Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 20:43:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koliko je težak ETF?  (Pročitano 30768 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
HTC Wildfire S
Citat
Minimizovati stres, naći vremena za sebe i svoje drugove, da bi se očuvalo psihičko zdravlje i ravnoteža, što je, inače, dosta teško. Korisno je i imati devojku, zbog podrške koju jedno drugom dajete. Poželjno je da bude studentkinja, jer će onda imati dovoljno razumevanja za tvoj nedostatak vremena. I poželjno je da ne bude sa etf-a već sa nekog drugog zahtevnog fakulteta (preporučujem medicinu ili arhitekturu).

Nisi rekao za velichinu grudi...  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Minimizovati stres, naći vremena za sebe i svoje drugove, da bi se očuvalo psihičko zdravlje i ravnoteža, što je, inače, dosta teško. Korisno je i imati devojku, zbog podrške koju jedno drugom dajete. Poželjno je da bude studentkinja, jer će onda imati dovoljno razumevanja za tvoj nedostatak vremena. I poželjno je da ne bude sa etf-a već sa nekog drugog zahtevnog fakulteta (preporučujem medicinu ili arhitekturu).

Nisi rekao za velichinu grudi...  Smile

Da, deluje kao šala, ali je to vrlo ozbiljno pitanje. Nije slučajno što se na račun studenata ETF prave vicevi kako samo sede i uče a ne znaju ni šta je devojka. Pritisnut količinom obaveza i težinom posla, ne mali broj studenata zanemaruje socijalni život. Lično sam upoznat sa nekoliko primera ljudi koji su doživeli nervni slom, ili dekompenzaciju, kako god. Hoću da kažem da ne treba žrtvovati svoje zdravlje, tim pre što čak i da takva žrtva da rezultate u početku, kasnije se pokaže uzaludnom jer takve osobe često i ne završe studije.

Prirodno je da student ETF na prve dve godine nema dovoljno vremena za socijalni život: izlasci, druženje, sve je to svedeno na minimum. Studenti iz unutrašnjosti to malo lakše podnose jer dolaze često iz sredina koje nisu imale da ponude toliko kulturnih sadržaja kao prestonica, ali zato imaju druge probleme - smeštaj, troškove ishrane i sl. Izuzetno je važno pored sebe imati nekoga ko to može da razume i ko se neće ljutiti što mu "ne posvećuješ dovoljno pažnje" pa te zato šutnuti i doprineti emotivnoj i psihičkoj nestabilnosti.

Ne bih sad detaljno ulazio u to zašto ne preporučujem koleginice sa ETF. Uglavnom zato što onda, na neki način, vezuješ svoje studije za njene i moraš da studiraš i sa njom, a mora i ona sa tobom, što je dodatno opterećenje za oboje i ne treba da bude deo emotivne veze. Ni koleginicama sa ETF ne preporučujem kolege sa ETF, da ne budem pogrešno shvaćen. Medicina je slična po obimu i težini i, pokazalo se empirijski, veze imeđu studenata ovih fakulteta su dosta uspešne. I arhitekturu sam pomenuo čisto iskustveno - kompatibilnost te vrste se pokazala u praksi. Neki drugari su se jako nervirali kada ih devojka sa ETF tera da i u slobodno vreme rade neku matematiku sa njom, i obratno. To više odmaže nego što pomaže, u psihičkom smislu. Pogotovo kada se teme svode na zajednička interesovanja, a pošto su u pitanju ljudi koji gule ETF, onda zna se koja su to interesovanja. Nezgodno je i to što je jedna osoba uvek uspešnija od druge, pa se ona manje uspešna oseća podređenom, a ova uspešnija, makar podsvesno, da je sa neadekvatnim partnerom. Takve veze su često završavale katastrofalno.

Medicina i arhitektura su dovoljno tematski daleko od matematike, čovek se oseća svežije kad provede vreme sa tim devojkama. Pretpostavljam da je slično i za kombinacije devojaka sa ETF i likova sa ova dva faxa. Ova preporuka je, naravno, samo lični stav, na osnovu iskustva više osoba koje poznajem.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
HTC Wildfire S
 Smile
Opet si zaboravio da navedesh velichinu.  Smile

Smile

Salim se bre prijatelju, choveche vi ETF-ovci ste stvarno posebni.
Chak i kad odgovarate na shalu, zvuchite ko Wikipedija...  Smile

Ok sto se tiche ovoga ja verujem da pokushavate da sachuvate "psihičko zdravlje i ravnotežu" al ispade kao da svrstavate devojke u jedne u od onih "To do list-a"
A ne nesto sto dolazi prirodnim putem.
Znash vec:

To do list
  • Kupiti hleb i mleko
  • Podici vesh sa hemijskog
  • Naci neku plavushu do 1.72m sa Medicinskog
  • Ispit iz magnetnog fluksa, uchenje
  • Vratiti u biblioteku knjigu: How to become a living encyclopedia for dummies"

Smile
Citat
Za razumevanje fizike, apsolutno preporučujem jednu dosta staru i poznatu knjigu (bolje rečeno, tri knjige): Feynman's Lectures on Physics. To je zbirka predavanja Richarda Feynmana svojim studentima, negde '60-tih godina. Bolje nema.
Smile
Chuo sam o ovoj knjizi. Ako imash kojim sluchajem PDF nje, podeli samnom na PP molim te.
Pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Devojka u tim situacijama bude spoljni momak... On uci i trazi podrsku i ljubav... ona uci, polako gubi interesovanje za svoj faks, pronalazi posao, finansira studenta i zatim bude sutnuta...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 446
Zastava you are here
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Čini mi se da sam gledao taj film.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
ne daj Boze kad bi to bilo pravilo  Smile 
i ne daj Boze da su sve devojke toliko tupave ili/i zaljubljene ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Ponosni vlasnik samog sebe

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 39839
Zastava Ovde sam negde
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
ETF sam zavrsio 2004 godine  Smile doduse smer energetike Smiley

Treba puno da se radi i vezba, da se prate predavanja (redovno) i da se rade vezbe iz prakticnih predmeta..
Ima dosta interesantnih stvari, mi sa energetskog smera smo obilazili termoelektrane, hidrocentrale itd.. a oni sa tehnicke informatike su isli u telekom i druge sl. firme...

Puno rada i sve se moze kad se hoce  Smile
IP sačuvana
social share
Kad vidis me na Bureku odma reci Alal vera 

Wc ne radi
Radovi u toku
Apiš me za Đoku
Smiley

Nije kriza,lakse nac litar ulja i kilu brasna neg pamet..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
ne daj Boze kad bi to bilo pravilo  Smile 
i ne daj Boze da su sve devojke toliko tupave ili/i zaljubljene ...

Ma, to nije samo tako na ETF... vec uopsteno...  Smile
Mozda sam ja skeptik, ali... ljubav iz studentske klupe... prf... ahahaha...  Smile

Mada, ima i srecnih brakova...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Devojka u tim situacijama bude spoljni momak... On uci i trazi podrsku i ljubav... ona uci, polako gubi interesovanje za svoj faks, pronalazi posao, finansira studenta i zatim bude sutnuta...

Moram da protestujem u vezi ovog stava. Nesumnjivo takvi primeri postoje, ali nisu pravilo. Meni lično su poznate i suprotne situacije, odnosno situacije gde su uloge zamenjene. Ne znam zašto se sad podiže tolika prašina oko pominjanja partnera. Koliko sam mislio na studente, toliko sam mislio i na studentkinje. Suština je bila u tome da je ETF specifičan, između ostalog, i po tome da je toliko zahtevan na prve dve godine da se mnoge veze raspadaju, čak i one kvalitetne, a mnogi od studenata zanemaruju ovu bitnu socijalnu komponentu. Moja poruka je, prosto, bila da je ne treba zanemariti. To otvara problem kako ostati u vezi koja je stabilna a da partner toleriše izuzetno malo vremena koliko možete da mu posvetite. U tom kontekstu sam pomenuo studente/studentkinje medicine (u redu, rekao sam "devojka", ali samo zato što je pitanje postavila muška osoba). Apsolutno nisam imao nameru da propisujem pogodnog partnera niti da dajem preporuke u vezi prirode veze. Prosto, hteo sam da kažem da je to potrebno i da nije u pitanju nekakav luksuz na uštrb kojeg treba bubati, već da se ne sme zanemariti, između ostalog, i zbog psihičkog zdravlja i ravnoteže. ETF je, na prve dve godine, u tom smislu zaista opasan i ovu opasnost treba shvatiti ozbiljno. Zaista ne vidim kako iz toga što sam na to ukazao sledi zaključak da će ženski partneri trpeti (?)  Trpeće onaj ko to dozvoli, to je tako uvek, bez obzira da li je osoba žensko i bez obzira da li partner studira ETF ili radi po ceo dan, uključujući i vikende, za nekog izrabljivača, kojih, u poslednje vreme, ima tušta i tma.

P.S. Nažalost, Feynman-a imam samo u papiru. U vreme kad sam to nabavio, PDF knjige nisu bile naročito raširene. Ali kažu da postoji kao serija skaniranih PDF-ova po poglavljima, pa potražite, svakako vredi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Iz licnog iskustva (visestrukog) znam da su veze izmedju kolega istog ili razlicitog fakulteta osudjene na propast. Smiley
Bila sam sa studentom ETF i mogu da kazem... nikad vise... ni za sve pare ovog sveta...
Vi ETF-ovci niste nista pametniji od nas pravnika, samo se zestoko tripujete jer nemate zena na fakultetu da s njima odmerite snage (ovo je bilo vise u sali, ali u svakoj sali ima malo istine  Smile) Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 20:43:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.