Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sudar na Ibarskoj, 28 povređenih  (Pročitano 722 puta)
02. Avg 2012, 22:59:02
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
Beograd -- Najmanje 28 osoba je povređeno u sudaru autobusa i kamiona s prikolicom koji se dogodio oko ponoći na Ibarskoj magistrali, u Brđanima kod Čačka.

Iako su se autobus i kamion direktno sudarili, srećom, niko nije poginuo, ali su tri osobe teško povređene.

U gornjomilanovačkoj bolnici zadržano je osmoro putnika, među kojima su i dve teško povređene osobe.Teško povređeni vozač autobusa iz Banjaluke prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu.

Pet minuta nakon ponoći, iz za sada nepoznatih razloga, D.R, vozač autobusa "Autoprevoza" iz Banjaluke, koji se kretao od Čačka prema Ljigu, prešao je na levu stranu kolovoza i sudario se sa kamionom, koji je prevozio ulje. Od siline udarca i od otpalih delova oštećen je još i teretnjak.

Strahoviti tresak i udes kamiona i autobusa u mestu Brđani kod Gornjeg Milanovca pretvorio se u košmar na javi za većinu putnika koji su spavali u autobusu. Prema rečima putnika, koji su većinom iz Republike Srpske, nakon sudara iz kamiona su poispadale boce sa jestivim uljem i polile skoro sve putnike.

"Malo sam dremuckao. Sedeo sam u zadnjem delu autobusa i odjednom sam osetio naglo kočenje. Pogledam, svetla biju u autobus i tog momenta sve se ruši. Ja padam sa sedišta dole na patos. Bio sam izbačen kao iz katapulta, a ne znam da li mi je šta čitavo. Pipam se, gledam, mislio sam da sam sav slomljen, da je gotovo", kaže jedan od putnika.

"Mislim nisam bila u nesvestici, ali me je krv oblila. Nisam ništa mogla, niti sam išta videla, jer u onoj panici ne znaš šta da radiš", objašnjava njegova saputnica.

U ovoj nesreći vozač autobusa zadobio je povrede opasne po život, pa je prevezen u Kragujevac. Teške telesne povrede zadobili su vozač kamiona i još jedan putnik, a direktor Zdravstvenog centra Gornji Milanovac Miro Lazarević kaže da su lekari imali pune ruke posla.

"Na hitan prijem naše bolnice je dovedeno 28 povređenih, tako da smo njih 20, nakon pregleda, obrade, rendgenološke vratili na kućno lečenje, a osam povređenih je primljeno u našu bolnicu. Jedan teško povređeni je prenet u Klinički centar Kragujevac. Iz priloženog je jasno da je celu noć bilo posla, da je bilo tako reći opsadno stanje", kaže Lazarević.

Grupa putnika puštenih iz bolnice jutros je rekla da im je najveći problem kako da nastave putovanje i da očekuju pomoć policije i drugih državnih organa.

Saobraćaj na ovom delu Ibarske magistrale bio je u prekidu četiri časa. Da li je premor vozača autobusa ili nešto drugo dovelo do udesa u kome su, srećom, izbegnute tragične posledice, pokazaće dalja istraga.

Video

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
Povređeno 28 putnika u sudaru autobusa i kamiona na Ibarskoj

Noćas oko ponoći u sudaru autobusa "Autoprevoza" iz Banjaluke i kamiona iz Vrbasa koji je prevozio jestivo ulje, u selu Brđani kod Gornjeg Milanovca povređeno je 28 putnika koji su primljeni u bolnicu u Gornjem Milanovcu.

Nisu ugroženi životi povređenih putnika autobusa koji je prošle noći imao udes na
Ibarskoj magistrali, rekao je jutros dežurni hirurg gornjomilanovačke bolnice Miro Lazarević.

Dežurni hirurg Miro Lazarević izjavio je Agenciji Beta da je 20 putnika otpušteno posle ukazivanja pomoći, a u bolnici je zadržano osam putnika. Teško povređeni vozač autobusa Dušan Runjo iz Banjaluke je odvezen u Klinički centar u Kragujecu.

Zdravstveno stanje vozača autobusa koji je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Čačka trenutno je stabilno, rekla je Tanjugu portparol Kliničkog centra u  Kragujevcu Vanja Đorđević.

- Vozač je dovezen u toku noći sa teškim povredama glave i lica i u ovom trenutku lekari ne mogu da iznose druge detalje - rekla je Đorđević i dodala da je vozač autobusa smešten na Urgentnom centru.

Vozač autobusa izazvao sudar

Do saobraćajne nesreće prošle noći na Ibarskoj magistrali došlo je pošto je vozač
autobusa prešao na levu stranu i direktno se sudario sa kamionom, saopštila je danas policija u Čačku.

Hirurg Lazarević je rekao da će osam zadržanih putnika danas pre podne biti ponovo pregledano i većina će biti poslata na kućno lečenje.

Po informacijama iz Saobraćajne policije u Čačku, autobus je bio na relaciji Niš-Banjaluka, a većina putnika je iz Republike Srpske. Istražuje se uzrok nesreće zbog koje je saobraćaj na Ibarskoj magistrali bio u prekidu oko dva sata.

Putnici koji su u Bolnici u Gornjem Milanovcu jutros su rekli da su spavali u vreme nesreće, a probudio ih je udar. Od sudara su u iz kamiona poispadale boce sa jestivim uljem, te su svi putnici skoro punog autobusa bili njime "okupani".

Milan Ostojić iz Bjeljine kaže da ima samo ogrebotine, a odelo je morao da baci jer je natopljeno suncokretovim uljem. Vinko Krstić iz Zvornika je rekao da su zdravstveni radnici "munjevito reagovali" i da su ih noćas kupali da bi ih oprali od ulja.

Grupa putnika puštenih iz Bolnice, jutros je rekla da im je najveći problem kako da nastave putovanje i da očekuju pomoć policije i drugih državnih organa.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.14 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.