorim cisto onako da sam drugaciji, vec zato sto jesam. Veruj ne veruj nije me briga.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Ja sam nekad verovao ljudima, vise ne. Moje poverenje je dragoceno i ne bacam svoje bisere pred svinje. Jer to je na kraju uvek bilo. da tvoj najbolji drug okrene ledja i sa sobom odnese sve tvoje drugove. Vera je nesto sjebano, jer nije stvarno, vec je samo ono sto ti zelis da vidis.

Decko, kao sto kazes... bacao si bisere pred svinje...ali nisu svi ljudi svinje... opekao si se jer nisi/ ne znas dobro da procenis... ko se na supu opece i u jogurt duva... ti si prosek ja kapiram, nikako da naucis sta je prava kontrola, ona iznutra... nije poenta da dignes ruke od svih, ne.. to je previse lako... poenta je da znas kome dajes sebe...jeste ima ih troje ali tu su. Smiley

Citat
Ima Matrix-a i u ovom Matrix-u su nasi neprijatelji ljudi. Ti isti ljudi kojima masa veruje. Predsednici, bankari, kompanije koji su se odavno uortacili za svetsku dominaciju. Ja ne mogu da ti pozajmim moje oci da vidis i da ti pozajmim i da vidis opet ne bi verovao jer to izgleda bas izmisljeno.

Mozda, mozda ne. Imas cvrst dokaz ? Ne. Imas pretpostavku, jos jedna stvar koja je jako bitna, moras da naucis da prihvatas stvari sa rezervom. Ne iskljucujes mogucnost, ali nemas dovoljno podataka da bi tvrdio. Tako, da ne smes to da tvrdis. Opet mirise na nesto kako bi ti zeleo da bude.

Citat
Novi Svetski Poredak nam je pred vratima i samo mali broj vidi i zeli da vidi sta se dogadja. Poslao sam Ces celu stranu o tome. Ona se nasmejala. Kako kome ko zeli da vidi stvarnost videce je.

Kao sto rekoh, ako zelis da budes taj koji za razliku od svih vidi 'istinu' (imas ego alal ti vera)... okej. Samo ja bi to drzao za sebe da sam na tvom mestu. Previse pametnih ljudi se ovde ne slaze sa tobom, cudo do sad nisi razmotrio mogucnost da gresis i pravis sebi los imidz... da ne kazem smesan.

Citat
Zasto verujem u sutra? Ne verujem ali sam tako programiran da nastavim dokle god sam ziv. Mogu da umrem i sutra, ali cu da ucim dokle god ne riknem. Zasto idem na posao? Jer moras da jedes, moras da zivis iako se ne slazes sa svetom. Opstanak.

Tu sam te cekao lutko, opstanak. Izabrao si da se izvuces na biolosku kartu, i ja sam, to je dobar izgovor.
Samo, on ide uz neke druge izgovore: razmnozavanje (ili si sebican), izgradnja boljeg drustva zbog tog podmladka... a kako ces da gajis dete i trudis se da mu sutra ostavis bolji svet ako ne verujes u njega.
Pricaj sta hoces, ja gajim kucice vec 15god.

Najnesrecniji kucici su oni koje gazde nisu pustali da se igraju sa ostalima. Ne mozes da se otudjis toliko od svojih i ostanes normalan. Ne mozes da pricas sa ljudima a da ne uvazas bar jedno misljenje(ili opet imas egoisticne potrebe da te samo cuju, mada ti opet i za to treba potvrda od nekog), a ako uvazis jedno misljenje, slozices se da ces morati da uvazis, jos jedno, dva, tri. Moras opet da verujes u ljude. Svako, ali svako.... medju ovi 57746525772 ljudi ima parnjaka.

Mada ide opet ona caka, moras da verujes sebi.

Citat
Nada i vera su meni dva strana termina u smislu da se ne zamlacujem sa glupostima i nekim snovima od milion dolara i ovome i onome. Jednostavno je taj deo iskljucen. Zivim za danas, ne gledam za sutra jer nikad ne znas sta ce da se desi. Ali to ne znaci da ako ja ne zivim za sutra da cu da stanem i da ne pomognem ljudima, jer zelim da povratim to poverenje, zelim da budem bolji od onoga sto su oni bili. Zelim da budem bolja osoba. TI niti iko moze ovde da me razume, da smo drugovi mozda i bih, ali kad sacica mojih drugova (u koje nemam mnogo poverenja) nema pojma ko sam ni sta sam ja, kako ces t.

Zelis da budes bolja osoba. Zasto? Smiley  Zbog sutra ? Smiley

Razumem te dovoljno za diskusiju, nisam ja tvoji drugovi. Ili opet oces da se izvuces sa tim 'ne razumes me' ?

Ti si tip osobe kojoj snaga karaktera lezi u porodici, oduzmes to i temelji su ti losi. Kad je temelj los, ne mozes puno da gradis u visinu. Zato si ti samo prosirivao, mahnito, svoje iluzije. Razumem li te dovoljno za pricu ?

Citat
Slobodno propovedaj svoj optimizam, ja cu moj pesimizam. Gledaj na svet belo a ja cu realno.
Ljudi moraju da nauce da smo mocna bica, da nemamo limita u onome sto mozemo postici ali su stvorili ogranicavajuci svet koji sve vise lici na 1984 zajedno sa Network. Mi smo stvarnost, vreme je da se probudimo.

Kakva drskost da nekom ko ti je na svaku stavku dao kontra-argument, kazes da zivi u iliziji... da li grcevito trudis ni da ne razmisljas o drugim mogucnostima da bi sacuvao svoju cauru ili je to opet samo ego?
Sto se mene tice, ja sam sad ustao, spavao sam popodne malo.

Citat
Prosvetljenost uma, sto bi meni znacilo mnogo, jer onda ne bih vise bio mracan vec bih bio i svetao.

Dodje ti na prag onog kog si pljuvao.

Citat
To je mozda nesto optimisticno (da naucim vise o neprijatelju) za sada borim se sa sobom. Kad i ako pobedim boricu se ne zbog sebe ili nekog drugog vec zato sto sam pobunjenik u dusi. Hvala

Sta ako ti ja kazem da si stvorio neke iluzije, ko sto nke domacice spremaju stan po ceo dan da ne bi mislile o nekim problemima. Caka ja da budes prvo iskren prema sebi, da bi mogao da se poboljsas.

Mozda si 'skinuo neke barijere' (ne znam samo zasto mislis da si jedini na ovom svetu, to su manje vise stvandardne stvari o kojima se ne prica ali svako prodje kroz to) ali si stavio sebi nove.

Citat
Da li znas kakav je osecaj kada vidis istinu? Takav osecaj ja imam, ne tumacim vec znam. Nasao sam odgovor koji sam trazio.

Da li znas kakav je osecaj kad na pustom ostrvu posle dvadeset godina naidjes na devojku. I da je najgora cuvao bi je ko malo vode na dlanu.
Zapravo isti je osecaj kao i tvoj.

Citat
Drugo imamo lazni moral, meni se prebacuje da imam ego, a vi nemate ego  Smile
Ja ti lepo rekoh da ja ne govorim cisto onako da sam drugaciji, vec zato sto jesam. Veruj ne veruj nije me briga.

Imamo svi, samo su razlike u kvantitetu. Ti si sampion za sad, ali kapiram da tvoj ego i hoce da bude poseban po svaku cenu.
« Poslednja izmena: 20. Apr 2008, 19:56:13 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Nasao sam odgovor koji sam trazio.
Ако је тако, зашто си онда мрачан? Зар спознаја истине није највеће достигнуће људског разума?
Пази само да ти се не деси да, за пар година, кад још мало одрастеш и схватиш и неке друге ствари, твоја "истина" (под наводницима је, јер то не мора бити и моја "истина"), постане смешна и будеш је се срамио.

Офтопик: ево да одговорим и на то "готивим/не готивим те". Да не смарам овде сад, рећи ћу ти само да апсолутно ништа против тебе немам, и зато нема потребе да будеш безобразан и некултуран; то никада није решење, па макар те неко тим средствима и нападао.
Много више треба и теби, а и другим људима на овом форуму, да би уопште били у категорији "готивим/не готивим".
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 04:42:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.