Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koliko je Srbija daleko od istopolnih brakova?  (Pročitano 129455 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1507
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.143
PRVO LGBT VENČANJE U RUSIJI ZAHVALJUJUĆI RUPI U ZAKONU

Trans žena i njena partnerica su uspjele prisiliti ured matičara u Moskvi da ih vjenča, javlja Gaystarnews.
Alina Davis, dvadesettrogodišnja trans žena, i Allison Brooks, njena devetnaestogodišnja partnerica, obukle su vjenčanice i vjenčale se u matičnom uredu ranije ovoga mjeseca.
Kako je Davis i dalje legalno prepoznata kao muškarac, ured nije imao drugog izbora nego pristati ih vjenčati. Par je rekao da su ih službenici vrijeđali i bili nasilni.
Davis je rekla: “Prozvala nas je zbog sramoćenja svojih obitelji i rekla da se trebamo liječiti. Bilo me strah da će je moja draga istući.”
Međutim, paru je dozvoljeno potpisivanje dokumenata što znači da je jednom LGBTIQ paru legalno dozvoljen brak u Rusiji i to kroz rupu u zakonu.
Davis je o svemu dodala: “Ovo veoma važno za Rusiju u ovim trenucima kada su istospolni brakovi zabranjeni i kriminalizirani. Nismo same u ovome. Pisala sam mnogim parovima koji planiraju napraviti isto i boje se da će ih odbiti u matičnim uredima. Budite svjesni da to ne smiju učiniti.”

izvor: gejeho

Dvije mladenke postale su tako najopakije žene na svijetu jer su se vjenčale iz protesta protiv homofobije u Rusiji.  Smile

IP sačuvana
social share
Za rođene tako: Gay je OK!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Uzas  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.94
pa jel vidiš da nisu obe žene    Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1507
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.143
Predrag Azdejković: Imaću venčanicu i biću svekrvi u krilu

Predrag Azdejković, gej aktivista, biće prvi koji će reći sudbonosno „da“ svom partneru i tako stupiti u prvu bračnu gej zajednicu u Srbiji. Kako Predrag kaže, to neće biti tipična srpska svadba, ali će svakako njegov izabranik morati da ga prenese preko praga.

Jedva čekam da stanem na ludi kamen, samo moram da izaberem venčanicu. Naravno, biće bela i imaće dekolte do pupka. Moj dečko, s kojim sam četiri godine u vezi, takođe će biti u belom. Nosiće prelepo belo odelo i bićemo najlepši do sada viđeni mladenci - uzbuđeno priča Azdejković i dodaje da će se venčati u Opštini Stari grad.

Do venčanja će moj dragi morati da se malo nabilduje, kako bi mogao da me prenese preko praga. Ali to nije sve! Iako ovo neće biti tipična srpska svadba, sigurno je da ću svekrvi sedeti u krilu i da će me ona, a i ja nju, služiti medom. Biće to veoma zabavno - kaže Azdejković.

On objašnjava da će zakon o istopolnim brakovima, zapravo omogućiti legalizovanje istopolne vanbračne zajednice.

To neće podrazumevati brak, jer je brak između pripadnika istog pola zabranjen Ustavom. To će biti vanbračna istopolna zajednica, ali da bi neko stupio u nju, moraće da prođe istu proceduru kao oni parovi koji se venčavaju. Znači, mi ćemo isto ići kod matičara, isto ćemo izgovarati sudbonosno „da“, isto ćemo se zakleti na večnu ljubav - objašnjava Azdejković.

Nemaju pravo na decu

Podsetimo, u pripremi je nov zakon o istopolnim zajednicama u Srbiji, koji će, kad bude usvojen, doneti mogućnost da gej partneri imaju pravo na suživot s detetom jednog od njih.

I dalje nam neće biti dozvoljeno da usvajamo decu, ali ako neko već ima dete, ono će moći da živi sa dve mame ili dvojicom tata - kaže Azdejković.

Inače, organizacija za lezbijska ljudska prava Labris saopštila je da je u toku postupak donošenja bitnog tehničkog zakona kojim bi se regulisalo nasleđivanje, zajednička imovina, socijalna zaštita i druga važna pitanja za istopolne zajednice.

Šta podrazumeva nov zakon

- Regulisanje zajedničke imovine
- Pravo na nasleđivanje
- Prava iz penzijskog, zdravstvenog i socijalnog osiguranja
- Pravo na naknadu štete u slučaju smrti
- Pravo u slučaju bolesti

Izvor: Kurir

Njegov izabranik će morati da ga prenese preko pragaSmile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.94
joj kako romantično  Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sve je ok, znam ko si, no hard feelings ;)

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 762
Zastava Munze Konza
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.07.0
mob
Samsung GalaxyS3
Mene (nesum skolovao) zanima kako oni na pocetku veze odrede ko je musko a ko zensko?
Zavisi li to samo od seksa (aktivan i pasivan) ili od jos necega (npr. ko je dlakaviji, ko ima dublji glas ...)?
IP sačuvana
social share
Kill all my demons and my angels might die too
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.4
Browser
Chrome 36.0.1985.143
mob
Apple 15
Citat
PRVO LGBT VENČANJE U RUSIJI ZAHVALJUJUĆI RUPI U ZAKONU

Glupost... sad ce jedan clan da ti isprica kako je pre xy godina prisustvovao lezbejskom vencanju u St. Petersburgu...  Smile

Citat
Predrag Azdejković: Imaću venčanicu i biću svekrvi u krilu

Moze seljace iz sela, ali ne i selo iz seljaceta...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1507
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.103
POVJESNI MOMENT U DOMOVINI
U Zagrebu sklopljen prvi gej brak

U Zagrebu je sklopljeno prvo životno partnerstvo, objavili su iz Zagreb Prajda na svojoj Fejsbuk stranici, prenio je hrvatski portal Indeks.hr. Oni su sinoć i na svom Tviter profilu objavili fotografiju prvog dokumenta o sklapanju partnerstva - partnerski list,  uz objavu da je u Hrvatskoj sinoć stvarana istorija.

Više detalja o prvom gej braku u Hrvatskoj zasad nije poznato, ali kako prenosi Indeks.hr, radilo se o maloj ceremoniji samo za porodicu, ali je vjenčanju prisustvovao i ministar Arsen Bauk, koji im je poklonio - dvije kravate.
"Tačno je. U ime Republike Hrvatske sam im poklonio dvije kravate. To je simboličan poklon prvom paru koji je sklopio životno partnerstvo", izjavio je za Indeks.hr ministar i otkrio da su dosad primili 17 zahtjeva iz različitih krjeva Hrvatske, a najviše iz Zagreba.
"Ovo je veliki korak naprijed", rekao je Bauk.
Kako podsjećaju hrvatski mediji, Sabor je 15. jula usvojio Zakon o životnom partnerstvu koji je definisan kao zajednica porodičnog života dve osobe istog pola. Već nekoliko dana kasnije saznalo se da će prvi u takvu zajednicu stupiti dvojica muškaraca sa područja Zagreba stari između 30 i 40 godina.
U Zagrebu sve prijave za sklapanje životnog partnerstva predaju se u centralnom odsjeku za sklapanje brakova u Crnomercu. U Zagrebu životna partnerstva može sklapati tridesetak matičara, a nijedan matičar se nije pozvao na savjest niti je rekao da ne želi da vjenča gej parove.

Čestitamo srećnim mladencima! Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Није склопљен геј брак него животно партнерство...брак су дефинисали Уставом преко референдума као заједницу мушкарца и жене. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 35.0.1916.114
mob
Motorola 
POVJESNI MOMENT U DOMOVINI
U Zagrebu sklopljen prvi gej brak

Odgovori čovek sam na naslov sopstvene teme ("Koliko je Srbija daleko od istopolnih brakova?").Za širinu granične linije sa senkrupom u susedstvu.
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.